Ba nu e complicat deloc!

Azi de dimineata in bucatarie la redactie, tocmai imi turnam niste iaurt rece peste sufleul fierbinte de conopida, cind o aud pe doamna care ne face curatenie: „Sa-nteleg c-ati dormit bine az’ noapte!” Ridic ochii din castron, oarecum nedumerita. „Pai, fredonati o melodie, si m-am gindit ca va e bine…”

Da, asa e, fredonam o melodie. De fapt, nu chiar o melodie, ci o scalimbaiala de-a lui Marilyn Manson. Nu mai tin minte daca am dormit bine azi noapte. Tin minte ca ne-am trezit cam tirziu, ca mi-au inghetat miinile si picioarele in masina, care s-a incalzit abia cind am parcat aici la job, ca n-am observat dac-a fost trafic sau nu ne dimineata, ca am fost prea ocupati sa ne contrazicem pe teme de semantica si topica.

Dar are dreptate inteleapta mea doamna. Mi-e bine. Chiar daca mi-e mereu somn si frig si stau mereu stresata sa nu-mi rup un picior, sa nu-mi pierd un cercel, sa nu uit acasa vreo manusa. Pentru ca:

Daca ar fi sa aleg jobul ideal pentru mine, jobul pe care l-as face si cu ochii inchisi, si ziua si noaptea, ar fi fix jobul pe care-l am acum.

Dac-ar fi sa aleg un om, unul singur, sa-mi stea lipit toata viata, fara posibilitate de dezlipire, l-as alege fix pe cel in pielea caruia imi ingrop nasul in fiecare noapte.

Dac-ar fi sa aleg un talent anume, orice, sa pot face ceva bine, pentru mine si pentru altii, as alege fix ce fac mai bine, si anume sa scriu.

Dac-ar fi sa aleg un loc in care sa traiesc si-n care sa fiu fericita… hm, ok, n-ar fi romania, dar nah, nu poti sa le ai chiar pe toate, nu? Plus ca peste 7 saptamini plecam la Roma… Am si gasit un apartament excelent, aproape de vatican… O sa fie excelent!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4193

13 comentarii

  1. Ce frumos!!!! Vreau si eu la Roma!!! Si o sa ma fac eu mare si o sa merg!
    Sa va iubiti mult si sa fiti mereu happy ca asa imi place de voi:)

  2. Eeeeh, cu tot cu iarna asta grea ti-ai regasit optimismul! Sa ne aduci poze de la Roma, multeee! 😀 Si la chestia cu talentul… si eu ma bucur foarte mult ca ti-ai fost dat sa scrii :-"

  3. Super, super, I love Rome! Da cat de mult o iubesc, si eu vroiam in februarie acum sa revin, dar cred ca mai aman, ca acuma mi-a intrat in cap sa merg la Barcelona! Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *