Poza cu omul și femeia lui

Știți poza aia a bunicilor sau a străbunicilor, în care stau amândoi unul lîngă altul, puțin stingheri, complet nepregătiți și nedumeriți, și fotograful le spune să zâmbească și tot ce reușesc ei e o față complet inexpresivă, ușor speriată, complet disperată să scape mai repede?

Poza cu omul și nevasta lui. În care nevasta nu e om, e femeie.

Poza aia în care bărbatul ocupă 65% din suprafața expusă, iar femeia e înghesuită în jumătatea mai mică.

În care el vrea să spună totul fără să deschidă gura, iar ea își ține mâinile mici în poală. Pentru că se subînțelege.

El cu pălărie, ea cu basma. Amândoi în hainele de duminică.

Tabloul perfect al lipsei de entuziasm, fericirii și chefului de viață. Cu toate astea, singura poză înrămată din casa bunicilor.

Am vrut și noi o poză din asta pe care s-o și înrămăm. Pentru că multe lucruri de bază nu s-au schimbat, de fapt, în ultimele decenii.

O avem. Poza, zic. Varianta 2014.

poza de familie

Varianta 2016 (observați cum de sub baticul femeii se ițesc niște bucle cam moderne, pesemne vrea să fugă la clacă cu alte gagici neveste după ce bărbatul se pune la somn).

Resize of IMG_05923

Și varianta 2017, fără pălărie, dar cu ruj. Sigur și-a mâncat nevasta ceva bătaie după, pentru îndrăzneală.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

26 comentarii

  1. Foarte tare !! Cu sotul meu am personificat la cununia civila cliseul ala cu mireasa care tine mirele in palma, tot asa de fun, de nu intelegea fotograful ce avem ca ne stia oameni intregi la cap 😉
    Inca o data : Foarte tare !!

  2. Era credibila poza, ca fiind din secolul trecut, daca nu aveai puloverul cu pisica, din secolul asta… Plus ca pisica este cam intr-un ochi, ca sa zic asa. Mi-ati inveselit ziua!

  3. Printeso,te citesc zilnic de cateva luni,desi nu am postat pana acum nimic.Sunt si eu in concediu maternal cu un baietel de 1 an si 3 luni si mai am si eu o printesa de 4 ani jumate.Imi plac articolele tale,le savurez cu placere dimineata in timp ce imi beau cafea.Cand am vazut poza asta,nu am putut sa ma abtin sa nu comentez.Exact poza de asta am si eu pe la parintii mei,ratacita de la neamuri…Tu ti-ai jucat perfect rolul in poza:cu batic,privirea un pic speriata si rusinata parca ca ti se face o asemenea onoare sa pozezi langa EL…Sotului ii lipseste asa:o mustata rasucita si o privire aroganta si dura.Am glumit,sper ca nu te superi.Iti doresc Sarbatori Fercite alaturi de familie!!

  4. Doamne, nu sunteți întregi la cap :)))) și mâța aia cu un ochi învinețit e tot ”de acolo”. Acuma trebuie să îl conving pe al meu să facem și noi o poză de-asta. Musai.

  5. Nu ne păcălești…fața ta arată ca în secunda dinainte să explodezi în râs. Pisica aia face toți banii…așa cu ochiu vânăt… Și femeie supusă cu manichiură impecabilă dai cu tunu și nu găsești… bașcălie poza asta… Pupici

  6. In pozele de odinioare nu se zambea pentru ca timpul de expunere era mai lung, asa ca nu puteai mentine zambetul identic pe toata durata lui, in caz contrar aparand efectul de ceata.

  7. Da au si bunicii mei poza de asta inramata si agățată in cui deasupra patului. Chiar si străbunicii au una tot agățată in cui in casa bunicilor .

  8. Puneți bine baticul și pălăria că ați început o tradiție, știți, nu? Acum nu mai scăpați. Trebuie în fiecare an poză.
    Ne vedem la anul!

  9. Mi-ar plăcea să văd in 2020 o poza in care sa nu fie nevasta cu broboada in cap. E un simbol acoperamantul ala, dar trăim într-o lume în care femeia ajunge sa se simta incatusata in propria căsnicie in timp ce in exterior afiseaza imaginea unei superwoman. Se poate sa existe subjugare si fara broboada. Imi.pare ca imaginile transmit un pic si ideea ca doar cele imbrobodite ar fi in relatii disfunctionale, lucru extrem de departe de adevar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *