37 fix

Zilele trecute am fost în direct la Digi FM, la matinal. Până să intru în studio, mi-a ținut de urât pe hol un tânăr stagiar. Era foarte simpatic, vorbea frumos, era isteț și atent, mă domnea la fiecare replică.
– E ok să ne tutuim, i-am spus, nu sunt chiat atât de bătrână, i-am spus.
– A, nu?
Și m-a privit uimit.
– Câți ani ai, dacă nu te superi? l-am întrebat.
– 20, mi-a spus, rapid și curat.
– E drept c-aș fi putut să-ți fiu mamă, dar cred ca m-aș simți mai bine să mă tutuiești azi.

Aș putea fi mama unui tânăr stagiar la radio. Nu sunt, m-am apucat să fac copii pe vremea când copiii unora dintre colegele mele de liceu terminau gimnaziul. N-a fost târziu, nici devreme, a fost când a trebuit să fie.

Azi împlinesc 37 de ani. Anul trecut am împlinit 36. Înainte de asta, 35, 34, 33 și tot așa, știți cum merg lucrurile, mă gândesc. De ceva vreme, sunt doar cifre, cumva. Nu mă simt mai bătrână, mai în vârstă, mai uzată și mai epuizată ca în ceilalți ani.

Am început să scârțâi pe ici pe colo, dar asta e din cauză că nu am grijă de mine, nu că îmbătrânesc.

Mi-e bine cu mine de mulți ani și vârsta e doar un contor care curge în legea lui, fără să-mi tulbure apele. La 25 de ani mi-a fost greu să-i împlinesc, pentru că eram singură și în derivă, de-atunci, însă, fiecare aniversare a fost o sărbătoare, indiferent c-am avut lângă mine un om, trei sau câteva sute.

Anul acesta stau acasă de ziua mea, cu familia și cu cei mai apropiați prieteni. Mi-e bine.

A fost un an incredibil de plin, care-a trecut într-o secundă. Mă uit la Sofia care îmi desenează un desen de iubire, cadou de ziua mea, la Ivan, care-mi spune că mă iubecse și că e feicit și agitat (e felul lui de a spune că e încântat), la noi împreună, în același loc, cu multe planuri bifate și altele la copt, puțin speriați de ce urmează să se întâmple cu lumea în anii următori, dar împreună.

Vă mulțumesc c-ați fost cu mine încă un an, vă doresc plin în suflet și să vă bucurați și voi de ziua voastră, când o fi ea, indiferent câte cifre s-au adunat acolo la buchetul cu trandafiri al vieții. 🙂20161129printesaafi131017-1

Pin It

77 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *