Cărțile scrise de mine, Ioana Chicet Macoveiciuc :)

Mi-am dat seama că nu există nici un loc în care să fi pus cărțile scrise de mine la un loc, cu coperți, prețuri, descrieri și linkuri. Așa că iată-l. 🙂 Dacă ați citit vreuna dintre ele, m-aș bucura să-mi scrieți în comentarii cum vi s-a părut sau ce părere au copiii voștri despre ele.

Scriu cu multă bucurie, scriu direct din inimă de multe ori, fără să mai trec prin cap. Emoțiile curg direct către degete, și cred că de-asta atât de multă lume SIMTE cărțile mele, și copiii, și oamenii mari. Până acum am publicat 15 cărți și am scris în două antologii, toate se găsesc în toate librăriile mari online și clasice, Cărturești, Humanitas, Libris, eMAG, elefant.ro, Librărie.net. Găsiți mai jos detalii și linkuri de achiziție pentru fiecare carte în parte.

Din străinătate, puteți comanda de pe Amazon AICI câteva dintre cărțile scrise de mine: Ajung în două zile, transport gratuit dacă aveți Amazon Prime. De asemenea, Librărie.net și Libris.ro expediază cărți în Europa și au toate cărțile mele.

Dacă vreți toate cărțile sau câteva dintre ele sau doar pe una, cu autograf de la mine, îmi puteți scrie pe www.facebook.com/printesaurbana cu comanda și eu vi le pun la curier, cu plata în cont, în avans.

Bun, acum, despre cărți. 🙂

Aici aveți o listă cu cărțile pe vârste și tematici.

Cărțile mele pentru oameni mari

Cred că mereu mi-am dorit să scriu o carte. Doar n-am știut că-mi doresc. Am primit de-a lungul timpului multe propuneri de la multe edituri. Nu m-am simțit niciodată pregătită să scriu altundeva decât pe blog sau în reviste. Până când am întâlnit-o pe Alina, editorul meu de carte de la Editura Univers. Ea m-a convins. M-a pus la scris, m-a îndrumat. Așa a ieșit în septembrie 2015 prima mea carte, O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, 32 de lei.O poveste adevărată despre viața mea, ghinioanele mele, durerea și traumele mele, despre copilăria mea în comunism, apoi despre dragostea mea și apoi despre copiii mei și cum creștem împreună. Este un volum de nonficțiune care s-a vândut în peste 30.000 de exemplare în doi ani. Găsiți aici pagina ei de Goodreads, unde puteți citi recenziile câtorva dintre cititoare.

Puteți comanda cartea de pe site-ul editurii Univers, ei livrează peste tot în lume. Pagina cărții este aici.

O găsiți și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.
Se găsește și pe Amazon, aici.

În anul următor am lansat primul meu roman. Miercuri, respirăm, 35 de lei

Pe Miercuri, respirăm o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

În 2017 am lansat un roman ce pare a fi o revelație pentru mulți cititori, am primit, ca niciodată, sute de mesaje pe zi, despre cum cartea asta răscolește pentru a vindeca. E o poveste de iubire cu multă durere, dar și cu soare. Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni.

Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni (35 de lei) o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

În mai s-a lansat noul roman, Semn  că te am.

 

Romanul a ajuns deja la mii de cititoare care l-au citit, de fapt, l-au respirat, l-au înghițit într-o noapte. Ele spun că e o carte grea, care se citește ușor. E o carte care te doare și te vindecă. Aici găsiți câteva recenzii. Aici este primul capitol. Se găsește în Cărturești, Emag, Libris.ro, Librărie.net, Diverta.

Cea mai recentă carte pentru mame este Copilul tău. Părinții tăi. Tu. O carte despre procesul meu de vindecare și reparare a relației cu părinții mei, ca să pot fi un părinte echilibrat pentru Sofia și Ivan. Am scris mult despre educația cu blândețe, crize de furie, limite, despre jocuri și despre terapie. O consider o carte foarte utilă pentru toți părinții. Pagina ei de Goodreads este aici. Se găsește deja în toate librăriile online și offline. Am scris mai mult despre ea aici.

 

Cărțile mele pentru copii

Cărțile mele pentru copii sunt toate despre bucuria de fi împreună. Personajele mele sunt actuale, trăiesc aici și acum cu noi, copiii se regăsesc în situații și ilustrații, cărțile le ajută să se simtă acasă, iubiți, acceptați și înțeleși. Cărțile sunt prilej de hohote de râs împreună, dar și de momente de duioșie maximă.

Caietul, mic roman pentru fetele care cresc mari este o carte ilustrată pentru fetițele de 8-12 ani care simt că trupul lor se schimbă, care au întrebări, griji și dileme. Detalii despre Caietul am pus aici. O puteți comanda de aici. Personajul romanului,  Mura, își scrie în caietul ei cu desene niște întrebări pe care le simte prea complicate pentru a le adresa mamei sau tatălui. Sunt prea intime. Cineva începe să-i scrie acolo răspunsuri calde, blânde, care o asigură că totul e și va fi bine, care îi oferă sfaturi amuzante și desene caraghioase, care netezesc drumul spre dialog cu părinții și îi spun adevăruri despre ceilalți oameni, despre emoții, despre corp, prieteni, reguli, compromisuri și despre viitor.

Cea mai bună înghețată din lume, 39 de lei, redusă la 29, ed. Univers, detalii aici, comandă aici.

Delifina și Tomtitel, buni prieteni, sunt înnebuniți după înghețată. Când cresc, deschid o fabrică de înghețată și-și construiesc o casă în care totul seamănă cu înghețata. Pentru că sunt niște simpatici, Tomtitel și Delifina oferă înghețată gratis tuturor copiilor care vin la poarta fabricii cu un desen despre înghețată. Toate bune și delicioase, până când un băiețel aduce cu el o foaie goală. Din acel moment, universul plin de înghețată al personajelor noastre se răstoarnă cu totul. Oare dragostea de înghețată ar putea însemna și altceva decât au crezut ei toată viața? Și care e, de fapt, cea mai bună înghețată din lume? Nu cea de vanilie? Nici cea de ciocolată?

O poveste plină de culoare și surprize, scrisă cu drag de înghețată de mine și ilustrată cu delicatețe și magie de Mariana Kalacheva, artistă internațională cu lucrări expuse în Italia, Franța, Spania,  Belgia, S.U.A. (și, printr-o coincidență, căsătorită cu un domn care deține un atelier de înghețată artizanală).

Echipa de prieteni Măsimtbinescu (44 de lei, ed. Univers)

Copiii au nevoie să înțeleagă că medicul și toate instrumentele sale nu sunt dușmani, ci prietenii lor în lupta cu boala. Și ce cale mai bună de a le povesti adevărul despre ce se întâmplă într-un cabinet medical decât o poveste cu eroi? Echipa de prieteni Măsimtbinescu poate schimba felul în care copiii privesc vizita la medic, analizele, vaccinul, internarea și intervențiile medicale.
Această carte este un instrument foarte util de educație medicală pentru copii și părinți, pentru că explică în joacă, pe limba celor mici, ce sunt microbii și cum ajung ei în corpul nostru, ce rol au masca și mănușile, branula, termometrul, recoltorul de exsudat, aspiratorul de muci, camera de spital, siropurile, cremele, gipsul și masca de aerosoli, medicul și echipa lui, și de ce e important să mergem la medic cu încredere și curaj, nu cu frică.
Avem în sfârșit în mâini o carte necesară și așteptată! Era și timpul ca pediatrul să se împrietenească delicat cu micii lui pacienți, iar copiii să înțeleagă, într-o manieră plăcută, plină de fantezie și culoare, dar în același timp autentică, de ce toate procedurile medicale, deși uneori neplăcute, sunt utile și de ajutor pentru însănătoșirea lor grabnică. – Dr. Irina Costache, Medic primar pediatru

Mami și tati se poartă ciudat (35 de lei, Ed. Univers)

Într-o bună zi, acasă la Micuț încep să se întâmple lucruri ciudate. Mami și tati nu vor să se spele pe dinți, refuză să plece la serviciu, pentru că vor să stea pe covor să se joace, se ceartă între ei, fac mofturi la mâncare, nu mai pun niciun lucru la loc și peste tot e haos mare, vor să poarte doar pijamale (inclusiv la birou), iar când merg în parc, se ceartă în gura mare cu alți părinți, pentru că nu vor să împartă cu nimeni banca de la umbră. Ce se petrece oare?

O carte foarte amuzantă, cu efecte instant de relaxare în familie și de apropiere magică între părinte și copil. Cel mic va înțelege cum e să fii în papucii adulților și de ce e important ca unele lucruri să se întâmple așa cum zic mama și tata, iar părintele va descoperi o cale simpatică și eficace de a detensiona situațiile complicate cu cei mici.

Mami și tati se poartă ciudat, scrisă de mine și ilustrată de Karda Zenko, e ca un fel de cheiță magică. Ea poate desface ghemul frustrant de nervi, supărare și împotrivire în care suntem uneori prinși cu copiii noștri. O puteți folosi cu încredere în mod repetat. Efectul ei magic nu se pierde în timp.

Mami și tati se poartă FOARTE ciudat (37 de lei, ed. Univers)

După ce prima carte de aventuri neobișnuite ale lui Micuț alături de părinții lui a adus magie și distracție în mii de familii, ciudățeniile continuă la putere maximă în cartea a doua, pe care o țineți în mână.

Doar că, de data asta, Mami și Tati se poartă FOARTE ciudat! Mami se duce la birou în rochia ei de Elsa, Tati latră la căței pe stradă și se îndrăgostește de copacii din pădure, Mami fuge de aspiratorul de muci și refuză să-și ia siropul de răceală, iar noaptea le e frică să doarmă singuri și vin peste Micuț în patul lui minuscul, ceea ce pe el îl bucură și-l încurcă în același timp.

Citiți această carte seara împreună cu copilul vostru, înghesuiți în pat, inimă lângă inimă! O să râdeți și o să vă minunați, o să vă bucurați că la voi acasă nu se întâmplă lucruri chiar atât de ciudate și o să adormiți recunoscători și cu zâmbetul pe buze, promit! Iar a doua zi o să fie nevoie să o citiți iar, poate chiar de trei ori la rând. Asta-i chestia ciudată cu cărțile care te fac să râzi: nu te mai poți desprinde de ele. Asta și pentru că sunt puțin magice: te ajută să te relaxezi și să tratezi conflictele cu copiii ca pe niște prilejuri de învățare, nu de supărare.

Doamna educatoare se poartă ciudat, o carte foarte amuzantă despre o educatoare care are o zi ciudată! O puteți vedea aici.

Vreau să-ți spun un secret despre mami (39 de lei, Ed. Univers)

E o carte pentru copii în care le-o explic pe mama într-un fel în care poate n-au văzut-o niciodată. Cartea le-o arată copiilor pe mami când era mică, bebeluș în brațe la mama ei, adică la bunica. Făcea trăsnăi și visa mult. Apoi mama crește și devine din fetiță femeie, se împrietenește cu un băiat și împreună vor să creeze ceva mai bun decât ei. Așa apare puiul de om în burtă, unde crește trei anotimpuri, înconjurat de mama lui. Apoi se naște și o cunoaște pe mama, dar și pe tata. Cunoaște lumea de sus, din brațe. Crește. Vorbește. Descoperă o mami frumoasă, deșteaptă, bună, care le poate și le știe pe toate.

Vede și simte castelul din brațele mamei. Intuiește că ea are o putere secretă. Dar care o fi ea?

Ce simte mami când e departe de copil? De ce uneori mami are nevoie de pauză? Și ce ar vrea mami să fac când ea e nervoasă pe mine?

Detalii și imagini din interior găsiți aici. Ilustrată de Georgiana Chițac.

Adevărul gol-goluț (36.9 lei) este prima carte pentru copii despre inimitate, curiozitate, nuditate, reguli, limite, străini și respect față dec corpul tău și al altora.

Din 24 mai se găsește în librării, poate fi comandată și de aici. Se găsește și pe Amazon, în limba română, aici.

E o carte ușor de citit, amuzantă, cu aventuri și dialoguri haioase, care transmite mesaje clare, degajate, despre acest subiect sensibil al intimității.

Personajele sunt un copil de 3 (4, 5, 6, 8 sau 10) ani și prietenul lui de pluș, Purcelus. Împreună descoperă importanța regulilor de intimitate (de ce e bine să închizi ușa la baie, cine și în ce situații ne poate vedea gol), importanța discuțiilor deschise cu mama sau tata despre orice (secretele sunt periculoase la vârste mici), dezbat dacă e ok sau nu să stai gol pe plajă, vorbesc despre schimbul de haine la grădiniță sau la școală, dar și despre străini care uneori îți oferă de mâncare sau te abordează din senin când părinții tăi nu sunt acolo, despre ce faci când te rătăcești și despre cum gestionezi o situație în care trebuie să pupi sau să îmbrățișezi pe cineva și nu vrei. ?

 

Te iubesc orice-ai face (28 de lei)

Prima carte cu Ema, cea care a făcut cele mai mari valuri! Vândută deja în peste 20.000 de exemplare, cu ilustrații de Lavinia Trifan.

Pe Te iubesc orice-ai face o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

Mami, e gata? (45 de lei)

Ce mi-am propus cu această carte este să inspir cât mai multe familii să petreacă timp împreună și în bucătărie, în speranța că astfel copiii vor mânca mai bine și mai voioși, părinții se vor conecta mai ușor cu puii lor, glumind pe seama Emei și a lui Eric. Pe Ema o știți deja din Te iubesc orice-ai face, de data aceasta ea face minuni alături de Eric, fratele ei ceva mai mic, de mami și de tati. Îmi doresc mult să vă distrați cititind-o!

O răsfoire video aveți mai jos.

Pe Mami, e gata? o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

Împreună, soluții de joacă și iubire la probleme mari și mici (35 de lei)

Pe Împreună o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici.

 

Vacanța pofticioșilor, cartea a patra cu Ema și cu Eric.

Aceasta are 70 de pagini, multe aventuri din vacanță și soluții la frici diverse (de avion, de apă, de a nu te pierde de mami și de tati, de întuneric, de mascote, de păianjeni). O găsiți în librării și aici, 36 de lei.

Cu-minte de Crăciun (36 de lei) este cea de a cincea carte din seria cu Ema și Eric și este o aventură magică, cu Moș Crăciun și cadouri surpriză! 🙂 Se găsește în librării online și offline și aici.

Crăciunul perfect al Emei  (29 de lei) este o carte din seria cu Ema și Eric dedicată copiilor mai mici, cu vârsta între 6 și 36 de luni. Are 14 pagini cartonate și plastifiate, colțurile rotunjite, acțiuni simple și desene minunate, pe care orice copilaș mic le va înțelege și în care se va regăsi. Se găsește în librării și aici.

Când mă fac MARE (38 de lei)

A șaptea carte cu Ema și Eric este perfectă pentru copii de 4-10 ani cărora le plac dezbaterile despre meserii și principii de viață, care merg în tabere singuri, care vor să facă bine altora și planetei, dar și celor care se confruntă la școală cu colegi mai agresivi sau care râd de ei.

Multe întâmplări haioase și desene minunate. Detalii despre carte și imagini din interior găsiți aici.

 

Te rog, mulțumesc, Te iubesc, (35 de lei) carte despre bunele maniere acasă, pe stradă, în vizită, multe întâmplări haioase și învățături importante.

Ema spune noapte bună, carte cu pagini cartonate pentru copii sub 3 ani, despre mersul la culcare. (16 pagini, 29 de lei, ed DPH). Aici.

Ce, cum și de ce simt, editura DPH, 38 de lei, carte despre emoții, cum le recunoaștem, cum le gestionăm.

Aici multe detalii despre ea și poze din interior, aici o puteți comanda.

 

Ema spune Poftă bună, carte cartonată cu margini rotunjite, pentru copii până în 4 ani, despre Ema care iubește mâncarea, să meargă la piață, să gătească. O găsiți aici.

Eric merge la grădiniță e o carte foarte simpatică pentru micuți despre adaptarea la grădi. Detalii aici.

Vraja ecranelor, Ema și Eric regăsesc placul de joc (38 de lei)

Detalii aici.

De curând a apărut și Iubim să călătorim, Ema și Eric descoperă România, carte de călătorie. Detalii aici, poza la final.

Băiețelul cu aripă de fluture (28 de lei)

Este povestea lui David, care s-a născut diferit: el are o aripă de fluture în loc de mână. Părinții lui încearcă să-l vindece, dar el e fericit așa cum e. Nu poate să aplaude sau să se cațere, dar poate să zboare uneori, poate să zâmbească atunci când alți copii râd de el, iar asta chiar e o super-putere!

Cartea asta e despre toți oamenii speciali. Iar oameni speciali suntem cu toții, într-un fel sau în mai multe feluri. Uite, de exemplu unii oameni sunt timizi. Alții râd prea tare. Unii se tem de păianjeni, iar alții au părul prea blond. Cu toții avem ciudățeniile noastre. Ce ne face la fel este că toți avem nevoie să fim iubiți nu în ciuda ciudățeniei noastre, ci fix pentru ea. Mai multe detalii despre această carte am pus aici.

Băiețelul cu aripă de fluture o găsiți pe siteul editurii, aici, și pe eMAG.ro, aici, pe elefant.ro, aici, pe libris.ro aici, Cărturești.ro, aici și Librărie.net, aici.

Jocul cu jetoane cu meserii, cu Ema și Eric (22 de lei, Ed. DPH)

20 de meserii de toate felurile, de la IT-st la bucătar, pompier și scriitor, ilustrate de Lavinia cu Ema sau cu Eric, într-un pachet de jetoane cu 14 sugestii de jocuri care pot fi practicate acasă, la restaurant, în mașină, în avion. Sunt foarte realist desenate și descrise, iar jocurile îi vor ajuta pe copii să descopere meseriile celor din familie, meserii care ajută pe alți oameni, meserii ale viitorului și tot așa.

 

Puzzle-ul de podea cu Ema și Eric pentru copii de 3-6 ani. Se găsește aici, costă 38 de lei.

 

Joc cu cartonașe Creează o poveste cu Ema și Eric, 50 de cartonașe cu care copiii pot inventa ce povești vor.

 

Aventura pofictioșilor este un joc cu zar și pioni, cu tot felul de provocări și obstacole. Îl găsiți aici.

Activități de Crăciun cu Ema și Eric este o carte de activități de Crăciun care include povești de Crăciun, activități de colorat și bricolat, labirinturi, idei de jocuri și activități caritabile de Crăciun. Se poate comanda de aici.

Toate cărțile mele se găsesc în Cărturești, Diverta, Humanitas, CLB și alte librării mari, dar și pe emag.ro, elefant.ro, libris.ro, librărie.net, ajunge să dați search în ele cu numele meu și le veți găsi pe toate. În străinătate livrează editurile, www.edituraunivers.ro și www.edituradph.ro, cu poșta. Ebook există doar la prima carte, O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă, disponibil aici.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

77 comentarii

  1. 7 deja! Sa nu te opresti! Sper ca ai înțeles ca prin scriitura ta schimbi vieți. In bine. Chiar si vieți nenăscute inca. ❤️

    • Momentan îți citesc prima carte, mămică fiind și eu de 4 luni. Te felicit pentru tot, savurez fiecare pagină. Cu siguranță voi comanda și restul și poate o să am șansa ca una să fie semnată de tine! Succes și inspirație îți doresc, să ne bucuri cu cât mai multe cărți mișto.

  2. Am doar cartea cu baietelul cu aripa de fluture – mi se pare un mesaj foarte frumos.
    Ma plictisesc teribil citind-o 🙂 Dar rezist eroic, pentru ca sper sa invete baiatul meu din ea despre diversitate si toleranta.
    Sper sa am ocazia sa citesc si romanul tau de dragoste.

  3. Buna! Eu am citit toate cartile „de oameni mari”. Fiecare in parte mi-a ajuns la suflet, fiecare are farmec. Preferata mea a fost insa ,, Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni” (m-a purtat prin emotii diferite, nu am putut sa o las din mana). Cu fetita citim cu mare drag ,,Te iubesc orice ai face”. Asa ca iti doresc spor la scris si sper sa ne rasfeti cu cat mai multe carti scrise din suflet!

  4. dintre cartile pt copii, cel mai mult mi-a placut „impreuna”. si pt cum e scrisa, si pt ca se adreseaza unor situatii de viata cu care se confrunta copiii mai marisori decat in „te iubesc orice-ai face”, de ex. si ilustratiile sunt absolut geniale.
    succes in continuare. la cat mai bune carti! <3

  5. Noi avem toate cartile pentru copii si preferata e acum “Impreuna”, dar pana sa apara pe primul loc era “Te iubesc orice ai face”. Ema si Eric sunt personaje pe care fetita mea de 4 ani le iubeste si abia asteptam sa vedem prin ce aventuri o sa mai treaca (speram ca o sa mai apara si in alte carti scrise de tine).

  6. Noi le avem pe toate. Mulțumesc, Ioana! 🙂
    Am citit “O sa te țin in brațe cât vrei tu si încă o secunda” si mi-a plăcut mult, mult de tot. Ai pus atâta suflet si emoție in paginile cărții, încât Mi-a fost imposibil sa nu lăcrimez pe ici pe colo. 🙂 Urmează, “Miercuri, respiram”!
    Cărțile pentru copii, ah, ce frumoase sunt. La 2 ani, preferata lui e “Mami, e gata?” Imi aduce cartea si ma roagă sa citim “cookie cartea”. Plus ca pentru noi, e un foarte bun exercițiu de limba romană. :))

  7. Am citit „Miercuri, respiram” si mi-a placut mult. M-a distrat si am iubit personajele si modul in care le-ai conturat. Sper sa pun mana si pe „Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni”. Am auzit doar lucruri bune despre roman. Scrii foarte bine, Ioana. Ma inspiri enorm. La sfarsitul lui 2017 am terminat si eu de scris prima mea carte, iar saptamana asta am semnat cu o editura. Acum astept. Ma rog sa iasa bine si astept. 🙂 Din pacate nu am blog sa ma autopromovez. Nici nu stii cat esti de norocoasa! Mai scrie romane, te rog. Le voi cumpara pe toate, iti promit!

  8. Am citit primele doua carti „pentru adulti” si primele doua pentru copii. Baietelul meu este inca mic, dar i-am cumparat deja „Te iubesc orice-ai face”. Mi-au placut ilustratiile ambelor carti, iar povestile sunt simpatice.
    „O sa te tin in brate…” am citit-o pe nerasuflate, desi ma asteptam la mai multe texte dinafara blogului.
    „Miercuri respiram” mi-a placut mult. Este amuzanta si captivanta, te tine pe jar pana afli ce s-a mai intamplat cu fiecare dintre personaje. O coincidenta draguta a fost ca atunci cand am finalizat cartea, am aflat ca si eu astept un bebe.
    Abia astept sa citesc si restul cartilor. Succes in continuare!

  9. Felicitari pentru toate cartile scrise pana acum si la cat mai multe carti pe viitor! 😀 Am cumparat si am citit aproape toate cartile tale, draga Printesa, am ratat doar romanul „Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni”. Ce pot spune cu siguranta e ca imi place felul in care scrii – e usor de citit, frazele curg, povestea te invaluie, nici nu stii cand se termina cartea si ramai cu un gust asa de „as mai fi putut citi inca vreo suta de pagini fara sa pun cartea jos”! Cartile cu Ema sunt preferatele fiului meu – el are acum 4.7 ani si totul a inceput cu „Te iubesc orice-ai face”! A fost dragoste la prima lectura si de atunci cere in fiecare seara cartile tale…. Si cel mai mult ma bucura faptul ca nu e doar „lectura goala” – chiar a inteles faptul ca indiferent de cat de grea/stresanta/incurcata e treaba asta cu crescutul copiilor, dragostea dintre parinti si copii este neconditionata…. A inteles ca in ciuda faptului ca el e 99% din timp neascultator si nazdravan, mami si cu tati il vor iubi mereu, mereu, mereu la fel de mult! I-a spus asta chiar si educatoarei – „chiar daca fac ceva bine, chiar daca gresesc, mami ma iubeste oricum!”…. Asa ca pot spune ca toate aceste carti pentru copii pe care le scrii isi merita fiecare banut si de o mie de ori mai mult! Pentru ca ne ajuta sa ii invatam pe copiii nostri ceea ce multora dintre noi ne-a lipsit la varsta lor – faptul ca iubirea nu dispare si reapare in functie de faptele noastre, ca e ok sa vrei sa vezi ce se intampla in anumite situatii inainte sa te increzi in ce spune mami si tati, ca avem cu totii frici, dar ca impreuna putem trece peste orice!
    Deci – MULTUMIM, IOANA! Asteptam cu mare interes urmatoarele carti!

  10. Vreau mereu sa citesc, carti scrise de tine, le-am ciiti pe toate si pe cele de copii le-am luat pentru nepotii mei. Nu pot sa imi iau ochii din ele, nu mai am nevoie de nimic in ziua cand m-am apucat sa iti citesc vreo carte <3. Felicitari! Sa nu te opresti niciodata!

  11. Felicitari pentru cartile pentru copii! Fetita mea de 2 ani le adora si in fiecare seara citim cartile cu „AMA” cum le zice ea 🙂 foarte frumos si placut scrise…si ii plac foarte mult ilustratiile.
    Multumim si asteptam urmatoarele tale carti !

    • Buna! Cartea Adevarul gol goluț este cartea preferata a baietelului meu de 2 ani. Foloseste personajele si in viata reala, el fiind Evi si eu Purcelus :))
      As dorii ca in viitorul apropiat sa ii confectionez baietelului meu pe Evi si Purcelus in varianta jucarii crosetate.( pe care apoi sa le si public pe pagina mea de facebook dedicata jucariilor). Dar nu stiu cum se procedeaza cand imaginea de inspiratie este dintr-o carte. Drepturi de autor de exemplu. Multumim din suflet pentru frumoasele carti!

  12. Buna,
    As vrea sa stiu daca in viitor crezi ca romanele tale vor fi publicate si in versiunea e-book.
    Ma intereseaza mai ales ultimul roman, pe primele doua le am deja si m-au placut foarte mult.
    Multumesc,
    Mult spor in tot ce faci,
    Anca

  13. Am citit cartile tale de adulti cu mare placere si acum urmeaza sa le achizitionez si pe cele de copii. Felicitari! Si la cat mai multe!

  14. Doamna Ioana, va felicit si eu pentru cartile scrise. Sunteti talentata si aveti un suflet deosebit. Eu am citit doar doua dintre ele. La „Ziua in care la capatul celalalt al iubirii n-a mai fost nimeni” am apreciat cel mai mult valoarea literara si dramatismul si intensitatea emotiilor din cele doua capitole in care Mica pleaca de la gradinita si se urca in nacela.
    Dar citind „O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda” v-am apreciat cel mai mult pe dumneavoastra, ca mama, vazand cat de mult va iubiti copiii, si pentru puterea interioara pe care ati avut-o incat ati reusit sa depasiti momentele (zilele si lunile) acelea teribile de dupa accidentul cu obrazul. Sunteti un model pentru mine. Va doresc multa sanatate si inspiratie, sa mai scrieti inca 50 de carti izvorate din talentul si preaplinul dumneavoastra sufletesc.

    • Fetita mea, Ema, a primit cadou de Craciun, pe cand avea 2 ani, „Te iubesc orice-ai face”. A incantat-o faptul ca fetita din poveste este tot o Ema, se regasea, chiar incerca unele „experimente” ale Emei din carte! Adora cartea si acum la 4 ani. I-am marit colectia, tot de Craciun, cu alte povesti despre Ema si noul ei fratior, Eric, dupa ce ea a primit o surioara si citindui-le, se regaseste iar in rolul Emei.

  15. De cateva luni citim in fiecarea seara „Te iubesc orice ai face” si „Impreuna”, si nu glumesc atunci cand spun in fiecare seara. Aproape ca le stie cuvant cu cuvant. Mai nou vrea sa fim si noi familia Pofticiosilor, sa ai mai avem langa noi un Eric si sa fie doi copilasi iubiti. Multumim Ioana pentru dragostea pe care o transmiti!

  16. Am citit toate cărțile tale, chiar ieri am terminat ”Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni” și mi-a părut rău că am terminat-o. Am recitit de 2 ori pagina cu ☆☆☆☆☆ pentru că nu îmi venea să cred că ☆☆☆☆☆ și că mi-au mai rămas doar câteva pagini din carte 🙁
    În primele capitole, ai amintit de un iubit al Oanei. Ea ”se iubea” (adică făcea sex) cu fostul iubit cu care își începuse viața sexuală iar acel iubit de care spun avea planuri să o prezinte părinților lui din AVRIG. Te refereai la orășelul Avrig, din județul Sibiu? Eu sunt din Avrig 😀
    Îmi place mult cum scrii, ai umor, îmi plac mult descrierile detaliate pe care le atribiu unui obiect/personaj/situație (de exemplu părul Oanei) și aștept cu multă nerăbdare următorul roman pentru oameni mari.

    • Spoiler!!!

      Poate ar fi o idee buna sa stergi prima parte a comentariului, e pacat pentru cine nu a apucat inca sa citeasca cartea!

      Merci
      Irina

    • Îmi pare rău, nu mi-am dat seama dar nu puteam cum altfel spune despre momentul care m-a marcat doar menționându-l.
      E bun-venit edit-ul, nu vreau să stric surpriza altora.

  17. Bine mă Ioana, nu ai spus și tu la începutul cărții „O să te țin în brațe…” că nu e o carte de citit cu copiii în cameră? că eu, după ce am trecut de primele pagini plângând noaptea la fiecare pagină, mă gândeam c-au trecut emoțiile așa că următoarele pagini am zis să le citesc în timp ce copiii se jucau, cu ei în cameră, dar iar m-au cuprins emoțiile și noroc c-aveam ochelarii și puteam lăcrima în voie apoi gata, m-am hotărât tre s-o citesc când sunt singură 🙂 E o carte plină de emoție în care mă regăsesc ca mamă a 2 copii (tot fetita si baietel), dar ma regasesc si ca fiica, sotie, etc. E genul de carte care ajunge din prima la inima omului, e fascinanta, autentica și te tine cu sufletul la gură 🙂 Felicitari, ai un talent innascut de a scrie, este vocatia ta 🙂

  18. Draga doamna, mama, prietena, soție, scriu acest comentariu pentru ca am ajuns la pag 34 a romanului tau cu bratele si secunda 🙂 si tb sa ma opresc. Râd îmbufnat pt k doarme aia mica langa mine si n.as vrea sa comit vreo nefăcută. Aoleu (cum ar spune pitica mea), e grozava cartea asta! Introducere cam lunga pt un mulțumesc anticipat (abia am inceput.o, dar pun pariu ca o voi adora). PS. Ne.am lacomit si am cumparat deodată toate cartile tale. Asa sa fie, ca daca se termina…:)
    Merci fain. Spor.

  19. Toamna va fi lungă in Brașov, asa ca tocmai am comandat cartea ta Miercuri, respiram 🙂 Astept sa ajunga sa o citesc noaptea dupa ce adorm copiii si revin cu feedback. Promit 🙂

  20. Buna Ioana, acum citesc prima ta carte. Am primit-o acum 2 ani de la Aioli dupa ce comandasem o paella ca sa sarbatoresc 1 an de nemancat carne. La momentul respectiv nu stiam de blogul tau, nu aveam in plan in viitorul apropiat sa fac un copil si dupa ce am frunxarit-o putin am pus-o in biblioteca cu gandul ca o voi citi mai tarziu.
    M-am apucat de ea acum 2 zile intrucat situatia mea actuala s-a schimbat (sunt proaspat mamica de o fetita minunata care azi implineste o luna de zile).
    Este o carte minunata in care ai imbinat umorul cu seriozitatea, in care dai multe sfaturi pertinente si utile iar modul in care ai scris-o o face si mai frumoasa si te face sa o citesti cu sufletul la gura.
    Cu siguranta voi citi si celelalte carti pt adulti si voi achizitiona si cartile de copii pt cea mica.
    Felicitari 🙂

  21. M-am apucat si eu de „Miercuri, respiram”, mi-am luat notite pe agenda sa pt contura mai bine personajele, am inceput sa le indragesc, sa ma amuz de replicile si stilul lor de viata pana la pagina 48 cand, gata, m-am oprit brusc. Ce crezi? mi-ai facut o pofta cu crevetii aia de am dat iama la hipermarket, nu, nu glumesc ca doar stii ca sunt sincera, n-am luat creveti, m-am intors cu niste scoici si le-am gatit in sos cu usturoi cum mancam pe vremuri in Bucuresti 🙂 Imi place mult romanul, daca ar fi fost scris de mine cu siguranta as fi fost tare mandra :), ma duc la citit, revin cu feedback complet cand termin.
    Pana atunci, permite-mi, te rog sa le dau un sfat cititoarelor tale: doamnelor, nu cititi romanul Miercuri, repiram pe stomacul gol ca are Ioana un mod de a descrie mancarea ca… ajungi sa-ti ploua in gura 🙂

  22. Cartea Miercuri, respiram pe care am terminat-o sapt. asta e absolut GENIALA, esti o maestra a detaliilor, personajele sunt femei pe care ajungi să crezi ca le cunosti atat de familiar si familial iti pare totul. Cartea e actuala, problemele sunt cele ale zilelor noastre atat cele sentimentale cat si cele de sanatate, m-as lungi prea mult cu feedback-ul, atat pot spune: eu astept filmul, va fi genul de film la care oamenii vor plange in hohote si, dupa ce s-a mai linistit putin, vor avea din nou ochii umezi pentru ca vor rade cu lacrimi 🙂

    Nu stiu daca e un minus faptul ca acest roman se muleaza perfect pe nevoile femeilor insarcinate sau mame in mod special, dar cred ca o femeie care inca nu e mama nu o poate savura la adevarata ei valoare.

    In incheiere mai pot spune ca asa mi-as dori sa vad un film dupa cartea asta, iar regizorul ala, saracul care o fi (ca va avea mult de lucru) 🙂 , va trebui sa aleaga o Veronica asa cum o descrii tu si sa gaseasca si o Carmen ale carei replici sa te faca să cazi pe jos de ras, iar de persoanjul principal al cartii ce sa mai spun, acolo tu ar trebui sa fii regizorul. E vocatia ta, ti-am mai spus-o, ma duc la ale mele si sper in curand sa citesc urmatoarea ta carte, trec la alea de copii 🙂

  23. Mi-a ajuns Vacanța pofticioșilor, e unul din cadourile de Crăciu. Nu am citit-o inca, dar am rasfoit-o si desenel mi se par wow, super frumos adaptate scrisului, PERFECTE.
    Revin cu feedback dupa ce aflu parerea copiilor 🙂 E prima loc carte cu Ema si Eric.

  24. Am citit copiilor cartea Vacanța pofticioșilor chiar zilele astea, desi initial aveam alte planuri. Mi se pare genial ca cineva sa scrie o carte in care sa includa intamplari din viata copiilor pentru ca, peste ani si ani, ei vor citi poate copiilor ce-i vor avea si le vor spune: Da, ce bine a fost in excursie atunci, mai tii minte? Fetita mea de aproape 6 ani a ascultat primul capitol fara sa para foarte captivata, insa a doua zi mi-a cerut singura: Mami, mai citesti cu Ema si Eric? Acum le citesc la pranz cand e mai multa lumina, ii indragesc pe cei 2 pofticiosi, iar seara le citesc altceva 🙂 e secretul nostru. Te felicit, pote faci o poveste in care sa intre si bunicii, ce tare ar fi 🙂

  25. La mulți ani, Ioana! Azi am terminat prima ta carte (pentru oameni mari ?) și pentru că m-am regăsit în totalitate în ea și mi-a plăcut mult de tot, tot azi le-am comandat și pe următoarele două! Abia aștept să vină! ?
    În curând voi trece și la cele pentru copilași….O avem deja pe ultima (Vrei să îți spun un secret despre mami?), cu un autograf foarte drăguț ? Din păcate, fetița încă nu are răbdare să îi citesc (aproape 2 ani), însă îi place să o răsfoiască ?.
    Pe când următoarea carte pentru „oameni mari”?
    Spor la scris și un An Nou frumos!

    • salut, multumesc mult. nu stiu cand va fi urmatoarea carte, depinde de muza. 🙂

  26. Iti doresc un an minunat!! Asteptam cu rabdare inca o carte pentru adulti! Nu te opri din ceea ce faci ca o faci f bine!! ?

  27. Draga Ioana,

    am descoperit blog-ul tau aseara, cautand recomandari de romane contemporane bune.

    Mi-a inflorit inima de bucuria constatarii ca mai sunt pe lume oameni buni, care au aceleasi aspiratii spre frumos, armonie, pace, dezvoltare, spiritualitate, respect pentru intreg universul cu toate fiintele minuscule sau maricele, curiozitate, rafinament… Esti plina revarsat de iubire de viata si de oameni incat iti daruiesti timpul si energia (cele mai pretioase „avutii” pe care le avem pe lume) pentru a impartasi atat de multe descoperiri si trairi cu ceilalti.

    Am citit multe articole, razand si plangand, este o delectare si o uimire sa descopar un suflet atat de tanar ca tine, atat de intelept si care continua sa invete, realist dar si visator, profund, mucalit, documentat, deschis, corect, drept, responsabil, iubitor, plin de umor, curajos, erudit, debordand de o imaginatie si o exprimare minunata, o placere intelectuala si emotionala cum rar am avut in ultimul timp.

    Desfaci subiecte adanci, unele foarte serioase si extrem de dureroase, altele, unele si ele serioase, vazute prin ochiul umoristic (radeam cu voce tare), cu referinte carturaresti printre randuri (mi-a placut de pilda expresia strecurata, intentionat sau nu, pe mine m-a dus cu gandul la carte, chiar daca e cu totul alt subiect – „cel mai iubit dintre pamanteni”), totul impachetat atat de variat, colorat, interesant, inteligent, asumat, cu totul si cu totul deosebit, si mai ales, plin de iubire si lumina…

    Mi-a revenit speranta ca se largeste partea luminoasa si iubitoare a lumii, citind si cateva comentarii, ma bucur ca existi si ai atras atatea minunatii, ma bucur si pentru mine ca am ajuns la nivelul la care am atras descoperirea articolelor tale si a atat de multor fatete interesante despre lume.

    Am fost zdruncinata dincolo de a putea descrie cat de infuriata si revoltata pana la dorinta fizica, palpabila aproape si dureroasa pana in viscere, de a razbuna suferintele celor care au scris povestile lor (si unele atat de tinere in desfasurare!! Cerule mare!!)… Si lupt cu aceste sentimente, pentru ca m-am nascut o fire razboinica si cautatoare de dreptate, aparatoare a celor slabi, ceea ce mi-a produs mereu necazuri si multe suferinte, dar din ce in ce mai mult descopar ca solutia este lumina si iubirea, si munca asidua cu sine spre schimbarea de sine, care va schimba si lumea pas cu pas.

    Inchei mica mea misiva cu iubire, prin a-ti multumi din inima pentru timpul si bunatatea ta, toata bucuria si admiratia pentru tine, si toate cele bune si luminoase pentru tine, familia ta, cititoarele tale si cititorii tai!

  28. Buna, vreau sa iti spun ca ador cartile tale. Sotia mea te adora, de fapt ati facut o poza impreuna cand ai venit in Iasi, la o conferinta. 🙂 Cred ca a citit toate cartile tale (daca nu, cel putin in proportie de 90% tot a citit).

    Sincer, si eu am inceput sa citesc cartea „Băiețelul cu aripă de fluture” pentru ca mi-a placut foarte mult metafora din titlu, iar so far so good, imi place enorm content-ul tau. Ai un mod foarte funny sa iti exprimi ideile, ceea ce chiar si mie, ca barbat, imi place. Am vrut doar sa stii ca ai si barbati care te citesc si nu cred ca ai egal in cartile de parenting cu caracter amuzant in Romania. Felicitari! 🙂

  29. Ma bucuram si eu ca le aveam pe toate…tot vad ca imi lipsesc
    Activități de Crăciun cu Ema și Eric
    Aventura pofictioșilor
    Ema spune Poftă bună

    Multa bafta in continuare!! Noua ne plac cartile tale pentru ca mesaje complexe sunt traduse in limba piticilor!❤️

  30. Te-am descoperit in vara pe facebook intr-un live. In timp ce povesteai despre relatia parinte-copil, eu vopseam camera ghindocului meu care abia implinise o luna. Mi-a placut mult felul in care vorbeai despre copilasii tai si am inceput sa citesc mai multe pe blogul tau. Intr-o noapte de noiembrie, cu baiatul semi-adormit in brate, am aflat despre cartea “O sa te tin in brate cat vrei tu si inca o secunda”, al carei titlu m-a uns pe suflet.
    Am comandat-o recent si acum doua zile m-am apucat de ea. Imi cadeau ochii in gura de oboseala, dar nu puteam sa o las. Desi mai am cateva pagini pe care vreau sa le savurez in timp ce prichindelul meu doarme, am tinut mortis sa iti multumesc din suflet. Nu am cuvinte prin care sa exprim cu cata placere am citit pana acum. Am ras, am plans, m-a facut sa trec prin toate starile posibile. Insa cel mai important, m-a facut sa nu mai am nicio indoiala. Al meu are acum 6 luni, insa “sfaturile” necerute au aparut de la cateva saptamani: “nu-l lua in brate imediat cum plange ca se prinde de smecherie si-o sa planga mereu”, “incearca sa ii dai apa, nu-i mai da san ca de aia se trezeste noaptea, el nu ar trb sa manance noaptea” , si multe altele.
    Iti multumesc mult, Ioana!

  31. Buna, Ioana ! Tocmai am terminat de citit prima ta carte, eu intrând acum in luna a 7a de sarcina. Am simtit-o fix ca pe o îmbrățișare, cum ai scris la finalul ei, am trecut prin toate stările, am plâns alături de tine in momentele dificile, am ras când povesteai dialoguri amuzante, m-a distrat și m-a relaxat foarte mult modul tău de a scrie. Deși te urmăresc de ceva timp pe Facebook, nu am citit toate articolele de pe site, dar cu siguranta cărțile le voi citi in continuare. Mi-ai dat încredere in mine pentru perioada care urmează alături de primul bebe (sper sa nu fie singurul), cred ca ești o mama și o persoana specială și apreciez toate sfaturile tale împărtășite noua, cititorilor tai !

    • Salutare Ioana!
      Fiului meu în vârstă de 2 ani îi e teamă de doctor! Documentându-mă am aflat că ajută să citești cărți pe tema aceasta. Uite așa am descoperit cartea „Eric merge la doctor!”, de care eu m-am îndrăgostit la prima citire. De ca. 3 săptămâni citim cartea zilnic cel puțin 1 dată, fiul meu știe deja pasaje din ea. Mulțumesc că ai scris o asemenea carte! Abea aștept să le citim și pe celelalte.

      Pe final, am o întrebare: se găsesc cărțile de copii traduse în germană sau engleză?

      o zi superbă
      Simona

  32. Buna. Scrii nemaipomenit de frumos, copiii mei adora cartile tale, de aceea le-am adaugat, o parte din ele, precum si din romane, in libraria mea din Germania. Se pot comanda online si de pe Ersedi

  33. Iti citesc blogul si am cumparat cartea “Ema spunea noapte buna” pentru pitica mea de 1 an si 9 luni careia ii plac mult ilustratiile aceastei carti si pe care ma pune sa-i citesc anumite pagini de mai multe ori. Eu nu am fost impresionata de aceasta carte, gasind anumite greseli ( de exemplu Ema e foarte treaza) intentionate sau nu. Voi cumpara si alte carti din curiozitate.

  34. Draga Ioana,

    Fetita mea de doi ani asculta cu drag si interes toate aventurile Emei si ale lui Eric – nici nu imi imaginam ca un copil de vârsta ei poate sa stea atent chiar mai bine de o ora, sa asculte cu atâta atenție povestiri si sa aibă preferințe (Eric care nu vroia sa stea in scăunelul de mașina, Eric care face la olița, Ema care merge la grădinița, Ema care nu vrea sa meargă la culcare). Cărțile tale cu povestiri terapeutice imi dau si mie soluții si Adei sens.

    Iar eu… eu am trecut printr-o depresie post-natală urâta si grea – mi-am regăsit din echilibru in multe din postările tale. De-abia astept sa primesc prin curier si ultima ta carte – “Copilul tău. Părinții tai. Tu.”

    Te pupa cu drag Ada si Cristina

  35. Multumesc pentru „Caietul, mic roman pentru fetele care cresc mari”, i am citit o pustiului meu de 9 ani: prima data a fost surprins ca vreau sa ii citesc o carte pentru „fetite” dar, dupa ce am terminat o, m-a intrebat cand va aparea partea a doua?!
    Toate subiectele i-au placut, l-au facut sa si puna intrebari………sau sa inteleaga lucruri si comportamente observate in jurul sau….si de care nu stia exact cum sa ma intrebe….
    Asteptam si cartea pentru baieti 🙂

    • Multumesc, ma bucur mult! Volumul al doilea va aparea in aprilie, cred. Caietul pentru baieti inca nu stiu, poate ca anul viitor…

      Va imbratisam!

  36. Servus, Ioana!

    Ai o recomandare de o poveste scurtă, care poate fi citită și comentată cu un grup de 10 copii, cls IV, în 30 minute? (Pentru atelierele noastre de citit povesti de pe timpul verii) Tematica poate fi legata de emotii, valoare personala, incurajare, ceva sa ii unga pe suflet, sa ii mangaie dupa perioada agitata cu ore online.

    Multumesc!

  37. Ioana, am un baietel pe care de 1 an si 10 luni il cresc frumos, cu blandete, datorita blogului tau in primul rand!
    Ultima ta carte pt adulti este minunata, am plans aproape la fiecare pagina, este un cadou superb pentru fiecare cititor, si o parte din tine!
    Dar motivul pt care iti scriu este „Ema spune pofta buna” :))) copilul adora cartea, si de cate ori Ema se intreaba ce sa manance, el ii raspunde entuziast: da! da! da! Fiecare optiune e buna, iar Ema este personificarea literara a celui mai dragalas mancacios pe care l-am vazut vreodata :)) ma bucura sa vad ca nu doar el se trezeste cu gandul la mancarica, am ras cu pofta!

  38. Buna Ioana, iti multumesc din suflet pentru blogul asta minunat si pentru toare cartile minunate pe care le-ai scris, sau recomandat!
    Cred ca am reusit sa le procur pe toate in toamna asta , am citit peste jumatate dintre ele, le iubim si le recitim, pana ma plictisesc!
    Iti urez mult succes in continuare, sa fiti fericiti si sa va iubiti mult !

  39. Ador cărțile tale, a fost iubire de la prima carte…și fetița mea le adora și le tot citim încă de la 4 anișori. Emma și Eric sunt personajele ei favorite ?, iar recent, după ce i-am luat pisica mi-a zis ca și-ar dori și un Ciuculete ???? Continua sa ne bucuri cu creațiile tale, căci o faci extraordinar de bine!!! Iar la moment savurez lectura ultimei tale cărți…balsam pentru suflet!!

  40. Habar nu aveam ca printesa urbana a scris „Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni” !!! Sunt socata, dar intr-un sens pozitiv 😀 M-a emotionat mult cartea, una dintre preferatele mele, felicitari!

  41. Sunt foarte interesante cartile tale si astept cu nerabdare sa citesc cele pentru adulti. Am comandat cateva pentru aceasta vacanta. Copiii mei vorbesc engleza si germana, romana nu indeajuns sa putem citi povesti. Ai cumva cartile de copii traduse si in engleza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *