Cu cremă SPF nu ne dăm doar la plajă! Iată cremele de protecție solară pe care le folosim anul acesta (P)

N-am spus cremele pe care le folosim vara asta, ați observat, da? Crema de soare e de folosit tot anul, minus zilele în care plouă cu găleata sau ninge ca-n povești. În toate celelalte zile, soarele ne poate arde pielea. Pentru mine e simplu: excesul de soare pe piele duce la două lucruri care nu-mi plac: melanom și îmbătrânire prematură.

Așa că de mulți, foarte mulți ani car după mine crema SPF nu doar în vacanțele la mare, dar și în excursiile de o zi, la schi, pe munte sau pe barcă. Ceva pe cap și SPF pe piele.

Aici, de exemplu, eram la castel și era înnorat:

După ce mulți ani am folosit aceeași cremă SPF, anul acesta ea nu se mai produce, așa că a trebuit să ne reorientăm. Am testat mai multe branduri, am rămas la Altruist, pentru că produsele sunt curate, nu au iritanți, parfumanți sau alte substanțe care fac rău pielii, au preț corect (30-60 de lei tubul), se găsesc ușor peste tot (BebeTei, Emag, Amazon, farmacii, supermarket, DM etc) și ne protejează foarte bine.

Aici, în Olanda, soarele este extrem de puternic chiar și în zilele înnorate. Zilele trecute am stat două ore la prânz la terasă pe un pod, zero umbră, ceva nori. Eu eram dată temeinic cu cremă SPF pe față, gât, mâini și picioare. Prietena mea, nooo, că eu n-am nevoie, nu mă ard. După două ore, zici că ieșise din furnal. Era grena. Eu, albă.

de ce ne plac produsele SPF Altruist?

Noi avem patru produse de protecție solară de la Altruist, mai sunt și altele, dar nu le cunosc. Pe cele pe care le avem le recomand, se aplică ușor, rezistă pe piele, nu irită ochii, nu sunt albe sau lipicioase.

Cu crema SPF Altruist după noi pe ghețar, la schi

Au un amestec de filtru mineral și chimic care e foarte eficient și sigur.

Contextul e acesta: cremele Altruist sunt dezvoltate de dr. Andrew Birnie, care e medic dermatolog-chirurg specializat în cancere și melanom. El și-a dorit să încurajeze folosirea produselor de protecție solară în cantitatea corectă, de aceea a creat un produs accesibil, care să asigure protecție înalta atât UVB, cât și UVA (ceva mai mare decât normele impuse de UE), dar și protecție împotriva luminii albastre (asigurată de prezența filtrului mineral dioxid de titan).

Sper că știți: crema SPF trebuie aplicată abundent (de exemplu, pentru ten, o cantitate de mărimea unei monede de 50 de bani), apoi reaplicată la 2-3 ore, în funcție de ce spune producătorul. E absolut normal să consumi un tub de 100 de ml într-o vacanță de 5-7 zile la mare sau la munte.

Ce îmi place la aceste produse este și că ele conțin un amestec de glicerină și pantenol, care asigura hidratarea pielii. Nu mai e nevoie să aplic un produs de hidratare dedesubt sau după plajă!

Care sunt cele trei produse de protecție solară pe care le recomandăm?

Sprayul Family e potrivit pentru bebeluși, copii și femei însărcinate.

Este ideal pentru pielea atopică, alergică, pentru ten și corp. Nu conține octocrilena, un filtru foarte eficient, dar cu potențial iritant pentru ochi.

Se aplică ușor, nu e gras, nu e lipicios, e bine tolerat și de copii, care altfel nu prea acceptă crema de soare (pe plajă folosim des hainele de protecție solară, dar pe față și pe picioare tot îi dau cu cremă, spre disperarea lor).

Sprayul SPF Altruist Family, potrivit de la naștere (aici, pe malul Mării Nordului)

Crema SPF 50 e potrivită peste 2 ani. Pe asta o port cu mine peste tot, aplic când mă urc pe bicicletă sau înainte să plec cu mașina sau pe jos.

Iar Invisible Spray (stau cu el în geantă, aveți poză cu el mai sus, la castel) e bun pentru copii mai mari și pentru adulți (conține alcool), este creat pentru a fi folosit pentru reaplicare, atenție: niciodată îndreptat direct către față.

creme de hidratare Altruist cu uree

Bun, pe lângă aceste produse SPF, eu am și câteva creme de hidratare Altruist: două creme de corp și una de mâini, toate cu uree.

Le vedeți pe toate pe mâna mea, cea de mâini este super mega grasă și hrănitoare.

Stânga crema de mâini cu 10% uree, la mijloc crema de corp cu 6% uree, dreapta crema de corp cu 10% uree

Aici apa e destul de dură și dacă nu folosesc nimic pentru hidratate, pielea se resimte după 2-3 zile. Se crapă, se usucă, se descuamează, începe să mă mănânce.

Crema de corp cu 6% uree este preferata mea. Hidrateaza imediat, lasă pielea mulțumită, sănătoasă, fără peliculă.

Crema Altruist cu 10% uree este ideală pentru pielea foarte uscată, cu probleme (psoriazis, dermatită). Este extrem de hrănitoare, o folosesc când Ivan are diverse iritații.

Crema de mâini e tot cu 10%, e mult prea grasă pentru mine și lasă o peliculă până a doua zi, dar e foarte bună pentru persoane cu mâini rănite, crăpate, care lucrează în medii grele pentru pielea de pe mâini. Este recomandată și pentru mâinile cu rugozități, dermatită atopică, uscăciune sau keratoza pilară, de exemplu. 

Avantajul acestui ingredient, ureea, este că pregătește pielea pentru a primi celelalte ingrediente hrănitoare din produse, exfoliază și hrănește.

Toate cremele acestea sunt create pentru e împlini nevoile de bază ale pielii, sunt simple, corecte și eficiente. Sunt vegane! Mai merită spus și că Altruist donează 10% venituri sub formă de produse persoanelor cu albinism din Africa, care nu au acces la astfel de produse esențiale pentru ei.

Iată toată familia, le-am adunat din genți, sertare și poșete. 🙂

Sunt curioasă dacă le știți, le-ați încercat?

Mi se par o variantă cinstită de a ne proteja cu toții. Mă bucur că le-am descoperit iarna trecută. Am de gând să testez și crema SPF colorată pentru față SPF 50, se pare că acoperă binișor și protejează foarte bine. Revin cu păreri. Acum le aștept pe ale voastre.

Acesta e un articol sponsorizat de Altruist, și fiecare cuvânt din el este adevărat pentru mine, pentru noi.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4238

9 comentarii

  1. Si eu am folosit uneori produsele Altruist, sunt faine pentru ca au un pret foarte ok, dar nu prea m-am inteles cu ele pe termen lung pentru ca pateaza tare hainele si pentru ca cea colorata este foarte colorata pentru pielea mea 🙂 Dar eu zic ca sunt o optiune buna, mai ales daca luam in considerare si componenta sociala cu donatiile. Pe de alta parte, treaba cu „dermatologist” de pe eticheta mi se pare un fel de clickbait, sincer 🙂 si am impresia ca va deveni ilegal in UE sa pui asa ceva pe eticheta.

    Vreau sa adaug ca pe langa melanom soarele contribuie la aparitia altor cancere mai putin mortale dar totusi cancere, cum ar fi carcinomul bazocelular de care am tot vazut la persoane relativ tinere. Si de asemenea ca tatuajele supravietuiesc mai mult timp in conditii optime daca le protejam bine cu SPF.

    Ma bucur sa citesc acest articol intr-o era in care e la moda sa sustii bronzarea anala (da, stiu cum suna, dar e adevarat 🙂 ), in care inca mai exista solare, in care o gramada de influenceri sustin tot felul de aberatii referitor la acest subiect, deci felicitari pentru curaj – sunt sigura ca vei fi atacata de aceste persoane – si pentru ca educi oamenii, ca de obicei!

    Un lucru as sublinia, mi se pare important – „produsele sunt curate, nu au iritanți, parfumanți sau alte substanțe care fac rău pielii” – nici o crema solara de pe piata, nici macar una, nu contine „substante care fac rau pielii” in general, dovedit, asta e o treaba de marketing, cu ingrediente „curate”, „naturale” etc. Iritantii sunt diferiti pentru fiecare persoana oricum. Pentru tot felul de informatii referitoare la aspectul acesta exista surse de incredere, de obicei chimisti care lucreaza in domeniu, in afara de sursele oficiale care pot fi mai incalcite. Moda asta cu „clean beauty” e doar marketing si adesea e periculoasa, in experienta mea.

  2. O crema SPF50 foarte buna e cea de la Trinny London. Folosesc multe din produsele ei, eu avand ten sensibil si mixt a fost greu sa gasesc un produs la care sa nu fiu alergica.

  3. Buna! Legat de „protecție împotriva luminii albastre (asigurată de prezența filtrului mineral dioxid de titan)”, stiu ca acest ingredient este f controversat, se gaseste inclusiv in multe paste de dinti iar acesta urma sa fie interzis de vara trecuta. „Astăzi, 14 ianuarie 2022, Comisia Europeană a adoptat o interdicție de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar. Interdicția se va aplica după o perioadă de tranziție de șase luni. Cu alte cuvinte, începând din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare.”
    Este adevarat ca nu e vorba de un produs alimentar (nici pasta de dinti nu este), dar este un produs care are contact direct cu pielea…

    • A fost interzis ca aditiv pentru ca legislatia din UE este foarte stricta, ceea ce nu este un lucru rau. Cu alte cuvinte a fost interzis desi nu a demonstrat in mod real efecte adverse grave, dar nici nu s-au putut infirma. Pentru moment este inca permis in restul produselor, de exemplu tot in contact cu pielea sunt si anumite jucarii care sunt vopsite inclusiv cu dioxid de titan 🙂
      Este diferit ceva ce ingeram sau putem ingera si faimosul „contact cu pielea”. Stiu ca e la moda printre guru din industria „wellness” sa comenteze ca orice intra in contact cu pielea se absoarbe etc. si ca vor avea o petrecere cand se va interzice de tot acest dioxid de titan, dar va rog sa ramaneti ancorate in analiza risc-beneficiu 🙂 si sa va ganditi mereu la 1. concentratie. 2. stiinta si 3. riscul ipotetic vs. riscul real

  4. Vara aceasta folosim toata familia.
    La mare a fost de mare folos, acuma vara o folosim in fiecare zi.. atat ce bebe (1an si 4 luni) cat si pe fetita 5 ani.
    Eu acuma vara folosesc zilnic altruist Spf 50 pt fata.
    Un mare Daaa .. foarte buna si nu ma ustura ochii.

  5. Pentru mine Altruist nu este deloc prietenos cu ochii, ini lacrimeaza, mi se inrosesc si se umfla. De-asta am renuntat la el.

  6. Eu nu as pune pe piele niciun produs care contine alcool, indiferent de concentratie. Folosim SPF impotriva imbatranirii precoce, dar are alcool in el care imbatraneste precoce. Sunt alte variante ok ca pret, bioderma de exemplu sau elmiplant. De ce nu, chiar altruitst varianta cu pompita sau crema.

  7. Un comentariu la ceva distanță de momentul postării, când mi-am zis să le încerc cu prima ocazie, adică anul acesta – pentru noi nu a fost ok, ne-am cam ars, comparativ cu alte dăți și alte creme folosite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *