Iubesc concertele!

Iubesc concertele. Am pierdut șirul de concerte la care-am mers în ultimii zece ani, în cluburi, pe stadioane, în cîmp, pe plajă, în alte țări, dac-am putut merge la un concert, m-am dus, chiar dacă nu știam mai mult de o piesă a oamenilor care urmau să zdrăgăne pe scenă.

Și cred că pot număra pe degete concertele care nu mi-au plăcut, pentru că ce-mi place cel mai mult la un concert e vibrația produsă de niște sute, mii sau zeci de mii de oameni care cîntă și se leagănă împreună, decibelii cei mulți, care te umplu de endorfine și de senzația că poți face orice, plus performanța celor pentru care ai plătit bilet. Concertele sînt unul dintre cele mai nemaipomenite experiențe pe lume, zic eu.

Concertele care mi-au plăcut cel mai mult în ultimii ani sînt, în ordine aleatorie:

Depeche Mode, București, 2006 (asta e preferatul meu all times, a fost o experiență incredibilă pentru mine, am stat în primul rînd de la ora 4 cînd s-a deschis stadionul pînă la ora 12.00 noaptea cînd a început mulțimea să iasă, și am avut pe mine vreme de două zile urmele de plasă de la gardul în care-am fost împinsă opt ore)
Depeche Mode Barcelona 2014, în sală, absolut incredibil!
Cranberries
Leonard Cohen (am fost la mai multe, toate mi-au plăcut)
Hooverphonic, în club Fratelli
Rolling Stones
George Michael (deși nu mă așteptam, concertul a fost excelent)
Rammstein
Skunk Anansie (Bestfest 2011)
Gotan Project (și la ei am fost de 3-4 ori)
Nouvelle Vague
Aerosmith
Killers (Bestfest)
Mika (surprinzător, a fost un concert genial)

Mi-ar plăcea să văd live înainte să mor pe:
Snow Patrol
U2
Keane
Katie Melua
David Gray
Adele

Pe 17 iulie merg la Robbie (sper să se alinieze planetele, să adoarmă repede copiii, să fim sănătoși), mi-am cumpărat biletul din prima zi în care s-au pus în vînzare. O să fiu acolo să vibrez cu alți 50.000 de oameni, aștept concertul ăsta de 15 ani!

Pun mai jos un clip din concertul din 2009 la Barcelona al Depeche Mode, trupa mea de suflet. Ascultați publicul, priviți-l. Nu e incredibil?

Dacă aveți clipuri din concerte, le aștept în comentarii, să mă pregătesc pentru vinerea viitoare. Cu cine mă mai văd acolo? Am bilet pe gazon, în B.

Sursa foto: public de concert, via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

20 comentarii

  1. DM rules! Si eu am fost super incantata de concertul lor din 2006!!! cand au cantat „walking in my shoes” m-au fascinat cu grafica pusa in scena si, momentul de incantare maxima a fost ca bis final a fost „never let me down again” – the besties of DM :D. Am mai fost la ei la concert in mai 2013, la 6 sapt de cand nascusem, am lasat copila cu parintii mei, norocul nostru era ca dormea toata noaptea oricum asa ca am plecat cand ea dormea si s-a mai trezit la 7 dimi, nici n-a stiut de escapada noastra 😀

  2. Si cu noi, eu vin la Bucuresti dupa ce au trecut mai mult de 10 ani de la ultima vizita. Sper sa ni se alinieze planetele si noua cu cel mic :).

  3. Ce ai starnit in mine draga Ioana!!! Ioi ce vremuri cand nu ratam niciun concert, eram in pelyza la meciuri. Vine Robbie in Ro cand m-am mutat eu:(((. Da il prind eu intr-o zi undeva. Mai visez ca merg la un grand slam si la un meci de fotbal din ala adevarat:) … Adica cum ai zis sa simti vibratia in maduva .

  4. Haha rezonez total cu emoțiile descrise despre concertul DM din 2006 și cu faptul că îl aștepți pe Robbie de 15 ani. Eu am simțit asta anul trecut când s-a anunțat concertul Jack White la București, am crezut că îmi explodează inima de fericire, că îl aștept de o viață. E o experiență incredibilă să-ți vezi un all time favourite pentru prima dată live. Și acum am fluturi în stomac când îmi amintesc.

    • Mie îmi plac virtuozitatea și profesionalismul de care dă dovadă, in pofida vârstei înaintate, aproape matusalemice.
      Însă vocea îi este la fel clară și cizelata ca în tinerețe, doar ridurile o trădează.

  5. Si eu iubesc concertele! M-am rugat sa se alinieze planetele cu cel mic si am reusit sa mergem la Robbie la Belgrad (noi fiind din Timisoara). A fost super fain! Iti tin pumnii sa fie totul bine si sa va puteti bucura de concert! Eu inca mai simt vibratia de atunci (17 iunie). Pt cele care nu ajung la Bucuresti la Robbie, o sa mai fie si la Budapesta si-n alte orase, poate fac un „city break” cu aceasta ocazie. Enjoy!!!

  6. Tocmai m’am intors de la Electric Castle. A fost genial:
    – The Subways – astia’s tare simpatici in conert, i’am mai ascultat la Stufstock 2012. Invata multe cuvinte in romana si comunica impreuna cu publicul (apreciez asta, mi se pare o forma de respect). In mod normal nu ii ascult, stiu doar Rock’n’Roll Queen si aia e. Dar au energie, sunt faini.
    – Rudimental
    – Nouvelle Vague – frantuzoaica blonda, cu rochia ei alba semi-transparenta se misca intr’un mare fel..
    – The Cat Empire – aproape ca am plans, era o vibratie incredibila in public
    – si, nu in ultimul rand: THE PRODIGY! Astia din „fuckin’ fuckers, lemme see you fuckin’ movin’!” nu ne scoteau. A innebunit publicul, o ora jumatate a fost nebunie..

    Din pacate am ajuns abia in a 3-a zi, cel mai tare imi pare rau ca am pierdut Parov Stelar. 🙁 Oricum, a fost de vis. As fi mers si la Summer Well, dar mi se pare cam dezamagitor line up’ul.. Astept mai spre toamna, mi’ar placea sa ajung la Pink Martini si Goran Bregovic. 🙂 La Robbie n’am apucat sa imi iau bilet in timp util. Mi’ar fi placut sa merg..

  7. Mi-ar fi plăcut să merg şi eu la un concert şi visam la Sting când a venit în România. Dar poate mai vine 🙂

  8. Roger Waters-The Wall Live a fost primul concert mare la care am fost, si a fost incredibil. Taica-miu astepta sa vada macar o bucata din Pink Floyd de mai bine de 30 de ani, si in sfarsit am avut sansa sa-l vedem pe Roger la Bucuresti. Anul acesta in februarie i-am vazut pe Queen cu Adam Lambert in Danemarca, impreuna cu jumatatea mea mai buna. Sa-i mai vad si pe Rolling Stones si pot sa nu mai merg la niciun concert :)))

  9. Bon Jovi a fost bestial in ciuda caldurii coplesitoare si a betonului fiert! Sonorizare excelenta, prestatie ireprosabila a trupei! Pe Robbie astept sa il vad pe Wimbledon, spectacolele adevarate sunt la el acasa! Oricum distractie placuta!

  10. Nu am fost la nici un concert atat de mare, desi mi-ar fi placut tare mult.nici la Robie nu o sa ajung dar ma bucur tare pentru tine si sunt sigura ca o sa traiesc momentul cand o sa ne povestesti tu.Distractie placuta!!!!

  11. Si eu merg la Robbie!!! Iti dai sema cum s-ar alinia planetele sa te intalnesc pe tine la concertul lui Robbie???

  12. In 1986 am vazut la televiziunea sirba concertul Queen de pe Wembley. Aveam 16 ani… A ramas concertul meu de suflet si azi imi aduc aminte tot ce am simtit in alea doua ore si cit am invidiat publicul…. Aproape 30 de ani mai tirziu, am avut si eu norocul sa vad un concert Queen plus Adam Lambert live, a fost o experienta nemaipomenita sa fiu si eu parte din public, uite ca s-a implinit ce mi-am dorit la 16 ani…

    https://www.youtube.com/watch?v=MB0G-yIbtJQ&feature=youtu.be

  13. Si mie imi plac foarte mult concertele. Am fost acum 2 saptamani la un festival in Belgia, iar cel mai mai mult mi-au placut Florence & the Machine. Auzisem despre concertele lor ca sunt faine, dar tot mi-au depasit asteptarile. Daca aveti ocazia recomand cu caldura si sper sa vina in Bucuresti curand.
    Have fun la Robbie! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *