Dacă nu eram femeie

Dacă nu eram femeie, nu se mai adunau la fel brațele astea mici și grase în jurul gîtului meu. Sigur, și pe tatăl lor îl îmbrățișează, dar nu cu același patos ca pe mine.

Dacă nu eram femeie, nu în mine ar fi crescut copiii mei, nu i-aș fi copt cu tot corpul meu, cu toate resursele mele, cu tot binele pe care-l pot da și face.

Dacă nu eram femeie, nu cu lapte făcut din celulele mele ar fi crescut ei amîndoi.

Dacă nu eram femeie, nu l-aș fi cunoscut și iubit pe omul ăsta deștept și bun cu care seamănă copiii mei aproape la fel de mult ca și cu mine.

Dacă nu eram femeie nu mi s-ar fi întîmplat să uit să plătesc chiria şi rata la maşină, deşi încă țin minte zilele de naştere ale tuturor iubiților mei, plus datele exacte cînd m-am pupat cu fiecare prima oară.

Dacă nu eram femeie nu stăteam acum să plîng de bucurie că am avut norocul să mă nasc eu însămi, să strîng la piept toate bucuriile și tristețile, toate dramele și fericirile ridicole pe care mi le-a adus suma de hormoni pe care n-aș fi avut-o dacă aș fi fost bărbat.

Dacă nu eram femeie nu certam şi nu iubeam cu aceeaşi năvălnicie alte femei. Le cert pentru că am pretenții mari de la ele, doar sînt femei! Le iubesc pentru că ştiu cum le clocoteşte viața în ele!

Dacă nu eram femeie nu sufeream, nu iubeam, nu mă temeam, nu trăiam la fel.

Și zău dacă nu era păcat.

shutterstock_256235443
sursa foto: femeie via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4224

19 comentarii

  1. Foarte frumos spus! E greu sa fii femeie,dar e asa frumos! Felicitari pentru toate realizarile si La Multi Ani!

  2. Ce frumos ai spus! La multi ani, dreagă femeie! Este minunat să poți trăi într-un amestec de emoții, să trăiești momentele cu tot și să nu ți se spargă. Asta înseamnă să fii femeie!

  3. Iti citesc articolele de aproximativ o luna. Sunt fantastice. Nu stiu cat ma regasesc in ele…dar scrii atat de frumos. La multi ani sanatosi si fericiti!
    Mama lui Andrei de 2 ani si 8 luni

  4. La multi ani la fel de frumosi ca si tine, Ioana!
    Ce frumos sa fii femeie cand citesti cele de mai sus…
    Si ce bine ca ne iubim, noi, femeile, intre noi, pentru ca stim si ce nu e mai sus…
    Alina, mama lui Ionut (6.4 ani) si Andrei (4.10 ani)

  5. Si eu iubesc sa fiu femeie! Posibilitatie sunt nelimitate pentru noi, daca le vedem si le imbratisam :))

    La multi ani! Sa fim fericite!

  6. Pot sa spun „Mandra ca sunt femeie” pentru o mie de motive pe care le-am descoperit pana acum si pentru alte mii pe care sunt sigura ca le vei descoperi in anii urmatori. La multi ani, Ioana, la multi ani doamnelor!

  7. Pe scurt, dacă nu eram femei nu ne-am fi putut îndeplini funcţia de reproducere.

    Mi se pare trist, zău aşa. Viaţa însemnă totuşi şi altceva.

    Dar, mă rog, fiecare cu percepţia ei.

    La mulţi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *