Poze, desene, decupaje și contracte (P)

De când Sofia și-a descoperit talentele artistice în ale bricolajului (iar eu mi-am descoperit lipsa lor, dar asta e altă poveste), colorăm, decupăm și lipim într-o veselie. Am buzunarele pline de colțuri de hârtie, resturi de la ascuțit creioane, găsesc lipici întărit peste tot (inclusiv pe pisică), calc mereu pe capace de carioci și crete rupte, un haos general. Și extrem de creativ, desigur.

hp deskjet ink advantage 5575 printesaurbana

Ei, și în lupta noastră cu papetăria, ne e foarte de folos un aparat anume, despre care vă scriu azi. E o multifuncțională, cum ar zice cineva care se pricepe. Cineva care nu se pricepe, ca mine, ar zice că e o imprimantă care face și copii (cu accent pe o), scanează, printează documente și poze la calitate foarte bună, totul wireless, rapid, curat, la costuri mici. Și ca să revin la discursul cvasitehnic, e vorba despre HP Deskjet Ink Advantage 5575, pe care o găsiți la un preț sub 500 de lei.

Am făcut un scurt clip despre cum o folosim, cum printează pozele și de ce ne place. Bonus, vedeți și pisica, mă tot întrebați voi despre ea, iacă, e bine, sănătoasă și pufoasă.

Acest device funcționează wireless, se conectează la rețeaua de internet după ce tastezi pe ecranul ei parola rețelei. Imprimanta are două tăvi, una pentru hârtie normală, A4, alta cu hârtie foto 10X15 cm, și două cartușe cu cerneală (unul negru, altul tricolor). Alimentarea cu hârtie și schimbarea cartușelor se face super simplu, în doar câteva mișcări, eu m-am descurcat singură de fiecare dată (și nu-s deloc vreo îndemânatică).

20160127_122747

hp deskjet printesaurbana

Așadar, la ce folosim noi imprimanta asta HP Deskjet Ink Advantage? În primul rând, la printat poze. Fac o poză faină copiilor cu telefonul, cu un click dau print pe HP, care știe că ce printez eu e o poză, așa că alege singur tava cu hârtie foto și în câteva secunde printează poza și o usucă. Chestiunea interesantă e că poza iese la calitate foarte bună, comparabilă cu cele printate de centrele profesionale de imprimare foto, dacă nu chiar mai bună. Înainte de a printa poze din telefon, mi-am instalat o aplicație gratuită care se numește HP ePrint. Dacă aveți iPhone, nu trebuie să instalați nimic, doar dați print pozei și gata.

În al doilea rând, printez pentru activitățile cu Sofia o mulțime de materiale. Fie personajele ei preferate, fie exerciții, obiecte de decupat, contururi de colorat și așa mai departe. Aici aveți două opțiuni: printați fie lucruri pe care le aveți în calculator sau le găsiți pe net, fie folosiți HP Printables, care este o colecție gratuită a HP cu materiale de toate felurile (activități, calendare, jocuri, personaje) gândite special pentru a fi tipărite acasă. Pentru a beneficia de ele, trebuie să vă faceți un cont pe HP Connected, aici. Puteți inclusiv programa tipărirea săptămânală a materialelor noi care apar pe platformă. Detalii despre aceste printabile găsiți aici, alături de chestii interesante și pentru adulți, de la rețete, calendare, note, formulare pentru sport, sănătate, business, idei de vacanțe.

hp printables

hp printables2

Așa arata un printable de origami, ca idee.

printable origami

În al treilea rând, printăm contracte, chitanțe, analize, tot felul de lucruri de care avem nevoie în viața de zi cu zi (în cazul nostru, sunt chiar multe, știți că eu lucrez de acasă). Scanez contracte, rețete, documente, fac copii ale documentelor când avem de depus câte-un dosar, nu mai alergăm prin cartier după centre de copiere.

Față de vechea noastră imprimantă (tot un HP), această serie 5575 are în plus imprimarea de poze, ecranul touch și imprimarea față verso automată, adică nu trebuie să mă ridic eu de pe canapea să sucesc foile de pe o parte pe alta ca să economisesc hârtie.

Ce-mi place iar mult e că are mod silențios de lucru, face foarte puțin zgomot, pot printa liniștită în sufragerie în timp ce copiii dorm în camerele lor (cu modelul anterior aveam ceva emoții).

O altă funcție super faină a acestei imprimante poli-valente este următoarea: să presupunem că locuiți în alt oraș decât părinții voștri (care sunt, eventual, și bunicii copiilor voștri). Mergeți în vacanțe, faceți chestii super interesante (sau nu). Părinții voștri sigur au internet, că doar vorbiți pe Skype toată ziua cu ei. Bun. Le trimiteți imprimanta asta cadou, îi ajutați să o conecteze la rețeaua wireless (e super simplu, trebuie doar să tasteze pe ecranul tactil parola rețelei). Apoi îi ajutați să pornească de pe imprimantă funcția ePrint (apasă pe un buton, moment în care se va genera automat o adresă de email). Trimiteți pozele la adresa aceasta de email (pe care o puteți personaliza cum doriți, a mea e prințesaurbana@hpeprint.com), câteva secunde mai târziu, imprimanta va printa la ei acasă pozele pe care le trimiteți pe adresa asta de email. Nu că-i genial?

Așa arată ecranul imprimantei când e gata să printeze poze trimise prin email.

20160127_165325

De asta cred că e foarte potrivită de oferit cadou bunicilor sau părinților, și în general cam oricărei familii cu copii mici sau mari. Unde-s copii sunt și poze multe care se cer tipărite, plus desene, activități, contracte de grădi, apoi teme pentru acasă, referate și eseuri. Au trecut de mult vremurile în care te duceai la centrul de copiere cu discheta, să printezi tema. Acum imprimantele pentru acasă sunt foarte populare, eu sincer nici măcar nu mai știu cum mă descurcam înainte să avem imprimantă (știu, mă milogeam de soț să mai scaneze ceva la serviciu, aveam mereu în buzunare stickuri pe care puneam contracte să le printez când ajung la cineva care are imprimantă etc).

Pozele ies foarte bine, la un preț decent (am calculat că iese la puțin peste 1 leu poza de 10X15 cm), nu trebuie să te deplasezi la centrele foto, să aduni 20 de poze ca să bifezi comanda minimă (cam nicăieri nu îți printează azi o poză, mâine trei). Vin bunicii în vizită? Pac, le printezi cinci poze cu nepoții și le dai la pachet. A realizat copilul ceva extraordinar? Pac, ai printat poza și ai pus-o pe frigider, să își admire realizarea.

Prețul e bun (în jur de 100 de euro), consumabilele se găsesc peste tot (în magazinele online, în hypermarketuri, în magazinele mari de electrocasnice), la prețuri absolut decente.

Dacă nu țineți musai la imprimarea automată pe ambele fețe, în gama DeskJet Ink Advantage găsiți multe modele de diverse forme și culori la preturi mai mici. Aveți aici pe site-ul HP un program care vă ajută să alegeți modelul potrivit în funcție de ce aveți nevoie.

V-o recomand cu sinceritate, încredere și responsabilitate. O să vă fie de mare folos, mai ales că o dată ce o aveți, mereu veți găsi ceva de printat, lucrat, admirat, stocat. Dacă aveți întrebări despre ea, le aștept în comentarii.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

20 comentarii

    • da, este tehnic posibil sa reincarci aceste cartuse (aceasta imprimanta foloseste cartuse HP 651).
      eu insa nu as face-o, calitatea imprimarii probabil va scadea si e posibil sa curga din ele etc

    • Nu e musai, dar nu sunt deloc scumpe cartusele, nu stiu daca are sens sa te complici cu umplutul.

  1. eu sunt in cautare de o imprimanta cu cerneala, imi trebuie neaparat cerneala, tot pentru niste proiecte. Asta vad ca vine si cu alte nebunii (printat fata-verso automat suna foarte bine) si am o intrebare – cat tine un set de cartuse? Ca am inteles ca asta e punctul vulnerabil – costurile de mai tarziu cu consumabilele.

  2. ok, m-am linistit, mi se pare foarte rezonabil! Multumesc mult de raspunsuri, poate revin cu proiectul pentru care imi trebuie imprimanta asta – sa va dau si voua de lucru (e fain, o sa va placa, mai ales Sofiei :))!

  3. Imprimanta ca imprimanta, dar canapeaua?!? De unde e canapeaua? Umblu de cateva luni bune sa gasesc o canapea si frumoasa si confortabila si a vostra pare sa indeplineasca ambele cerinte.

    • Multumesc mult, m-am uitat la pagina modelului si sincer m-au dat gata cu filmuletul, imi place la nebunie cat de versatila e.
      Va mai bazai cu cateva intrebari, in primul rand este atat de comoda pe cat pare? Sezutul e molcut si te poti tolani in voie sau e din acelea mai rigide? Si voi ati si testat-o prin vreun showroom inainte de achizitie? Pe site nu am gasit decat adresa fabricii din Maneciu-Ungureni si oricat de bine arata nu m-as incumeta sa cumpar fara sa ma asez pe ea sa vad daca dragostea la prima vedere se transforma in iubire de durata 🙂
      Mersi din nou!

    • Da, au showroom in Ghencea, gasesti info pe site. exista si varianta mai tare, cu saltea relaxa (noi din asta avem) sau varianta sofa, mai moale si mai joasa. Iti pot face ce vrei, de la dimensiuni, culori, sunt foarte seriosi si dispusi sa ajute.

    • Excelent, ii voi cauta neaparat. De-a lungul timpului am gasit o multime de informatii utile pe blogul tau, mai ales pentru suflet, dar nu mi-as fi inchipuit vreodata ca mi-as putea gasi si canapeaua mult cautata tot aici 😉

  4. Buna, printesa!
    Intre timp ti-ai schimbat imprimanta sau o folosesti pe aceeasi. Ma intereseaza in special pentru poze. Mersi!

    • Buna, tot pe asta o folosim, chiar aseara am printat poza de Craciun, sa o punem pe frigider. Insa noi o folosim mai mult pentru acte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *