O poză de azi dimineață

Să vă spun ce văd eu în poza asta, pe care am făcut-o dis de dimineață.

ciocolata

O văd pe prietena mea cu blană, care mi se înnoadă printre picioare de un deceniu și ceva, pe bătrânica asta iubitoare care mi le iartă pe toate, și că mi-am făcut pui de om, că deh, nu mi-a fost ea de ajuns, și că i s-a redus timpul de răsfăț, și că uneori îi rămâne gol castronul de boabe câteva ore. Ea tot mă împunge cu botul ei umed, tot mi se lipește de spate când scriu și toarce acolo ca un motor, mă urmărește peste tot, inclusiv la baie, mă privește cum fac duș, cum dorm, cum mă jiubesc cu copiii, le rabdă jocurile de-a hai să prindem pisica. Ea e Ciocolata.

Văd primăvara și prietenia în buchetul de flori din spatele pisicii. Era 1 martie și eu aveam o zi mai grea, care se împiedicase de sine și nu mai pornea. Prietena mea m-a simțit că mă zbat pe fundul piscinei și hop, a venit la ușa mea cu flori și cu sărățele cu chimen. N-a stat mult, dar m-a lăsat înotând mult mai veselă către liman.

Văd sub pisică scutece de bebeluș, deși bebeluși nu prea mai sunt prin casa asta, doar copii, dar eu la scutecele alea nu pot să renunț, nu-s pregătită, le mai țin. Spre disperarea omului.

Pentru că și pe el îl văd în poza asta, uite acolo în plan terț, e acvariul lui luminos și curat, cu peștii calmi care se învârt de colo colo, cu melcii care urcă pe sticlă, cu creveții mici care croșetează pe frunze.

În tot peisajul ăsta însorit, static și cald, eu mă învârt ca omul nebun, între lansări și emisiuni și proiecte și conferințe și blog și cărți. Dar uite, pentru o secundă azi, am stat și-am observat peisajul ăsta, care vorbește foarte limpede despre viața mea, despre ce e important în ea, despre primăvară și ce contează.

Sigur aveți și voi sub ochi un peisaj din ăsta. Prindeți-l într-o poză, chiar și doar mentală.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

10 comentarii

  1. Eu nu mai vad nimic altceva decat pisica. Ghemotocul de blana pufoasa pe care l-as smotoci in continuu. Iubesc enorm pisicile, am avut si eu una 14 ani, am crescut impreuna cu ea, cu s-a dus ea (printre ingheri), am primit alt ingheras (fetita mea). Dar si in ziua de azi sufar cand vad orice alta pisica. Asa imi e de dor sa aud o pisica torcand, sa mi se incolaceasca printre picioare! Sa aveti grija de ea si sa o iubiti mult ca sa nu regretati nimic dupa ce nu va mai fi ea!

  2. Tare simpatica dulceata blanoasa! Sa traiasca, sa fie sanatoasa si sa toarca voioasa inca 10 ani de acum incolo.
    Interesanta ideea cu creveti mici in acvariu 🙂

  3. E frumoasa Ciocolata, chiar ca-ti vine sa o rontai.

    Avem si noi o blanosica, are 16 ani si umpic. Mi-e drag de ea de nu mai pot. Noaptea doarme pe mine, sa ma simta macar cu un picior sub barbia ei. Ma iarta cand vede ca a ramas in planul al doilea si mai intarzii sa-i dau mancarea umeda pe care o asteapta in fiecare seara dupa ce culc vijelia. Accepta picioare rapide si jucause pe langa ea desi era babuca cu tabieturi inca de cand au aparut. Mai accepta si cate-o mana mica ce o mangaie mai violent decat era obisnuita.

    Si acvariu avem, cu pesti, melci si plante de plastic (sa tina la curatat rar).

  4. Și ce frumos ai croșetat și tu povestea. Dar de ce ai făcut poza? Pentru Ciocolata? Pentru acvariu! Pentru flori? ?

  5. Pfuai! Uite, așa vreau eu să fiu vopsită, dar nu a ieșit chiar așa…
    Și așa lucios am avut și eu părul (doar că, na, mai lung)

    <3 Ciocolata

    Să mă duc cu poza asta la coafor!

  6. Ce frumoasaaa eee!! Ador pisicile, am si eu una neagră salvată de pe strada (ea m-a ales, s-a ținut după mine pana am luat-o în casa) si contrar superstitiilor nu mi-a purtat ghinion, dimpotrivă mi-a mers constant mai bine de când o am, adică de vreo 8 ani jumate.Sa vă trăiască si sa vă bucurați de ea alaturi de întreaga familie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *