Anul ăsta a fost…

Am început straniu anul ăsta. Nici nu se putea altfel, aveam o burtă care-mi tăia cheful de orice aventură. Aşa că de Revelion am spuns la mulţi ani cu voce sfîrşită către patru perechi de urechi, într-un apartament de bloc. Apoi m-am cerut acasă, unde am stat trează încă nişte ore, să mă gîndesc şi să-mi treacă refluxul.

A urmat un an diferit pentru mine. Primul în ultimii 10 în care n-am ieşit deloc din ţară. Primul în care n-am făcut deloc planuri, pentru că fiecare zi era prea mult. Nu era loc de viitor, aveam prea mult prezent. Mai întîi fizic, sub forma mingii enorme în care m-am transformat, apoi emoţional şi din nou fizic odată cu aparţia omului nou pe care noi l-am construit de la zero în mine.

Mai e puţin pînă la finele anului. Se cere o retrospectivă. Eu o cer. Nu trebuie s-o caut, n-am nevoie de caiet pe care să aștern plusuri și minusuri. E simplu: am avut cel mai frumos an. Deşi n-am călătorit nicăieri, şi ăsta era lucrul pe care-l făceam cu cel mai mult drag, deşi de multe ori nu mi-am văzut omul zile la rînd, pentru că n-am avut timp sau ochi pentru el, şi omul mi-e foarte drag, anul ăsta a fost cu siguranţă fără nicio urmă de îndoială, cel mai frumos an.

Mai obosită ca acum nu-mi amintesc să fi fost vreodată. Sau mai slăbită fizic. Dar sînt atît de bucuroasă, de mîndră, de îndrăgostită, că abia aştept să vină anul viitor. Cînd o să fie timp şi de călătorit, şi de iubit, şi de plănuit.

Simt aşa, că am făcut bine… Că viaţa acum începe.

14 Comments

 1. ruxandra

  Nu stiu cum faci, dar intotdeauna scrii foarte frumos. Anul viitor sa fie cel putin la fel de frumos ca acesta. Sa va bucurati de minunea voastra si sa o cresteti frumos impreuna.

 2. Anca

  Ma bucur foarte mult pt tn ca ai avut un an superb! Cu siguranta, anul viitor o sa fie si mai frumos pt tn!

 3. Domnu sa duca la inceplinire lucrarea cea buna ce a inceput-o cu si in tine! simt alaturi de tine ca suntem intr-o calatorie zilnica si asta de aduce la ferestrele sufletului cele mai neasteptate si nebanuite peisaje:)puup!

 4. Pai cu siguranta a fost anul cu cele mai semnificative realizari in ceea ce priveste viata, la concurenta stransa cu anul in care te-ai casatorit 🙂

  La multi ani miraculosi 🙂 Anul asta le-ai pus temelia 🙂

  PS: Ingrid sunt, am decis sa renunt la numele de scena 😀

 5. nelanela

  Un an frumos sa fie si cel care vine!Cu impliniri,cu vise si sperante de mai bine!

 6. Chiar ma gandeam la cum mi-a fost anul asta… plin, plin, plin! Nu a fost timp de nimic in afara de crescut, plamadit si trait prezentul. Dar da, a fost cel mai frumos an!

 7. daca totul e bine… pai e bine. pentru mine insa vestile nu sunt deloc bune. si abia am inceput.

 8. ana

  Cat de bine descrii ceea ce simte fiecare mama in primul ei an cu puiutul. Sa speram ca la anul vom avea parte de ceva mai multa odihna dar la fel de multa fericire si implinire ca in acest an.

 9. Eu cred că nu există călătorii mai frumoase decât acelea în sinele tău și apoi în ceea ce ai construit de la zero în tine. A fost un an frumos, da!

 10. Cunosc sentimetul asta, si eu ma sinteam obisita, fericita multumita, in toate felurile, si da anul in care am nascut-o pe Iulia a fost cel mai frumos an din fiata mea, apoi ceilalti ani au fost plini, deci anul meu a fost plin de iubire.

 11. Asa este, viata e mult mai plina cand ai copii. Si pentru mine 2012 a fost cel mai obositor, dar si cel mai frumos an din viata mea. Imi place sa cred ca e doar inceputul si imi doresc sa ma simt mereu cum m-am simtit anul asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *