Noua carte cu Ema și Eric: Când mă fac MARE (despre meserii, principii de viață, ecologie și campanii umanitare)

În sfârșit am voie să zic, Doamneeee, dacă trebuia să mai țin secretul mult timp, îmi exploda capul! E gata noua carte cu Ema și Eric, și e atât de densă și de frumoasă că nu știu ce să zic despre ea mai întâi! Lansarea! Comanda! Premiera piesei de teatru! Desenele! Conținutul! Cântecelele! OMG cu ce să înceeeep! Sunt foarte foarte bucuroasă, a ieșit tare frumos, Lavinia Trifan iar a desenat ca un spiriduș magic, e mult text, multe întâmplări, copiii or s-o iubească, știu sigur, și-și vor lua din ea multe lucruri bune, așa sper, n-are cum altfel!

Despre ce e Când mă fac MARE cu Ema și Eric?

Pe scurt, e despre meserii, despre principii de viață, despre prima tabără fără mami și tati, despre adaptarea Emei la școală, despre colegii agresivi și cei care râd, despre campanii umanitare și despre ecologie. Pe lung, am pus mai jos multe pagini din carte și descrierea capitolelor.

Cartea va ieși de la tipar pe 18 aprilie, poate fi precomandată de AICI, cu semn de ușă cadou! Pachetele vor pleca spre voi începând cu 22 aprilie și editura se va strădui ca ele să ajungă la voi înainte de Paști. Când mă fac MARE costă 38 de lei, pe site veți avea o reducere de 20% pentru ea și de 35% la oricare altă carte din colecția cu Ema și Eric, dar și la toate celelalte cărți de pe site, până pe 21 aprilie inclusiv. Nu comandați cartea online dacă veniți la lansare, cărțile nu vor ajunge la voi înainte de lansare! Transportul va fi gratuit la comenzi mai mari de 250 de lei. Pentru orice probleme legate de livrare sau comenzi, puteți scrie oricând la contact@edituradph.ro, cu cc la mine, pentru siguranță.

Lansarea! Eheee, aici va fi cu cântec. Adică, cu piesă de teatru! Împreună cu minunata trupă Sufletos, pregătim o punere în scenă după carte, cu multe costume, glume, cântece și voie bună, cum v-am obișnuit. Lansarea cu premieră cu tot va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10.30, la Sala Radio din str. Gen Berthelot (zona Berzei). Piesa începe de la ora 11.00.

LE: Toate locurile la premieră au fost rezervate.

Am creat o lista de rezerve, daca nu ati apucat sa prindeti loc. https://forms.gle/GXsnzv3VdeWSTSc48

Când mă fac MARE, dar și celelalte cărți din colecția cu Ema și Eric vor fi disponibile la lansare.

Pregătim, desigur, și alte surprize, pe care le voi anunța pe pagina evenimentului de lansare.

Mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine în această uriașă nebunie, iată că am ajuns să facem lansări în săli cu 1000 de locuri! Sunt copleșită, nu dorm noaptea de grijă, dar sunt și foarte bucuroasă!

Bun, acum să revin la carte. Am scris-o pentru copii care fie se pregătesc de școală anul acesta sau următorul, fie au început școala deja. E mai mult text, sunt mai multe aventuri, replici mai intense. Sunt o mulțime de faze caraghioase, Ema și Eric rămân isteți și poznași. Aceasta e cea de a șaptea carte din serie. Ce mare s-a făcut aventura noastră! 🙂

Cartea are coperta catifelată, iar în interior veți găsi cadou un semn de lipit pe ușă, scris chiar de Ema. Pe spate, copilul poate scrie cu carioca și șterge apoi, tot ce dorește, propriul lui mesja către cei care doresc să între în camera lui. Mulțumesc Editurii Didactica Publishing House pentru toate aceste surprize!

Acesta e cuprinsul, să aveți un mic preview asupra ce urmează să se petreacă.

La început aflăm ce se mai întâmplat în familia pofticioșilor. Ce mai fac Ema (a început școala), Eric (tot mâncăcios), Ciuciulete (șoricelul cumpătat) și Ciocolata (pasionată de Ciuciulete).

Apoi explorăm meserii de tot felul, cu avantaje și dezavantaje, pe limba copiilor.

Povestim despre colegii agresivi și cei care râd de tine, și de cum putem să ne apropiem de ei sau să ne ferim de ei, strategii bune antibullying, toate în joacă.

Apoi Ema și Eric pleacă în prima lor tabără fără mami și tati. Cum se desprind până la urmă, cum le e departe de casă și ce învață cât sunt plecați, aflați din carte. Dar ce e de remarcat e că Ema se întoarce purtând PAN-TA-LONI! Ce surpriză, nu? 🙂

Apoi, Eric o să ne învețe totul despre campaniile umanitare. Știți că el e un tip sensibil, mereu atent la alții. Ei, de data asta va strânge bani vânzând jucării și brioșe, ca să ajute copii mai puțin norocoși.

Și, normal, o să se întâmple și lucruri cu gunoaie adunate din natură.

Iar la final, micii pofticioși vor explora principii de viață. Adică de ce e important să le ai și ce sunt ele. Adevăr, prietenie, ajutor, șnițele, astea… 🙂

Vă las cu una dintre melodiile din piesa de teatru și cu imagini din carte, le puteți pune melodia copiilor, să o repete până la spectacol. Piesa e compusă și interpretată de Anca Grosu.

Și gata. Pffuuu, că mult am mai scris. Yeeeey! 🙂

Recapitulez. Cartea poate fi precomandată de AICI, cu semnul de ușă cadou. Cartea nouă are reducere 20%, adică vă costă 29.9 lei, iar toate celelalte cărți (ale mele, cu Ema și Eric, Băiețelul cu aripă de fluture, dar și celelalte cărți ale editurii) au 35% reducere, până pe 21 aprilie la ora 23.59. Toate locurile la premieră au fost rezervate, dar am creat o listă de rezerve, daca nu ați apucat să prindeti loc. https://forms.gle/GXsnzv3VdeWSTSc48

Puteți veni la lansare, de la 12.00, la Sala Radio, pe 20 aprilie 2019, mâncăm ceva bun, facem poze, vă ofer autografe, ne bucurăm împreună.

Mulțumesc, Editura DPH pentru ajutorul vostru neprețuit. Mulțumesc, Lavinia Trifan, pentru desenele tale minunate. Mulțumesc, Trupa Sufletos, Anca și Ioana, că vă prostiți cu mine. Mulțumesc vouă, că sunteți mereu cu noi.

Succes în lume, carte!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

24 comentarii

  1. Splendid!!!
    Felicitari Ioana pentru tot ce faci 🙂
    Draga Lavi, din nou minunata!!!
    Astept un raspuns medical, sper din tot sufletul sa nu fie nimic grav! Doar ceva grav m-ar putea tine departe de lansare!
    Tare mult ma bucura tot ce faceti voi impreuna!
    Si fetele din trupa de teatru sunt grozave!

  2. Supeeer!
    Avem toate cărțile tale de copii, băiatul meu e un mare fan, și eu de fapt.
    Abia așteptăm sa citim noua carte.
    Felicitări pentru tot ce faci!
    Mulțumim!

    • Am rezervat si eu 2 locuri, saptamana trecuta cred, dar nh am primit nicio confirmare..sunt putin nedumerita..

    • Buna, nu exista confirmare pe email, confirmarea rezervarii a venit pe ecran, in formular, dupa ce l-ai completat si trimis. Scria acolo (pe ecran) ca locurile au fost rezervate si ca va urma saptamana viitoare (adica asta) un email cu informatii suplimentare. Sa ne vedem cu bine!

  3. Felicitari!! Avem deja toate carticelele tale pt copii, plus cele de oameni mari si card-urile cu meserii:). Pe baietelul meu il cheama Eric si i-a placut ff mult sa isi auda numele intr-o carte! O vom lua cu siguranta si pe aceasta! Urmarim recomandarile de carti si blogul asa ca ne putem considera fanii Printesei urbane!

  4. Ma bucur din suflet ca in sfarsit voi avea ocazia sa te intalnesc?!Felicitari pentru tot ceea ce ai realizat pana acum.Esti minunata!

  5. Bravo, Ioana! Abia asteptam si noi sa ne bucuram citind impreuna cu copiii (o fetita de 4 ani si un baietel de un an jumate) noile aventuri ale Emei si ale lui Eric, cu toate ca scoala pare ceva foooooarte indepartat?. Pe cand o lansare si peste granite? Poate chiar aici, in Danemarca? Ma ofer a face si traducerea. Sunt sigura ca ar avea succes si aici cartile tale?.

    • salut, eh, vise frumoase!

      deocamdata editurile straine nu par interesate de autori romani. e nevoie ca o editura de acolo sa vada potential si sa doreasca sa produca volumul in limba daneza. apoi ar urma niste negocieri, contracte si apoi traducerea.

      dar multumesc pentru votul de incredere! 🙂

    • Felicitari, Ioana! E minunat ce faci pt copii, pt parinti, pt toata lumea care te citeste, sa fii sanatoasa, cu putere de munca si oameni faini in jurul tau!
      Emma, fetita mea, se bucura de aventurile Emei ?

    • Deunazi am vazut 2 carti ale lui Petru Popescu traduse in daneza pe rafturile unei librarii. Cred ca ar merita prospectata piata, eventual trimise cateva materiale unor edituri. Imi imaginez ca printre atatea treburi cu care vad ca ti-e incarcat calendarul, ti-ar fi greu acum. Oricum, am vrut sa stii ca e posibil si m-am gandit la tine. Multa bafta in continuare cu tot ceea ce faci!

  6. Buna, cand primim emailul pentru confimarea participarii la piesa? Am reusit sa ma inscriu in sensul ca formularul a fost disponibil. Multumesc.

    • dragii mei, NU EXISTA email de confirmare. Daca ati completat tot formularul, la final ati primit pe ecran un text care spunea asa: Locurile au fost rezervate. Va asteptam la eveniment.

      Exista un email cu informatii, care va veni maine. Dar email automat de confirmare nu exista. Ati completat, ati rezervat.  

  7. Buna Ioana, vreau sa fac precomanda pentru carte, pentru un grup de mamici din Galati. As vrea sa stiu daca pot veni la noi cu autograful tau :). Multumesc! Sanatate si succes in tot ce iti propui!

  8. Buna Ioana,

    Din pacate nu am ajunns la lansare si am tot asteptat sa ajunga cartea si in librariile mari – Carturesti, Diverta. Intelesesem ca saptamana trecuta ar fi trebui sa ajunga, la Carturesti nu este nici astazi. Ai idee ce se intampla si cand vor ajunge si fizic in librarii?

    • salut, hm ar fi trebuit sa ajunga deja. intreb si revin.

    • salut, editura jura ca au ajuns deja cartile in Carturesti, Librarium, Humanitas, CLB si inca multe librarii mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *