Ce-am mai mîncat bun şi ce n-am mai băut în ultima vreme

Pentru că în 99% dintre momentele zilei nici nu mă pot gîndi la mîncare (şi asta se întîmplă inclusiv cînd mănînc, motiv pentr care în timp ce sendvişul porneşte spre măselele mele, eu îmi imaginez cîmpii cu iarbă proaspătă nemirositoare şi plaje cu nisip alb nemirositor), nu prea mi-a venit să vă povestesc despre delicatesuri. Dar se-adună recenzii nepublicate şi nah, nici în facultate n-am avut restanţe, e păcat să-ncep acum. Aşa că azi povestim despre Omnivores Dilemma, Pizzeria Capriciosa, Pubul Derby şi tot Pubul The Gin Factory.

Pe vremea studenţiei, cînd primeam pachet de la mama de la Piatra Neamţ, dintrodată se umplea camera mea cu tot felul de vecini de palier, cunoscuţi şi necunoscuţi, nepoţi de portar şi amicii lor şi tot aşa. Rareori scăpa vreo chiftea nemîncată din prima seară. Şi era ok, pentru că în seara următoare venea pachetul de la Cugir sau de la Călăraşi, iar dacă nu venea nici un pachet, încingeam reşoul şi făceam la comun un ceaun de cartofi prăjiţi peste care spărgeam două ouă, rădeam nişte telemea sărată ocnă, storceam un borcan de iaurt şi întindeam rapid masă de 8 persoane.

De spiritul ăsta de mâncare bună pentru că e devorată cu multe furculiţe deodată mi-am adus aminte sîmbăta trecută la Omnivore’s Dilemma. Pentru că locul arată ca o bucătărie a unui prieten, cu maximum 5-6 feluri de mîncare (în fiecare zi altele) din care rişti să nu mai găseşti dacă întîrzii. Aruncaţi un ochi pe site-ul lor, să vedeţi care-i meniul zilei înainte să vă avîntaţi spre Calea Victoriei. Atenţie, nu-s deloc locuri de parcare în timpul săptămînii. Locul e perete în perete cu CioccoGelateria Venchi, musai cunoaşteţi locul! 🙂

Mi-a plăcut quicheul cu mozarella şi roşii, sigur mi-ar fi plăcut şi cel cu somon sau cel cu ricotta şi spanac, numai că ricotta nu pot mânca acum, iar somon fume n-am voie.

Mi-a plăcut şi puiul cu 10 arome şi orez cu legume (17 lei). N-am reuşit să identific chiaaar 10 gusturi, dar carnea a fost fragedă şi gustoasă, iar orezul simplu, cum de altfel şi trebuie în compania unui pui cu atâtea arome.

Am stat la soare în bucătăria îngustă, am mâncat pe îndetele, i-am privit pe oamenii locului cum dansează printre mese când au impresia că nu-i vede nimeni şi-am decis că ne place.

Nu mi-a plăcut că nu mi-au dat bon, dar nici pe hol în cămin nu primeşti bon, nu? I-am iertat rapid.

Omnivore’s Dilemma, Calea Victoriei 214, Telefon: 021 212 56 66

La pubul Derby de la Eroilor am mers de multe ori la bere şi la deserturi, că deh, sînt la cîteva case de mansarda noastră, plus că au un tort de îngheţată cu trufă şi halviţă pe care nu-l găseşti nicăieri în altă parte în Bucureşti, nu-l am în poze că l-am mîncat numai la ceas de seară, dar of cît e de bun, doamne. Acum nişte zile ne-am dus să le investigăm şi bucătăria, cu stomacul gol puşcă şi papilele lustruite. Ne-a luat mai bine de o jumătate de oră să ne decidem, pentru că pubul nostru are ditamai meniul. Paste făcute în casă, carpaccio de ton, terină de spanac, ciorbe şi supe nenumărate, fructe de mare, vită, berbecuţ, grătare şi sosuri care mai de care mai îmbietor botezate. Plus deserturi de toate soiurile. Păcat că eu nu pot mînca nici carne, nici lactate, nici peşte, nici dulce.

Aşa că am ales supa de roşii, care nu e cremă, ca peste tot, ci e limpede, cu bucăţi întregi de roşii, ravioli cu spanac şi parmezan topit, uşor acrişoară şi nemaipomenit de aromată (8 lei). Clar cea mai bună supă de roşii pe care-am încercat-o pînă acum. I-aş zice chiar ciorbă, aşa mult mi-a plăcut!

supa de rosii la derby pub

Am continuat cu un piept de pui cu măsline, ciuperci şi sos de roşii (23,5 lei) surprinzător: sosul foarte aromat, deh, măslinele, ciupercile proaspete şi stropul de vin şi-au făcut bine treaba, ierburile aromate aruncate ici colo printre ciuperci, orezul bine făcut, cu legume adevărate, foarte bun. Genul de preparat pe care nu-l găseşti peste tot şi care-ţi rămâne pe cerul gurii muuultă vreme.

pui cu ciuperci si masline la derby pub

Derby Pub, Bd. Eroi Sanitari 49A, Tel.: 021 410 85 45

Acum vreo 2 weekenduri, cînd era vară afară, am mers la Capriciosa, pentru că descoperisem eu că pizza e singura chestie de la care nu mi se face rău. Am mai mîncat la ei, bun şi rapid de fiecare dată. Bruschetele cu roşii, usturoi mare şi busuioc proaspăt mi-au înmuiat genunchii, of, am eu ceva cu usturoiul, clar. Is my quilty pleasure.

Apoi am luat ditamai pizza casei, Capriciosa adecă, pentru că avea ingrediente din care am voie (fără chestii crude, fără brînzeturi puturoase, în schimb cu multă anghinare, pe care o iubesc public). Blat subţire, bine copt, mozarella din cea mai neelastică. O măslină, de decor. Bună.

Iar vineri mi-am făcut curaj şi-am acceptat prima invitaţie la eveniment social din ultimele nici nu mai ştiu cîte luni: petrecere de bloggeri organizată de JB şi Manly în Gin Factory (Centrul Vechi). Sigur c-a fost frustrant, că toată lumea se pilea la viteză mare cu wiskey şi cola, iar eu sorbeam din apă plată, dar măcar am avut ocazia să-mi scot în lume rochia albă, geaca de piele şi pantofii albi de primăvară, am schimbat cîteva vorbe plăcute cu oameni vechi şi noi, am gustat din şniţelul crocant al casei (care-a fost foarte bun, cu cartofi mediteraneeni dulci, 24 de lei porţia cu totul), mi-a priit pînă pe la 11,30, cînd cuptorul regal s-a cerut acasă. Mulţumesc, Toma, pentru invitaţie.

Petrecere manly in gin factory


Vă poftesc să învestigaţi Gin Factory, se asculta muzică irlandeză prestată live de un band irlandez, îi vedeţi în poză mai jos, se bea bere bună, se socializează puternic. E pe Lipscani la nr. 39.

Pozele din The Gin Factory sînt executate de Constantin Barbu.

Asta am avut de raportat pentru azi. Nu continuu povestea despre joburile mele azi, promit s-o fac în zilele următoare. Nu de alta, dar tre să mă grăbesc să pun la cuptor nişte d-ale gurii pentru familie, mai am de scris patru texte pentru revistă, de întins rufe la uscat, de visat că următoarele 7 luni vor trece într-o clipită (mda, ştiu, not gonna happen), de ales nume pentru Jucăria noastra ghiduşă, de periat pisică, ofof ce duminică înghesuită.

Voi prin ce locuri interesante aţi mai mîncat lucruri în ultimul an? Nu mai ştiu ce să investighez, mi se pare c-am fost peste tot, am împlinit de curînd 100 de restaurante recenzate.

Pin It

14 Comments

  • alina spune:

    hmmm ce de mancaruri minunate ai incercat!
    te invidiez! 🙂
    ce de treaba ai azi … deci de scrisorele nu cred ca ai timp 🙁 …astept cuminte sa stii! 🙂 :*
    O duminica placuta!(noi azi mancam cotlet de porc in bere cu salata de varza si piure cu ceapa de tuns – ceapa din productie proprie :)) )

    • Printesa Urbana spune:

      Cred ca pe seara am timp si de scrisorele, cu putin noroc. Aaah, ceapa proprie? Nah, ca acum iara mi s-a facut chef de casa mea cu curte. Sa va fie de bine!

      • alina spune:

        yey! 😀
        ceapa la ghiveci draga mea(si menta ,ardei iute,busuioc,rosii chery ) caci curtea e comuna cu inca 8 familii si deocamdata are numai gazon 😀 …
        Multumim!Si voua!

  • habarnam spune:

    Piii, frumoase poze. Iti incita poftele, in caz ca stai prost cu imaginatia, dar oricum, la cum le descrii, am salivat de la primele ingrediente, nu mai era cazul si de vizual. :)) Pana acum, am mancat doar un grapefruit si stomacul meu isi cere drepturile. Cred ca a citit o data cu mine randurile tale. Mancat la Derby, placut. Mancat la Capriciosa, nu m-a dat pe spate, dar personalul binevoitor si rapiditatea cu care se aduce mancarea, ma face sa ma intorc cateodata. Mananc des la Tratoria din Herastrau (abia astept sa se incalzeasca) si imi satisface pe deplin dorintele in materie de bucatarie italiana. Nu ca ar fi de reper, dar sunt in drumul meu. Plimbarile prin parc si joaca la nisip, ne fac pofta de mancare. :))
    Ai incercat la indianul de la Barka’s? S-ar putea sa nu prea poti, dat fiind starea ta de insarcinata, dar macar placinta cu mere si inghetata sa o poti savura. Poate ai fost pe acolo, dar eu n-am nimerit postarea.
    Trece primul trimestru si apoi ai voie cam orice. Pe mine m-a nimerit in vacanta in sudul Frantei. Nu tu branza cu mucegai, nu tu degustare de vinuri. :))

    • Printesa Urbana spune:

      Dadaaa, am fost la Barka de multe ori, e chiar in capatul strazii unde am biroul. Imi place foarte mult ciorba de pui cu smintina, iar dintre preparatele indiene, ma omor dupa chestiunea aia cu spanac si brinza de capra… Desert inca n-am incercat, imediat ce-mi trece raul testez placinta de care spui, e unul dintre deserturile mele preferate, am incercat-o in citeva duzini de locuri. aici inca nu, nici nu sitma ca au!
      Of, eu am Lisabona in iunie, pe care am ales-o (mai ales) pentru fructele de mare si vinuri, de care nu ma voi putea apropia, obviously… eh, lasa, asta sa fie paguba cea mai mare! 🙂
      Poate ne vedem la Tratoria then, la un moment dat, i have a thing for their house cake! 🙂

  • habarnam spune:

    Mie, placinta asta, mi se pare „the best in town” si la cat de gurmanda sunt si vorba ta, la cate placinte cu mere am mancat, asta da clasa tutulor. 🙂 Sper sa nu-si fi schimbat bucatarul, iar daca au facut-o, macar sa-si fi pastrat reteta. :)) Mda, eu nu stiu ce sa comand mai intai cand ajung acolo. De fiecare data mai descopar o favorita. :))

    • Printesa Urbana spune:

      Nah, acuma chiar m-ai ciuruit. Pacat ca nu pot minca deloc dulciuri, of. Dar cind o sa pot, placinta asta o sa fie prima!

  • Mă, eu nu știu cum se face dar de câte ori intru pe blogul de prințesă și scrii despre mâncare, îmi dau seama ce foame mi-e. Și abia m-am ridicat de la masă! 🙂

  • celine spune:

    uh, super. cand vin in vizita in tara dau pe la pubul ala, arata bine.

  • zarina spune:

    Bai ce ciorba de rosii mi-ai aratat!! M-am topit! Am citit-o de trei ori. Trebuie s-o-nghit si eu odata. Imi place si noua haina a regatului si tot ce ti se-ntampla. Toate bune printesa draga!

    • Printesa Urbana spune:

      Multumesc, draga mea, musai sa incerci ciorba asta! Cind vii in zona, fa-mi un semn, sa vin si eu la o apa plata linga ciorba ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *