Evenimente de 1 iunie în București

LE: Am dat invitatiile la expo cu rechinii!

Sînt informații primite pe care le dau mai departe către voi cît de cît organizat, nu le-am verificat că-s prea multe. Have fun! Și poate ne vedem prin oraș!

Ce: „Handimals – Wildlife on the Human Hand”
Cînd: 1 iunie, ora 11.00
Unde: Băneasa Shopping City, zona Town Square (Paul)
Acces: gratuit
Detalii: Artistul italian care s-a făcut celebru în întreaga lume pentru picturile sale hiper-realiste pe mâinile oamenilor vine pentru prima oară în România, adus în exclusivitate în țara noastră de către Băneasa Shopping City.

Pe 1 iunie, Guido Daniele o va picta pe Sore cu unul dintre animalele reprezentative pentru România, într-un eveniment ce deschide expunerea fascinantei sale colecții „Handimals – Wildlife on the Human Hand”.

Tot aici și tot pe 1 iunie se deschide și expo cu rechini. Mai am de dat două invitații pentru acest eveniment, dacă le vreți, dați semn în comentarii, primii veniți vor fi și primii serviți.

Ce: Portret de copil
Cînd: 1 iunie, 10-18.00
Unde: Muzeul Satului
Acces: gratuit (e nevoie însă de bilet pt Muzeul Satului)

Detalii: organizat de Foto Union. Vă așteptăm împreună cu copiii dvs (4-14 ani), fără programare

Ce: Portret de copil
Cînd: 1 iunie, 11 – 17.00
Unde: Mansarda Cărturești Verona
Acces: gratuit, cu programare
Detalii:

Simion Buia de la Academia de fotografie va invita, cu mic cu mare, la un portret fotografic de ziua copilului! E gratis! Imbracati-va dragut, puneti-va zambetul pe buze si veniti la un photo-shooting scurt si memorabil. E bine sa aveti o fotografie realizata de un profesionist!

Formularul de programare e aici.

Ce: Ziua în care le spunem copiilor doar DA
Cînd: 1 iunie
Unde: online, offline
Acces: gratuit
Detalii: Daca vrei sa participi, in principiu ar trebui sa scrii pe blog despre cum a fost ziua voastra de 1 iunie si sa ne dai link ca sa facem trimitere catre tine de pe pagina noastra.

https://www.suntmamica.ro/blog/cadou-pentru-copii-de-1-iunie-o-zi-in-care-le-spunem-mereu-da-5822

Ce: Concert organizat de Itsy Bitsy
Cînd: 1 iunie, ora 17.00
Unde: Orășelul Copiilor, scena Scoica
Acces: gratuit
Detalii:

Sigur te vei bucura sa o revezi pe Margareta Paslaru, care ne-a marcat copilaria, pe Oana Sarbu, pe Monica Davidescu si Aurelian Temisan, dar si pe multi altii. Invitatii de seama, pe gustul parintilor si copiilor, vor canta si vor transmite un mesaj de soldaritate pentru copiii si familiile din Romania.

Ce: Eveniment pentru copii
Cînd: 31 mai, ora 11:00
Unde: Magazin Cocor
Acces: gratuit
Detalii:

Agenda evenimentului
Desprecopii.com si magazinul Cocor va invita la un eveniment de excelenta in care profesorul de joaca, Leon Magdan – va fi maestrul de ceremonii de Ziua tuturor copiilor! Parintii si copiii vor avea parte de multa distractie si cadouri din partea invitatilor si sponsorilor

Spectacole de muzica si dans
Povesti cu umbre, marca Leon Magdan
Diverse activitati pentru copii (face painting, show baloane, etc.), Multa distractie si joaca!
Sesiune foto pentru copii – cu Dan Roua
Concursuri si Tombola cu premii despreCopii, Lego, Alka, Unilever
Targ de Jucarii si Dulciuri pentru copii
Printați invitația de aici: http://comunitate.desprecopii.com/1Iunie2014/index.html

Ce: Grădina cu Artişti
Cînd: pe 31 mai şi 1 Iunie, între 11:00 şi 19:00
Unde: Parcul Grădina Icoanei
Acces: gratuit
Detalii:

Pentru că facem cu toţii parte din natură, iar joaca e mai frumoasă atunci când eşti înconjurat de copaci, flori şi verdeaţă, vom face trecerea de la primăvară la vară în parcul Grădina Icoanei, unde vom construi o instalaţie ecologico-fantastică dedicată naturii şi copiilor. Vizitatorii Grădinii cu Artişti vor fi întâmpinaţi de copaci decoraţi şi înconjuraţi de figurine din carton pe care copiii le vor îmbrăca în flori, fluturi şi păsări din hârtie, devenind artizanii instalaţiei Copiii Naturii. Îndrumaţi de trainerii Creative Arts, cei mici vor picta, desena şi decupa şi vor face colaje din hârtie, pe care le vor lipi apoi pe figurinele din carton expuse în parc.

Ce: Lecturi de povești pentru copii
Cînd: 29 mai – 1 iunie
Unde: Romexpo, Bookfest, standul Grupului Editorial Art
Acces: gratuit
Detalii:

Poveștile vor fi creații personale, povești clasice sau contemporane dedicate copiilor. Lectura va dura aproximativ 20-30 de minute, iar timp de 15-20 de minute vom încuraja un dialog între povestitori și copii despre textul citit.

Programul lecturilor:

Duminică, 1 iunie
12:00 Ioana Nicolaie
13:30 Adina Popescu
14:00 Mirel Bran
15:00 Ioana Pârvulescu
16:00 Laura Albulescu
16:30 Bogdan Ghiu
17:00 Lavinia Braniște

Ce: Labirintul Romstal
Cînd: 1 iunie, 10.00-17.00
Unde: Zeppelin Schule, strada Icoanei numărul 17 A
Acces: gratuit
Detalii:

De 1 Iunie Asociaţia Da’ De Ce vă propune un eveniment altfel în care, alături de prietenii de la Romstal, vom construi un labirint prin care să vă puteţi „pierde”, dar şi construi jucării inedite din obiecte la care nu v-aţi fi gândit vreodată că pot fi atât de distractive. Aşteptăm în acest spaţiu interactiv cu acces gratuit toate familiile cu copii cu vârsta între 2 şi 10 ani. Format din 2 elemente: un labirint 3D din ţevi şi o zona interactivă unde copiii vor construi mici instalaţii de artă şi jucării, spaţiul interactiv va îmbina mişcarea cu logica, va fi un loc pentru exersarea dexterităţii şi imaginaţiei. Tehnica, logica, joaca şi arta se vor întâlni sub forma unor ateliere creative.
• orele 10:00 – 11:30 – familii cu copiii de 2-3 ani;
• orele 11:30 – 13:30 – familii cu copii de 4-6 ani;
• orele 13:30 – 16:30 – familii cu copiii de 6-10 ani;

www.asociatiadadece.ro/program/creator-de-instalatii/

Ce: Clasic e fantastic de 1 iunie
Cînd: 1 iunie, orele 10.00 și 12.30
Unde: Ateneul Român
Acces:
Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu miercuri, 21 mai ora 12
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Detalii:

Asociaţia Clasic e fantastic, Filarmonica “George Enescu“ şi Teatrul Odeon anunţă două concerte-spectacol din seria
Clasic e fantastic Şi marii muzicieni au fost copii

Ce: 1 iunie cu Piedone
Cînd: 30 mai – 1 iunie
Unde:Patcul Tineretului
Acces: gratuit
Detalii:
Tîrg de dulciuri și jucării

Ce: Cişmigiul copiilor
Cînd: 1 iunie, 11.00 – 21.00
Unde: Parcul Cișmigiu
Acces: gratuit
Detalii:

Atât copiii şi adolescenţii, cât şi adulţii care-i însoţesc, sunt invitaţi să petreacă această zi magică printre baloane, confetti, coifuri, trompete, clovni şi chipuri pictate şi să se bucure de o diversitate de spectacole, concerte, animaţie, jocuri şi concursuri. Personaje animate, mimi, cataligari, jongleri, clovni şi magicieni îi introduc pe cei mici într-o lume de poveste. Corabia piraţilor le oferă copiilor șansa de a intra în pielea unor personaje mult îndrăgite, iar Ferma animalelor, pe aceea de a se împrieteni cu necuvântătoarele. Spectacole de teatru ale unor trupe de actori independenți vor avea loc la Cetate, la Ciupercă, şi în apropiere de Aleea Trandafirilor, în timp ce pe Aleea Desenului se organizează o expoziţie de pictură şi desen. Pe Podul Artelor, portretişti şi caricaturişti, invitaţi să-i bucure pe copii de ziua lor, le imortalizează figurile celor prezenţi şi le oferă în dar desenele realizate pe loc. Micuţii sunt totodată aşteptaţi să participe la ateliere de creaţie în cadrul cărora vor confecţiona păpuşi, vor deveni maeştri Origami, vor desena şi vor modela împreună, alături de artişti plastici, vor asculta poveşti sau vor participa la experimente distractive, jocuri şi concursuri.

Ce: Teatru de Ziua Copilului
Cînd: 1 iunie, ora 11.00
Unde: Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu, Str. 11 Iunie nr. 41, sector 4
Acces: Pret bilete: 8 lei/copil si 10 lei/adult
Detalii:

“FATA BABEI SI FATA MOSNEAGULUI”

(DUMINICA 01 IUNIE 2014, ORA 11.00)

Distributia: Claudia Negroiu, Dana Porlogea, Razvan Dragu, Andreea Lupsa, Monica Alexandrescu, Dan Apavaloaie
Durata spectacolului: 45 min.

Ce: Targul Kidex 2014
Cînd: 29 mai – 1 iunie
Unde: Romexpo
Acces: gratuit
Detalii:

KIDEX, expozitia de produse si servicii pentru bebelusi, viitoare mamici, parinti si copii va avea loc in Pavilionul Central din cadrul Romexpo, in perioada 29 mai – 1 iunie 2014.

Ce: Yard Sale Baby Edition in beneficiul Asociatiei Sfantul Stelian
Cînd: 1 iunie, 11.00 – 16.00
Unde: Dianei 4
Acces: gratuit
Detalii:

Evenimentul vine in ajutorul mamelor cu copii de la 0-14 ani care sunt puse periodic la incercare de maldarele de haine si jucarii depasite de noii centimetri castigati de micut si de curiozitatea sa mereu in cautare de nou.
Hainele care le-au ramas mici, jucariile de care s-a plictisit, patutul si cada, ustensilele care nu le mai sunt de trebuinta vor fi repuse in circulatie pentru alte mame si alti copii. Acestor articole uzate moral, dar inca in stare buna, li se vor da un sens si noi stapani prin vanzarea la preturi modice sau donarea catre centrul de tip familial ‘Speranta pentru maine’ din comuna Greaca, judetul Giurgiu aflat in ingrijirea Asociatiei Sfantul Stelian.

Ce: Azi sunt … Cofetar!
Cînd: 1 iunie ora 11.00
Unde: nu am reușit să aflu 🙂
Acces: 60 lei
Detalii:

Haideti sa preparam impreuna prajituri FARA FOC! Avem nevoie de un mixer si de cateva ingrediente, pe care le gasim foarte usor in magazine. Haideti sa le aratam copiilor cat de usor si de simplu este sa mananci si bine, si bun, si sanatos! Iar parintii vor pleca acasa cu retele prajiturilor preparate.
Mai multe detalii: http://www.copiispreviitor.ro
Pret bilet: 60 Lei

Ce: Atelier pentru cei mici: Copii, zambete si flori
Cînd: 1 iunie, 10:30
Unde: Intrarea Mihai Eminescu, nr 5, sediul CROS
Acces: 60 lei
Detalii:

“Copii, zambete si flori” este un atelier de aranjamente florale destinat copiilor cu varsta de peste 3 ani, menit sa exploreze creativitatea si sensibilitatea celor mici, prin cultivarea admiratiei pentru frumos prin intermediul florilor. Acestea se transforma in mesageri ai culorii, ai sentimentelor, ai povestilor. Florile devin personajele care ii poarta pe copii pe drumul unei intelegeri mai profunde legate de emotii si de bucuria de a darui.

Ce: Copiii lumii
Cînd: 1 iunie
Unde: Grădina Verona
Acces: 20 de lei/copil
Detalii:

Lumea lui MOMO, va intampina cu doua ateliere in care vom experimenta…

10.30-11.30 Instrumentele lumii – “Rainsticks”( invocam ploaia) – atelier creativ in care copiii vor realiza cate un “Rainstick” , un instrument stravechi inca de pe vremea aztecilor al carui sunet imita ploaia, pe care il vor picta/desena cu motive traditionale din diferite colturi ale lumii. La final ne vom juca cu sunetele, fara sa ne dorim neaparat sa chemam ploaia

Grupa de varsta : 4-10 ani, maxim 10 copii, pret special: 20 lei/copil
inscrieri la lumealuimomo@gmail.com

12.00-13.00 Suveniruri de peste tot De fiecare data cand calatorim, simtim sa luam cu noi un mic simbol al locului din care tocmai plecam. Ceva care sa ne aminteasca peste timp, de locurile pe care le-am vizitat. Atelierul nostru le propune copiilor sa-si realizeze singuri o cana de ceai care sa poarte un simbol, fie Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Colosseum-ul sau chiar o casuta din Grecia. Si nimeni nu va pleca acasa fara sa auda de la noi istoria fiecarui simbol ales sa fie pictat. La final cana va apartine copilului care a realizat-o.

Grupa de varsta : 4-10 ani, maxim 10 copii, pret special: 20 lei/copil
inscrieri la lumealuimomo@gmail.com

Ce: Brunch with kids
Cînd: 1 iunie, 11.30 – 15.00
Unde: Ludic Cafenea
Acces: Preț adulti – 45 lei, copii – 25 lei (copiii sub vârsta de 4 ani au acces gratuit).
Detalii:
Ți-am pregătit un meniu delicios, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari și băuturi potrivite pentru fiecare vârstă. In timp ce părinții pot socializa liniștiți, savurând un cocktail sau un vin bun, pentru copii am pregatit activități creative, ateliere, povești și distracție, sub supraveghere și îndrumare calificată.

Participarea se face numai pe bază de rezervare, la numarul de telefon 0745658342.

17 Comments

  • Printesa Urbana

   Ok, invitatia este tripla, ai adjudecat una, te rog sa imi trimiti pe email datele tale de buletin, sa te trec pe lista la casa de bilete.

  • anca

   pai se mai poate una ca merg cu sotul?

  • Printesa Urbana

   Invitatia este tripla, adica pot intra cu ea trei persoane.

 1. anca

  m-am prins 2 sec prea tarziu:) imi dai te rog adresa ta de mail?

  • Printesa Urbana

   printesa arond printesaurbana.ro

 2. Dana.R.C

  Buna! Am vrea sa mergem si noi la expo cu rechini daca mai sunt invitatii. Multumesc mult!

  • Printesa Urbana

   Uf sint date deja, sorry.

 3. cristina

  Daca mai ai invitatii, vrem si noi 1 🙂

  • Printesa Urbana

   Sint date deja, data viitoare!

  • cristina

   Nu-i nimic 🙂 Inca un eveniment de 1 Iunie, la Ikea: spectacole de magie si lucru manual pentru cei mici .

 4. Va mai propun un eveniment pentru copii si anume lansarea Minimee, pantofiori cu talpa moale pentru copii, sambata aceasta ( maine) de la 11:00, in Centrul Vechi, Pasajul Selari ( se intra de pe Lipscani). Ca sa gasiti magazinul, luati-va dupa baloanele de sapun si clownul cu animale din baloane. 🙂
  Pantofiorii sunt din piele la interior si exterior ( inclusiv pe talpa) si sunt ideali pentru primii pasi.

 5. Carmen

  Tot pe 1 iunie pe terasa Ceainariei Tabiet va avea loc un targ de produse handmade pentru copii mari si mici 😉

 6. cristina

  Festivalul de vară “Teatru, stradă și copil”, ediția a 3-a,Teatrul Iitinerant Țăndarică – Parcul “Alexandru Ioan Cuza”(fostul IOR) la ora 11.00 si la ora 18.00 spectacolul”Lumea lui Paparin” pus in scena de Teatrul Ion Creangă (București)!

 7. Irina Velcu

  Multumesc pentru recomandari.
  Datorita tie avem cele mai frumoase fotografii profi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *