Arată și altcuiva că viața e frumoasă, că e văzut și valoros! Ziua 5 din 21

Ieri a fost ziua în care a trebuit să lăsăm pe cineva în fața noastră la un rând, coadă, înghesuială. Am făcut asta de mai multe ori, fac asta de multă vreme, după ce mi-am propus să îi observ și pe alții. Cred că asta e o mare problemă a oamenilor, au impresia că există doar ei pe lume, că doar problemele lor sunt importante. Ori, dacă ridici ochii, vezi pe alții cu probleme mai mari. Am lăsat o bătrână în fața noastră la Mega, avea doar o pâine, eu și copiii aveam vreo zece produse. La brutărie am lăsat în față o doamnă cu bebeluș. La școală am ținut ușa deschisă tuturor, chiar și tăticilor. 🙂

Nu e mare brânză, e un gest de curtoazie și civilizație, pe care însă deseori nu-l facem pentru că suntem copleșiți de gânduri grele sau pentru că suntem absenți, cu ochii în telefon. Ce bine e să ridici ochii și să-i vezi și pe alții! Și să le faci un bine, chiar și mic, pentru ei s-ar putea să fie mare.

E timpul pentru cea de a cincea provocare!

•Lipește un post-it cu un mesaj frumos pentru cineva care nu îți este apropiat. Poate fi colega nouă de birou, cu care nu prea vorbește nimeni. Portarul blocului în care stai. Persoana lângă care ai parcat. Vecinii care abia s-au mutat în bloc. Bucătarul de la cantină.

Și apoi îmi spuneți cum a fost, aici, în comentarii, ca să rămânem conectați în provocarea bunătații.

Dacă abia acum intrați în joc, provocările anterioare au fost:

  • ziua 1: să trimiteți un mesaj de apreciere cuiva drag cu care nu ați mai vorbit de mult
  • ziua 2: să faceți un compliment sincer cuiva necunoscut
  • ziua 3: să oferiți ceva de mâncare unui străin, coleg, vecin
  • ziua 4: să lăsați pe cineva în fața voastră la rând la magazin, lift, metrou etc

Le puteți face pe toate de azi, timp e, bunăvoință să fie. Unele fapte bune nu iau mai mult de trei secunde. Și ceva disponibilitate sufletească, pe care o înmulțim cu fiecare provocare din excursia noastră.

Facem fapte bune programat 21 de zile, ca să producem o schimbare reală în creierul nostru, iar bunătatea să ne intre în reflex.

#21deziledebunatate

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

8 comentarii

  1. Felicitari pentru initiativa :)! In caz ca mai e deschisa cutia cu sugestii, am o idee de ceva timp: cand sunt la o cafenea etc., sa vad dc exista un cuplu la prima intalnire/cineva abatut/un cuplu care nu pare foarte conectat si sa le platesc consumatia, anonim. Si sa stau sa vad reactia lor cand chelnerul le spune ca nota (rezonabila) a fost achitata :).

    • foarte frumoasa ideea, mie si iubitului meu de atunci ni s-a intamplat, am fost placut surprinsi si prietenul meu a crezut ca tipul sigur ma placea :)) barbatii astia

    • E foarte posibil ca unii oameni sa se simta jigniti, cum ca ar parea saraci sau ceva. E grea bunatatea asta si uneori poate face mai mult rau decat bine (daca bietul tip e la prima intalnire cu fata, are emotii ca poate chiar e mai saracut, numai bine nu-i pica sa vada si ea ca au observat si strainii de la distanta)

  2. Buna! Felicitari pentru initiativa. Inca o data mi se confirma ca un singur om e capabil sa schimbe in mai bine lumea! Am si eu o sugestie pentru una din zile: sa spui cuiva caruia i-ai gresit in trecut, „iarta-ma!”, dar sa fie sincer si din inima. La fel se poate si sa ierti pe cineva care ti-a facut rau in trecut, dar sa il ierti cu adevarat. Lucruri grele, dar posibile si care aduc atata alinare. Multumesc pentru articole! Multumesc pentru ca iti gasesti timp sa scrii! App, „te vad” si te apreciez sincer!

  3. Hello! Am ales sa indeplinesc aceasta provocare scriindu-i unei doamne cu care m-am lipit intamplator intr-un voiaj la munte (dumneaei fiind bucatareasa pensiunii la care eram cazati). Cred ca merita din plin sa-i fie inseninata ziua cu un mesaj de apreciere pentru cine este! Suflet de lumina!

  4. Hello! Azi am ales sa fac aceasta provocare nu anonim, ci sa arat aprecierea fata de o doamna pe care am cunoscut-o acum ceva timp, fiind cazati la pensiunea unde dumneaei este bucatareasa. Am simtit ca merita sa fie apreciata ca un suflet de lumina ce este! 🙂

  5. Nu știu de ce, dar a fost o provocare dificilă dar super. Eu las post it uri, dar celor cunoscuți. Așa că : inițial am zis că voi lipi post it uri pe stâlpi cu „Zâmbește”, dar ploaia mi-a stricat planurile. M-am reprofilat și am gândit un plan :)) am scris câteva post it uri și le-am pus pe cutiile postale ale vecinilor. Chicoteam când le-am lipit, îmi era frică să nu mă prindă ? mâine vor avea o surpriză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *