Start. Unul nou.


Cred ca a venit primavara. Cred ca lalelele, freziile si zambilele din vaza mea sint perfecte. Cred ca gramada asta de pesti si perechea de pisici care acum se streseaza reciproc vor ajunge foarte curind sa dezbata amical filozofii de viata. Cred ca am parul prea lung, pielea prea subtire si ca abia acum inelul imi sta cum trebuie pe deget. Cred ca prea multi oameni din jurul meu isi pierd vremea cu scame lipsite de culoare si textura si se emotioneaza in fata unor lucruri prea banale. Cred ca rochia alba pe care mi-am ales-o o sa ma faca sa par femeie si fericita in ziua aceea importanta din iulie. Cred si ca o sa fiu fericita atunci, cum cred ca sint si acum.
Ce stiu sigur? Prea putine lucruri si prea putin importante. Tot ce pot sa fac e sa cred, sa ghicesc, sa intrevad, sa construiesc si sa astept cu inima tremuranda sa iasa bine. Cam asta cred ca e de fapt misiunea mea de om.
Da, a venit primavara. Mai frumos ca anul trecut. Mai neasteptat, mai in pripa. Vinul in vama a fost cam rece si prea sec, scaunele au stat strimbe, soarele s-a pus cu spatele, marea ne-a certat cu spume si picuri pe varful baschetilor, praful auriu pe care-l primeam cu drag in poze acum statea strivit de stratul de ciment turnat de la corsarul pin’la bibi… Si cu toate astea… a fost exact cum trebuia sa fie. Cred.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4189

9 comentarii

 1. Eu cred ca unii oameni se grabesc cu viata lor si iau decizii gresite. Decizii d-alea serioase, cu rochii albe si inele scumpe. De fapt, hm… stiu sigur.

 2. O primavara frumoasa, fericire si sanatate Ioana! Lasa-l pe primul anonim, asculta de al doilea si al treilea ( aceeasi cititoare fidela!)

  Pup

 3. o primavara frumoasa si-o viata senina! mai ales acum, cand reincepe sa fie cald, bine si prietenos.
  dar…ce ma enerveaza ca azi nu e ca ieri!

 4. eu zic să n-asculți de nimeni, decât de tine. și să nu se supere niciunul dintre anonimi, dar așa e cel mai bine 🙂

 5. Sa fie intr-un ceas bun 🙂
  Ne vei arata si noua poze din ziua aceea, nu-i asa?

  @primul anonim: eu cred ca nimeni nu ar trebui sa spuna altuia ce sa faca si ce sa nu faca, cu viata sa.
  In definitiv, nu te-a intrebat nimeni… 😀

 6. Anonimii astia sint ceva… nu poti trai cu ei, nu poti trai fara ei… Ira, nu-i nimic, lasa ca miine o sa fie mai bine ca azi, chiar daca azi a fost mai rau ca ieri si tot asa… noi sa fim sanatoase..
  Ingrid, u go girl, sigur ca o sa pun poze, nu stiu insa cit de detaliate, unii oameni din viata mea prefera sa ramina doar in viata mea…
  Maria, multumesc, sa fie cum zici! Si la mai mare! 🙂
  Picatura draga, ai mare dreptate, fac cum zici. Sper ca iti prieste noua casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *