Invazie de dinozauri la Râșnov (P)

Eu și Sofia am văzut deja doi dintre ei, în mărime naturală, la București, în proaspăt deschisul parc Lumea Copiilor.

Sofia cum i-a văzut mai de-aproape a și rupt-o la fugă, T-Rex arată destul de… adevărat. 🙂

20150522_103606

Eu am mai stat o vreme să îmi fac niște poze cu domniile lor. T-Rex pesemne era flămînd, că voia să-mi deguste pălăria cea nouă, deși din ce știu eu, specia asta de dinozaur prefera carnea, nu paiele.

20150522_103644

20150522_103438

20150522_103513

20150522_103655

Dinozaurii cei doi, un Tyrannosaurus Rex și un Triceratops, au venit la București într-o scurtă vacanță. Pe 2 iunie se vor întoarce la ei acasă la Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, care se va deschide pentru public vineri, pe 12 iunie, de la ora 12.00. Din ce-am citit, proiectul este foarte mare și bine pus la punct, cred că va fi nebunie acolo, obligatoriu vom merge și noi vara asta! Cei 45 de dinozauri au dimensiuni impresionate, între 8 şi 24 de metri lungime (cît un tramvai cu trei vagoane) şi 2 şi 20 de metri înălţime (cam cît un bloc cu 6 etaje). Sunt confecţionaţi din fibră de sticlă și rășini speciale, pentru a arăta cît mai aproape de felul în care spun specialiștii că arătau dinozaurii.

Dino Parc Râșnov se întinde pe o suprafață foarte mare, mai exact pe 1.4 hectare de pădure (aproape cît orașul meu natal) și cuprinde spații de joacă pentru copii, zone pentru luat masa, spații verzi și puncte de informare.

Ca să ajungeți în parc, din Râşnov o luați pe drumul care duce spre Cetatea Râşnov. N-aveți cum să dați greş, intrarea în parc se vede din drumul principal şi este destul de greu de ratat: o ditamai gura de dinozaur, gata să vă înghită!

Dino Parc Râşnov este un proiect realizat cu fonduri europene (4,5 milioane de euro) de compania HLC Sfântu Gheorghe, care a colaborat cu mai mulți specialişti germani pentru ca parcul să fie autentic, interesant și sigur pentru vizitatori. Proiectul este unic în Europa de Est, parcuri asemănătoare mai există în Austria şi Germania.

Programul parcului pe perioada verii este zilnic între 09:30 şi 20:00.

Biletele costă:
– 28 lei Adult
– 22 de lei copii între 3 si 14 ani
– gratuit pentru copiii sub 3 ani
– la fiecare grup de 10 copii, un adult intră gratuit.

Puteți face un tur frumos în zona într-un weekend, să mergeți să vă cazați în Bran sau Moeciu, sînt multe pensiuni child-friendly, vizitați Dino Parc și cetatea Râșnov într-o zi (e foarte frumoasă, chiar dacă micuță), apoi castelul Bran a doua zi.

Cred că am reușit să pun la un loc cele mai importante informații despre Dino Parc. Dacă mai aveți întrebări, le aștept în comentarii. Pun mai jos și cîteva poze de la organizatori cu cei doi dinozauri din parcul Lumea Copiilor din București, pe care îi veți găsi din 12 iunie la Râșnov.

relucalotaphotography-032

relucalotaphotography-034

relucalotaphotography-058

relucalotaphotography-078

relucalotaphotography-085

relucalotaphotography-091

relucalotaphotography-094

Iar dacă vă simțiți norocoși, puteți încerca să cîștigați bilete la Dino Parc la concursul de pe pagina de Facebook Dino Parc Râșnov. Trebuie să vă faceți un selfie cu dinozaurii din București și să urcați poza pînă pe 1 iunie (inclusiv) pe Instagram, cu hashtagul ‪#‎dinoparcrasnov sau într-un comentariu la această postare. Puteți cîștiga prin tragere la sorți unul dintre cele 10 premii a 5 invitații pentru întreaga familie.

Parcul Lumea Copiilor este în spatele Palatului copiilor, puteți intra în el fie prin Tineretului, după ce treceți de Palat, pe dreapta, fie din Mihai Bravu dinspre Titan spre Berceni, dreapta imediat la coborîrea de pe podul nou. Din păcate nu există indicatoare, dar puteți întreba pe oricine din zonă. Sînt locuri de parcare pe strada adiacentă, paralelă cu Mihai Bravu. Dacă nu aveți planuri pentru ziua liberă de 1 iunie, o sesiune foto cu dinozaurii e, cred eu, o idee grozavă pentru micuții pasionați de subiect.

Mă bucur mult că încep să apară și la noi astfel de parcuri tematice, realizate profesionist și cu simțul răspunderii! Aștept și o grădină zoologică decentă și un Legoland, să nu mai alergăm prin Europa după ele.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

7 comentarii

  1. Nu am ințeles niciodată atracția pentru dinozauri. Ființe extrem de ambițioase și cu 5 neuroni in cap. Mama natură i-a trimis in neant cu ceva vreme in urmă, probabil fără acest gest frumos noi nu puteam să stăm la taclale pe net acum.

    • Nu e atracţia tuturor, dar sigur a multor copii, adulţi şi curios, chiar a multor oameni de ştiinţă, serios, am vazut eu cu ochii mei pe Descoperi şi în genul! Eu am dat de ea prin clasa a treia când am rumegat cu tot cu coperţile alea mari un atlas zoologic pe care-l primisem cadou, l-am uzat complet. Evident că după aia toţi copiii ne strâmbam şi scoteam răgete unii la alţii. Sincer, nu ai un anume interes decât pentru ceea ce încă mai vieţuieşte? La scară macro mă refer, ca specii. Dar alţii au voie? Comentariu aiurea, zău.

    • Si mie imi plac dinozaurii. As vrea sa scriu si ceva inteligent sau macar interesant pe tema asta, dar nu-mi vine nimic concret in cap acum, deci ma multumesc sa spun ca ma fascineaza.

      Probabil pentru ca sunt mari si pentru ca desi nu erau foarte inteligenti, cum zice Cristian, au gasit o alta solutie ca sa fie cei mai tari din parcarea mezozoica (ok, recunosc ca am cautat asta pe google, nu stiam exact cum se cheama perioada) – marimea.

      Deci daca ar fi sa invatam un lucru de la dinozauri, eu zic ca ar fi acela ca nu e neaparat necesar sa fii destept ca sa fii smecher (sau jmecher).

      E suficient sa o ai cat mai mare (la alura si masa corporala ma refer).

      Edit: plus ca au niste nume tari de tot… cum suna asta: triceratops. sau velociraptor. sau diplodocus. Pretty cool.

    • Nivelul de inteligenţă e dat de natura speciei, şi astăzi avem primate, pachiderme, diverşi vânători, şi o luăm în jos pana la nivel de euglena. Ambiţia e dată tot de natura speciei, şi nu mă refer la instinctul de supravieţuire, chiar si un şoricel are ambiţia lui, un hambar plin, o şoricică dolofană, o galerie mai adâncă, presupun.
      Numele sunt terminatoare, eu ca să nu le încurc zic doar dinozauri carnivori, ierbivori, care aleargă, înoată, se târasc, zboară, că mi-am adus aminte de un amic care spunea în loc de pteroractil pterotiptil 😀

    • cand n-ai de unde..nici dinozaurul nu cere :))) de evolutie ai auzit ?? e tot asa ceva boring pt tine

  2. Am revenit pe blog, de data asta cu un mesaj pozitiv legat de Legoland. Da, ar fi de vis un orasel Lego in Romania, ma gandesc la copii, dar pentru parinti, nu stiu ce sa zic, ca daca socotesc citi bani am investit in jucariile Lego pina acum, ma ia ameteala!

    Eu as dori sa merg cu piciul in Germania, exista intr-un orasel o cladire tipic germana, iar inauntru cineva a construit o tara in miniatura, cu aeroport, cu peste 13 kilometri de cale ferata unde 900 de trenuri de jucarie circula zilnic, spre deliciul publicului.

  3. Interesanta expozitia. O asemenea expozitie am vazut in frankfurt am main luna trecuta. Recunosc ca erau mai multi dinozauri 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *