Pași spre o sarcină sănătoasă (conferință live și online)

Doamne, câtă confuzie a fost în capul meu cât am fost gravidă! Parțial din pricina hormonilor, da, dar și din cauza tonelor de informații despre sarcină pe care le găseam voluntar și involuntar peste tot. Medicul ginecolog zicea ceva, cel de familie altceva, grupul meu de mame de pe facebook îi contrazicea pe toți (și știți cum e, practica e mai relevantă uneori ca teoria), pierdusem deja o sarcină și eram confuză și disperată să nu greșesc din nou. M-am mai liniștit când am primit biblia despre sarcină de la Mayo Clinic, comandată de pe Amazon. Acolo sunt numai scheme și cifre, ele m-au mai linștit. Temporar. Bine, dar ce mănânc? Și de partea emoțională cine îmi spune tot ce trebuie să știu? Am voie să mă dau cu bicicleta? Să alerg?

Și așa se face c-am născut înainte să mă lămuresc, și ușor nu mi-a fost.

Iar acum sunt ȘI MAI MULTE informații despre orice ca acum șase ani. Sunt mult mai multe grupuri de facebook, bloguri, evenimente, cărți, gălăgia a crescut exponențial. N-aș vrea să fiu gravidă pentru prima oară acum, zilele astea.

Exact din acest motiv am creat alături de Parenting Ads un nou concept de eveniment complex, seria de evenimente Parenting Academy. Aducem pe aceeași scenă mulți specialiști în domenii diferite, care vor vorbi despre același subiect. Documentat, cu teorie și practică, într-o discuție densă și plină de informații valide, moderată de mine. Primul eveniment este cel din 28 octombrie, dedicat sarcinii. Urmează unul în noiembrie despre naștere, apoi altul despre diversificare.

Intenționez ca la fiecare eveniment să abordăm și subiecte legate de sport, stare de bine și emoții, nu doar pe cele medicale, indiferent că vorbim despre sarcină, naștere, alimentație sau primii ani cu copilul.

Evenimentul Parenting Academy Pași pentru o sarcină sănătoasă va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 10:00, la Hotel Sheraton, București, va dura o jumătate de zi și va fi disponibil și online, contra unei taxe moderate (50 de lei preț întreg).

Invitații și temele de discuție sunt:

Dr. Cătălin Petru Haiduc, Medic Primar Obstetrică și Ginecologie. Domnul doctor va vorbi despre analize necesare în perioada de preconcepție, probleme în timpul sarcinii, despre analize recomandate, despre sex și călătorii în perioada sarcinii

Dr. Simona Tivadar, Medic primar diabet, boli de nutriție și metabolism va povesti despre nutriția mamei în timpul sarcinii: alimente recomandate și interzise, suplimente, alcool și tutun în sarcină, despre pofte și grețuri matinale, despre hidratare, despre regimul vegetarian în sarcină, despre alăptare și despre diabetul în sarcină

Andreea Pautov Ionita, Professional Tree Hugger Suntuncopac-Yoga Studio & more va povesti despre importanța mișcării în sarcină, despre ce putem și ce nu putem face înainte să naștem, dar și despre postură, poziții de dormit și masajul în timpul sarcinii.

Eu voi modera întreaga discuție și voi prelua întrebări din public, la finalul fiecărui  panel.

Aici puteți găsi toate detaliile: http://www.parenting-academy.ro/eveniment/1/pasi-pentru-o-sarcina-sanatoasa

Vă invit să vă înscrieți dacă sunteți însărcinate sau urmează să fiți. Invitați și prietenele însărcinate, garantez pentru validitatea informațiilor și buna credință a specialiștilor, vor fi multe informații esențiale, vom lua și întrebări din sală pentru fiecare specialist. Vă puteți înscrie aici, nu uitați de codul de reducere!

Abia aștept evenimentul, știu că va fi unul util și de impact!

Sursa foto: femeie însărcinată via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4218

13 comentarii

 1. Buna, Ioana!

  Sunt foooarte interesata de aceste conferinte. Din pacate as putea participa doar online, dar mai grav este faptul ca in 28 octombrie voi fi departe de orice mijloc de comunicare. Oare va exista si o inregistrare a conferintei pe care sa o putem urmari ulterior (daca platim biletul pentru accesul la transmisiunea pe internet)?

  Felicitari pentru lansare si pentru familia minunata pe care o cresti! Imbratisari multe!

 2. Am nascut cu dl. Dr. Petru Haiduc atat la stat cat si la privat. Un om deosebit, cald si calm ceea ce calmeaza atat …hormonii cat si purtatoarele de bebelus/i si de hormoni
  mai…nelinistite. Adeptul nasterilor vaginale chiar si in cazuri ce par la prima vedere indicatii de …operatie.

 3. Incerc sa fac plata din UK pt conferinta online si nu reusesc. De fiecare data primesc mesaj ca plata nu s-a inregistrat. Sugestii? Merci.

  • Buna, conferinta online este disponibila la acelasi link din articol, poti achiziona accesul.

 4. Buna Ioana,
  mi-ar place foarte mult sa vad si eu conferința. Din pacate in linkul de mai sus nu mai functioneaza achiziționarea variantei online. Am vizionat cred ca vreo 5 sau 6 conferințe, pe asta cumva am ratat-o si acum chiar am nevoie de ea :-D. Mai există undeva? Merci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *