12 motive să vezi noul serial cu medici de pe AXN: Doc, În mâinile tale (2020) (p)

Andrea, în dreapta imaginii fosta soție, în stânga actuala iubită (uitată)

Știu că vă plac serialele cu doctori și știu cât de mult v-a plăcut The Good Doctor de pe AXN, așa că vin cu o idee în aceeași zonă: un serial cu medici, italian de data asta, produs anul trecut și inspirat dintr-o poveste de viață adevărată. Se numește Doc – În mâinile tale și poate fi văzut în fiecare joi seara de la ora 10 PM, începând din 8 aprilie pe AXN. Pe scurt, e vorba despre Andrea Fanti, unul dintre cei mai buni medici interniști din Italia, un tip destul de autoritar și arogant care în urma unei împușcături în cap, își pierde amintirea ultimilor doisprezece ani din viață. Tipul e un personaj captivant, ironic, foarte inteligent, dar cinic și detașat. Crede că empatia e o poveste de adormit bebeluși. Nu vorbește niciodată cu aparținătorii pacienților, pe care-i identifică și numește doar cu numărul camerei de spital în care sunt internați, niciodată cu numele lor adevărat, ca să nu se atașeze de ei și să poată rămâne obiectiv. Doar că ce învățăm din fiecare episod, alături de personaj, este că fiecare caz e un mister care poate fi rezolvat doar înțelegând cât mai bine viața fiecărui bolnav, pentru că de acolo vin răspunsurile, nu doar din fișa cu analize.

În episodul 2 se încearcă eliminarea lui din spital din cauza faptului că e amnezic, el decide să rămână, deși i se interzice să vorbească cu pacienții, să pună diagnostice sau să dea tratamente. Va fi, pentru început, un simplu infirmier. El acceptă acest nou statut, decis să o ia de la zero, să învețe tot ce a uitat din punct de vedere profesional în ultimii doisprezece ani, pentru că flerul lui e încă acolo și pentru că-și redescoperă dorința de a ajuta.

DOC – În mâinile tale

Serialul urmărește readaptarea lui la propria viață într-un spital în care fosta lui soție e director medical (iar el, abia trezit din comă, e convins că încă o mai iubește, deși sunt despărțiți de opt ani), iar actuala lui iubită este chiar colega lui. Avem și cazuri medicale grele, și umor, și complicații familiale, iubire, tensiuni, mister și rezolvări surprinzătoare.

Iată trailerul, click play.

Eu am văzut deja primele trei episoade (vă rog să nu dați cu roșii, a fost muncă de documentare, deși da, recunosc, a fost una plăcută, a inclus și popcorn) și am făcut o listă cu douăsprezece motive pentru care cred că o să vă placă Doc – În mâinile tale. Sunt 16 episoade, primul e joi.

DOC – În mâinile tale
  • Sunt o mulțime de momente emoționante în fiecare episod care au legătură cu viața de familie, relațiile părinți-copii, relații între soți, prietenii neașteptate
  • Componenta faith in humanity e prezentă, chiar dacă inițial ai impresia că e mult cinism în felul în care oamenii interacționează, binele învinge de fiecare dată într-un mod uneori surprinzător (m-am surprins lăcrimând la fiecare episod)
  • Cazurile medicale sunt interesante și actuale
  • Umorul personajelor
  • Misterul: chiar înainte să fie împușcat și să-și piardă toate amintirile din ultimii 12 ani, Andrea descoperă un detaliu interesant dintr-un caz complicat. Desigur că în urma accidentului uită, dar diverse alte detalii încep să se lege. Apoi, mai sunt și misterioasele lucruri din viața personală a lui Andrea, pe care el le uită și care-l fac să devină post-accident un tip prietenos, sensibil, disponibil
  • Intriga e complexă, în fiecare episod aflăm lucruri noi din trecutului lui Andrea. Situația actuală se complică, pentru că e amnezic și vrea să o recucerească pe fosta lui soție, care însă nu vrea să se mai întoarcă la el, iubita și colega lui îl sprijină să-și recapete memoria, în speranța că-și vor putea relua relația
  • Faptul că filmul e în italiană e o provocare interesantă, e primul film italian despre viața într-un spital pe care-l urmăresc și-mi place mult melodia dialogurilor
  • Actorul care-l joacă pe Andrea Fanti este Luca Argentero pe care-l știm deja din Eat Pray Love (și care nu e doar bun, mai e și frumos), iar pe Sara Lazzaro am iubit-o în The Young Pope (joacă rolul fostei soții, actualmente director medical al spitalului)
  • Regia și montajul sunt moderne, antrenante, iar coloana sonoră e foarte bună
  • Filmul este deja foarte popular în Italia, Franța, Spania și Portugalia
  • Scenariul este inspirat din povestea reală a doctorului Pierdante Piccioni, care și-a pierdut memoria ultimilor doisprezece ani în urma unui accident și care este cunoscut în Italia ca “doctorul Amnezie”. Doctorul Piccioni interpretează rolul unui pacient în episodul doi (Selfie). Ca informație suplimentară, doctorul Picciono a avut un rol activ în tratarea pacienților care se recuperau după infecția cu virusul COVID-19.
  • Și nu în ultimul rând, acest rezident:
Doc – În mâinile tale

Vă puteți pune reminder pentru joi, ora 10 PM, AXN, repeat în următoarele 16 săptămâni. Sunt curioasă dacă o să vă placă. Ne revedem aici vineri să comentăm post-premieră. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

6 comentarii

  1. Am vazut deja prima serie pe TF1, post de televiziune francez, mi-a placut si mie mult. Nu dau nici un spoiler. Am formare medicala si de obicei greu ma multumesc serialele medicale, ma deranjeaza foarte tare greseli in protocoale mult diferite de realitate, cazuri neplauzibile, etc. Dar acesta a reusit sa ma prinda si pe mine, am trecut peste micile inadvertente si m-am uitat cu placere la fiecare episod, mi-a parut tare rau cand s-a terminat seria..

  2. Oh, da, mult de tot mi-a placut The Good Doctor! Si abia astept sa il vad si pe acesta (desi cred ca daca il mai invit pe sotul meu la un serial cu doctori, se muta din camera) :))))
    Multumim, Ioana!

    • Recunosc ca primele minute le-am pierdut (profu e de vina pe pro ?)
      însă m-a prins rău de tot. M-a emoționat rău pierderea copilului și drama fiicei. Îl vad ca un film ce te tine în priza pe toată perioada, e precum capacul pe oala de ciorba ?!
      Mulțumesc ?
      Să fim sănătoși sa dezbatem și finalul!

  3. Vraciul – autor Tadeusz Dolega-Mostowicz, aceasta carte este motivul pentru care urmaresc filmul. Scenariul se aseamana, desigur cu unele adaptări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *