Cum putem ajuta medicii și spitalele? SMS cu textul SUS la 8862 (4 euro)

Prieteni, e destul de clar că ne așteaptă zile grele, iar medicii nu au cele necesare. Am citit deja o mulțime de mărturii de la medici din multe orașe din România care nu au destule măști, nu au destule teste de diagnosticare, nu au echipamente de protecție, nu au condiții să izoleze toți bolnavii care vor veni, nici cu substanțele dezinfectante. Spitalul de boli infecțioase de la Brașov ar putea trata corespunzător doar 10 bolnavi infectați de COVID-19. Doar zece!

Melania Medeleanu și Asociația Zi de bine au lansat ieri o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea spitalelor, primul fiind cel de Boli infecțioase din Brașov. SCUT PENTRU SPITALE, SMS cu textul SUS LA 8862.

Targetul e de 50.000 pentru Brașov. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov deservește anual peste 30.000 de pacienți, cu peste 25.000 consultați în Camera de Gardă. În această perioadă Spitalul se află în curs de reabilitare, ceea ce înseamnă că funcționează deja la jumătate din capacitate. Poate îngriji maximum 62 de persoane cu diferite afecțiuni. În cazul probabil al creșterii numărului de persoane infectate, cele 3 saloane pregătite special pentru COVID-19 sunt insuficiente. În ele ar încăpea doar 10 pacienți.

Haideti sa facem un SCUT PENTRU SPITALE. Un scut care ii va proteja pe medici. Un scut care, implicit, ne va proteja pe noi.

Melania spune: „În fotografie am pus câteva dintre lucrurile pentru care strângem bani și prețurile de acum 3 zile, când am vorbit prima oară cu reprezentanții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brasov. Pentru ca cererea e uriasa, nu doar in Romania ci peste tot in lume, preturile acestea se pot schimba de la o clipă la alta. Dacă plasăm comanda și achităm un avans, suma nu se mai modifică. Haideți să strângem banii!”

După ce se va strânge suma pentru Brașov (spitalul fiind în renovare, cu capacitate mică de primire și cu mare nevoie de ajutor), următorul pe listă este Institutul Alfred Rusescu din București.

Asociatia Zi de BINE
Pentru donatii in lei: RO56RNCB0092166359160001, BCR, Sucursala Universitate
Pentru donatii in euro: www.zidebine.ro

Rămânem în continuare acasă, avem grijă de noi și de ai noștri, sprijinim cum putem pe ceilalți și mai ales sistemul medical, care urmează să fie extrem de solicitat!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

10 comentarii

  1. Va felicit pentru initiativa! Nu sunteți singurii care au astfel de inițiative. Îmi permit sa va sugerez sa va uniți, pentru eficientă.
    Încă odată, felicitări

  2. Si cu banii bagati in buzunare timp de 30 de ani ce au facut? Banii pe care ii dadea lumea sa fie bagati in seama la spital.

  3. Sa plateasca bugetarii cu salariile lor ametioare care au distrus tot si s au auto izolat urmand sa li se alimenteze conturile si sa primeasca norma de hrana!
    Sa doneze parlamentarii si gunoierii din Italia care s-au intors aici,nu au platit nici un impozit sau CAs,dar acum au DREPTuRi.
    Scarba de țara !

    • Draga Lorena,

      Dreptul la asistenta medicala de urgenta este garantat de Constitutie, chiar daca esti „gunoier”, chiar daca ai Presedinte.

      „Sa faca”, „sa doneze”, „sa plateasca” sunt concepte pe care le poti traduce in sa facem toti ce putem, pentru ca altfel va fi rau de tot pentru toti. Inteleg frustrarea, dar cred ca situatia e prea grava pentru nuante (desi mi se pare o imensa bataie de joc si mie, vezi treaba cu testarea in Parlament etc.)

      Sanatate!

    • Nu tara e scarba, ci unii oameni care o populeaza si printre care se mai gasesc, chiar in vreme de criza, destui care sa imprastie venin in conditiile in care articolul indeamna la solidaritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *