Există dragoste greșită?

ACEST ARTICOL APARȚINE UNEI CITITOARE CARE ȘI-A DORIT PUBLICAREA LUI AICI, PENTRU VOI

E o întrebare pe care mi-am pus-o des în ultima perioadă, dar care a fost mereu undeva în spatele minții mele. Am 27 de ani și m-am caracterizat mereu ca fiind o persoană straight. Nu mi-au displăcut niciodată femeile dar nu m-am gândit la faptul că aș putea fi bisexuală sau gay. Asta până am cunoscut-o pe EA. Ea de care m-am îndrăgostit nebunește, care mi-a dat lumea peste cap, care mi-a redefinit principiile.

Atunci au început să mă copleșească întrebările, fricile, nesiguranța.Nu mă recunoșteam și nu înțelegeam ce se întâmplă cu mine.

Treceam de la agonie la extaz de câteva ori pe zi, în fiecare zi. Aveam discuții interioare interminabile, mă simțeam pierdută în propriul meu haos.
Primul pas a fost să recunosc în fața mea că da, sunt îndrăgostită fără vreo urmă de îndoială de o femeie.

Al doilea pas a fost să accept asta și să nu îmi pun etichete.Nu mi-am spus deloc “de azi sunt gay” , în schimb mi-am spus “de azi sufletul meu e al ei” , “de azi o iubesc” și asta m-a făcut fericită și mi-a dat o energie debordantă.

E prima femeie față de care am sentimente atât de puternice și evident m-am întrebat de ce acum? Am crescut într-o familie normală dar destul de conservatoare, cu principii puternice care mi-au fost impuse de copil. Am avut mereu în vedere responsabilitatea mea că om mare de a îmi întemeia o familie frumoasă. De a găsi un bărbat demn de a fi tatăl copiilor mei. Am simțit această presiune cu fiecare an mai puternică.M-am gândit de multe ori să mă mărit și să urmez “drumul firesc” pe care îl am bătătorit de atâtea generații dinaintea mea.

Mă întreb care ar fi fost drumul pe care l-aș fi ales dacă aș fi crescut mai liber, mai fără reguli stricte, mai fără principii impuse, fără să îmi ofere cineva definiția normalității să o învăț pe dinafară. Cum ar fi fost dacă aș fi decis eu singură ce e normal?
Nu mi se pare absolut nimic greșit în faptul că iubesc. Dragostea e o minune indiferent sub ce formă,unde și când apare.Mi se pare greșit însă că nu pot împărtăși dragostea asta fără să fiu judecată și fără să rănesc. Am prieteni cărora le e greu și incomod să audă ce simț și familiei nici nu știu cum aș putea să dezvălui asta vreodată. De ce e greșit să iubești? De când există lucruri mai importante decât dragostea? Mi-aș fi dorit mult să am mai multă susținere de la oamenii mei dragi dar chiar și așa,o să lupt cu toate resursele mele să protejez și să cresc iubirea asta frumoasă.

Sunt atât de recunoscătoare că am primit de la viață șansa asta imensă la fericire.Că a venit când mă așteptăm cel mai puțin, că e ceva ce mi-am dorit toată viața și acum realizez cât îmi lipsea. Că mă simt mai femeie, mai frumoasă și mai iubită ca oricând. Sunt atât de fericită că simt asta, atât de mândră de Ea, atât de nerăbdătoare să ne construim o nouă viață.

Sunt sigură că sunt mulți oameni, poate copii care trăiesc cu întrebările și cu temerile cu care trăiesc și eu. Pentru mine e ceva nou, nu pot să dau sfaturi. Pot să spun doar că e o minune să găsești un OM care să îți mângâie sufletul, să te înțeleagă în cele mai profunde feluri, să te iubească exact așa cum ești, care să îți umple viața de fericire. Dacă găsești sufletul tău pereche, iubește-l și nu-i da drumul niciodată indiferent în ce trup îl găsești.

A.

Sursa foto: iubire via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

146 comentarii

    • Hai ca nu-i rau deloc. Mult mai putina, spre deloc hatereala decat ma asteptam. 🙂

    • hai ca n-a fost atat de rau de data asta.
      dar mi-e teama ca lumea nu prea mai are curaj sa comenteze impotriva, din cauza mea si a altora ca mine care stam cu parul la panda pe acest subiect :)))
      e ca un fel de auto-cenzura, adica omul nu vrea sa spuna in public ce crede pentru ca stie ca ii sar unii in cap, dar cand nu-l vede nimeni (de exemplu la vot) prinde curaj.
      cica de asta aproape nici un sondaj nu-l dadea pe Trump castigator.

    • „Mi se pare greșit însă că nu pot împărtăși dragostea asta fără să fiu judecată și fără să rănesc.”
      Daca spun ca articolul publicat exact asta face, o supune judecatii noastre subiective, se numeste homofob?
      Daca as intalni-o pe strada i-as da si buna ziua, dar n-as vrea sa fie educatorul copilului meu, la fel cum nu as vrea sa fie nici alti hetero ce asteapta acordul publicului pentru alegerile personale.

    • Da, sa stii ca da, exact ca tine si ca mine. Si sa aiba parte de tot binele ce-l pot avea. Nu sunt de acord nici cu Trump, si cu valorile lui, dar ii doresc tot bine. Daca asta ma face si Trumpofoba, asta este 🙂
      Nu inseamna ca daca sunt homofoba trebuie sa tac, din moment ce ea s-a expus SI judecatii mele.
      Daca MAREA majoritate, si cum stii si tu, nu e pleonasm, nu e de acord cu homosexualismul, inseamna ca nu au legi favorabile lor, dar nu inseamna ca trebuie sa faca presiuni agresive ca sa aiba drepturi IN PLUS pe langa noi toti. Si aici ma refer in special la PROZELITISM, care crestinilor le e bagat sub nas cand dau mancare saracilor, in schimb ideologiilor „iluminate” ca homo, li se da chiar DREPTUL de a marsalui pentru obisnuirea noastra si a copiilor nostri cu ideea. Si fiindca esti de alta parere, poate consideri ca nu ar trebui sa respir eu?:))

    • Imi pare rau, dar nu face nimeni prozelitism pentru homosexualitate, asta e o bazaconie cat casa.
      Nu a venit nimeni sa-ti spuna sa devii homosexual. Adica, wtf.

      Sigur ca ai dreptul la opinie chiar daca esti homofob. Nu ai insa dreptul ca opinia sa fie si acceptata. Pentru ca nu exista un asemenea drept, toate opiniile si credintele sunt criticabile. Ca tu poate nu o sa ti-o schimbi, e regretabil, dar eu trebuie sa combat asemenea opinii, pentru ca sunt gresite si trebuie sa fac tot ce pot ca sa limitez raspandirea lor.

      Am mai scris aici: ce-o sa te faci daca copilul tau va fi homo? Sau crezi ca asa ceva nu e posibil? Pai uite, noi vorbim deschis despre asta doar de cativa ani, insa homosexualitate exista si-n comunism, cand nu numai ca nu se vorbea, ba chiar era fapta penala. Iar toti homosexualii care au existat de milenii au provenit din familii heterosexuale, corect? Pai cum se face ca au existat homosexuali, daca acum spunem ca acest asa zis prozelitism (de data foarte recenta) e de vina?

    • Asa este, n-am primit o invitatie deschisa la homosexualitate, dar ei dau de inteles din toate activitatile publice ca ar trebui sa iau acest lucru ca fiind NORMAL. Sa intelegem ca avem mai multe forme de comunicare, nu doar dialogul.

      Ai pus bine in cuvinte :”trebuie sa combat asemenea opinii, pentru ca sunt gresite si trebuie sa fac tot ce pot ca sa limitez raspandirea lor.” Exact asta fac si eu. Probabil ca sistemul nostru de valori trebuie sa difere foarte mult, ca sa ajungem sa vorbim de-acum despre toleranta 🙂 mare subiect..

      Sigur existau h si inainte, nu am obiectat, dar expunerea h unor fiinte fara multa capacitate de discernere ca si copiii, nu era atat de facila. Sper ca majoritatea parintilor stiu ca o gandire morala a copiilor apare abia dupa cativa ani de crestere, si nu e innascuta.

      Copilul meu va avea siguranta ca ramane al meu indiferent de ce se intampla, dar nu inseamna ca voi incuraja aceasta eventuala decizie a lui. Vom comunica despre ce inseamna h pana vom avea impresia a fi epuizat subiectul, si-apoi isi va asuma: sa fii giver sau receiver, presiunea sociala, legi nefavorabile, comentarii rautacioase si altele asemenea.

      Asa cum unii parinti nu citesc povesti care sa-i transforme pe copiii lor in fatalai sau agresivi, tot asa imi doresc sa nu expun copilul la o varsta frageda unei asemenea ideologii, cand INCA nu are capacitatea de a intelege propria natura. Si-apoi, daca eu nu il expun, cum sa nu „lupt” sa nu-l expuna ceilalti? Globul de cristal e prea scump deocamdata 🙂

    • Tu chiar crezi ca homosexualitatea se ia ca o raceala? Sau ca e o decizie constienta?
      Tu cand ai decis sa fii heterosexuala? Ai stat in cumpana daca sa-ti placa baietii sau fetele si ai zis „ok, baietii” pentru ca nu ai stiut ca pot sa-ti placa si fetele? Si daca ai fi stiut, ai fi fost in pericol sa-ti placa ele in loc de baieti?

      O tot dati ca nu e normal, ca nu e firesc. Pai daca nu e normal si nu e firesc, inseamna ca nu e nici un pericol, ca in general oamenii fac ce e normal si firesc. Nu? Doar nu-i obliga nimeni sa fie homo.

      De fapt este normal sa existe cazuri care sunt altfel decat majoritatea – niciodata in natura nu exista indivizi exact la fel.

      Cat despre copiii tai, intrebarea era daca-ti va conveni sa traiasca intr-o societate in care homosexualii au mai putine drepturi decat ceilalti si sunt stigmatizati. Daca nu, logic ar fi macar sa nu pui umarul la constructia unei astfel de societati. Daca singura ta problema e legata de copilul tau, atunci gandeste-te doar la el sau la apropiatii tai si construieste o societate in care ar fi acceptati si daca ar fi diferiti.
      Sau poate crezi ca o sa-l poti convinge sa nu mai fie homo…

      Cat despre expunerea copiilor la homosexualitate, nu ai inteles argumentul meu: eu am zis ca desi expunerea era foarte mica, totusi homosexuali au existat tot timpul. De unde rezulta ca nu expunerea este motivul pentru care cineva este homosexual, ei exista indiferent daca exista sau nu expunere in societate. Nu este nici un motiv sa crezi ca o expunere crescuta va duce la cresterea numarului de homosexuali, este o presupunere fara nici o baza. Pentru simplul fapt ca homosexualitatea nu se ia, nu devii homo daca doar stai langa unul sau il vezi pe strada sau auzi vorbindu-se despre asta.


      Homosexualitatea nu este o ideologie.
      Asta si cu mentionarea anterioara a prozelitismului ma fac sa cred ca ori esti foarte prost informata, caz in care ar trebui sa nu mai faci presupuneri ci sa incerci in mod sincer sa intelegi (pot sa te ajut si eu daca vrei) ori esti rauvoitoare, caz in care ar trebui sa nu mai conversam pentru ca eu raspund in baza unei prezumtii de minima buna-credinta a interlocutorului.

    • Departe de mine rea vointa. Normal ca nu sunt FULLY documented despre greutatile vietii de gay, ca nu sunt unul.
      Tu esti aparator infocat, dar nici macar tu nu ai cum stii daca esti de acord cu TOT ce ei considera a fi normal, fiindca nici tu nu esti.(Sau esti?) Nici ei nu cunosc greutatile vietii de hetero daca nu au trecut pe acolo, si culmea, eu nici nu am asteptarea, ei de ce ar avea-o?

      Acum, ne ramane doar sa fim de acord cu totii chiar daca o diferenta exista? Nu! Eu imi asum viata si deciziile mele, ei sa isi asume viata si deciziile lor.

      Inainte de a incheia aceasta conversatie, te rog sa imi raspunzi dupa ce vizionezi urmat video de 2 min, daca e normal sa consider NORMAL asa ceva (de-ar veni chiar si din partea unor hetero)? Daca esti de acord si cu asta, vorba ta, nu tre fim noi persuasivi unul pentru celalalt, ci sa decida fiecare om in dreptul lui. (ca eu nu am de gand sa stric tastatura.)

      Si sa speram ca nu ajunge sa domine candva ce doar toleram acum.

      Multa sanatate!

      Nu baga de seama titlul, ca nu l-am pus eu 🙂 Ci ideea e hate-reala(nu a hetero) si lascivitatea: https://www.youtube.com/watch?v=LI2_6mZi12k

    • Ce vad in videoclipul ala sunt niste tampiti si de o parte si de cealalta: nu sari la bataie la oameni pe strada, dar nici nu le urli unora in megafon ca sunt pacatosi si o sa arda in iad cand ei nu pot schimba ceea ce sunt. Ca daca ar putea schimba, te asigur ca ar face-o, nimeni nu alege sa fie homosexual si sa fie stigmatizat cand ar putea sa nu fie homosexual.

      Adica tu de ce crezi ca simt homosexualii nevoia sa faca aceste gay parade? Ca sa converteasca si sa enerveze pe altii sau ca sa spuna „suntem si noi aici printre voi, aceptati-ne asa cum suntem”?

      Sper ca tu nu te-ai uitat la clipul asta si ai concluzionat ca toti homosexualii sunt asa, ar fi trist. La fel de trist ca in cazul in care eu as concluziona ca toti credinciosii sunt asa (cumplit de intoleranti, adica, isi urla credinta la megafon si nu accepta ca altii sa traiasca altfel – cam cum e Noua Dreapta de la noi).

      Cei 2-3 homosexuali pe care ii cunosc eu sunt oameni ca mine si probail ca tine, cu serviciu sau scoala, cu partener, cu probleme ca toata lumea plus cele specifice lor si nu participa la vreun gay parade, ca le este teama sa nu-i recunoasca la tv vreun coleg de serviciu sau chiar parintii – asta ar fi dezastruos pentru ei, intelegi?

      Asa. Acum, eu nu am zis nicaieri ca homosexualii sunt niste oameni deosebiti si de asta ii apar eu. Ei sunt la fel de destepti sau tampiti ca restul lumii, exista printre ei si infractori la fel cum exista si oameni pe care i-ai considera absolut decenti (mai putin faptul ca sunt homo, evident).

      Eu apar aceasta minoritate pentru ca cred ca e bine ca orice minoritate sa fie aparata de abuzul majoritatii. Pentru mine nu are importanta ca e vorba de homo sau de tigani sau de persoane cu handicap sau de atei. E vorba de un principiu aici. Principiul este ca minoritatile trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca majoritatea. Iar o societate care trateaza prost o minoritate, le va trata prost pe toate.

      De ce ma intereseaza pe mine sa apar orice minoritate de abuzul majoritatii? Dintr-un calcul egoist, de fapt: pentru ca intr-o zi s-ar putea sa ma trezesc eu sau cineva apropiat mie ca facem parte dintr-o minoritate oarecare.

      Uita-te cum sunt tratate persoanele cu handicap in tara asta: nu pot folosi nici macar mijloacele de transport. Si totusi i se poate intampla oricui sa aiba un accident de pe urma caruia sa ramana cu un handicap. Asta e semn ca traim intr-o societate proasta, careia nu-i pasa de minoritati.

      E simplu sa faci parte din majoritate, viata e cel mai usoara si n-ai nici o opreliste sa dai cu parul. Roman in Romania, crestin ortodox, hetero-sexual, fara handicap, eventual barbat, cu familie si copii, si asa mai departe. Dar lucrurile se pot schimba, fara sa vrei, pentru tine sau pentru cineva apropiat tie.

    • „in general oamenii fac ce e normal si firesc”- de asta sunt milioane de fumatori, caci fumatul e normal si firesc 🙂

    • Pai tendinta auto-distructiva e perfect normala si fireasca la specia umana. Oamenii s-au drogat din cele mai vechi timpuri, cu diferite ierburi si apoi cu alcool.

      Ce sa-ti fac daca tu iti iei normalul si firescul din Biblie, aia nu e o sursa buna pentru cunoasterea naturii umane.

      Sa-ti iubesti aproapele, de exemplu, este un lucru anormal si complet nefiresc pentru oameni, dupa cum se vede si din comentariile voastre, ale homofobilor.

    • Sigur ca opiniile si credintele sunt criticabile. Numai ca ma asteptam de la toleranti sa le critice fara sa ii numeasca pe cei cu alte opinii „prosti, fanatici, inapoiati”. Se poate critica o idee si in mod asertiv, sunt sigura ca si tu critici politicos ideile sotiei tale, de ex. Plus ca in tarile astea civilizate, oamenii care nu sunt de acord cu casatoriile gay nu sunt doar criticati, nu sunt doar jigniti, numiti prosti, unii fac si inchisoare ca refuza sa vanda torturi pt nuntile gay.

      „eu trebuie sa combat asemenea opinii, pentru ca sunt gresite si trebuie sa fac tot ce pot ca sa limitez raspandirea lor.”- si noi, astia care nu suntem de acord cu legalizarea casatoriilor gay, gandim la fel. Pt noi, aceste opinii sunt gresite si incercam sa limitam raspandirea lor.

    • Voi vreti sa limitati libertatea unor oameni fara nici un motiv valabil, doar pentru ca sunteti mai multi si puteti.
      E de inteles ca cei care nu sunt de acord cu voi se mai si enerveaza, chiar daca nu e scuzabil.

      Ca sa pretinzi toleranta, trebuie mai intai sa arati tu toleranta. Sau respect. E o regula elementara, altfel nu esti decat un ipocrit rau voitor.

      PS cred ca ti-am mai explicat odata ca oamenii aia au facut inchisoare (daca au facut) pentru ca nu au respectat legea.
      Incearca totusi sa intelegi ca la puscarie mergi doar daca nu respecti legea.
      Iar fata de lege, nimeni nu e mai presus, indiferent in ce bazaconii alege sa creada.

    • „Iar fata de lege, nimeni nu e mai presus”- e foarte amuzant, pt ca legea in Ro spune ca sunt ilegale casatoriile gay.

    • Arata-mi si mie sursa, din cate stiu eu pur si simplu nu e reglementat.

      Oricum, nu stiu ce vrei sa spui cu asta. Era vorba de respectarea legilor in vigoare, evident. Tot timpul e vorba de legile in vigoare, ca legi au fost multe.

      Daca in romania casatoria homo e ilegala cum zici tu si totusi cineva o face, atunci trebuie sa suporte pedeapsa prevazuta de lege. Dar ma indoiesc ca e ilegala, ar fi o prevedere ciudata si ar fi pentru stat prevederea asta, nu pt homosexuali… adica statul nu incheie casatorii homo, nu ca homo nu au voie casatorie. Din pct lor de vedere problema e ca nu e permis, nu ca e interzis.

      PS sa stii ca si discursul discriminator e interzis prin constitutie. Desigur, nu si cel care discrimineaza pe baza orientarii sexuale, parlamentul a avut grija sa nu adopte un amendament in sensul asta. Dar incearca sa spui de exemplu ca ungurii din romania nu ar trebui sa aiba dreptul sa se casatoreasca, sa vedem ce se intampla.

    • Din Codul Civil:
      ART. 277
      Interzicerea sau echivalarea unor forme de convietuire cu casatoria
      (1) Este interzisa casatoria dintre persoane de acelasi sex.
      (2) Casatoriile dintre persoane de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania.
      (3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania.

    • Multumesc, am mai invatat ceva.
      N-o sa ma vezi pe mine sustinand ca legea nu trebuie respectata, ci doar schimbata.

  1. Inteleg ca dragostea e impartasita si atunci poti sa te declari norocoasa! Si chiar daca va fi mai greu, lumea s-a mai schimbat si accepta mai usor dragostea „neconvențională” decat acum ceva ani! Pace si iubire!

    • Absolut.

      Eu am fata. Daca va veni peste vreo 15-18 ani de mana cu o alta dama, nu ma voi intrista. Faptul ca exista un om care sa o iubeasca si sa o respecte asa cum consider eu ca merita, e motiv de bucurie, nu de furie.

      Sigur ca mi-ar placea sa fie hetero, pur si simplu pentru ca este mai usor. Pentru ea. E acceptabil in societate, deci isi va lua mai putini bocanci in gura de la diversi.

      Eu o voi iubi si daca iubeste femei si daca iubeste barbati.

      Imi doresc sa aiba un partener (o partenera), care sa o iubeasca. Restul se rezolva, inclusiv partea de copii. In cazul lor, daca ar fi doua dame, e usoara si faza asta. Daca nu, sunt zeci de mii de copii abandonati, sigur isi pot construi o familie.

    • nici pe mine nu m-ar soca sau deranja daca mi-ar zice asta copila. Dragostea si respectul sa fie in viata ei, sa aiba un om langa sa o ajute sa evolueze frumos pe toate planurile.
      Si daca va decide sa fie singura, la fel as gandi.

  2. Good luck, draga A.! Nu pot spune ca stiu cum este, dar nu e treaba mea sa iscodesc cum iubesc altii! Tu sa fii fericita … si sa nu faci pe altii nefericiti cu intentie. Atat!

  3. Pretuieste iubirea, dar mai ales omul care iti poate alina sufletul si iti poate oferi incredere si comfort. Am invatat acum cativa ani sa nu judec. Fiecare alege viata care il implineste sau care e cat de cat aproape de ideal.

  4. Dragostea pe care o simti tu nu e gresita. „Gresita” e lumea asta care a ajuns sa gandeasca atat de mult in alb&negru, incat a uitat cat de frumoase sunt culorile.

  5. Nu inteleg de ce ce oamenii sunt atat de impotriva persoanelor gay sau bi. De ce te-ar deranja ce face altul in dormitor avand in vedere ca nu te afecteaza cu nimic si nu face rau nimanui?
    Avem, ca oameni, o pasiune sa il punem pe cel diferit la zid si sa aratam ca drumul nostru este cel de urmat (poate sustinem asta ca sa ne auto-linistim ca viata noastra e ok).
    Cand intreb alti oameni de ce sunt homofobi, nu au argumente bine intemeiate si o dau in citate religioase. Culmea e ca nici unul dintre ei nu isi traieste viata dupa cum dicteaza biblia, dar n-au probleme sa evidentieze asta la altul.

    • Nu ne deranjeaza ce face altcineva in dormitor sau cu cine. E treaba fiecaruia. Ce ne deranjeaza pe noi astia „homofobi” e expunerea asta exagerata in spatiul public. Discutia despre cine cu cine isi face de treaba in dormitor a fost adusa in spatiul public chiar de homosexuali. Nu prea vezi oameni care sa vanture in stanga si in dreapta cat de hetero sunt ei si ce minunat e. Tin sa mentionez ca nu sunt de accord nici cu violenta ( fizica sau verbala)indreptata contra persoanelor de alta orientare sexuala. Esti gay? Sa fii sanatos, dar nu face din asta treaba noastra.

    • Expunerea exagerata…poti sa o definesti? E exagerat articolul asta, de exemplu? Tu stii prin ce discriminari trec aceste persoane? Crezi ca daca se vorbeste despre se ia?
      Din contra, eu zic ca trebuie sa ajungem la stadiul in care daca auzim cuvantul homosexual nu sarim de trei metri in sus.

    • La fel de nepotrivit e când două persoane de sex opus se mângâie, se sărută patimas sau chiar fac sex in locuri publice. Nu înțeleg de ce dacă două femei sau doi bărbați care se țin de mână sau își fura vreun pupic trebuie să fie ceva care să ne oripileze. Cred că ar trebui să impunem același nivel de decenta tuturor oamenilor, indiferent de genul preferat. pt un exemplu de ‘cat de hetero sunt’ vezi toți masculii aia feroce care își abuzează soțiile verbal sau fizic si care vin de la lucru și să montează a tv în timp ce săraca mama are grijă de copii, mâncare, curățenie, si un job.

    • Dar de ce luam mereu in considerare cazurile extreme? Daca nu suntem gay sigur suntem obsceni in public sau avem o relatie abuziva si disfunctionala cu partenerul de cuplu si ne omoram copiii in bataie. Eu nu am zis ca sunt oripilata. Prin exagerare ma refeream la nevoia asta disperata a validare a homosexualilor din partea celorlalti, care se vede si la autoarea articolului. Avem un coleg de master care era gay si nu l-am omorat cu pietre si nici nu era oprimat. Nu ma uit la oameni prin prisma orientarii sexuale, asa ca mi se pare aiurea ca unii baga in fata acest aspect. Oamenii sunt oamenii si atat. Nu inteleg de ce simt unii nevoia sa isi etaleze atat de mult orientarea sexuala. Asa cum nu inteleg de ce doar homosexualii si sustinatorii acestui lucru considera ca au dreptul la parere. Noi restul nu suntem ok. Let’s agree to disagree.

    • Corect…dar asa cum ai spus, ei, fiind o minoritate,simt nevoia de validare publica, de acceptare…probabil si datorita nesigurantei pe care o au fata de ceea ce simt…

    • Mmmm, mai exagerata decat un el si un ea pupandu-se sau mai stiu eu ce in public? Sau asta e ok pentru tine?

  6. Am avut o astfel de prietena … și chiar astăzi mă gândeam la faptul că ar fi continuat să fie prietena mea dacă ar fi avut un alt caracter.Cred că nu ar trebui să judecăm oamenii în funcție de preferințele lor sexuale, ci după caracterul lor. Dacă ar fi fost un om de treabă nu m-ar fi deranjat, e propria ei viață, sunt propriile ei alegeri. Din anturajul ei nu știe nimeni asta, se ascunde sub o mască socială foarte bine pusă la punct. Și spune ” pentru mine asta e normalitatea, dar cred că nu mă definește în viața de zi cu zi, de aceea nu țin să mi-o pun ca o etichetă. Crede-ma, sunt mai gay decât cred” nu știu dacă intr-adevăr iubește

  7. A fi homofob e la fel de ok ca a fi homo. Doar perspectiva difera?. Ce fac oamenii, de o parte sau de alta, in numele credintei proprii, asta e very debatable.
    Pe mine ma lasa rece subiectul.

  8. Draga A, sa fii puternica si sa lupti pentru dragostea ta, indiferent ca este un EL sau o EA care te tine de mana. Parerea familiei in care ai crescut conteaza, dar pana la un punct. Restul vietii o sa ti.l petreci cu familia pe care ti.o alegi si, cum viata poate fi destul de lunga, e pacat sa nu ti.o traiesti cu persoana pe care o iubesti. Pentru hateri&co: daca nu ar fi atatea persoane homofobe, atunci nici incercarea asta de expunere nu ar mai exista. Daca toata lumea ar vedea o relatie intre persoane de acelasi sex ca o normalitate (da, dragostea este oarba) atunci nu am mai avea astfel de discutii. Anyway, persoanele care te iubesc cu adevarat te vor sustine, restul poate ca nu ar trebui sa faca parte din viata ta. Be happy!!!

  9. discuțiile despre homofobie sunt atât de obositoare, cel puțin pentru mine, mai ales după ce am fost implicata în câteva dezbateri aprinse.
    so, am ajuns sa cred ca e ok sa agree to disagree. N-am sa pot convinge niciodată pe nimeni ca homosexualitatea nu e o alegere, și ca nu e treaba noastră de ce face altul în patul lui.
    cine a crescut cu anumite idei și le are implantate adânc în subconștient, nu se va debarasa de ele niciodată, poate nici măcar atunci când propriul fiu este cel pe care îl judeca.

  10. Și eu sunt de principiu ca fiecare face ce dorește în viața personala. Da, ar fi mai ușor pentru comunitatea gay daca ar primi acceptul societății, dar mă tem ca nu se va întâmpla asta. Ideile preconcepute sunt formate de mii de ani și nu se vor schimba cu una cu doua. Spre exemplu, in societatea noastră omul trebuie sa fie monogam și pentru asta se căsătorește și face copii cu aceeași persoana, dar pentru ca așa își dorește societatea, nu pentru că el nu ar putea sa fie și cu alte persoane. Sfatul meu pentru voi: iubiti-va mult și nu va uitați în gura lumii!

  11. Dacă băiețelul meu ar veni când i-o fi vremea sa aibă o pereche și mi-ar spune ca nu este o EA ci un EL nu as avea decât un lucru de spus: „pleacă, mama!! Și ia-ma și pe mine cu tine ca sa nu mor de dor. In țara pupătorilor de moaște nu ai ce cauta dacă nu ești ortodox, nu ai nevasta și minim 2 copii eventual și amanta ca sa dovedești ca ești viril!”
    in țara asta ți-e și frica sa speli duminica darămite sa fii gay. Și in București și orașele mari mai e cum mai e dar la țara… sa nu uitam ca violul in grup se cheamă sex surpriza așa ca… go west!!!

    • Bine spus! Din pacate nu doar România e asa ci întreaga lume.. insa in unele tari esti pedepsit daca ai chef sa dovedești ca tu, homofobu’ esti mare si tare. Oricum, cata durere poate sa fie in inima unui om a cărui familie nu il accepta pentru ca nu e heterosexual!! Ca societatea nu te accepta oricum, dar măcar mama ta sa te iubească pe oricine ai vrea tu sa iubești

  12. Bucuria, fericirea, multumirea sunt sentimente atât de frumoase, extraordinar de motivatoare. Articolul e foarte frumos scris, stilul , sincer, direct, concret..Mesaj pozitiv și așa simt, informativ… Da,cineva a vrut sa ne facă cunoscuta o fațeta a personalității pentru a se convinge ca trăiește ca toți ceilalți , normal.. Poate fi o persoana care tot a căutat un punct de sprijin in ceva, nu l-a găsit in cineva și deodată in fata i-a apărut o persoana puternica, activa, destoinica, implicată, pozitivă care a acaparat-o cu totul.. Nu știu cât este iubire, cât apreciere, .. Nu înțeleg persoanele de tipul asta care cer acceptul prietenilor, parca atunci când îți găsești soțul sau soția, hetero fiind, ai umbre de nefericire in viața ta, doar pentru ca Gigel sau Lenuta nu il(o) plac! Sa fim serioși, ii lași in pace și îți trăiești povestea! Ești acceptat și accepți pe cei cu care te simți bine, pe cei care ii consideri apopiat de propriile sisteme de referință! Dacă iubirea ta este pentru un cățel, el te face fericit (a) in toate modurile posibile este strict treaba ta! Traiesti toate sentimentele indiferent daca unii le vor intelege, alții nu.. Așa e in viața! Oricum, un articol amuzant!

  13. Câtă dreptate ai, Monica! Și eu aș proceda la fel!
    Iar Geo: să fii homofob e la fel de ok cu să fii homosexual? Adunăm mere cu pere și rezultă banane sau cum? Homosexualul e un om care iubește, against all odds, homofobul e un om frustrat, care are impresia că în orice moment se poate întâlni cu un homosexual care sigur o să-l violeze.

  14. Fericito!
    Cred ca unele persoane care resping sau judeca aceasta inclinare sunt relativ nefericite in relatiile sau viata lor , altfel n-ar avea timp sa judece ce fac altii in patul lor.
    Draga femeie sau barbat care judeci , daca tie ti se impune de parinti , rude , prieteni sa fii asa cum doresc ei , daca tu stai si accepti bataia sau umilintele partenerului tau nu inseamna ca trebuie sa-i impui lui x sau y sa aiba aceeasi orientare ca tine doar de dragul societatii. Decat sa faci sex cu scarba , sa fii frigida doar pentru ca da bine la imagine sau pentru ca planeta n-are destule suflete mai bine alege ce-ti place si te face fericita.

    • Pentru voi e mai bine sa va pierdeti mintile facand sex cu persoane de acelasi sex decat sa urmati cum ne invata corpul nostru. Nu degeaba femeile au fost create cu o gaura si barbatii cu penis. Va invata chiar si firea lucrul acesta. Ce vreti de fapt: sa vedeti intreaga populatie a globului ca voi? hai sa zicem toti ca suntem altceva decat am fost creati sa fim, sa fim toti in relatii cu persoane de acelasi sex si apoi ce…iata ca ne-am desteptat cu totii precum voi. Daca voi credeti ca v-ati desteptat din ceea ce voi sunteti pe interior sunteti niste natarai. Sinceri, niste suciti mintal. Este scarbos ce faceti cu sau fara a mentiona ce scrie in Bibliei. Ne spune clar natura noastra umana!

  15. Apropo de oameni lezați de persoane de același sex care se pupa sau se țin de mâna:
    Eram intr-o zi in metrou intr-o aglomerație de-aia de te numești Boier dacă nu stai ca barza. In spatele meu un băiat cu căștile pe urechi asculta o muzica ce aducea a manele. Căștile erau cam proaste și se auzea. In fata mea un el și o ea se pupau cu niște plescaituri și precipitații care m-au ajutat mult in cura mea de slăbire pe ziua aia. La un moment dat ea își eliberează pentru 2 secunde gura și emite: bai ce nesimțiți sunt ăștia care ne obliga sa ascultam muzica lor de rahat. După care reia corul de plescaituri, gemete și gâfâiala la nici 10 cm de fata mea. In ziua aia maneaua a marcat un punct și așa zisa Civilizație ofebsata zero.
    Între noi fie vorba e la fel de scârbos orice mozol petrecut in fata ta, nu are legătura cine îl produce!

  16. Draga A,povestea ta este frumos scrisă și sensibilizează, dar totuși nu pot fi de acord cu ceea ce ți se întâmplă acum…stiu că sunt multe încercări in viața, că poate ai trăit multe dezamăgiri și între acestea ți se pare perfect valabil ca o Ea să fie un El. Vei vedea cu timpul că nu degeaba a lăsat Dumnezeu aceste două persoane: femeia și bărbatul pentru a se completa. Despre asta scrie și în Biblie, cât și despre necazurile ce au venit asupra celor care nu au ascultat poruncile Domnului. Da, draga mea, eu cred că nu suntem lăsați aici pe pământ de capul nostru, doar să trăim ceea ce simțim, ci suntem nemuritori cu sufletul și vom fi judecați dincolo….nu sună bine deloc, știu, dar asta e adevărul și am vrut sa l scriu aici pt ca asa am simțit.
    Draga A, nu este deloc ușor, e vorba de sacrificii și de durere, aceasta este crucea oricărui om și dacă nu mă crezi întreabă ți sufletul; lasă ce zic oamenii și cum te judeca ei, tu ziceai că ai avut momente în care ai fost devorata de ceea ce ți se intampla: aceea este conștiința ta sau vocea lui Dumnezeu în om….asculta o draga mea până nu este prea târziu să mai dai înapoi…
    Să mă ierți că am fost sinceră cu tine,dar mă gândesc că poate te va ajuta, astfel pentru ce ai fi împărtășit cu noi povestea ta…Doamne ajuta!

    • De ce trebuie bagata Biblia , Dumnezeu , religia pe gat cu de-a sila ? Ceva de genul : deschide gura sa-ti pot indesa de nu poti duce?!
      Lasa femeia sa se iubeasca cu cine vrea , sa-si traiasca viata cum doreste si o face fericita.
      De ce credeti ca ajung atat de multi oameni atei? Din cauza unora care nu vad decat Dumnezei si atat. Care baga citate din carti sfinte , care vin cu sfaturi care cred ei ca sunt perfecte pentru altii ( sfaturi spirituale sa fim in clar )
      Da e ok sa-ti spui parerea , dar nu sa impui!

    • nu este vorba despre Dumnezeu aici! e ceva contra firii, contra naturii! la baza suntem niște animale! gândind la rece, menirea noastră este reproducerea, perpetuarea speciei, ca in condițiile descrise am deveni specie pe cale de dispariție! chestia asta nu se întâlnește la nici o alta specie de animal din lumea asta! cum ar fi sa vezi doi elefanți masculi in intimitate? e total contra naturii! si repet nu are nimic de-a face cu Biblia sau cu Dumnezeu!

    • Referitor la animale, eu am întâlnit homosexualitata și în cadrul altor „specii”. Pisci. Adică motani, ca sa fiu mai exacta.

    • Referitor la animale, eu m-am saturat deja de cate ori am scris si aici si in alte parti ca homosexualitatea e prezenta la multe specii de animale, adica e ceva normal.

      Scrie pe wikipedia, dar secretul e ca trebuie sa fii dispus sa recunosti ca ce crezi despre ceva e gresit.

    • Atunci cei care practica lesbianismul/homosexualitatea, cat si sustinatorii lor sunt ca acele animale fara ratiune, doar ca au 2 picioare. Aceasta-i singura diferenta intre pornirile voastre si pornirile lor sexuale. Animalele nu judeca si nici nu vor fi judecate la Judecata Finala, ele merg dupa instinct. In schimb voi, fiinte umane create de Creatorul Cel Sfant si Drept, inzestrate cu creier care are capacitatea de a lua decizii veti fi judecati intr-o zi pentru felul vostru de vietuire. Vi s-au dat versete din diverse parti ale Bibliei tocmai pentru a aduce mai multe evidente ale repulsiei lui Dumnezeu fata de pacatul savarsit de acesti „orientati”. Dumnezeu iubeste pe pacatos, insa mare lucru sa-si ia Dumnezeu mana de pe tine. Ca sa contribui si eu cu o idee din Biblie, iata ce se mai zice: ” Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite*(Romani 1:28)”, adica isi ia mana de pe voi ce-i care faceti lucruri impotriva firii si a lui Dumnezeu. Dumnezeu v-a creat atat de minunat si PERFECT. Daca nu ar fi vrut sa fiti fiinta minunata din corpul vostru, v-ar fi creat si pe voi sa fiti animale care isi urmeaza doar instinctele. Dumnezeu este iubitor, zicea o sustinatoare a LGBT. Insa, in acelasi timp El este un Dumnezeu SFANT si DREPT. El iubeste pacatosul, dar nu accepta ca ceva patat sa intre in Imparatia Sa. Sper sa mai fie macar o farama din Dumnezeu in voi. Sigur L-ati simtit in viata voastra macar o data pe Dumnezeu, macar in copilarie. Daca nu, poate acum este momentul sa-i simtiti prezenta, pana nu este prea tarziu si isi ia mana de pe voi. Poate acest articol nu este la intamplare macar pentru o singura persoana care doreste o viata curata, o traire fumoasa pe pamant intre semeni si fata de Cel Preasfant. Bucuria prezentei lui Dumnezeu nu ti-o poate da nimic altceva. Scapati din capcana si mlastina in care ati fost impinsi de Satan pana nu va afundati de tot si nu va mai poate scoate nimeni de acolo. Dumnezeu va ofera o Mana intinsa! Cei care doriti sa imi rastalmaciti vorbele ganditi-va doar atat: astazi esti si maine poate nu mai esti! Cu ce te-ai ales? Cu pofta si vorbe in vant fata un Dumnezeu atat de SFANT?

    • „Aceasta-i singura diferenta intre pornirile voastre si pornirile lor sexuale.”

      Pornirile „voastre”? Cine sunt acesti „voi” pe care-l folosesti in raspuns si in care ma incluzi si pe mine? Eu sunt heterosexual, insurat, 2 copii. Nu am avut niciodata vreo pornire homosexuala.

      Deci care pornirile „VOASTRE”? Care „VOI”?

      Esti atat de orbit de ura si de igoranta incat ti se pare incredibil ca un heterosexual sa ia apararea unui homosexual, nu? Tu ai crezut ca ai ajuns pe un blog pentru homosexuali, nu?

      Ma abtin cu greu sa-ti spun ce cred despre tine.

    • Daaa, s-a ajuns ca in Sodoma si Gomora¡!!! Raul va fi numit bine, si binele rau. Oameni buni, treziti-va!!!

    • Pai sa vedem, sunt relatari despre existenta homosexualitatii de mii de ani: ceva des intalnit in grecia antica. Au disparut grecii? dar homosexualii din grecia?
      Shit, nu. Si nici nu stim cum se inmultesc ca tot apar.

  17. Un prieten de-al meu a postat asta pe Facebook de curand:

    Behind me cute dad is telling cinderella to his young kids to entertain them on the train from Rotterdam to Amsterdam. He even weaves in a „the queen tells the prince it’s time to get married. Let’s find you a girl! Well, it could also be a boy, let’s see who shows up and who you like” *melts*

  18. Oameni buni , care e problema cu homosexualii? Ca nu fac sex altfel decat faceti voi. Tot oral si anal fac si ei , ca si voi. Care faceti. Care nu faceti treaba voastra. Care faceti da pretindeti ca nu , sunteti cam ipocriti. Lesbienele se ling in vagine ( as folosi termenul traditional da mi-e ca ma ia CNA-ul ) , si pe voi va ling sotii vostri. Care e diferenta? Ca e limba unei femei si nu e a unui barbat? Cand faceti sex anal , tot o scula va intra acolo cum le intra si homosexualilor. La barbati una adevarata , la femei una de plastic. Daca e s-o luam dupa religie auzisem eu pe undeva ca malahia si onanismul ar fi cam fi pacate capitale. Cand omul vostru se masturbeaza pana va umple faianta si monitorul de la calculator , cand voi va comandati sau cumparati jucarii sexuale sau va folositi propria mana nu tot pacatuiti? Si atunci care e problema? Ca problema voastra cam asta e : cum si-o trag aia. Nu va doare ca Maricica si Leana se duc sa cumpere varza pentru iarna impreuna . Pe voi va doare ca de ce apar ele in societate si va e ca un ghimpe in coasta. Si va apasa tare. Va apasa atat de rau incat explodeaza buboiul ala de venin din voi.
    Cat despre pedepse divine consider ca fiecare e major si isi asuma ceea ce face.

    • Ăăă…şi tu la cine strigi aici? 🙂 La cei anonimi despre care îți imaginezi că sunt oripilați de ce-și imaginează cu privire la alții? 😀

      Știi unde e buboiul ăla? Exact la cei care îi disprețuiesc pe alții și nu contează de ce parte sunt. Exact cum și rasiștii sunt de toate rasele.

  19. Bravo Dana
    Am citit acest articol si comentariile lui si m-a surprins cat de usor accepta unii anormalitatea in numele libertatii, iar libertatea fara reguli este anarhie. Cele mai bune reguli de viata vin ghici de unde … tot din Biblie pentru ca Dumnezeu a pus legea pentru om si nu omul pentru lege.
    Cu alte cuvinte pentru toti care se cred stapani absoluti pe destinul lor(cei de cred ca se trag din maimuta) aveti o problema majora de logica in aceasta atitudine, adica „Daca nu este cum cred eu si o sa ma intrebe El de ce m-am comportat mai rau decat un animal ?”
    Pentru cei ce nu le convine postarea mea le urez „O sa murim si o sa vedem !”

    • Ionut, ia te rog respecta tu legea asta din biblie (evanghelia dupa matei):
      „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
      2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.
      3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
      4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău?
      5. Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău”

      Si cum o sa ai multi timp liber dupa ce faci asta, am sa te rog sa ne demonstrezi cum produci tu o femeie din tine (imi iau libertatea de a presupune ca esti barbat). Asa, pentru astia mai putin inzestrati spiritual care au nevoie de dovezi demonstrabile si repetabile ca sa creada ca un lucru este adevarat.

    • Draga metallicat initial imi propusesem sa nu revin pe acest forum never dar … oricum alta postare nici ca am sa mai fac aici.

      Nu stiu cum se face ca de fiecare data cand am ocazia sa vorbesc cu cineva ca tine care se simte atins arunca aceasta chestie in fata cu nu judeca. Am sa-ti pun o intrebare la care iti dau si raspunsul „De ce au fost pedepsiti cei din Sodoma si Gomora din moment ce legea insa nu era data prin Moise ?” Raspuns : pentru ca au inlalcat legea firii data in Eden (barbat si femeie). Din punctul meu de vedere homosexualitatea este o lipsa majora de respect fata de parintii lor pentru ca toti sau nascut dintr-ul el si o ea si NU din el si el sau ea si ea.
      Cat despre mine nu iti pot spune decat ca sunt in biet pacatos ce fuge de pacat si nu dupa pacat, si nu am avut niciodata impresia ca sunt sfant sau drept. M-as bucura tare mult ca toti de aici sa intre inaintea mea in Rai(sa fie mai buni ca mine) insa ai grija ca acolo nu intrii in orice conditii si daca tot esti bazat in combatere sa aduci in sprijinul tau data viitoare pe sf homosexual X sau sf lesbian Y.
      Cat despre cum s-a nascut femeia din barbat ramane sa il intrebi pe Dumnezeu cand te vei vedea cu El.
      Eu raman la ce am spus mai devreme „O sa murim si o sa vedem”

    • Asta vedeți voi in Dumnezeu?
      Cel mai puternic judecător? Cel mai mare spion? Cel care se uita pe gaura cheii la întreaga lui creație pândind o greșeală,nerăbdător să sancționeze pe oricine care-i încalcă” legile” scrise acum vreo câteva mii de ani?
      Ce știți voi despre timpurile în care s-a scris Biblia? Ce știți despre oamenii de atunci? Știți cum gândeau, cum trăiau? I-ați văzut,ați trăit alături de ei ca să vă pronunțati cu atâta vehementă?
      Ați citit Biblia? Ați văzut câte crime comise si comandate de așa zisul Dumnezeu în numele său și pentru el? Câți copii uciși? Câte femei sclave capturate? Câte averi furate de la alte popoare? Câte incesturi,câte violuri,câte pedepse pentru că el era un Dumnezeu gelos? Dacă tot luăm Biblia ca atare astea nu se pun?
      Viața e unica. E bucurie,sărbătoare,o minune ce ni se întâmplă tuturor. E cel mai simplu,dar si cel mai misterios fenomen. Viața nu e frică,suferința.
      Cred că păcat e să-ti trăiești viața tremurând fiecare secundă. Păcat e să condamni fiecare copil încă de la naștere ca s-a născut dintr-un mod rușinos așa cum o face biserica.
      Toate prostiile astea nu țin de Dumnezeu ,ci de oameni care au creat o institutie,Biserica.Dacă exista un Dumnezeu acela sigur nu ar sta pe un tron numărând păcate.Frică asta de viață a creat-o Biserica cu toți oamenii lor.
      Respingeti sexul ,căci în timpul lui oamenii se simt liberi,se simt extatici,fără temeri.Pai dacă nu ne mai e frică de Dumnezeu,Biserica cu ce se mai ocupă? Condamnați sexul,faceți din el o povară,faceți din legile naturii ceva rușinos.
      Toți credincioșii ăștia dusi la extrem nici nu se pot lipsi se sex,caci e în legea firii,nici nu se pot bucura de el căci e împotriva lui Dumnezeu.Si-atunci cum mai iubiti?Cum va mai priviti partenerele?
      Cred că asta va deranjează la homosexuali. Ca în Biblie scrie ca sexul e pt reproducere,iar ei nu se pot reproduce pe cale naturala,deci fac sex pentru că se bucură de el,pentru ca așa își arată că se iubesc….brrr ce păcat!!!

    • Se vede ca nu ai citit Biblia. Sexul nu e doar pentru reproducere, dar intr-adevar ar trebui sa fie doar intre un barbat si o femeie, casatoriti.

    • Respingeti sexul ,căci în timpul lui oamenii se simt liberi,se simt extatici,fără temeri.

      Ăsta e un comentariu destul de comic de capul lui. Pus aici pe site, și dacă mai e scris și de unul care e însurat, e Triple-Comic de parcă l-ar fi scris Vin Diesel.

    • ISAIA 5:20. Vai de cei ce numesc raul bine, si binele, rau, care spun ca intunericul este lumina, si lumina, intuneric, care dau amaraciunea in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune!

    • Si daca te intreaba, ce se poate intampla? Cum poti sa crezi ca te-ar pedepsi, cand te iubeste, ca doar esti fiul lui. Dumnezeu e iubire, de ce va e frica, de ce traiti viata asta in frica fata de el?

    • Cei din sodoma si gomora nu au fost pedepsiti pentru homosexualitate, mai citeste.

      Citind, vei ajunge sa gandesti si cu capul tau, nu doar sa fii portavocea unor razboaie care nu’s ale tale.

    • As vrea sa mai adaug doua lucruri:

      1. sfintii sunt „alesi” si reprezentanti ai bisericii, asa ca e normal sa nu existe sfanta lesbi si sfantul popo. Plus ca nu ai trait odata cu ei sa stii langa cine adormeau seara.

      2. Faptul ca ti se pare lipsa de respect pentru parinti e un lucru care te priveste personal. Mie mai lipsit de respect mi s-ar parea sa fiu considerata de copilul meu atat de inchisa la minte incat sa ascunda cine e, decat sa fie homosexual.

      Apreciez ca incerci sa te tii departe de ceea ce consideri tu pacat, dar mi s-ar parea si mai nobil sa faci asta dintr-un simt intrinsec al moralitatii si nu de frica unei teoretice vieti de apoi. Pentru un om moral, bunul simt si consideratia fata de celalalt (oricine ar fi el) sunt arhisuficiente.

    • ” Cele mai bune reguli de viata vin ghici de unde … tot din Biblie pentru ca Dumnezeu a pus legea pentru om si nu omul pentru lege.”

      „Sa nu te tunzi in cap si sa nu tai colturile barbii tale.” Levitic 19:27

      „Dar să nu mâncaţi din cele ce rumegă numai sau care au numai unghia despicată. Astfel, să nu mâncaţi cămila, care rumegă, dar n-are unghia despicată; sa o priviţi ca necurată.” Levitic 11:4

      „And all that have not fins and scales in the seas, and in the rivers, of all that move in the waters, and of any living thing which is in the waters, they shall be an abomination unto you: They shall be even an abomination unto you; ye shall not eat of their flesh, but ye shall have their carcases in abomination” Levitic 11:10

      Da, numai reguli de bun simt are cartea asta. Apropos, sper ca ai varfurile inspicate la barba, altfel …

    • Rox, dragă, dacă ne apucam sa luam pur și simplu versete sau propoziții scoase din context nimic nu mai face sens. Sa fim serioși. Tu dacă te apuci sa citești o carte gen: o propoziție de la pagina 45 și apoi una de la pagina 32 și apoi încă una de la pagina 3 ai mai înțelege ceva, ar avea vreun sens? Sunteți foarte dezinformați în ceea ce privește Biblia, asa ca degeaba veniți cu câteva vresete scoase din context! Pe lângă asta, vi se pare ca nu mai poate avea nimeni dreptate în afara de voi?! (Sau măcar vreo părere) De ce automat persoana care nu e de acord cu încredințarile voastre e înapoiață, învechită, needucată s.a.m.d?

  20. E o boala a mintii de care te poti vindeca doar prin vointa! La inceput a fost el…un el numit Adam. Apoi, din el a fost facuta o ea!!! Ai impresia ca iubesti dar de fapt te amagesti singura, incercand sa-ti umpli un gol invechit cu o „iubire” desarta! Iti doresc sa gasesti cu adevarat fericirea si sa o intelegi! ?

    • Ce inseamna o „boala a mintii”? De care te poti vindeca prin vointa? Serios? Atat de multa ignoranta in asa putine cuvinte….

  21. Familia ta vrea doar ca tu sa fii fericita, si deocamdata le vine greu sa creada ca ai putea fi fericita asa pe termen lung.

    Cu timpul o sa vada ca iti aduce fericire o sa fie si ei fericiti pentru tine. 🙂

    Apropo, societatea romana nu mi se pare homofoba. adica nu arunca cu pietre dupa homosexuali pe strada. doar ca nu e…homofila. Sigur, extremisti gasesti peste tot, dar in general, in romania o sa te lovesti de „sa fie la ei acolo”.

    Ceea ce nu iti pica genial, dar then again, de ce ai vrea sa fii prieten cu cineva care nu gandeste ca tine?

    • „Sa fie la ei acolo” este homofobie.
      E absurd, ce, a venit vreodata un cuplu de homosexuali sa faca sex anal in casa la cineva? Ce inseamna acest „sa fie la ei acolo” in afara de „sa nu aiba o voce/ sa nu aiba aceleasi drepturi in societate, ci sa se ascunda pentru ca e ceva gresit”?!

      Faptul ca nu dai cu pietre nu e suficient ca sa nu fii homofob, e ca si cum ai spune ca daca nu iti bati copilul gata, esti un parinte bun.

      Cum recunosti un homofob: daca spune „nu am nimic cu homosexualii, DAR {inserati aici orice mizerie din ciclul „sa fie la ei acolo”}” atunci sigur e homofob.

    • Good point. Robo, încerci degeaba prin argumente logice sa schimbi rasiștii si homofobii…

    • Asta-i ca si cu: „eu nu-s rasist, prietenul meu Joe e black” hahaha. De ăștia sa iti fie cel mai frica

  22. Inca din titlu se face referire la o judecata, prin cuvantul „gresita”. Dar ce anume constituie sistem de referinta? Daca nu am niciun standard, pe baza a ce pot spune ca ceva e gresit sau corect? Nu, „gura lumii” nu e standard, sau „societatea”. Vreau ceva care nu se schimba. Aa, nici emotiile sau sentimentele cuiva, care prin definitie sunt fluctuante. Care e atunci criteriul de referinta imuabil? Presupunand ca suntem fiinte rationale si nu ne ghidam dupa fluturi, dupa ce ne ghidam? Cand copilul tau te intreaba daca un lucru e bun sau rau, in functie de ce ii dai un raspuns?

  23. Incerc sa inteleg de ce sunt mai multe raspunsuri catre cei ce considera gresita iubirea autoarei,dacat catre autoare insasi.

    Cred ca majoritatea celor care sunt impotriva LGBT se limiteaza la a-si spune parerea,nu haituiesc oameni pe strada .Este rau sa exprimi pareri ? Observ ca cei care se cred deschisi la minte sunt foarte intransigenti impotriva celor pe care ii considera obtuzi,fanatici religiosi etc;ori,pana la urma ,o minte deschisa este cel putin politicoasa fata de parerile celorlalti,care sunt evident concordante cu valorile celui ce le expune.A te raporta la religie este,pentru unii,o gresala pe care nu se jeneaza sa o impute preopinentului; de ce, il deranjaza ce crede acesta si cum decide el sa vada lumea?! Se aduce argumentul crestin al tolerantei si nejudecarii aproapelui -judecata in sens de rationament (nu de proces soldat cu consecinte pentru cel supus judecatii) este un proces normal,prin care ne exprimam opinii,mai ales cand acestea sunt cerute (ca in cazul acestui articol).Toleranta nu inseamna a fii de acord,ci a ii respecta pe ceilalti. Eu cred ca homosexualitatea este asemanatoare incestului liber consimtit intre majori: are,pentru mine,ceva imoral.Si imi exprim parerea asumandu-mi ca altii o vor critica.Prim urmare,hetero sau nu,avem toti opinii supuse criticii,si ar fi anormal ca toti ceilalti sa ne aplaude.Sa ne obisnuim cu asta,zic! Si daca autoarea articolului crede ca dragostea ei ar putea fi gresita,cum sunteti unii asa de siguri ca nu e? Mai bine sa reflecteze la motivele care au facut-o sa scrie articolul-daca ele sunt mai putin puternice dacat sentimentele fata de partenera,sa continue.Oricum,bafta in orice ai alege si o zi buna tuturor!

    • Pentru ca atitudinea duce la actiune, de aceea eu de ex. nu sunt de acord cu discursul homofob.

      Sunt „doar opinii” dar exact pe baza opiniilor vom vota la referendumul initiat de Coalitia pentru familie.

      De aceea opiniile gresite trebuie combatute. Este chiar in interesul emitentilor acelor opinii, pentru ca s-ar putea sa se trezeasca peste 10-15 ani ca copilul lor e homosexual si traieste intr-o tara in care homosexualii nu au drepturi pentru ca mami si tati acum 10-15 ani au votat sa se interzica casatoria intre persoane homo. Si au fost convinsi ca al lor copil nu poate fi homo pentru ca… {inserati aici orice prostie din ciclul „homosexualitatea e o boala”}.

    • Referendum? Mi-e silă. Din păcate dacă se ajunge la așa ceva, cred ca știm deja rezultatul. Și parcă văd ca prezenta la vot va fi cea mai ridicata din ultimii 20 de ani.

    • Eu cred ca sansele sa faca referendumul sunt aproape de 100%.

      Stai sa vezi ce-o sa ne distram cand Coalitia pentru Familie va deveni partid – e o evolutie naturala mai ales daca vor castiga referendumul.

      De altfel ai vazut deja cum in campanie mai toate partidele au pupat in fund coalitia, pentru voturi. O asemenea masa de oameni in consens nu are cum sa fie ignorata prea mult timp de politic.

  24. Pai atunci intram in cercul lui „cine decide daca o opinie este gresita sau corecta”. Asta facem cu totii,combatem opinii pe care le consideram gresite.Si referndum exista tocmai pentru a evidentia opinia majoritatii,deci parerile pro/contra sunt importante ,asa ca nu trebuie inchisa gura nimanui:))

    • Dar nu a inchis nimeni gura nimanui, ca daca o inchidea atunci comentariile homofobe nu ar fi aparut.
      Tu ai intrebat ” de ce sunt mai multe raspunsuri catre cei ce considera gresita iubirea autoarei,dacat catre autoare insasi.”
      Si eu la asta am raspuns.

      Homofobii nu combat opinii pe care le considera gresite, ei combat oameni. Faptul ca eu sunt homosexual si vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu nu este o opinie, este un fapt de viata.
      Daca tu esti impotriva acestui lucru, esti impotriva libertatii mele, nu impotriva unei opinii de-ale mele.

      E o diferenta semnificativa aici. Pe homofob nu-l costa nimic, pe homosexual il costa foarte mult.

    • Vorba cuiva: inventati alt cuvant. Aia nu e casatorie – casatoria a fost definita deja de Dumnezeu ca uniune intre un barbat si o femeie.

    • Nu, gresesti.
      Casatoria a existat si inainte de Biblie, este incredibil cum tu crezi ca istoria lumii a inceput odata cu Isus.
      Ca sa nu mai zic ca in Biblie sunt multi cetateni cu mai multe neveste (ia vezi cate avea regele David, de exemplu), deci ce a definit mai precis dumnezeu?
      Important e sa nu fie partenerii de acelasi sex, nu? in rest pot fi si 15 oameni intr-o casatorie, corect?

      Iar de casatorit se casatoresc si oamenii care nu sunt crestini, nu stiu daca stiai asta. De cand lumea, nu de 100 de ani.

      Deocamdata esti favorit la premiul pentru cel mai ignorant comentariu in anul 2017.

  25. Sa va zic una: cred ca frate meu e gay(bi). De mic (1-2 ani) a avut preocupari pt unghii facute, rochite la papusi, sensibil, mai mare deja se uita la filme cu sex cu homosexuali si facea chestii doar sa fie acceptat de gasca de baieti, etc.
    A plecat din oraselul ala mmic din Moldova ca altfel ar fi fost decapitat acolo.

    • sa fie sanatos si fericit si poate intr-o buna zi o sa descopere cum e bine pentru el si o sa aiba curajul de a se destainui familiei

    • nu e nici sanatos nici fericit. Duce dupa el opresiunea moldoveneasca, presiunea de a fi barbat (si nu mi se pare ca se simte) etc.

    • Eu cred ca motivele pentru care cineva ajunge homo sunt lipsite de importanta.
      Ce e important e ca e vorba de oameni care nu fac rau nimanui, deci trebuie sa aiba exact aceleasi drepturi si obligatii ca toata lumea, indiferent de ce fac ei in pat.

    • Sunt de părere că motivele contează întotdeauna, ca și la creșterea copiilor, când căutam motivele pentru care se comportă într-un anume fel sau motivele pentru care noi reacționăm așa și nu altfel, ca să ne înțelegem, dezvoltăm, etc.
      Ca indivizi în societate sunt de acord că ar trebui să avem aceleași drepturi și obligații dar, din păcate, asta nu se întâmplă în nici o societate.

      Singurul lucru care îmi pare că merită dezbătut e creșterea copiilor de către familii homosexuale. S-au făcut studii și studii care se contrazic reciproc. Eu personal cred această variantă de mai jos, care mi se pare cea mai plauzibilă, având în vedere că e vorba despre ce spun copiii crescuți cu părinți gay, și nu ce spun părinții gay în general. http://www.cnsnews.com/commentary/lynn-wardle/childrens-sake-we-must-not-ignore-differences-between-heterosexual-and-same

      Cu toate acestea, aș agrea oricând ca un copil abandonat să fie crescut de o familie gay decât să rămână al „statului”, însă cred în continuare că familia ideală pentru dezvoltarea copiilor este cea compusă din mamă și tată, atunci când și aceștia au o relație bună….dar cred că asta se întâmplă din ce în ce mai rar oricum.

    • Motivele sunt importante. Daca sunt pe un pat de spital,netransportabila,pot cere sa îmi aducă urna de vot la spital,pt a.mi exprima dreptul la vot.daca sunt sănătoasă dar nu am chef sa ies din casa si cer urna acasă,e ok?

  26. Eu am un baietel si indiferent de orientarea lui, o sa il iubesc neconditionat. Doar ca mi se rupe sufletul de cate va trai si suporta in cazul in care va fi gay. E incredibil cum in ziua de azi alegem sa fim atât de inchisi la minte si nu vrem deloc sa evoluam. E treaba fiecăruia ce face in dormitor, nu inteleg de unde atâta răutate? Cu ce va afectează pe voi ce face omul ala in dormitor? Pe voi vine sa va intrebe cineva ce ati facut azi noapte cu nevasta? Fiecare isi asuma(sau ar trebui) alegerile in viata. Daca tot o bagam pe aia cu religia la înaintare, unde e chesti cu sa iti iubesti aproapele, sa nu judeci etc?!?! Ce am observat eu e ca majoritatea celor care se dau mari credinciosi fac cele mai multe păcate. Eu nu merg la biserici de obicei, nu pup mana popii, dar cred in ceva, in acel ceva. Asta nu înseamnă ca îmi da dreptul sa arunc cu „acel ceva” cand alegerea unui om mi se pare ca nu corespunde cu alegerea mea. Dar cum zicea cineva mai sus, daca încă ne temem sa spalam duminica, ce alte așteptări sa avem?!?!

  27. Si un mesaj pentru A.:
    Draga A., nu contează ca e un El sau e o Ea. Contează iubirea. Vad in jurul meu atatia oameni care cauta cu disperare un om cu care sa împartă viata si nu găsesc. Sau mai rau, găsesc un parazit, care le face viata amara.
    Iti doresc sa ai parte de tot ce iti doresti alături de sufletul tau pereche. Si iti mai doresc acceptare din partea celor dragi, pentru ca iti va fi mai usor din punctul asta de vedere.
    Viata frumoasa sa ai!

  28. Am vazut un film in care copilul (adult) a mers sa isi anunte familia despre orientarea sexuala si le-a spus ca are o veste proasta: mai am 3 luni de trait! a mentionat nu stiu ce boala incurabila. Familia a fost devastata timp de 1 minut, dupa care omul a spus ca de fapt e gay! Si toata lumea a rasuflat usurata.
    Faza poate fi amuzanta si totusi…de ce sa se simta oamenii obligati sa puna orientarea sexuala langa ceva ce ar putea fi tragic, doar ca sa para varianta dezirabila, mai usoara?!

  29. Eu sunt ortodoxă dar nu homofoba și o foarte apropiată prietenă e agnostica. Evident vorbim și despre religie și credința dar ne respectam opinia fiecareia și atâta vreme cât există toleranță, respect și bun simț, eu cred că putem trece usor peste diferențele dintre noi.
    Imi pare tare rău că se fac 2 tabere aici și se arunca cu pietre în stânga și dreapta dar eu cred că nimeni nu e în măsură să judece pe celălalt.

    • Tu descrii aici o situatie ideala si dezirabila.
      Cele doua tabere apar atunci cand cineva, folosindu-se de dreptul la opinie, incearca sa isi aroge dreptul de a decide cum trebuie sa isi traiasca altii viata, fara un motiv obiectiv, fara ca acesti altii sa ii faca vreun rau masurabil sau sa ameninte ceva concret, doar asa, ca e el „de parere ca”.

      Cat despre cine e in masura sa judece pe cine, sincer, eu cred ca o persoana care crede literalmente ca femeia a aparut *puf* dintr-o coasta de’a barbatului, nu e in masura sa judece deloc.

    • Exact, e o situatie ideala si dezirabila ce spun eu.
      Eu raman totusi la parerea mea, nimeni, nici cel ce crede nici cel ce nu crede ca femeia a aparut *puf* din coasa unui barbat, nu e ok sa judece pe altul si asta fiindca nimeni nu stie ce e in interioriul altuia, ce experiente a trait si dupa ce criterii a luat unele decizii.
      Eu nu voi mai continua discutia asta fiindca asta ar insemna sa incerc sa te conving ca nu ai dreptate, ceea ce mi se pare gresit din partea mea sa fac.

  30. In acest articol, cu alte cuvinte cauti intelegere, aprobare, etc. E oare gresita dragostea pe care o simt? Nu stiu sa-ti raspund, pentru ca nu ma confrunt cu asa ceva. Stiu totusi, ca din punct de vedere fizic: oamenii sunt de sex masculin si sex feminin. Nimic nou pana acum.
    Ce o sa urmeze este urmatorul lucru: ceea ce faci nu este natural. Din punct de vedere biblic este un pacat, precum mintitul, furatul, etc.
    Acum urmeaza urmatorul punct: ai 27 ani si ai libertatea sa alegi in dreptul tau, sa decizi cum vrei sa traiesti, dar nu uita ca in dreptul tau si in functie de decizia pe care o iei, exista consecinte. Si nu imi doresc deloc sa sune ca o amenintare ci doar ca o avertizare. Daca ii spun unui copil sa nu bage mana in foc ca se arde si nu asculta, ce rezulta?

    • E alegerea ta ce vrei sa faci si cum vrei sa traiesti. E gresit sa astepti intelegere la oameni, cauta sa te intelegi tu pe tine insuti si „cum iti asterni asa dormi”.

    • ” Stiu totusi, ca din punct de vedere fizic: oamenii sunt de sex masculin si sex feminin.”

      Cu aia care se nasc barbati in corp de femeie sau invers ce facem?

      Dar cu aia care se nasc hermafroditi, adica au si vulva si penis, ce facem doamna? Ii omoram? Aia sunt „naturali” sau nu? Pe aia i-a facut dumnezeu sau satana?

      Uneori imi vine sa las tot si sa ma duc sa traiesc in padure, numai sa nu mai vad oameni.

    • Nu ma asteptam de la un om ca tine sa o bage pe asta cu ‘barbati nascuti in corp de femeie’. Tu chiar crezi ca exista asa ceva? E mai degraba o dereglare pe parte psihologica.

      Daca ar veni Sofia ta peste 10 ani sa iti spuna ca ea simte ca de fapt e barbat, chiar ai fi fericit?

    • pai probabil este intr-adevar o dereglare psihologica, dar nu inteleg ce te deranjeaza.
      argumentul meu pentru Cristina de mai sus era ca nu toti oamenii sunt din punct de vedere fizic barbati sau femei, mai exista si combinatii.
      adica mai exista si oameni diferiti de majoritate, fie ca au dorit asta sau nu, fie ca le e bine asa cum sunt sau nu.

      ideea e ca nu putem sa uitam de ei, pentru ca si ei au aceleasi drepturi ca si noi.
      daca impartim lumea doar in barbati si femei, ei raman pe dinafara.

      si ei pot fi oricare dintre noi, nimeni nu e scutit de sorti sa aiba niste lucruri la un moment dat care sa fie diferite de majoritate.

      de asta oamenii care vorbesc impotriva oricarei minoritati vorbesc de fapt impotriva lor.
      poate fi vorba de homosexualitate sau poate fi vorba de orice alta minoritate.

      uite o minoritate cum sunt persoanele cu handicap. nimanui nu-i pasa de ei in tara asta, ei nu pot folosi nici macar metroul.
      si intr-o zi se poate intampla oricui sa aiba un accident in urma caruia sa ramana cu un handicap, la fel cum se poate trezi ca copilul lui ii spune la 20 de ani ca e homosexual.

      asta inseamna sa fii atat de dobitoc incat sa nu te gandesti nici macar la tine, nici macar la propriul interes.
      participi ca vita in turma la constructia unei societati fara toleranta fata de minoritati, fara sa te gandesti ca oricand poti sa fii chiar tu in minoritate cu o chestie sau alta.

    • Acum strict vorbind de homosexuali, lasandu-i pe cei hermafroditi de o parte, ca ei saracii nu au ales asta, nu stiu daca e neaparat ok sa le dam aceleasi drepturi. Nu zic sa ii lasam la o parte, sa nu ne pese de ei, sa nu ii respectam, dar sa nu consideram ca este un lucru moral si sa le prezentam copiilor nostrii homosexualitatea ca o normalitate, o alegere. Ori noi dandu-le homosexualilor toate drepturile, exact asta facem.
      Eu nu imi doresc o societate in care sa prezint asta copiilor mei ca fiind ceva normal, ar produce confuzie, nu crezi? Iti dau un exemplu: cum iti inveti tu copilul ca nu e normal si moral sa furi, daca asta ar fi legal? E putin mai greu, te-ai cam lupta cu morile de vant.
      Tolerezi, respecti, dar nu impropriezi asta. Mai bine am crea o societate care sa ii ajute pe alte parti, psihologic, sa ii ajute sa isi dea seama de ce si cum s-a ajuns la asta, cum sa depaseasca asta.
      Avand aceasta credința, nu stiu daca e corect sa ma acuzi de fanatism, incuiere, homofobie, intoleranta, etc.
      Da, au libertatea sa faca ce vor, dar nu le oferim libertatea sa prezinte copiilor nostrii acest lucru ca fiind normal si moral.

    • am cautat verbul „a impropria” in dex, ca nu stiam ce inseamna.
      nu exista in Dex.
      l-am cautat apoi pe google si el apare doar pe site-uri cu continut religios, pe care nu le frecventez.
      asa ca nu stiu ce inseamna – ma ajuti tu te rog?

      nu am mult sa-ti spun ref la comentariu, in afara ca „nostri” nu se scrie niciodata cu doi i.

      trebuie sa te obisnuiesti incet incet cu ideea ca homosexualitatea la nivel de specie este ceva normal – pentru ca apare in mod spontan atat la oameni cat si la animale, pentru ca homosexuali au existat de cand exista oameni (altfel nu erau pomeniti in Biblie), deci nu e ceva nou, nu e o moda, nu s-a schimbat nimic de-a lungul mileniilor in afara de faptul ca acum societatea umana a ajuns la un nivel mai inalt de acceptare si deci se vorbeste mai mult despre asta.

      trebuie sa intelegi ca „normal” nu poate inseamna „in conformitate cu o norma”, pentru ca normele sunt multe, diferite si schimbatoare, daca ne uitam la intreaga lume si la perioade lungi de timp. Au existat perioade lungi de timp si multe locuri in lume in care homosexualitatea era vazuta ca ceva absolut ok (grecia antica, roma antica, imperiul otoman).
      normal inseamna ca intotdeauna au existat si intotdeauna vor exista indivizi cu aceste inclinatii sexuale.

      asta e un fapt si trebuie luat ca atare.

      homosexualitatea este intr-adevar imorala din punctul de vedere al crestinismului, dar morala nu se stabileste prin lege, trebuie sa aderi liber la ea, nu poti fi constrans.

      ori noi aici vorbim de egalitatea in drepturi in fata legii, nu in fata Bisericii, si cand tu spui ca ei nu ar trebui sa aiba aceleasi drepturi in fata legii mie imi vine sa ma iau cu mainile de cap.

      retine ca nu a cerut si nici nu va cere nimeni ca homosexualii sa fie acceptati de Biserica, ce s-a cerut e sa fie tratati egal de catre Stat.

      eu de exemplu nu sunt crestin si vreau sa te intreb: dupa parerea ta ar trebui sau nu sa am aceleasi drepturi in fata legii ca si tine?

      cat despre copii, este datoria ta sa-i educi asa cum crezi tu.
      daca ti-e teama ca simplul fapt ca vad niste homosexuali o sa-i faca sa renege ce le-ai spus tu, inseamna ca tu nu stii sa faci educatie, nu ca ar trebui sa fie oprimati homosexualii.

      gandeste-te ca un homosexual nu poate sa renunte la dreptul lui de a fi fericit doar pentru ca tu nu stii ce sa le spui copiilor tai. Este absurd sa ceri asa ceva, pentru ca am ajunge sa ne omoram unii pe altii. Intr-o zi mie mi se poate nazari ca ceva din ce faci tu nu se potriveste cu educatia pe care vreau eu sa le-o dau copiilor mei si-atunci ce facem, esti de acord sa ti se restranga din drepturi doar pentru asta?

    • Multumesc pentru lectia de limba romana 😉 total pe langa subiect.

      Totusi eu nu am mentionat nimic legat de biserica si crestinism anterior, iar comentariul tau face cam multe referiri la asta, nu-si au nici rostul, nici locul.

      Renunta la exemplul tau cu homosexualitatea la animale. Suntem fiinte superioare animalelor, sper ca macar aici esti de acord cu mine. Exista animale care isi mananca sau abandoneaza puii. Ce facem, le luam exemplul? Luam ce e bun de la ele as zice, si tocmai rațiunea ne ajuta sa discernem ce e bun si ce nu.

      Comentariile tale catre cei care nu au aceeasi parere ca si tine sunt in general agresive si rautacioase, de unde bag de seama ca pe tine nu te intereseaza o dezbatere pe aceasta tema, nu te interesează o parere, si la fel ca si autoarea articolului, cauti doar acceptare, aprobare, iar cei care au opinii diferite sunt in general jigniti.

      Voi, minoritatea ‘luminata’, incercati sa impuneti majoritatii ‘inapoiate’ prin terorism intelectual noi valori si principii sociale, bazate pe libertate si ‘toleranta’ ( evident, toleranta nu e indreptata si către cei cu opinii diferite de ale tale). Dar tocmai prin aceasta libertate, vom crea o societate ‘progresista’, dezorientata, in care fiind liber sa fac ce vreau, NU mai sunt liber.

      Numai bine!

    • Pai daca nu vorbim despre crestinism atunci trebuie sa explici de ce homosexualitatea e imorala. Si anormala.

      Exista si oameni care isi omoara copiii, apropo, de asta este si ilegal, ca daca nu s-ar intampla nu ar fi nevoie sa fie legiferat si pedepsit.
      Cat despre abandon, ma faci sa rad. Suntem o tara cu rate foarte mari de abandon al copiilor la nastere, daca vrei caut statistici.

      Baza oricarei morale non crestine este „ce tie nu-ti place altuia nu-i face”. Dupa acest criteriu, homosexualitatea nu este imorala, ca nu face nimanui nimic rau. Din contra, pozitia ta este cea imorala, pentru ca tu esti cel care vrea sa limiteze unor oameni (homosexualii) niste drepturi.

      Referitor la terorismul intelectual, am mai spus de 1000 de ori: poti sa spui ce doresti dar sa nu te astepti sa nu fii contrazis. Nu exista dreptul de a nu fi contrazis. Toleranta inseamna altceva, se refera la a accepta comportamente daca ele nu limiteaza libertatea sau drepturile altora, nu la a accepta fara critica opinii.

      Mai concret: daca tie iti place sa mergi pe strada in maini, toleranta inseamna ca eu trebuie sa accept acest comportament, chiar daca nu sunt de acord cu el, pentru ca nu afecteaza drepturile nimanui.
      Insa in momentul in care spui ca toata lumea ar trebui sa mearga in maini (adica emiti o opinie despre cum ar trebui sa mearga lumea pe strada), avem o problema.

      PS Eu nu caut nici un fel de acceptare pentru mine, nu mai presupune lucruri despre oameni pe care nu-i cunosti. Sunt heterosexual, insurat, doi copii, nu am avut niciodata inclinatii homosexuale. Da, stiu ca ti se pare incredibil.

  31. Sunt convinsa ca toti cei care si au spus parerea sunt tineri,fara experiente de viata,in acel anotimp al vietii in care te simti puternic, de neinvins,sigur pe tine ….si asta pentru ca ati crescut intr o societate cu o democratie prost inteleasa ,intr o libertate prost inteleasa,considerand ca totul ni se cuvine ,ca nu exista limite in nimic,ca nu mai exista sisteme de valori ca pur si simplu nu ai cu ce sa te compari….si asta pentru ca s a promovat o societate fara Dumnezeu si adevaratele principii…vrem sau nu sa recunoastem nu suntem nici creatia parintilor nici nu am evoluat din maimuta….avem un Creator care a asezat niste legi in acest Univers….si toate functioneaza dupa niste principii bine stabilite….altfel ar fi un haos…
    Mai devreme sau mai tarziu o sa realizam asta…dar e important sa si recunoastem pt ca altfel ne amagim singuri….de obicei cand trecem prin ierni ale vietii cu evenimente neplacute cautam ajutor,protectie si ceva supranatural…
    Parerea mea este ca anumite comportamente sunt rezultatul unor frustrari adunate de a lungul anilor de cele mai multe ori in familie, intr un sistem educational ori prea dur….ori prea lejer….
    De cele mai multe ori finalul este tragic….
    Cat despre tanara care a scris articolul ,pentru ca am 5 fete apropiate de varsta ei ,mi ar face placere sa pot vorbi cu ea,considerand ca am ceva experienta in de ale fetelor…daca citeste aceste randuri m as bucura sa mi lase un contact….?

  32. Draga A,

    din moment ce ai vrut sa stie lumea ca viata ta s-a schimbat, ca iei lumea in piept si taurul de coarne iti doresc sa -mai – faci o pauza, in viata ta plina de acum si indubitabil schimbata. o pauza in care sa te gandesti ce mesaj transmiti de fapt. Ai gasit dragostea?

    Da, o sa zici, d’oh, am scris mai sus.

    Dragostea, sa stii, in esenta, e Dumnezeu. Nimeni nu s-ar fi gandit vreodata sa te creeze intr-un mod atat de inteligent. E rabdator, plin de bunatate, credincios, nu se gandeste la raul tau vreodata, nu se poarta indecent, nu se umfla de mandrie, si as putea continua. si draga A, ai de toate puse in tine: ai si minte, ai si inima, ai si suflet, ai si puterea de a alege.

    Dar alegerea ta afecteaza insasi viata. nu doar a ta, ci si a celor de langa tine. Stiu, sunt mamici si poate si tatici care sustin sus si tare ca isi vor iubi copilul in mod neconditionat daca alegerea lui sexuala – caci e o alegere – va fi una de acelasi sex. si cred, ca un parinte nu inceteaza sa isi iubeasca copilul. dar crede-ma, o sa aiba, sau ar avea inima franta. Nu din cauza pseudo-fericirii copilului sau. Nu pentru ca are inima ocupata. Ci pentru ca, dincolo de tot, exista consecinte. Pe care in valtoarea pasiunii, nici macar nu le intuiesti.

    Draga A, ia o pauza si reevalueaza. Reevalueaza-te. Mi-ar placea sa ai o viata plina. Dar cine poate implini din intreaga omenire, gay sau ne gay? Nimeni. Implinirea vine de la cine ne face completi, de la cine ne cunoaste cel mai bine. Tot Dumnezeu, culmea.

    Draga A, nu Dumnezeu pune constrangeri unui act pe care El Insusi L-a lasat. Si nu doar pentru reproducere. Ci si pentru fericirea noastra. Constrangerile, pervertirea, dezbracarea de sens si de putere, toate astea tot oamenii le-au facut.

    Draga A, sa vorbesti cu Dumnezeu despre ce e in viata ta. Te rog. Chiar daca in viata ta n -ai mai vorbit cu El. Incearca, ce ai de pierdut? Vezi ce spune. Alegerea e a ta. Nu o multime – mare sau mica – de oameni pot hotari pentru tine, nu. Ci tu.

    Si poate spui, draga A, in caz ca citesti vreo parere care nu e de acord cu a ta, ca ti-e indiferent ce cred eu, si astialaltii care mai cred ca mine. Te cred, dar nu asta conteaza.
    Conteaza sa te gandesti bine la alegerea ta: inainte de a nu fi prea tarziu, inainte ca sa
    ai inima scaldata in scarba de tine, inainte sa ii urasti pe toti, inainte sa te desconsideri asa de mult incat sa iti vinzi asteptarile pe nimic. Trendurile lumii sunt multe, dar nu sunt neaparat bune.

    Subtil, dar sigur, ne-am indepartat mult de scopul nostru pe pamant.

    nu te urasc

  33. Noi cum am ajuns pe lume? Sunteti atat de dornici sa va etalati deschiderea spre homosexualitatea incat deveniti penibili si ipocriti. Nici un parinte nu s ar bucura sa afle despre copilul lui, poatr daca il iubeste f mult va incerca sa se obisnuiasca cu ideea. Probabil urmariti pornografii cum se uita copiii la desene animate. Apropo va lasati copiii sa se uite la filme porno. Daca sunteti la plaja sa presupunem si doi barbati sau doua. Femei. Se ling si se mangaie sunteti relaxati si toleranti ca vad copiii sau parintii vostri in varsta. Mie imi este sila de lumea asta unde s a ajuns pun pariu ca nu peste mult va fi normal sexul cu animale poate chiar cu proprii copii de ce nu, importanta este iubirea nu conteaza cu cine. Vai de noi!

  34. Pentru cei care CRED Biblia, voi atasa niste versete din ea, in care se vorbeste exact despre acest subiect. Cei care nu cred Biblia, atunci inseamna ca sunt atei si e logic ca vor fi contra la ce scrie acolo. E vorba de cartea Romani, capitolul 1. Cititi cu atentie.

    24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;
    25. caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.
    26. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii;
    27. tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
    28. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.
    29. Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase; sunt soptitori,
    30. barfitori, uratori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti,
    31. fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca, neinduplecati, fara mila.
    32. Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu, ca cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totusi, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac.

  35. Am citit acest articol si comentariile de aici si sincer nu stiu daca sa rad sau sa plang caci este mai mult de plas.
    Plecand de la titlu da categoric aceasta este o dragoste gresita si un derapaj major in viata.
    Protagonista povestii o sa aiba o viata „frumoasa” cat 1,2…10 ani si dupa aia cand o sa se trezeasca la realitate va avea o mare dezamagire, iar o „familie” de genul acesta nu o aduca implinire niciodata. Bine ca nu sunt oamenii hermafroditi 🙂
    Din punctul meu de vedere atata timp cat si ce fac ei in camera lor este treba lor, desi si asta are anumite aspecte medicale negative, prea mult anal si oral strica, intrebati medicii si nu o sa mai vreti asta.
    Dar in momentul in care acesti oameni ies la rampa si solicita drepturi problema deja se complica grav.
    Intrebare pentru oamenii normali: sunt parinti, merg pe strada cu copilul de mana si se vor pomenii in fata unei perechi gay ce-si iau limbile in gura(nu ca ar fi frumos nici din partea celor normali) ce le vor putea explica copiilor lor? Ca totul este ok si normal … miram-as.
    Problema se complica si mai rau cand vor sa adopte copii.
    Un studiu acceptat din sua(www.washingtonpost.com/news/volokh-conspiracy/wp/2015/05/10/new-criticism-of-regnerus-study-on-parenting-study) arata cat de dezatruos este pentru un copil sa fie crescut de un cuplu gay.
    Un om copil are nevoie de mama si tata, este modelul cel mai bun.
    Si fratilor daca tot vine vorba de „dragoste” ce va tine sa va casatoriti cu un caine, pisica, rama, … sau cu propriul laptop sau tableta.
    La final si cel mai important raportarea omului modern la Dumnezeu. Omul modern este atat de mandru incat nici nu concepe ca trebuie sa se smereasca , ca exista un Dumnezeu si trebuie sa-l trateze ca atare.
    Cate pareri am citit atatia dumnezei si acum inteleg de ce zice Dumnezeu ca gandurile Lui sunt departe de gandurile oamenilor ca cerul de pamant.
    1) Dumnezeu este iubire si ne iubeste oricum orice am face pentru ca suntem copiilui.
    Pe logica asta Marx, Lenin, Stalin, Hitler si altii asemenea sunt sefi in rai. Tot „copiii” lui Dumnezeu sunt si diavolii care il vad pe Dumenezeu si cred dar nu fac voia Lui niciodata.
    2) Dumnezeu este un rau care pedepsete si este vinovat de tot raul din lume. Serios pai ar trebui sa fie pamantul pustiu.
    Ia auzi ce spune psalmistul Dumnezeu pe cat este de drept este si milostiv si asteapta intoarcerea pacatosului si sa fie viu.
    3) In inimile unora dumnezeul lor are forma de penis sau vagin si principalul scop in viata este placerea.
    Aveti grija ca aveti organele sexulale pentru a procreea nu sa faceti din ele un scop in viata, ca s-ar putea sa ajungeti la o varsta cand o sa le aveti degeaba ca minte s-a dus.
    4) Ateii pe care ii mustra constiinta pentru gresale si cea mai simpla varianta este sa-l scoata pe Dumnezeu din viata lor. Dar aveti grija cu constiinta pentru ca sunt foarte multi batrini care la batranete le slabesc nervii din aceasta cauza si ii vezi vorbind singuri si altele.
    Ce mai in sus si jos intr-o minte stramba si lucrurile drepte se stramba pentru ca „omul, in cinste fiind, n-a priceput; alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte si s-a asemanat lor”
    Baieti mai puneti mana pe biblie si cititi-o cum trebuie iar cand nu intelegeti ceva smeriti-va si mergeti sa intrebati la preot ortodox(„Cine vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca”), dupa aia fuga la spovedanie si Sfanta Impartasanie.
    Va pupa tata.

    • de curiozitate, cum strica prea mult oral? la anal inteleg, dar la oral nu.
      ce zice Biblia despre asta?
      multumesc.

    • pai acolo zice „persoanele care intretin raporturi bucogenitale cu mai mult de 6 parteneri pe parcursul vietii se confrunta cu un risc de cancer orofaringian de peste 8 ori mai mare comparativ cu restul populatiei.”

      habar n-am daca-i adevarat sau nu, dar in orice caz se refera la sexul oral cu mai mult de 6 parteneri.

      eu daca fac mult sex oral cu un singur partener crezi ca sunt in pericol?
      auzi, dar de fapt ce lagatura are sexul oral cu homosexualitatea? doar homosexualii fac sex oral, pentru ca doar ei fac perversiuni sexuale?

      Biblia ce zice? n-am voie deloc sau am voie, dar cu masura si in nici un caz in post?

    • Biblia spune ca sexul este permis DOAR intre un barbat si o femeie. ATAT!
      Iar cei doi sunt liberi sa faca ce doresc, atata timp cat sexul e in cadrul casatoriei si e consimtit de amandoi, repet, barbat+femeie

    • Referitor la fraza „Si fratilor daca tot vine vorba de „dragoste” ce va tine sa va casatoriti cu un caine, pisica, rama, … sau cu propriul laptop sau tableta.”, căsătoria presupune şi nişte aspecte de ordin legal prevăzute de Codul Civil.
      De asta nu ne căsătorim cu câinele, pisica, râma, tableta ci cu partenerul de viaţă. Sau, în orice caz este unul dintre motive.

  36. Acolo sunt niste articole cu spectru larg. Cat despre ce cat cum faci tu in familie tine de bun simt. Biserica are niste recomandari insa nu se baga pentur ca face teologie nu gibecologie.
    Sincer cred ca problema actuala este ca lumea a uitat o vorba veche „sa fi om de omenie” adica sa il ai pe Dumnezeu in suflet, cei 7 ani de acasa, bun simt,…..

  37. Cred ca am mai zis asta intr-un comentariu candva, eu traiesc intr-o tara unde casatoria intre persoanele de acelasi sex este legala (cred ca de 15 ani deja ) .si euthanasia. Si in care peste jumatate din populatie este cu religie nedeclarata. Si care, in consecinta, si-a transformat bisericile in librarii si galerii de arta.
    Citind unele comentarii, ar trebui sa se fi pogorat deja diverse divine pe aici :))) poate pe lumea cealalta, dar slabe sanse, ca, blasfemie, se mai si incinereaza mortii
    n-as da societatea in care traiesc acum pe nimic in lume. Eu zic sa-ti iei iubita si sa va mutati intr-o tara care a terminat de cateva sute de ani cu arsul vrajitoarelor. In rest, in dragoste si in razboi, nu e nimic gresit, sa fiti sanatoase si fericite ?

    • Imi pare bine ca te simti bine in tara pe care o lauzi. Bine ai zis cu referire la plecarea din tara a homosexualilor, si sa ne lase in pace pe noi ceilalti asa „inapoiati”.
      Fiecare decide unde isi ia plata pentru faptele lui aici sau dincolo 🙂

  38. Eu nu mai pot cu atatia oameni normali, smeriti si cu bun simt. Ma intreb daca de sus de acolo nu se aude un mare facepalm.

    A: sper sa fiti fericite, nu e nimic gresit la voi si la ce simtiti. Love is love!

    Robo: mai poti? :))) nu o sa schimbi nimic. Singurii oameni care atunci cand au argumente logice expuse, isi reconsidera si poate schimba parerea sunt cei care gandesc putin mai departe de „ce fac cu guma asta de mestecat acum?!”. Ori… :)))

    • Da stiu. Nu scriu sperand sa-i conving pe interlocutorii mei, scriu cu speranta sa-i conving pe nehotaratii care poate citesc aici si au auzit cu precadere argumentele homofobe, ca astea sunt cel mai prezente in discursul public.

      Am stabilit mai demult cu mine insumi ca vreau sa fac asta si o sa scriu pana mi se strica tastatura daca e nevoie. Si dupa aia o sa-mi cumpar alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *