Ca în burta mamei, cu extra spice!

În seara asta mi-am adus aminte, cred, cum a fost în burtă la mama. Am plutit într-un lichid catifelat, cald, primitor, în care nu se auzea decât un susur discret de apă curgătoare. Am stat întinsă în apă caldă ca într-un pat imens. Am plutit în derivă, cu ochii la tavanul cu sute de lumini albe, în care îmi vedeam corpul alb plutind în derivă.

Liniște. Apă. Cald. Siguranță. Am stat așa nici nu știu cât. Mult sau puțin, nu contează, mi-a făcut bine. M-am desprins cu greu, mâinile, capul, pieptul, picioarele mele nu voiau să plece de-acolo. Nu mirosea a nimic. Nu se auzea nimic altceva decât apă.

N-am mai trăit așa ceva vreodată. Cel puțin, nu conștient. Sunt frântă de oboseală, dar nu pot merge la culcare înainte să vă povestesc asta. Nu-mi propusesem să scriu textul de față, dar nu pot să-l iau cu mine la somn, vreau musai să vi-l arăt și vouă.

În seara asta am fost la Therme, din nou. De data asta am făcut mai mult decât să privesc, să iau notițe, să întreb, să pozez. Am încercat thermele. Am plutit în toate piscinele. M-am dat în tobogane. M-au pus valurile la pământ. E o experiență. Sau mai bine-o scriu așa: EXPERIENȚĂ.

therme printesa urbana

Acum, când mă gândesc de aici, din vârful patului, la cum a fost seara asta acolo, mi se pare foarte potrivită metafora asta cu pântecele mamei. Te duci în piscina cu apă termală și te lași conținut. Stai pe un șezlong în piscină, plutești, te plimbi de colo colo cu ochii la palmieri, orhidee, plante, cer, stele.

Apoi te muți dincolo, la zona Galaxy, cea pentru familii. Acolo e pisicina mare cu valuri, sunt toboganele în care te dai și în care mori și învii de o mie de ori. Cinci dintre tobogane oferă senzații suficient de tari să fie folosite de adulți, chiar și de cei mai curajoși dintre ei. M-am dat și eu pe ele în seara asta și ooo-hooooo! E o cădere în gol, o urcare verticală pe un perete, o nouă cădere în gol, e viteză, e aterizare cu splaaaș peste ochi, totul e sigur, dar adrenalina te dă peste cap, te face să te simți viu, să mai vrei o dată, hehee, ce faină-i viața! Și nașterea noastră e tot așa, printr-un canal umed și întunecat, cu muultă adrenalină, dar cu lumină și extaz la capăt.

Hai că la asta nu vă așteptați, așa-i? Sincer, nici eu. 🙂 Mi-a venit acum, buluc în cap, probabil de la toată apa aia termală pe care am înghițit-o la tobogane.

Vă las cu câteva filme și poze din seara asta și cu câteva sfaturi prețioase, zic eu, după ce eu iacă, am trecut prin experiența asta. Pardon, EXPERIENȚA asta. 🙂

  1. Primul sfat e să mergeți la Therme. Am citit că deja sunt oameni nemulțumiți, că de ce copiii nu au voie peste tot (pentru siguranța lor), de ce s-a construit așa ceva la noi, ca uite, la noi se moare de foame (de parcă a rupt investitorul austriac ceva de la gura românului sărac, de ce să nu facem poze înauntru, ce dacă lumea va fi în chiloți pe-acolo, de ce să nu venim cu mâncare de acasă (ca să nu plutească prin piscine frunze de salată și bucăți de șuncă de Praga), de ce aia, de ce cealaltă, pe altă parte lumea e speriată că locul va fi luat cu asalt de „cocalari”, dar în același timp contestă fix regulile care își propun săm păstreze atmosfera civilizată. Așa. Deci mergeți. Apa merită. Decorul merită. Toboganele merită. Prețurile sunt decente. E frumos. Mergeți la Therme.
  2. Luați cu voi mai multe prosoape. După ce ieșiti de cinci ori din piscină, prosopul devine mai ud ca piscina însăși. Umiditatea e mare acolo. La plecare să aveți un prosop uscat la vestiar.
  3. Luați cu voi multe pungi pentru prosoape, șlapi, costume de baie ude.
  4. Luați cu voi cască de păr sau multe elastice de păr, eu l-am pierdut pe al meu unic într-o zăpăceală pe tobogan.
  5. Respectați regulamentul, e făcut pentru confortul vostru. Dacă unele reguli vi se par stupide, le puteți contesta, însă la fața locului va trebui să le respectați, până se vor schimba.
  6. Mergeți la Therme seara. Luminile și liniștea sunt incredibile.
  7. Mergeți la Therme cu gândul să vă fie bine, nu să vânați greșeli. Sunt șanse mari să vă fie bine.

Gata cu cicăleala, mai jos filme. De mâine, Therme București e deschis pentru public. În articolul acesta am trecut toate informațiile importante, de la hartă la indicații de acces, prețuri, reguli, cifre.

Aici e prima intrare în piscina cu valuri de la Galaxy (zona pentru familii). E absolut minunat, mai ales că valurile nu-s din cele care te dau jos. Viteza și unghiul lor sunt reglabile. Să nu vă sperie volumul muzicii, se făceau probe de sunet, nu va fi niciodată atât de tare. Recunosc însă că momentul a fost interesant pentru mine, valuri, therme, Floyd…

Aici aveți aterizarea din cel mai nebun tobogan! Doamne ce-am mai țipaaat! Și ce mi-a mai plăcuuuut! Nebunie curată! Musai să vă dați! (E permis copiilor peste 10 ani și adulțillor)

Aici o altă aterizare după un traseu mai relaxant, dar tot cu adrenalină! 🙂

Aici am încercat un filmuleț cu vestiarele, dar nu sun t foarte coerentă, era deja târziu, eram stoarsă de atâta extaz. 🙂

Atât deocamdată. Revin cu relatări după ce merg cu toată familia acolo. Dacă mai aveți întrebări la care nu ați găsit răspuns în acest articol, le aștept în comentarii.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

30 comentarii

  1. Eu tocmai m-am intors de la Alpentherme – Austria. Acolo lumea mananca discret cate un sandvis chiar la piscina sau rontaie cate un biscuit. Exista dusuri, geluri de dus puse la dispozitie, prosoape si halate pe care poti sa le inchiriezi, uscatoare de par, nimeni nu-ti ridica prosopul de pe sezlong dupa 30 de minute, toata lumea face poze sau filmeaza. Si exemplele sunt multe. Iar am copiat ceva de-afara si l-am transformat in stilul, inconfundabil, romanesc.

    • Eu cred ca regulile astea sunt bune la noi. Pentru ca am vazut mancare plutind in apa de la strand, poze facute pe sest altora si puse pe net etc. Nu stiu cum arata strandurile din Austria, dar la noi nu e o imagine prea frumoasa, crede-ma. 🙂

    • Eu nu’s pe deplin de acord cu tine. Sunt absolut sigura ca regula – nu e permis cu mancare din afara- nu e conceputa pentru a nu se gasi bucati de salam in apa, ci ca sa te oblige sa mananci la ei, deci sa aiba incasari mai mari. Iar copii nu au voie peste tot nu cred ca pentru siguranta lor cat pentru confortul adultilor. La fel si cu prosoapele, mi se pare o aberatie sa iti ridice prosopul dupa 30 de minute, sa stai pe ceas in apa ca sa nu cumva sa nu iti mai gasesti prosopul si implicit lucrurile personale pe care vrei sa le pui pe sau sub el. Cat despre fotografii, din nou e o prostie, adica nu imi pot filma copilul cum inoata, nu i pot fface o fotografie pentru ca cine stie cine poate sa apara acolo? Probabil ca in curand nu vom mai putea fotografia nici in parcuri, pe strazi, la plaja, etc.

      In tari civilizate precum Germania de exemplu sunt complexe absolut minunate si nicaieri nu cred ca exista absurditati din astea. Sau in Austria, te duci la strand si poti intra chiar si cu lada frigorifica unde sa ai bautura si mancare, nimeni nu iti spune nimic, au si ei loc de luat masa daca doresti sa consumi de acolo, dar nu iti baga nimeni pe gat preparatele lor la preturi exagerate..

    • Ca sa nu mai spun cata nevoie ar fi de o camera speciala pentru schimbatul bebelusului… Or fi zone mai retrase, dar tot nu cred ca sunt atat de retrase incat sa nu deranjeze pe nimeni. Ori sa schimbi un toddler de 1 an jumate de no.2 este.. hmmm :)) foarte urat mirositor. La un asemenea complex cu asa pretentii, nu imi dau seama cum au putut omite un detaliu asa important.

    • Sigur, in orice lucru exista oameni care cauta pricina si oameni care se bucura de ce e. Cred ca tine de fiecare cum se raporteaza la ce e in jur si cat de bucura de tot ce i se pune la dispozitie. Poti sa faci clabuci ca de ce nu poti sa iti aduci de acasa caserola cu paste sau poti sa vii mancat de acasa, sa te balacesti trei ore, sa pleci acasa bucuros, ba daca e frumos, iti iei un sendvis cu 15 lei, mai stai 3 ore, si te-ai bucurat de ceva ce pana acum o zi nu exista la noi in tara. Sau poti sta acasa nervos ca nu te lasa aia sa faci poze, de parca fara poza aia moare careva. Sa fim seriosi. Pana acum patru ani cand telefoanele nu faceau poze, ce naiba ne faceam cu copilul la piscina? Ramaneam fara amintiri? Ce oroare. Hai ma, ce naiba. Si da, in multe dintre themele din Europa, pozatul este interzis. Citeste te rog comentariile de pe Facebook, explica lumea acolo cum e pe afara si iaca nu mai moare nimeni ca nu poa sa faca poze in piscina.

    • Tu trebuie sa te gandesti doar la prosopul tau, dar cei care lucreaza la piscina trebuie sa porneasca un cronometru de fiecare data cand cineva lasa un prosop! Si cand se reseteaza jumatatea de ora? Trebuie sa te intinzi pe sezlong sau doar sa te apropii? Si daca sunt destule sezlonguri de ce o fi nevoie de regula asta caraghioasa?

    • Mi se pare super decenta ideea de:

      1. Fara mancare la piscina..vb Ioanei, nu moare nimeni daca in 3 ore nu iti mananci salata de boeuf de acasa.Ti-ar disparea tot zenul instant daca ai incepe sa inoti cu felia de salam.

      2. Ca si persoana fara copii, eu vad acest loc ca un spa, or chiar daca imi plac copiii prefer sa ma relaxez intr-o zona kids free fara chiuituri si plansete :).

      3. Nu am chef sa ma pozeze lumea in chiloti iar daca as avea kids cu siguranta nu mi-as dori sa fie pozati.

    • Asta cu pozele nu se respectă deloc. Pe facebook au început deja să apară poze și filmulețe…….

    • Mi se pare super ca avem si noi bai termale! Eu zic sa mergem acolo, apoi sa comentam. Sunt perfect de acord sa nu se intre cu mancare, chiar si in termele din Austria (doar ce am venit de acolo), era mizerie de la mancarea adusa de acasa. Iar sa iti lasi lucruri personale sub prosop nu ai nevoie, lasi tot la vestiar. Si mie mi s-a parut un pic ciudat la inceput, dar credeti-ma ca e ok sa te desprinzi de telefon cateva ore. Iar platitul cu bratara e foarte comod. Nu cred ca vestiarele sunt asa departe incat sa fie un mega efort sa te duci din cand in cand sa-ti iei cartea de ex, sa citesti pe sezlong, si apoi s-o duci la loc. Really now! Carcotasii si cocalarii sa stea acasa. Eu o sa merg duminica, abia astept!

    • Dar nu vad care e problema daca esti „obligat” sa cumperi produsele lor. Sau acum avem pretentia ca toata lumea sa lucreze pro bono? Fratilor, nu e o institutie caritabila, e o afacere! Chiar daca regula ar fi doar pentru a te face sa cumperi de acolo (desi sigur e si pentru a nu mirosi sarmalele vecinului cand ai venit sa te relaxezi), tot nu vad o problema.

    • mie mi se par perfecte regulile astea pentru ca Therme este plasat in Romania si mentalitatea romaneasca are nevoie de reguli de genul asta. daca nu existau atunci cred ca ai fi avut dreptate si Therme s-ar fi transformat in ceva tipic romanesc: pizza de la PizzaHut cu cutie mare pusa pe masa sa vada lumea ca nu mancam sandwich de acasa, sampanie in frapiera eventual cu artificii ca doar e 12 ziua la piscina, ce naiba, poze cu tableta ca e mai mare si se vede si de la distanta ca e Apple etc. Am exagerat putin pentru a-mi ilustra punctul de vedere insa stiti despre ce vorbesc cu siguranta.

  2. Multumesc pentru articolele despre Therme! Sunt mai mult decat binevenite! Chiar citeam despre acest loc minunat si aveam atâtea întrebări al caror raspuns tocmai l-am aflat din aceste articole. Abia astept sa ajung acolo!! Nu ma surprinde, dar ma amuză extrem comentariile răutăcioase, tipic neamului românesc, de a fi vesnic nemultumit de ceva.. Cred ca regulile stricte (care confirm, se regasesc si in alte tari, in locatii de genul) sunt tocmai pentru astfel de persoane si sper din suflet ca vor fi mentiute!

  3. Citisem pe un alt blog ca la Palm au voie si copiii sub 3 ani daca nu au cu cine sa stea in partea cealalta. Este adevarat?! Merci

    • Poate s-a mai discutat despre asta ( scuze in cazul asta), dar eu inca nu am descoperit un scutec calumea waterproof… Ceva sugestii?

    • Noi am folosit tot timpul scutece de apa impreuna cu un slip special pt bebe, dublu, la care partea exterioara era material de slip (pt design) iar partea interioara era un fel de chilotel cu elastic pe picioruse care sa tina bine scutecul si sa nu lase surprizele sa iasa.

  4. Doamne, sunt incredibili unii oameni!
    Mie nu-mi vine sa cred ca s-a facut ceva asa frumos la noi, si ca au fost si suficient de inteligenti incat sa puna niste regului de bun simt ca sa elimine prezenta meltenilor, si unora tot nu le convine.
    Auzi, cum sa nu poti sa vii cu mancare de acasa??? Si sa nu faci pozee?? Total absurd. Pai care mai e farmecul sa mergi acolo, nu-i asa?? Ca daca in Austria si Germania se mananca discret la piscine, sigur sigur si la noi s-ar intampla la fel….

    Pentru cei care fac comentarii de genul asta…va rugam noi, NU MERGETI LA THERME!
    Lasati-i pe altii care inteleg regulile astea si vor sa se bucure de o experienta frumoasa.

    • Pai taranii sunt invatati sa vina cu salata de acasa, cum fac la plaja la 2 mai :))))
      Si cum sa nu poata sa faca poze?!?!?! pai cum sa nu posteze ei pe facebook, sa moara vecinii din bloc de ciuda?
      Trist…mi-e sila.

      Pentru toti astia, vedeti ca au deschis nevasta si amanta lu’ Borcea strand in Crangasi. Puteti sa aduceti si aragaz portabil acolo.

  5. Trei sferturi din reguli sunt vax, sa va explic cum a fost prima mea experienta, doar în zona galaxy :
    1. Miroase extrem de tare a clor, după 2 ore ma usturau grav ochii, ma ustura și acum deși am ieșit de vreo 3 ore
    2. Poți sa îți aduci liniștit mâncare (nu salam) și apă, e un asa balamuc și atât de puțin personal încât nu cred ca e vre-un risc
    3. Poți face cate poze vrei, nu te întreabă nimeni nimic
    4. Zone neterminate, în zona toboganelor pt copii, fire lăsate la vedere în vestiare, apa multa pe care nu o ștergea nimeni în zona de șezlonguri unde e linoleum
    5. Apa rece, afara la fel de rece, va spun sincer ca am mai fost la bazine acoperite și era cald
    6. Nu erau suficienti colaci pt tobogane.
    7. Pe la 12 stăteai cam 15 minute sa te dai pe tobogab
    8. Am intrat la 10.30 și am ieșit la 14.30 și la ieșire am văzut socata ca cozile erau pana la ușă și am întrebat pe cel care intra când eu ieșeam și a zis ca stat o ora la coadă.
    9. Zona galaxy are 2 toalete pt fiecare sex, cum sa nu faci pipi în apă în condițiile astea? Și 3 dușuri… Pe bune… Ah și un feon cam la 200 de pers… Astea nu au fost urmărite de nici un Blogger și cred ca therme nu ar mai fi plătit articolele dacă spuneai și problemele….
    Concluzie: nu mergeți în we și nu credeți tot ce spun ei, cel mai tare m-a dezamăgit mirosul de clor, lipsa toaletelor și a spațiului din restaurant.

  6. „de parcă a rupt investitorul austriac ceva de la gura românului sărac”
    Chiar a rupt!
    Investiția în valoare de aproximativ 29,5 milioane de euro a beneficiat de un ajutor de stat de 6,6 milioane de euro (28,8 milioane de lei)

  7. Hello, there! eu revin cu impresii dupa prima vizita! 🙂 Am ramas cu un dor sa merg chiar dupa primul articol publicat de tine, Ioana, insa abia acum am ajuns, chiar daca am mai planificat iesirea de vreo doua ori…..asta e – cu un copil de 2 – 3 ani in dotare niciodata nu se stie ce se intampla! :)) Noi am fost 4 persoane (doi adulti, un „copil” de 19 ani si un titirez de 3 ani), in timpul saptamanii, dimineata (cam pe la 11:30 am ajuns acolo si am intrat) – nu am stat la coada la intrare, mai era in fata noastra o singura familie; la iesire am asteptat putin pana a revenit receptionera…. Am fost placut impresionati de cum este amenajat locul si de modul in care e gandit; ne-am simtit super fain si ne-am distrat tot timpul cat am stat acolo – pentru ca piciul avea 3 ani impliniti, am putut intra atat la galaxy cat si la palm – ceea ce a fost perfect, pentru ca la galaxy erau multi copii, impreuna cu adultii din dotare, in timp ce la palm erau mai multi adulti (insa, destul de putini pentru o dimineata de marti :), asa ca puteam sa ne relaxam mai bine); apa a fost perfecta, chiar si cea de afara, care era mai fierbinte decat cea din interior; treaba cu clorul cred ca tine de sensibilitate – eu l-am simtit de cand am trecut de vestiare, nepoata si sotul miroseau doar orhideele…..pana la sfarsit, eu am fost singura cu problema asta – nici macar copilul nu s-a plans de vreo problema!
    Singurul minus ar fi acela ca deja se vede ca locul e in Romania – pe marginea piscinelor gasesti tot felul de pahare, de paie, de scobitori cu sau fara fructele din bauturi….ca, vorba aia – romanul e de parere ca daca tot da un ban, sa vina altul sa stranga dupa el 😐 eu nu cred ca „vorba” asta, asa ca aspectul asta mi-a lasat un gust amar….si nu spune ceva negativ despre personalul de la therme, ci despre ce fel de oameni suntem noi 😐
    Poze se puteau face la liber – mai intai am intrebat pe cineva din personal, apoi am pozat…..ne-am pozat pe noi si nu locul/piscinele etc….vreau sa vad poze cu mine/familia, nu cu un loc care peste 1/5/10 ani nu va mai fi la fel….
    anyway, partea cu adusul mancarii de acasa (sau interzisul, mai bine zis :D) mi-a placut – un stres in minus! si un plus foarte mare pentru cei de la therme – mancarea a fost delicioasa si nu extraordinar de scumpa!
    Insa, cel mai mult si mai mult mi-a placut personalul – zambitor, amabil si foarte dragut la orice intrebare! Nu, nu ne-a furat nimeni prosopul….l-am pus singuri la atarnat cand a fost cazul….Insa, faptul ca pana si piciul de 3 ani a fost bagat in seama si intrebat cum ii place locul si daca se distreaza m-a facut sa simt ca am mers intr-un loc civilizat!
    In concluzie, noua ne-a placut foarte mult si abia asteptam sa revenim! Sfaturile tale ne-au prins foarte bine in pregatirea aventurii, asa ca iti multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *