Dacă nu eram femeie

Dacă nu eram femeie, nu se mai adunau la fel brațele astea mici și grase în jurul gîtului meu. Sigur, și pe tatăl lor îl îmbrățișează, dar nu cu același patos ca pe mine.

Dacă nu eram femeie, nu în mine ar fi crescut copiii mei, nu i-aș fi copt cu tot corpul meu, cu toate resursele mele, cu tot binele pe care-l pot da și face.

Dacă nu eram femeie, nu cu lapte făcut din celulele mele ar fi crescut ei amîndoi.

Dacă nu eram femeie, nu l-aș fi cunoscut și iubit pe omul ăsta deștept și bun cu care seamănă copiii mei aproape la fel de mult ca și cu mine.

Dacă nu eram femeie nu mi s-ar fi întîmplat să uit să plătesc chiria şi rata la maşină, deşi încă țin minte zilele de naştere ale tuturor iubiților mei, plus datele exacte cînd m-am pupat cu fiecare prima oară.

Dacă nu eram femeie nu stăteam acum să plîng de bucurie că am avut norocul să mă nasc eu însămi, să strîng la piept toate bucuriile și tristețile, toate dramele și fericirile ridicole pe care mi le-a adus suma de hormoni pe care n-aș fi avut-o dacă aș fi fost bărbat.

Dacă nu eram femeie nu certam şi nu iubeam cu aceeaşi năvălnicie alte femei. Le cert pentru că am pretenții mari de la ele, doar sînt femei! Le iubesc pentru că ştiu cum le clocoteşte viața în ele!

Dacă nu eram femeie nu sufeream, nu iubeam, nu mă temeam, nu trăiam la fel.

Și zău dacă nu era păcat.

shutterstock_256235443
sursa foto: femeie via Shutterstock.com

18 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *