La Hotel Bielmann (Brașov) cu copiii

Neapărat vreau să vă povestesc cum a fost escapada noastră la Hotel Bielmann, în Sânpentru, la 10 minute de Brașov.

hotel bielmann brasov printesa urbana_36

Aveam lansare de carte la Brașov și mi-am zis să iau și familia cu mine, dacă tot merg așa aproape de București. Așa că am pornit la căutat pensiuni prietenoase cu copiii, dar de-adevăratelea, nu doar așa, cu numele, cum văd că se practică. Când caut un loc child-friendly, vreau ca el să aibă:

  • Curte mare, sigură, fără capcane
  • Loc de joacă afară (cele indoor nu mă interesează, nu-mi plac, mi se par îmbâcsite și insalubre)
  • Camere cu mobilier sigur (nu mese de sticlă cu colțuri, nu scări printre care să-ți rupi gâtul)
  • În loc liniștit, adică nu deasupra unui bar cu discotecă, de exemplu, sau în centru, în zonă cu terase, sau pe marginea unul drum național circulat
  • Cu bucătărie proprie și meniu curat
  • Prețuri decente (mi-a recomandat cineva o fermă bio minunată, dar 300 de euro pentru o noapte mi se pare exagerat, chiar și cu mesele incluse).

Poate părea simplu să găsești un astfel de loc, dar de fapt, nu e, pentru că acolo unde e curte, unele familii s-au plâns de deranjamente stomacale, acolo unde e mâncare bună nu e loc de joacă afară sau, unde le găsești pe toate, nu prinzi niciodată loc.

În cele din urmă am ales hotelul-pensiune Bielmann, din Sânpetru, la 10 km de Brașov. M-a încântat din poze curtea mare, cu tot felul de puncte de interes în ea, clădirea veche, meniul bogat. Am sunat să rezervăm, nu a fost nevoie de avans, am mers direct.

Se ajunge foarte repede pe centura Brașovului, cum intri în Brașov faci dreapta și centura te scate chiar la ieșirea spre Sânpetru. E liniște, trafic puțin, aer curat.

Spațiul la Bielmann este imens și foarte bine amenajat, se fac acolo nunți, botezuri, petreceri, dacă vreți liniște, e bine să întrebați înainte. Noi am avut noroc, am fost doar noi și o mică masă aniversară, fără muzică și dans, doar cu socializare și grătar, dar zgomotul nu a ajuns până la noi.

hotel bielmann brasov printesa urbana_03

hotel bielmann brasov printesa urbana_04

hotel bielmann brasov printesa urbana_06

hotel bielmann brasov printesa urbana_07

hotel bielmann brasov printesa urbana_08

hotel bielmann brasov printesa urbana_09

hotel bielmann brasov printesa urbana_10

Cel mai mult ne-a plăcut curtea imensă cu foișoare, leagăne de lemn umbrite, cele două spații de joacă mici (nu foarte bine întreținute, dar utilizabile), trambulina era ruptă, din păcate. Multe animale prietenoase, flori, verdeață crudă, au alergat copiii pe-acolo ore în șir. Prin spatele curții pensiunii (după ce traversezi, cu permisiunea localnicilor, alte două curți) ajungi la poalele dealului verde, pe care-l poți urca în jumătate de oră, cu copii cu tot.

Au teren de tenis și muuult, mult spațiu verde, un iaz cu pietre, pitici de grădină, multe feluri de plante, flori, arbori, aveți ce explora și dezbate cu copiii.

hotel bielmann brasov printesa urbana_02

hotel bielmann brasov printesa urbana_11

hotel bielmann brasov printesa urbana_12

hotel bielmann brasov printesa urbana_13

hotel bielmann brasov printesa urbana_14

Salonul de luat masa e foarte luminos, pereții din geam dau spre grădină și deal, spațiul e amenajat rustic, foarte aerisit și plăcut. Eu aș fi scos televizorul de-acolo, dar probabil sunt clienți care-l cer, nu ne-a deranjat prea tare, sonorul era decent, doar mi s-a părut că nu se potrivește prea bine în peisaj. 🙂

hotel bielmann brasov printesa urbana_27

hotel bielmann brasov printesa urbana_28

hotel bielmann brasov printesa urbana_29

Camerele sunt minunate, mari, înalte, cu mobilier vechi recondiționat. Încă mă mai gândesc la paturile uriașe, pernele multe și pufoase, plapumele ca o spumă. Nu au apartamente, așa că am luat două camere, pentru că Ivan încă se trezește mult, iar Sofia vrea să doarmă singură în pat, așa că am separat două paturi într-una dintre camere. Așa luăm de obicei când nu găsim apartament cu două zone de somn.

hotel bielmann brasov printesa urbana_16

hotel bielmann brasov printesa urbana_17

hotel bielmann brasov printesa urbana_24

Băile sunt foarte frumoase, totul extrem de curat și bine îngrijit.

hotel bielmann brasov printesa urbana_25

La etaj este o terasă mare care dă înspre grădină, o plăcere să bei acolo ceaiul de dimineață sau un pahar de vin seara, după ce adorm copiii.

hotel bielmann brasov printesa urbana_21

Personalul a fost foarte atent cu noi, mereu cu zâmbet, rapizi, gata să ne ajute cu cei mici. Au scaune de masă pentru bebeluși.

Curtea e foarte frumos luminată noaptea, aceasta e priveliștea de pe terasă.

hotel bielmann brasov printesa urbana_26

Singura problemă semnificativă pe care am avut-o la Bielmann a fost mâncarea, care ni s-a părut cam proastă. Auzisem de la oamenii care mi-au recomandat pensiunea că mâncarea e foarte bună, așa că imediat ce am ajuns am comandat de toate, am umplut masa, eram și flămânzi cu toții. Ciorba de văcuță nu avea nici un gust, dar am pus multă smântână și, cu pâinea de casă, a mers binișor. De felul doi însă nu prea s-a atins nimeni, deși Sofia și tati mănâncă fără discriminare cam orice. Micii omului nu erau proaspeți, pulpele mele umplute erau de-a dreptul rele la gust, pielea aia fiartă sub pane-ul crocantă avea un gust rău… Pastele cu mozarella ale Sofiei nu aveau nici un gust, mozarella nu era peste sau în sos, cum mi-am imaginat când am comandat pastele cu mozarella, ci erau două guguloațe pane, gustoase, de altfel, dar prăjite în baie de ulei, copilul nu s-a atins de ele. Nici de paste, care au venit într-o farfurie cât un lighean, multe rău, păcat că nu au fost bune. Lui Ivan nu i-a plăcut deloc orezul cu legume, care era cleios și foarte sărat. Am mâncat multă pâine și am mers la somnul de prânz.

După amiază am ieșit în Brașov și am mâncat acolo, iar a doua zi dimineață am coborât la micul dejun, care era inclus în preț. Eu am comandat ouă ochiuri moi, care au fost bune, na, e greu să greșești ouăle ochiuri. Restul lumii a vrut omletă, care nu a fost prea grozavă. Dar am mâncat pâine cu unt și roșii și a fost bine! Apoi ne-am văzut de treburi și la prânz ne-am rezumat doar la ciorbă, care de data asta a fost mai bună, era proaspătă și gustoasă. La felul doi n-am mai riscat, am ronțăit pe drum diverse. 🙂

hotel bielmann brasov printesa urbana_33

hotel bielmann brasov printesa urbana_34

hotel bielmann brasov printesa urbana_35

Costul unei camere pe noapte a fost de 240 de lei, mic dejun inclus. Este wi-fi peste tot, merge impecabil. Este și parcare în fața pensiunii. Scările sunt abrupte, dar nu pun probleme dacă țineți copilul mic de mână.

Ne-au plăcut mult atenția la detalii, florile proaspete de pe mese, calculatorul cu internet disponibil oaspeților, curățenia, zâmbetul gazdelor, locul, peisajul, liniștea, faptul că sunt animale peste tot. Pe astea le recomandăm cu tot dragul. Dacă vor rezolva și problema mâncarii, va fi un loc super fain pentru escapade cu copii mari sau mici, mai ales că vara au și piscina funcțională și cred că se încinge acolo o mega distracție.

hotel bielmann brasov printesa urbana_31

hotel bielmann brasov printesa urbana_32

hotel bielmann brasov printesa urbana_30

Ah, le-aș mai recomanda și să repare jucăriile pentru copii, balansoarul din spate era instabil, jucau acolo niște șuruburi ruginite, trambulina ar trebui înlocuită, e mega atracție pentru copii dacă e funcțională.

Una peste alta, ne-a plăcut, ne-am aerisit, am alergat, am dormit bine! După ce schimbă bucătarul, sigur revenim! 🙂

Site-ul oficial este aici, pagina de fb este aici.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

22 comentarii

    • Nu au apartamente, am luat doua camere, pentru ca Ivan inca se trezeste mult, iar Sofia vrea sa doarma singura in pat, asa ca am separat doua paturi intr-una dintre camere. Cam asa luam de obicei cand nu gasim apartament.

  1. cat de des se trezeste Ivan? intreb pentru ca si zuza mea la 1 an si 7 luni se trezeste de mai multe ori pe noapte , aparent fara motiv…sau nu am descoperit motivul inca..

    • Nu prea stim. Uneori nici nu se trezeste, dar ne trezeste pe noi, mai tipa in somn, geme, uneori vrea apa, alteori nu vrea nimic. In noptile bune se trezeste de 3-4 ori, in restul de 8-10-15 ori, nu prea mai stim.

    • Se pare ca se trezesc asa de des pt ca e perioada majora de achizitii, incep sa vorbeasca tot mai mult si mai complex, creierul lor e intr-o perioada super activa. Si al meu are 1an si 5 luni si parca se trezeste mai des ca niciodata.

    • Eu am mai zis cred pe aici, ca si piciul nostru dormea vai de mama noastra, am numarat odata si 25 de treziri, ceva de groaza groazei. Am incercat de toate, sa-l punem singur in camera ( dormea cu noi de mic) sa-l lasam cu noi, dar acoperit separat, sa nu ne foim in pat, sa fie liniste, intuneric, cu suzeta, fara suzeta … Era jale, avea doi ani si 5 luni si eu nu dormisem o noapte intreaga de la 3 luni ale lui, cand culmea, dormea :). Dar vreau sa va dau o veste buna, brusc a inceput sa doarma, cam de o luna. Toata noaptea, poate o data se mai trezeste, ii spun ca sunt langa el si il mangai pe spate sau pe o manuta si adoarme instant la loc.Deci, exista speranta :).

  2. Da, nici al meu nu a mai legat mai mult de 3 ore de la 6 saptamani. Dar pana de cateva luni se trezea tot la 2 ore cand era ok si la o ora cand ii ieseau dinti. Acuma, si la 2 ore, si la o ora, si la 30 de minute, de 10-15 ori pe noapte, dar fara nici un alt discomfort.

  3. Ma surprinde ca mancarea, dupa cum spui, nu a fost ok. Merg deseori acolo si nu au fost probleme. Sigur, gusturile nu se discuta…
    In rest, Bielmann este o destinatie superba.

  4. Suna bine ce povestești, mai puțin partea cu mâncarea. Știi ce mi se pare mie important, acum, ca am ceva experiența de călătorie cu copil care merge in patru labe si e obișnuit acasă sa se „plimbe” prin toată casa? Sa fie, domnule, dat cum trebuie cu aspiratorul. Am ajuns sa ma uit, ca soacra, mai întâi pe mocheta daca e aspirata, pentru ca am avut din păcate experiențe cu mizerie si fire de par ale multor rânduri de oaspeți. Deci zici ca e curat curat?

  5. E dragut, decent , dar sa nu te superi ca-ti spun mi se pare cam scump 240 lei camera pentru 3 stele…oricum pretul pe site era afisat in EUR , 55-75 EUR????????!!!!! Innebunesc cand vad in Romania preturi afisate in EUR , si la ce curs calculeaza ei EUR sa-l transforme in lei?

    • Nu am de ce sa ma supar, e absolut in regula sa ti se para scump, si mie mi se pare scump, insa dupa ce ne-am rupt spinarile in camere de 100 de lei pe noapte in locuri fara curte, murdare, galagioase, am decis sa renuntam la alte lucruri si sa ne fie bine in calatorii. Nu mergem la lux, nu cautam piscine si masaj, dar e greu sa gasesti locuri decente la 100 de lei. Daca stii vreunul, te rog sa impartasesti cu noi.

    • Am stat foarte bine si la un pret decent la Pensiunea Stefania din Praid . Cauta pe turistinfo.ro , eu am fost acum cativa ani si mi-a placut foarte mult , iar proprietara ne gatea in fiecare zi ce vroiam noi,iar la plecare ne-a cadorisit si cu dulceata de afine facuta de ea in casa

    • Din cate stiu se foloseste cursul Bnr din ziua cazarii. Nu am auzit sa se foloseasca cursuri alese aleator de fiecare in parte. Din cate stiu se folosesc preturile in euro pentru a avea un pret stabilit pe termen lung fara a face modificari prea des. Si se mai foloseste euro pentru ca mai sunt si clienti straini care intra pe site sau clienti care fac comparatii – in felul asta exista un numitor comun.

  6. Cu 50 de euro/noapte am stat acum un an la Paris aproape de M Rouge!!! Bai nene,nesimtiti si hulpavi sunt romanii astia cu pensiuni…ai dreptate Ioana,nu prea gasesti conditii decente la 100 de lei. Si ne mai miram ca turismul e la pamant..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *