România, ţara în care şi festivalurile mişto sînt naşpa

Se dă un weekend de vară: 1-3 iulie. Se dă o capitală românească care se vrea cool dar mai are de luptat mult cu încăpăţinarea locuitorilor de a arunca doze de bere în capetele semenilor, de a-şi face nevoile pe jos în toaletele ecologice, pesemne că gaura aia din mijloc nu e suficient de vizibilă, de a plăti pentru lucrurile care le plac, de a nu mai trata spaţiile comune ca pe spaţii ale nimănui.

În centrul, festival rock. Rock the City. Organizatori slabi, cei mai slabi din lume. Oamenii de PR stau în backstage fără internet şi telefoane în tip ce presa îşi cere invitaţiile promise. Trupa principală a serii, Prodigy, începe să monteze scena la Romexpo, că nu i-a anunţat nimeni că s-a schimbat de-acum o lună locul festivalului. De-acolo se duc şi încep să monteze în Pipera, acolo unde e festival, dar nu ăla care trebuie. Cu greu, cu cîteva ore înainte de concert, ajung şi în locul corect. Lume puţină. Burţi goale transpirate. Sunet slab. Concertul a fost bun, scurt, intens, cu toate vechile hituri ale trupei, s-a dansat, s-a strigat, pogo mult, izbeli şi trînteli, din cînd în cînd cîte-un imbecil mai arunca spre în faţă cîte-un pahar plin de bere, de scălda din cap pînă-n picioare 20 de amărîţi. Mi-au plăcut Prodigy, am dat din cap de-am făcut febră musculară. Nu mi-a plăcut organizarea şi nici sunetul, s-a auzit muuuuuuult prea încet.

După bis, pe la 11 am fugit rapid la celălalt festival de vară, bestfest din Tunari. Am ajuns pe la 12, pentru că românii mei blocaseră drumul spre parcare, lasîndu-şi maşinile pe ambele părţi ale drumului de ţară îngust, aşa că am avut de mers vreo 20 de minute pe jos, timp în care s-a scurs vreo jumătate din concertul Skunk Anansie. Am intrat rapid, am dat peste un ditamai locul frumos amenajat, bine organizat, fără cozi la bere, sunet bun, lume de zece ori mai multă ca la festivalul rock. Pe la 1 s-a terminat concertul Skunk, apoi lumea a rămas la DJ Roger Sanchez sau s-a mutat în corturi la petreceri cu DJ, la beri în hamace sau pe baloturi de paie. Aer curat, răcoare, lume frumoasă, multe coşuri de gunoi, pază, indicatoare peste tot. Mi-a plăcut la bestfest, mai mergem si azi, sînt curioasă cum arată locul pe lumină.

Şi că tot a venit vorba, am de dat invitaţii pentru Rock the city, pentru azi şi mîine. Mai jos aveţi programul pe ore. Lăsaţi-mi comentarii dacă vreţi să mergeţi şi ne vedem azi să vă dau biletele.

2 iulie
Doors open 15:30
16:20 – 16:50 Voodoo
17:00 – 17:45 Monarchy
18.15 – 19.15 BooN
19:45 – 21:00 Sabaton
21:30 – 23:00 Mike and The Mechanics

3 iulie
Doors open 15:00
15:50 – 16:15 Metrock
16:25 – 16.50 Trooper
17:15 – 18:15 Hatebreed
18:45 – 20.00 Whitesnake
20:45 – 23:00 Judas Priest

Of, ce m-am săturat de oraşul ăsta, de profesionişti de doi lei, de mizerie, de duhori, de plete nespălate…

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4215

25 comentarii

 1. Buna,

  Si eu am fost aseara la Bestfest. Cred insa ca putea fi semnalizat mai bine. Eu am gresit drumul la prima incercare. E drept ca era noapte (in jur de 23).

  Astazi merg la o nunta, dar pt maine mi-ar prinde bine o invitatie la Rock the City. 🙂

 2. mi-ar prinde si mie bine 2 invitatii(pentru mine si prietena mea) pentru data de 3 iulie(duminica) ca de mult timp visez sa ii vad pe cei de la whitesnake dar finantele nu au permis acizitionarea unor bilete asa ca dc ma poti ajuta as fi recunascator!

 3. o sa fiu in centrul vechi pe la 16-16:30…….mi-ar fi de folos daca mi-ai lasa pe mail un numar de telefon sau ceva dupa care sa ne putem gasi mai usor.

 4. Ah ce as fugi de acasa azi la Mike and the Mechanics… singura, sa il las pe bebelus cu tatal lui, care e in prima zi de vacanta si precis face in sinea lui planuri de iesit cu baietii. Daca mai ai un bilet azi pt Mike, ma ajuti sa ii stric planurile? Merci frumos

  • Mai am doua pt JP, dar nu stiu cum sa facem sa ti le dau. Pe restul le-am maritat, gata, am chemat toti oamenii la un loc si le-am rezolvat. Mergi diseara la bestfest?

  • Hm… De la bestfest ma intorc la 3 am, nu prea cred ca poti fi pe la mine pe strada pe la ora aia, nu? Mai degraba miine, desi am un program cam haotic. Hai sa mutam conversatia pe email, k?

 5. Mai, se intampla si in alte parti, unde lumea pleaca din Ro cu asteptari, ca, deh, se duce in Austria, la neam de nemti. Si acolo, ce sa vezi? Praf, neica, asa cum aud ca a fost la Madonna, in parcul Izvor! Da’ praf, de nu puteai baga ceva-n gura, ca trebuia sa stai infofolit, sa nu-ti invadeze pamantu’ maruntaiele! Ce sa mai zbieri cu trupele, ca dadeai in astm cronic!
  Evident, asta nu e o scuza pt Rock the city si Marcel Avram, care, probabil, purtat de succesul cu Michael de acum j’decenii, are impresia ca publicul si asteptarile din Ro sun aceleasi de acum 20 de ani…
  Pacat de ploaia asta de azi…

 6. Ai crede ca oamenii astia invata ceva. Iarta-ma doamne, ca nu se organizeaza concerte de 1 an, majoritatea ar trebui sa aiba deja ceva experienta. Dar e prea multa nepasare si prostie …

 7. Ioana, multumim pentru invitatii! Ne-am simtit minunat, noi impreuna cu nepotelul meu de 13 ani. Asa ca ai facut 3 suflete fericite, am dat din cap, am mancat popcorn, am baut suc, ne-am luat cd-uri si am decis ca mie imi trebuie un tricou de rockeritza. 🙂 Multumim enorm inca o data! Te pupam toti trei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *