Tine-ma in brate

Vreau numa ceva scurt sa va spun, ca scriu cu bebelusa pe mine si tastez greu pe telefon cu stinga: nu refuzati niciodata o imbratisare. Omul care intinde bratele spre voi are NEVOIE sa fie strins in brate. Mare nevoie. Dati-i asta, ca nu costa si nici nu ingrasa. Stringeti-l in brate, mai tare decit stringe el. O sa-l vindece pentru o vreme, orice l-ar durea. Pentru citeva secunde, toata lumea lui depinde de imbratisarea aia. Si daca nu i-o dati, lumea lui o sa se faca firimituri pentru o vreme, orice l-ar durea.

Acum citeva zile am pornit sa imbratisez un om, celmaidragom. El ar fi putut, ar fi avut motive, sa se lase imbratisat si atit. Sa nu ma imbratiseze inapoi. Si dac-ar fi facut asta, sufletul meu ar fi pocnit de suparare pentru citeva minute, sau poate ore sau poate luni. Din fericire, el m-a strins in brate mai tare decit l-am strins eu. Si m-am vindecat pe loc de toata nesiguranta, durerea, disperarea, teama, dorul, oboseala, de toate.

Imbratisarea de acum citeva zile inca e imprejurul meu, o simt pe spinare si ma face sa ma ridic pe virfuri si sa-mi dau capul pe spate. Miinile lui sint inca aici, chiar daca el nu e. Si oboseala, dorul, teama, disperarea, durerea si nesiguranta, toate astea sint mai usoare, mai usor de mestecat si de scuipat, pentru ca el m-a imbratisat inapoi mai strins decit l-am imbratisat eu.

Asa ca da, imbratisati inapoi. Atit am vrut sa spun.

25 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *