Ba nu e complicat deloc!

Azi de dimineata in bucatarie la redactie, tocmai imi turnam niste iaurt rece peste sufleul fierbinte de conopida, cind o aud pe doamna care ne face curatenie: „Sa-nteleg c-ati dormit bine az’ noapte!” Ridic ochii din castron, oarecum nedumerita. „Pai, fredonati o melodie, si m-am gindit ca va e bine…”

Da, asa e, fredonam o melodie. De fapt, nu chiar o melodie, ci o scalimbaiala de-a lui Marilyn Manson. Nu mai tin minte daca am dormit bine azi noapte. Tin minte ca ne-am trezit cam tirziu, ca mi-au inghetat miinile si picioarele in masina, care s-a incalzit abia cind am parcat aici la job, ca n-am observat dac-a fost trafic sau nu ne dimineata, ca am fost prea ocupati sa ne contrazicem pe teme de semantica si topica.

Dar are dreptate inteleapta mea doamna. Mi-e bine. Chiar daca mi-e mereu somn si frig si stau mereu stresata sa nu-mi rup un picior, sa nu-mi pierd un cercel, sa nu uit acasa vreo manusa. Pentru ca:

Daca ar fi sa aleg jobul ideal pentru mine, jobul pe care l-as face si cu ochii inchisi, si ziua si noaptea, ar fi fix jobul pe care-l am acum.

Dac-ar fi sa aleg un om, unul singur, sa-mi stea lipit toata viata, fara posibilitate de dezlipire, l-as alege fix pe cel in pielea caruia imi ingrop nasul in fiecare noapte.

Dac-ar fi sa aleg un talent anume, orice, sa pot face ceva bine, pentru mine si pentru altii, as alege fix ce fac mai bine, si anume sa scriu.

Dac-ar fi sa aleg un loc in care sa traiesc si-n care sa fiu fericita… hm, ok, n-ar fi romania, dar nah, nu poti sa le ai chiar pe toate, nu? Plus ca peste 7 saptamini plecam la Roma… Am si gasit un apartament excelent, aproape de vatican… O sa fie excelent!

Pin It

13 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *