Cărți și limonadă umanitară la Gaudeamus

De vreo doi ani nu mai scriu pe blog în weekend, mi-e foarte greu oricum să mă organizez cu gătit, strîns, alergat după diverse, adormit și plimbat fetița, și e aproape imposibil să apuc să mai și postez, să moderez comentarii, să răspund la ele… În mod normal blogul îmi ocupă cîteva ore pe zi, iar în weekend pur și simplu nu le am.

Uite însă că și regula asta e făcută să fie încălcată. Cu scop nobil dară! De data asta nu vă bat la cap cu ce-am făcut sau ce consider, ci vă ofer informație brută. Utilă din păcate doar celor din București, pentru că e vorba despre Gaudeamus, tîrgul de carte.

Unde, desigur, vă trimit să cumpărați cărți, multe, diverse, cumpărați, citiți, dați mai departe. Vă arăt și ce-am luat noi, poate vă inspiră (majoritatea sînt recomandările voastre, pentru care vă mulțumesc).

photo (2)

Și înainte să plecați, opriți-vă la standul de limonadă al lui Iulian. Iulian e un tip grozav, inimos, lipicios, care de aproape patru ani face și vinde limonadă la tot soiul de evenimente pentru a strînge bani pentru Secția de Oncologie a Spitalului Marie Curie (pe care o să-l vizitez și eu curînd în scopuri jurnalistice, dar despre asta în alt post, nu de weekend). Iulian vinde limonada la Gaudeamus de 3 ani, iar in acest an si-a propus sa stoarca o tonă de lamai, iar apoi din banii obtinuti din vanzarea limonadei sa cumpere un nou cateter pentru copii de la Marie Curie. Editurile All si Nemira s-au alaturat evenimentului si ofera clientilor sai o recompensa in limonada, iar lui Iulian ii vor dona carti pentru copii care sa readuca zambetul pe chipurile copiilor bolnavi. Așa că mergeți să cumpărați limonadă de la Iulian, apoi anunțați și prietenii să facă la fel, postînd pe rețelele sociale poze cu voi și Iulian folosind hashtagul #maratonuldelimonada. Dați mai departe vestea, cumpărați limonada, să curgă banii pentru micuții bolnavi de la Marie Curie!

Go, Iulian, tona de lămîi n-are nici o șansă împotriva ta!

10 Comments

 1. Fain, misto teancul. Atentie doar ca Prizonierul cerului e cartea a treia din trilogia lui Zafon, merita si celelalte doua. Dar poate le-ai citit si ma bag eu aiurea in seama, scuze 😉

  Bravo, Iulian!

  • Printesa Urbana

   Nu le-am citit, dar nici nu le-am gasit la Elefant, sint cu ochii pe ele!

  • iuly

   Gasesti in stoc acum „Umbra vantului” si „Jocul ingerului” la Elefant, iar in ultima vreme au tot avut transportul gratuit. 🙂 Musai sa le citesti in ordine 😉

  • Printesa Urbana

   Asa fac!

 2. ce de-a carti!!! unele le stiu, altele ba, iar „Pastorala amricana” chiar ma incita. cat despre Iulian, bravo lui, e un om tare bun!!!

  • Printesa Urbana

   Am inceput cu Recviem pt un cui, e scrisa de-o rusoaica de 23 de ani, foarte faina!

 3. catalina

  ai timp sa si citesti?super…eu nu mai am.am o intreaga colectie de carti pe care abia astept sa le citesc,dar cum sunt singura non stop cu bebe de 8 luni care abia a invatat sa mearga…pot doar sa sper ca in curand voi putea sa citesc ce mi-am propus.

 4. Ai mai citit Philip Roth? Mi l-a recomandat cineva de curand, dar inca n-am apucat sa cumpar nimic, la Gaudeamus n-am ajuns…astept Bookfest

  • Printesa Urbana

   Nu inca, astea ar fi primele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *