Cărțile scrise de mine, Ioana Chicet Macoveiciuc :)

Mi-am dat seama că nu există nici un loc în care să fi pus cărțile scrise de mine la un loc, cu coperți, prețuri, descrieri și linkuri. Așa că iată-l. 🙂 Dacă ați citit vreuna dintre ele, m-aș bucura să-mi scrieți în comentarii cum vi s-a părut sau ce părere au copiii voștri despre ele.

Scriu cu multă bucurie, scriu direct din inimă de multe ori, fără să mai trec prin cap. Emoțiile curg direct către degete, și cred că de-asta atât de multă lume SIMTE cărțile mele, și copiii, și oamenii mari. Până acum am publicat șapte cărți și am scris în două antologii, toate se găsesc în toate librăriile mari online și clasice, Cărturești, Humanitas, Libris, eMAG, elefant.ro, Librărie.net. Găsiți mai jos detalii și linkuri de achiziție pentru fiecare carte în parte.

Din străinătate, puteți comanda de pe Amazon AICI cel mai recent roman, Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni. Ajunge în 2 zile, transport gratuit dacă aveți Amazon Prime.

Dacă vreți toate cărțile sau câteva dintre ele sau doar pe una, cu autograf de la mine, îmi puteți scrie pe www.facebook.com/printesaurbana cu comanda și eu vi le pun la curier, cu plata în cont, în avans.

Bun, acum, despre cărți. 🙂

Cărțile mele pentru oameni mari

Cred că mereu mi-am dorit să scriu o carte. Doar n-am știut că-mi doresc. Am primit de-a lungul timpului multe propuneri de la multe edituri. Nu m-am simțit niciodată pregătită să scriu altundeva decât pe blog sau în reviste. Până când am întâlnit-o pe Alina, editorul meu de carte de la Editura Univers. Ea m-a convins. M-a pus la scris, m-a îndrumat. Așa a ieșit în septembrie 2015 prima mea carte, O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, 32 de lei.O poveste adevărată despre viața mea, ghinioanele mele, durerea și traumele mele, despre copilăria mea în comunism, apoi despre dragostea mea și apoi despre copiii mei și cum creștem împreună. Este un volum de nonficțiune care s-a vândut în peste 30.000 de exemplare în doi ani. Găsiți aici pagina ei de Goodreads, unde puteți citi recenziile câtorva dintre cititoare.

Puteți comanda cartea de pe site-ul editurii Univers, ei livrează peste tot în lume. Pagina cărții este aici.

O găsiți și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

În anul următor am lansat primul meu roman. Miercuri, respirăm, 35 de lei

Pe Miercuri, respirăm o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

În 2017 am lansat un roman ce pare a fi o revelație pentru mulți cititori, am primit, ca niciodată, sute de mesaje pe zi, despre cum cartea asta răscolește pentru a vindeca. E o poveste de iubire cu multă durere, dar și cu soare. Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni.

Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni (35 de lei) o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

Cărțile mele pentru copii

Cărțile mele pentru copii sunt toate despre bucuria de fi împreună. Personajele mele sunt actuale, trăiesc aici și acum cu noi, copiii se regăsesc în situații și ilustrații, cărțile le ajută să se simtă acasă, iubiți, acceptați și înțeleși. Cărțile sunt prilej de hohote de râs împreună, dar și de momente de duioșie maximă.

Adevărul gol-goluț este prima carte pentru copii despre inimitate, curiozitate, nuditate, reguli, limite, străini și respect față dec corpul tău și al altora.

Din 24 mai se găsește în librării, poate fi comandată și de aici. Se găsește și pe Amazon, în limba română, aici.

E o carte ușor de citit, amuzantă, cu aventuri și dialoguri haioase, care transmite mesaje clare, degajate, despre acest subiect sensibil al intimității.

Personajele sunt un copil de 3 (4, 5, 6, 8 sau 10) ani și prietenul lui de pluș, Purcelus. Împreună descoperă importanța regulilor de intimitate (de ce e bine să închizi ușa la baie, cine și în ce situații ne poate vedea gol), importanța discuțiilor deschise cu mama sau tata despre orice (secretele sunt periculoase la vârste mici), dezbat dacă e ok sau nu să stai gol pe plajă, vorbesc despre schimbul de haine la grădiniță sau la școală, dar și despre străini care uneori îți oferă de mâncare sau te abordează din senin când părinții tăi nu sunt acolo, despre ce faci când te rătăcești și despre cum gestionezi o situație în care trebuie să pupi sau să îmbrățișezi pe cineva și nu vrei. 🙂

 

Te iubesc orice-ai face (28 de lei)

Prima carte cu Ema, cea care a făcut cele mai mari valuri! Vândută deja în peste 20.000 de exemplare, cu ilustrații de Lavinia Trifan.

Pe Te iubesc orice-ai face o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

Mami, e gata? (45 de lei)

Ce mi-am propus cu această carte este să inspir cât mai multe familii să petreacă timp împreună și în bucătărie, în speranța că astfel copiii vor mânca mai bine și mai voioși, părinții se vor conecta mai ușor cu puii lor, glumind pe seama Emei și a lui Eric. Pe Ema o știți deja din Te iubesc orice-ai face, de data aceasta ea face minuni alături de Eric, fratele ei ceva mai mic, de mami și de tati. Îmi doresc mult să vă distrați cititind-o!

O răsfoire video aveți mai jos.

Pe Mami, e gata? o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

Împreună, soluții de joacă și iubire la probleme mari și mici (35 de lei)

Pe Împreună o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici.

 

Vacanța pofticioșilor, cartea a patra cu Ema și cu Eric, aceasta are 70 de pagini, multe aventuri din vacanță și soluții la frici diverse (de avion, de apă, de a nu te pierde de mami și de tati, de întuneric, de mascote, de păianjeni). O găsiți în librării și aici, 36 de lei.

Băiețelul cu aripă de fluture (28 de lei)

Este povestea lui David, care s-a născut diferit: el are o aripă de fluture în loc de mână. Părinții lui încearcă să-l vindece, dar el e fericit așa cum e. Nu poate să aplaude sau să se cațere, dar poate să zboare uneori, poate să zâmbească atunci când alți copii râd de el, iar asta chiar e o super-putere!

Cartea asta e despre toți oamenii speciali. Iar oameni speciali suntem cu toții, într-un fel sau în mai multe feluri. Uite, de exemplu unii oameni sunt timizi. Alții râd prea tare. Unii se tem de păianjeni, iar alții au părul prea blond. Cu toții avem ciudățeniile noastre. Ce ne face la fel este că toți avem nevoie să fim iubiți nu în ciuda ciudățeniei noastre, ci fix pentru ea. Mai multe detalii despre această carte am pus aici.

Băiețelul cu aripă de fluture o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

Toate cărțile mele se găsesc în Cărturești, Diverta, Humanitas, CLB și alte librării mari, dar și pe emag.ro, elefant.ro, libris.ro, librărie.net, ajunge să dați search în ele cu numele meu și le veți găsi pe toate. În străinătate livrează editurile, www.edituraunivers.ro și www.edituradph.ro, cu poșta. Ebook există doar la prima carte, O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, disponibil aici.

Pin It

41 Comments

 • Mia spune:

  7 deja! Sa nu te opresti! Sper ca ai înțeles ca prin scriitura ta schimbi vieți. In bine. Chiar si vieți nenăscute inca. ❤️

 • ECARULAN spune:

  Am doar cartea cu baietelul cu aripa de fluture – mi se pare un mesaj foarte frumos.
  Ma plictisesc teribil citind-o 🙂 Dar rezist eroic, pentru ca sper sa invete baiatul meu din ea despre diversitate si toleranta.
  Sper sa am ocazia sa citesc si romanul tau de dragoste.

 • Andreea spune:

  Buna! Eu am citit toate cartile „de oameni mari”. Fiecare in parte mi-a ajuns la suflet, fiecare are farmec. Preferata mea a fost insa ,, Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni” (m-a purtat prin emotii diferite, nu am putut sa o las din mana). Cu fetita citim cu mare drag ,,Te iubesc orice ai face”. Asa ca iti doresc spor la scris si sper sa ne rasfeti cu cat mai multe carti scrise din suflet!

 • Irina spune:

  dintre cartile pt copii, cel mai mult mi-a placut „impreuna”. si pt cum e scrisa, si pt ca se adreseaza unor situatii de viata cu care se confrunta copiii mai marisori decat in „te iubesc orice-ai face”, de ex. si ilustratiile sunt absolut geniale.
  succes in continuare. la cat mai bune carti! <3

 • Ionela Oana spune:

  Noi avem toate cartile pentru copii si preferata e acum “Impreuna”, dar pana sa apara pe primul loc era “Te iubesc orice ai face”. Ema si Eric sunt personaje pe care fetita mea de 4 ani le iubeste si abia asteptam sa vedem prin ce aventuri o sa mai treaca (speram ca o sa mai apara si in alte carti scrise de tine).

 • Diana spune:

  Noi le avem pe toate. Mulțumesc, Ioana! 🙂
  Am citit “O sa te țin in brațe cât vrei tu si încă o secunda” si mi-a plăcut mult, mult de tot. Ai pus atâta suflet si emoție in paginile cărții, încât Mi-a fost imposibil sa nu lăcrimez pe ici pe colo. 🙂 Urmează, “Miercuri, respiram”!
  Cărțile pentru copii, ah, ce frumoase sunt. La 2 ani, preferata lui e “Mami, e gata?” Imi aduce cartea si ma roagă sa citim “cookie cartea”. Plus ca pentru noi, e un foarte bun exercițiu de limba romană. :))

 • Diana spune:

  Am citit „Miercuri, respiram” si mi-a placut mult. M-a distrat si am iubit personajele si modul in care le-ai conturat. Sper sa pun mana si pe „Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni”. Am auzit doar lucruri bune despre roman. Scrii foarte bine, Ioana. Ma inspiri enorm. La sfarsitul lui 2017 am terminat si eu de scris prima mea carte, iar saptamana asta am semnat cu o editura. Acum astept. Ma rog sa iasa bine si astept. 🙂 Din pacate nu am blog sa ma autopromovez. Nici nu stii cat esti de norocoasa! Mai scrie romane, te rog. Le voi cumpara pe toate, iti promit!

 • Simona spune:

  Am citit primele doua carti „pentru adulti” si primele doua pentru copii. Baietelul meu este inca mic, dar i-am cumparat deja „Te iubesc orice-ai face”. Mi-au placut ilustratiile ambelor carti, iar povestile sunt simpatice.
  „O sa te tin in brate…” am citit-o pe nerasuflate, desi ma asteptam la mai multe texte dinafara blogului.
  „Miercuri respiram” mi-a placut mult. Este amuzanta si captivanta, te tine pe jar pana afli ce s-a mai intamplat cu fiecare dintre personaje. O coincidenta draguta a fost ca atunci cand am finalizat cartea, am aflat ca si eu astept un bebe.
  Abia astept sa citesc si restul cartilor. Succes in continuare!

 • Cristinik spune:

  Felicitari pentru toate cartile scrise pana acum si la cat mai multe carti pe viitor! 😀 Am cumparat si am citit aproape toate cartile tale, draga Printesa, am ratat doar romanul „Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni”. Ce pot spune cu siguranta e ca imi place felul in care scrii – e usor de citit, frazele curg, povestea te invaluie, nici nu stii cand se termina cartea si ramai cu un gust asa de „as mai fi putut citi inca vreo suta de pagini fara sa pun cartea jos”! Cartile cu Ema sunt preferatele fiului meu – el are acum 4.7 ani si totul a inceput cu „Te iubesc orice-ai face”! A fost dragoste la prima lectura si de atunci cere in fiecare seara cartile tale…. Si cel mai mult ma bucura faptul ca nu e doar „lectura goala” – chiar a inteles faptul ca indiferent de cat de grea/stresanta/incurcata e treaba asta cu crescutul copiilor, dragostea dintre parinti si copii este neconditionata…. A inteles ca in ciuda faptului ca el e 99% din timp neascultator si nazdravan, mami si cu tati il vor iubi mereu, mereu, mereu la fel de mult! I-a spus asta chiar si educatoarei – „chiar daca fac ceva bine, chiar daca gresesc, mami ma iubeste oricum!”…. Asa ca pot spune ca toate aceste carti pentru copii pe care le scrii isi merita fiecare banut si de o mie de ori mai mult! Pentru ca ne ajuta sa ii invatam pe copiii nostri ceea ce multora dintre noi ne-a lipsit la varsta lor – faptul ca iubirea nu dispare si reapare in functie de faptele noastre, ca e ok sa vrei sa vezi ce se intampla in anumite situatii inainte sa te increzi in ce spune mami si tati, ca avem cu totii frici, dar ca impreuna putem trece peste orice!
  Deci – MULTUMIM, IOANA! Asteptam cu mare interes urmatoarele carti!

 • Monica spune:

  Foarte frumoase cartile, multumesc pentru recomandare.

 • Costea Monica Luminita spune:

  Vreau mereu sa citesc, carti scrise de tine, le-am ciiti pe toate si pe cele de copii le-am luat pentru nepotii mei. Nu pot sa imi iau ochii din ele, nu mai am nevoie de nimic in ziua cand m-am apucat sa iti citesc vreo carte <3. Felicitari! Sa nu te opresti niciodata!

 • Raluca spune:

  Felicitari pentru cartile pentru copii! Fetita mea de 2 ani le adora si in fiecare seara citim cartile cu „AMA” cum le zice ea 🙂 foarte frumos si placut scrise…si ii plac foarte mult ilustratiile.
  Multumim si asteptam urmatoarele tale carti !

 • Cora spune:

  Vreo sansa la o editie cartonata integral a cartilor pt copii? Macar la prima, avand 28 de pagini…:)

 • Anca Roditi spune:

  Buna,
  As vrea sa stiu daca in viitor crezi ca romanele tale vor fi publicate si in versiunea e-book.
  Ma intereseaza mai ales ultimul roman, pe primele doua le am deja si m-au placut foarte mult.
  Multumesc,
  Mult spor in tot ce faci,
  Anca

 • Anca spune:

  Am citit cartile tale de adulti cu mare placere si acum urmeaza sa le achizitionez si pe cele de copii. Felicitari! Si la cat mai multe!

 • Marius SB-G spune:

  Doamna Ioana, va felicit si eu pentru cartile scrise. Sunteti talentata si aveti un suflet deosebit. Eu am citit doar doua dintre ele. La „Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni” am apreciat cel mai mult valoarea literara si dramatismul si intensitatea emotiilor din cele doua capitole in care Mica pleaca de la gradinita si se urca in nacela.
  Dar citind „O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda” v-am apreciat cel mai mult pe dumneavoastra, ca mama, vazand cat de mult va iubiti copiii, si pentru puterea interioara pe care ati avut-o incat ati reusit sa depasiti momentele (zilele si lunile) acelea teribile de dupa accidentul cu obrazul. Sunteti un model pentru mine. Va doresc multa sanatate si inspiratie, sa mai scrieti inca 50 de carti izvorate din talentul si preaplinul dumneavoastra sufletesc.

 • Felicia spune:

  De cateva luni citim in fiecarea seara „Te iubesc orice ai face” si „Impreuna”, si nu glumesc atunci cand spun in fiecare seara. Aproape ca le stie cuvant cu cuvant. Mai nou vrea sa fim si noi familia Pofticiosilor, sa ai mai avem langa noi un Eric si sa fie doi copilasi iubiti. Multumim Ioana pentru dragostea pe care o transmiti!

 • Marius SB-G spune:

  La multi ani! Va doresc o primavara frumoasa si plina de soare!

 • Roxi spune:

  Am citit toate cărțile tale, chiar ieri am terminat ”Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni” și mi-a părut rău că am terminat-o. Am recitit de 2 ori pagina cu ☆☆☆☆☆ pentru că nu îmi venea să cred că ☆☆☆☆☆ și că mi-au mai rămas doar câteva pagini din carte 🙁
  În primele capitole, ai amintit de un iubit al Oanei. Ea ”se iubea” (adică făcea sex) cu fostul iubit cu care își începuse viața sexuală iar acel iubit de care spun avea planuri să o prezinte părinților lui din AVRIG. Te refereai la orășelul Avrig, din județul Sibiu? Eu sunt din Avrig 😀
  Îmi place mult cum scrii, ai umor, îmi plac mult descrierile detaliate pe care le atribiu unui obiect/personaj/situație (de exemplu părul Oanei) și aștept cu multă nerăbdare următorul roman pentru oameni mari.

 • Roxana spune:

  Foarte frumoase cartile, sa mai scri !!

 • Florina spune:

  Bine mă Ioana, nu ai spus și tu la începutul cărții „O să te țin în brațe…” că nu e o carte de citit cu copiii în cameră? că eu, după ce am trecut de primele pagini plângând noaptea la fiecare pagină, mă gândeam c-au trecut emoțiile așa că următoarele pagini am zis să le citesc în timp ce copiii se jucau, cu ei în cameră, dar iar m-au cuprins emoțiile și noroc c-aveam ochelarii și puteam lăcrima în voie apoi gata, m-am hotărât tre s-o citesc când sunt singură 🙂 E o carte plină de emoție în care mă regăsesc ca mamă a 2 copii (tot fetita si baietel), dar ma regasesc si ca fiica, sotie, etc. E genul de carte care ajunge din prima la inima omului, e fascinanta, autentica și te tine cu sufletul la gură 🙂 Felicitari, ai un talent innascut de a scrie, este vocatia ta 🙂

 • Banica Ana spune:

  Draga doamna, mama, prietena, soție, scriu acest comentariu pentru ca am ajuns la pag 34 a romanului tau cu bratele si secunda 🙂 si tb sa ma opresc. Râd îmbufnat pt k doarme aia mica langa mine si n.as vrea sa comit vreo nefăcută. Aoleu (cum ar spune pitica mea), e grozava cartea asta! Introducere cam lunga pt un mulțumesc anticipat (abia am inceput.o, dar pun pariu ca o voi adora). PS. Ne.am lacomit si am cumparat deodată toate cartile tale. Asa sa fie, ca daca se termina…:)
  Merci fain. Spor.

 • Florina spune:

  Toamna va fi lungă in Brașov, asa ca tocmai am comandat cartea ta Miercuri, respiram 🙂 Astept sa ajunga sa o citesc noaptea dupa ce adorm copiii si revin cu feedback. Promit 🙂

 • Roxana spune:

  Buna Ioana, acum citesc prima ta carte. Am primit-o acum 2 ani de la Aioli dupa ce comandasem o paella ca sa sarbatoresc 1 an de nemancat carne. La momentul respectiv nu stiam de blogul tau, nu aveam in plan in viitorul apropiat sa fac un copil si dupa ce am frunxarit-o putin am pus-o in biblioteca cu gandul ca o voi citi mai tarziu.
  M-am apucat de ea acum 2 zile intrucat situatia mea actuala s-a schimbat (sunt proaspat mamica de o fetita minunata care azi implineste o luna de zile).
  Este o carte minunata in care ai imbinat umorul cu seriozitatea, in care dai multe sfaturi pertinente si utile iar modul in care ai scris-o o face si mai frumoasa si te face sa o citesti cu sufletul la gura.
  Cu siguranta voi citi si celelalte carti pt adulti si voi achizitiona si cartile de copii pt cea mica.
  Felicitari 🙂

 • Florina spune:

  M-am apucat si eu de „Miercuri, respiram”, mi-am luat notite pe agenda sa pt contura mai bine personajele, am inceput sa le indragesc, sa ma amuz de replicile si stilul lor de viata pana la pagina 48 cand, gata, m-am oprit brusc. Ce crezi? mi-ai facut o pofta cu crevetii aia de am dat iama la hipermarket, nu, nu glumesc ca doar stii ca sunt sincera, n-am luat creveti, m-am intors cu niste scoici si le-am gatit in sos cu usturoi cum mancam pe vremuri in Bucuresti 🙂 Imi place mult romanul, daca ar fi fost scris de mine cu siguranta as fi fost tare mandra :), ma duc la citit, revin cu feedback complet cand termin.
  Pana atunci, permite-mi, te rog sa le dau un sfat cititoarelor tale: doamnelor, nu cititi romanul Miercuri, repiram pe stomacul gol ca are Ioana un mod de a descrie mancarea ca… ajungi sa-ti ploua in gura 🙂

 • Florina spune:

  Cartea Miercuri, respiram pe care am terminat-o sapt. asta e absolut GENIALA, esti o maestra a detaliilor, personajele sunt femei pe care ajungi să crezi ca le cunosti atat de familiar si familial iti pare totul. Cartea e actuala, problemele sunt cele ale zilelor noastre atat cele sentimentale cat si cele de sanatate, m-as lungi prea mult cu feedback-ul, atat pot spune: eu astept filmul, va fi genul de film la care oamenii vor plange in hohote si, dupa ce s-a mai linistit putin, vor avea din nou ochii umezi pentru ca vor rade cu lacrimi 🙂

  Nu stiu daca e un minus faptul ca acest roman se muleaza perfect pe nevoile femeilor insarcinate sau mame in mod special, dar cred ca o femeie care inca nu e mama nu o poate savura la adevarata ei valoare.

  In incheiere mai pot spune ca asa mi-as dori sa vad un film dupa cartea asta, iar regizorul ala, saracul care o fi (ca va avea mult de lucru) 🙂 , va trebui sa aleaga o Veronica asa cum o descrii tu si sa gaseasca si o Carmen ale carei replici sa te faca să cazi pe jos de ras, iar de persoanjul principal al cartii ce sa mai spun, acolo tu ar trebui sa fii regizorul. E vocatia ta, ti-am mai spus-o, ma duc la ale mele si sper in curand sa citesc urmatoarea ta carte, trec la alea de copii 🙂

 • Florina spune:

  Mi-a ajuns Vacanța pofticioșilor, e unul din cadourile de Crăciu. Nu am citit-o inca, dar am rasfoit-o si desenel mi se par wow, super frumos adaptate scrisului, PERFECTE.
  Revin cu feedback dupa ce aflu parerea copiilor 🙂 E prima loc carte cu Ema si Eric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *