Asta e laitmotivul zilelor noastre acum, la aproape nouă luni. Nu stă locului o clipă. Se împinge, se trage, se cocoață, sare, bagă degetele peste tot, linge tot ce prinde, cară la gură milioane de chestii, totul cu o onomatopee care sună ca un semn de întrebare. Aplaudă cînd pleacă musafirii și face Pa cînd reușește ceva dificil. Și pentru că nu știe a se deplasa singură deloc, nici prin tîrîre, nici de-a bușilea, e mereu semi-frustrată. Ridică o sprînceană, emite semnul de întrebare și mă privește imperativ. Hai, du-mă acolo, arată-mi aia, dă-mi cealaltă, mai repede, hai, ține-mă să mă ridic, vezi să nu dau iar cu capul, mmm? lansează iar un semn de întrebare vocal, de data asta mai ascuțit, mai nerăbdător, zici că n-are toată viața înainte să afle…

Nu-i timp de stat, oameni buni, deloc nu e! Beberița cea bossy mă biciuiește nonstop, și mie tare-mi place!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4218

19 comentarii

 1. Aplauda cand pleaca musafirii si face pa cand reuseste ceva dificil?
  E turbo junioara,asa si trebuie.Stai sa vezi cand va merge si va putea sa isi ia singura toate chestiile care o inspira…

 2. Pana de curand ma aplauda cand plecam de acasa. Bine, si cand cadea, se enerva, se bucura, sau pur si simplu. Acum imi face ‘pa’ inainte sa ies pe usa. Deocamdata ma amuza.

 3. Noi am ne-am ridicat la 6 luni jumatate in picioruse , de atunci avem decat 2 pozitii : in picioare sau culcat numai cand dormim. In rest dansam mult cand auzim o melodie care ne place si miscam mana in timpul dansului de zici ca am fost in club toata viata. O sa vezi cum e….:) Linsul peretilor e noul hobby….

  • @ARC: aveti „doar 2 pozitii” (sau „nu avem decat…”) sper ca vroiai sa zici 🙂

  • Si pe mine ma deranjeaza „avem decat 2 pozitii” dar cred ca e in fel de reagionalism, in zona noastra se spune „nu avem decat 2 pozitii”.

  • ”reagionalism” …”in fel”…atatia lupi moralisti…mai bine va recititi postarile inainte de a le posta.Si pe mine ma deranjeaza,ca sa fiu in ton.

  • Multumesc frumos Andrada, am invatat si eu ceva azi (nu am sa pretind ca am scris astfel din graba, ca nu e adevarat) 🙂

  • Valentina, si eu fac de multe ori aceeasi greseala, mi se intampla. Nu stiu de ce, cred ca sunt multe vocale/ semivocale in cuvant, mai simt nevoia unei consoane. E greseala pentru care mi s-a scazut un punct, undeva in facultate, la o testare. Asa am retinut si eu ca e corect sa spui „eu voiam”, fara r.

 4. si mie imi plac pantalonasii si mai imi place ca nu o imbraci in roz!!! o sa ai timp mai tarziu :)))) eu mi-am imbracat copiii in toate culorile posibile, mai putin bleu (pt. baiat) si roz (pt fetita), dar acum fii-mea imi cere ca totul sa fie roz 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *