Vraja Ecranelor, carte nouă: Ema și Eric regăsesc placul de joc

Am cartea de trei zile, dar nu am avut voie să zic nimic despre ea, că nu era gata site-ul editurii, și e așa greu când ai copil nou și frumos și vrei să-l arăți lumii, dar nu ai voie! Am citit cartea la școală colegilor Sofiei și ai lui Ivan, au citit-o și ei, a avut mare succes, eu mi-am ros unghiile că nu pot da vestea mai departe, dar acum gata, a venit vremea să aflați și voi despre ea!

A sosit de la tipar Vraja ecranelor, Ema și Eric redescoperă placul de joc! O găsiți aici, redusă la 25 de la 36 de lei! Imagini multe din carte am pus la final.

E o carte ilustrată pentru copii de 3-6 ani, are 40 de pagini și e despre cum micul Eric, care în pandemie descoperă ecranele, nu mai vrea să mai facă nimic altceva. Și-a pierdut placul de viață, adică nu-i mai place nimic. E nervos, trist și mereu obosit.

Adio Lego și puzzle, la revedere joacă pe-afară, biciclete și mers la munte. Eric parcă e hipnotizat. Vrea doar să stea pe canapea cu un ecran în față, de telefon, laptop, televizor, tabletă, nu contează. Lumea de pe ecran e atât de fascinantă, de colorată, de atractivă, și e în controlul lui!
Eric e atât de fascinat de ecrane că nici mâncarea nu-l mai interesează. Ați citit bine! Poți să-i treci un șnițel proaspăt pe sub nas, nici nu clipește!
Într-o duminică dimineața, Ema îl găsește pe Eric în mijlocul sufrageriei, făcând swipe cu mâinile în aer ca să schimbe camera cu alta plină cu ecrane.

Atunci își dă ea seama că așa nu se mai poate. Eric trebuie salvat.

Asta e povestea cărții. Minunatele ilustrații sunt create de Lavinia Trifan, ca de obicei. Mulțumesc editurii Didactica Publishing House pentru tiparul deosebit, zici că sunt vii personajele!
Acum, partea practică.

Puteți deja comanda cartea de aici, e redusă de la 36 de lei la 25 de lei. Sâmbătă de la 11 vom avea ora de poveste live pe Facebook și o s-o citesc integral (cartea cea nouă, adică). Dacă nu era pandemie, ce piesă frumoasă de teatru făceam…

Dacă vreți să mai puneți în coș și alte minunății, vă mai recomand Elefanții uită vreodată? o carte cu 45 de întrebări inedite și răspunsuri științifice la ele (de ex., care e cel mai periculos animal din lume sau de ce nu ne putem gâdila singuri sau de ce e căscatul molipsitor).

Mai aveți recomandări de la DPH și în acest video:

Uraaaa, sunt tare bucuroasă! Ema și Eric merg mai departe!

Iată și câteva imagini din carte!

6 Comments

 1. Andra

  Felicitari, Ioana! Arata tare fain cartea, iar problema abordata in ea foarte actuala. Abia asteptam s-o citim si noi.

 2. Luisa

  Salut! Cum se poate primi cartea in strainatate daca nu avem pe nimeni in Romania? Editura poate trimite?

  • Printesa Urbana

   Din pacate editura nu livreaza decat in Romania, dar curand cartea va ajunge la Elefant.ro, Libris.ro, Carturesti.ro, Librarie.net, toate livreaza in aproape toata lumea.

  • Ioana

   Superb! Multumim Ioana! Abia asteptam! Felicitari pentru felul in care reusesti sa mentii ritmul de publicat carti!

 3. Luisa

  Multumesc pentru raspuns, Ioana! Voi urmari editurile enuntate. Felicitari pentru noua carte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *