My favourite day

Azi imi fac ordine in carti. O sa iau fiecare carte din raft, o scutur de praf, scriu pe ea ca e a mea, imi trec mina usor peste coperta si-mi amintesc exact cit de mult mi-a placut, cum m-a dezamagit, daca m-a plictisit sau daca m-a tinut treaza nopti intregi, citind si apoi gindindu-ma la cuvintele frumoase pe care mi le-a sadit in minte. Abia astept sa ma apuc, ma simt ca o fetita careia i s-a promis o plimbare in parcul de distractii si care s-a imbracat cu hainutele cele mai bune, s-a pieptanat frumos si acum asteapta sa vina s-o ia mama de mina si s-o aseze pe calutzul de plastic care-o s-o invirta in timp ce ea ride si-i face semne mamei care-o priveste ingaduitor de pe margine.
Imi plac duminicile astea, in care ma trezesc la prinz fara sa ma simt vinovata. In care stiu ca pot face orice-mi vine, fara sa cer voie, sa explic, sa invit. Cineva mi se plingea acum o vreme ca uraste serile de duminica, mai ales atunci cind e trist. Ca simte cum toata lumea se stringe in casa sa se pregateasca pentru o noua saptamina, iar el sta singur, gindindu-se la toate lucrurile care nu merg bine. Mie-mi plac serile de duminica, mai ales cele de dupa o zi ca asta care abia incepe, in care fac numai ce-mi place. Ma fac sa ma simt libera, pretioasa, norocoasa.
E o zi valoroasa asta, ma duc repede s-o incep. Nici nu m-am spalat pe dinti, m-am repezit direct pe laptop sa-mi verific mailurile si sa scriu aici lucrurile optimiste care m-au pus in miscare de cum am deschis ochii.
Tii, ce bine e!

PS: In curind, casa mea din Muncii va avea un nou locatar. Il cheama Sundae, in cinstea zilelor exact ca asta. El e!

Pin It

11 Comments

 • o picătură spune:

  nu ştiu de ce dar am impresia ca sundae se uită urât la mine. ;)) e foarte simpatic.

 • Ionouka spune:

  Hai ca nu se uita uriiiiit! 🙂 De fapt, inca nu prea se uita, fiindca e foarte mic, nici nu cred ca focalizeaza ce vede. E delicios, nu-i asa? Sper sa se inteleaga cu Ciocolata. Un Sundae cu Ciocolata, va rog!

 • o picătură spune:

  ;)) aştept continuarea şi mai multe poze

 • mimo spune:

  hehehhe, ce mutrita dragalasa. way to go, maaam:)

 • vasilissa spune:

  bre, ionouko, cartile vad ca nu prea au impresionat pe nimeni. le-a eclipsat somnorosul ala mic acoperit de blana aia explodata. genial individul. pacat ca nu stie sa si citeasca… 🙂

 • Ionouka spune:

  Deh, asa se intimpla de obicei, vizualul ia fata literelor. Frustrari de copywriter. Da e drept ca-i frumos, asa explodat si out of focus… minca-l-ar mama pe el! Doamne, o sa ajung o baba d-aia pe care dupa ce-o sa moara singura in casa, or s-o manince pisicile, ca-n Murakami… asta ca sa nu ma las si sa insist cu cartile… ;).

 • Anda spune:

  Vezi, si eu am problema prietenului tau cu duminicile. Mi se par singure, triste si plictisitoare. Mai ales seara. N-am privit pana acum lucrurile din punctul tau de vedere, acela al unei zile de rasfat. Promit sa incerc.
  P.S. Mai multe carti sau mai multi cercei? 🙂

 • Ionouka spune:

  Hm… carti am doar 64… dar alese pe sprinceana! Pe majoritatea dintre ele le-am citit de cel putin 2 ori la interval de citiva ani… Acum sunt la ultimele pagini din „Padurea norvegiana”, pe care am citit-o prima oara acum vreo 4 ani. E extraordinar sa vezi cum se schimba perspectiva… Aceeasi carte, aceleasi cuvinte, o poveste noua…

 • Aura spune:

  Sundae e un delicios

 • Anonymous spune:

  Ce pisic pufos! :))

 • Munteanu Mihaela spune:

  Eu de ce nu pot vedea pozele la articole ? in special la acestea, mai vechi 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *