Mami și tati se poartă ciudat de Crăciun (carte nouă, plus lichidare de stoc la cărți)

Avem carte nouă de Crăciun, iuhuuuuu! Mai sunt doar 58 de zile până vine Moșul, nu e prea devreme să intrăm în spiritul Hohohooo! Mai ales cu o carte plină de ciudațenii! Mami și Tati se poartă ciudat de Crăciun! Se poate deja comanda redusă de aici! 29 de lei! În plus, la finalul articolului găsiți o listă luungă de cărți faine la 12 lei fiecare, căci editura Univers își lichidează stocul, e ultima șansă să mai comandați aceste cărți despre secrete, timiditate, prietenie, diferențe, anturaj sau fantome!

Crăciunul e sărbătoarea mea preferată! Decorăm casa, facem surprize pentru familie și prieteni, repetăm colinde, gătim și mâncăm, ne uităm la filme de iarnă, stăm cuibăriți și ascultăm muzică tematică, aiaiai, nu mă mai satur!

Și oricât de mult s-ar bucura copiii de timpul nostru împreună, uneori mi se pare că Sofi și Iv s-ar bucura de ceva spontan, de ceva diferit de Crăciun. Așa că într-o zi de vară când eram toți patru în mașină și ne plictiseam de moarte, i-am întrebat ce ar schimba ei la Crăciun.

De mult voiam să scriu o poveste aiurită de iarnă, și pentru că seria Mami și Tati se poartă ciudat a avut atât de mult succes, am decis să fie Mami și Tati se poartă ciudat de Crăciun! De fiecare dată când citesc în școli sau grădinițe, și pun copiii să voteze ce să le citesc, dintre toate cărțile mele, cele din seria asta câștigă de fiecare dată, iar copiii se prăpădesc de râs când le citesc, apoi pun o mulțime de întrebări și-i văd cum visează cu ochii deschiși la astfel de întâmplări ciudate la ei acasă, dar sunt și ușurați că părinții lor sunt totuși previzibili, nu ca cei din carte.

Eu simt că aceste povești cu ciudățenii au un rol semnificativ în dezvoltarea copiilor, pentru că îi ajută să nu se mai simtă vinovați când ei înșiși fac lucruri pe dos, le oferă un spațiu sigur să viseze, să-și imagineze, să râdă fără ca cineva să se supere pe ei. Părinții își pot îmbrățișa imperfecțiunea, își pot permite să râdă din toata inima, pot împrumuta idei de joc din carte.

Mi-a făcut mare plăcere să scriu această poveste trăsnită, la crearea căreia a contribuit toată familia noastră!

Mami și Tati cântă și vorbesc în versuri, nu fac curat, decorează ficusul și nu un brad, montează instalația care face întuneric, se duc la piscină în prima zi de Crăciun, se bat cu gheme de ciorapi în loc de bulgări de zăpadă, lasă cadouri pentru Moș Crăciun sub brad, se uită la filme cu plajă în loc de filme cu zăpadă, se duc la colindat în bloc să asculte colinde în loc să le cânte, dar câtă vreme sunt împreună și sunt sănătoși, totul e perfect!

Cred că povestea aceasta are potențialul de a vă face să iubiți și mai mult Crăciunul vostru tradițional! 🙂

Ilustrațiile sunt realizate de Karda Zenko, ca de obicei, super haioase!

Cartea a ieșit de la tipar de câteva ore și poate fi comandată de AICI! E redusă de la 39 la 29 de lei până pe 10 noiembrie.

Tot pachetul de patru cărți cu ciudățenii are o reducere foarte mare, 45%, patru cărți la 81 de lei! Îl găsiți AICI.

Iată și câteva imagini din cartea cu trăsnăi de Crăciun!

De asemenea, de azi și până duminică, 31 octombrie, Editura Univers lichidează stocul la cărți pentru copii, aveți AICI zeci de titluri reduse la 12 lei.
Sunt titluri bune, cu mesaje utile, frumoase, care ne pot sprijini în procesul de educare blândă a copiilor noștri. Le puteți păstra în bibliotecă pentru următorii copii, le puteți da mai departe verișorilor și prietenilor mai mici.

Toate cărțile din campanie sunt AICI.

Livrarea se face pe teritoriul României, dar și în Slovacia, Austria, Germania,  Italia, Polonia, Belgia, Cehia, Franta, Olanda, Spania, Croația, Danemarca, Estonia, Luxembourg, Slovenia, Letonia, Lituania, Finlanda, Portugalia Suedia. Detalii aici.

Iată și recomandările mele:

Băiețelul de pe bancă – o poveste tare frumoasa despre un baietel mai introvert, care sta pe banca in loc sa se joace in parc.

Noroc cu Bob – o poveste terapeutica despre un baietel anxios, care isi face multe griji, si totul se schimba cand cunoaste un catel care si el e ingrijorat

Bețișoara pe tărâmul fericirii – o Alice in Tara Minunilor intr-o varianta moderna, o poveste despre curaj, razvratire si regasire, cu ilustratii superbe

Cel mai minunat lucru din lume – o poveste de prietenie si curaj despre cum s-a inventat ciocolata, e tare amuzanta

Picioroangele roșii –  o poveste venetiana cu ilustratii superbe despre generozitate si comunitate

Prințesa poruncița –  povestea unei printese foarte razgaiate, care vrea doar cum vrea ea! Pana cand se intalneste cu alta fetita la fel ca ea…

Sentimioara – o poveste simpla despre emotii si exprimarea lor

Hector nu se teme de nimic – o poveste despre anturaj si curaj, despre provocari si responsabilitate, faci ce cere anturajul ca sa fii acceptat sau iti asumi sa fii diferit?

Hector nu se joacă cu fetele – lupusorul nu vrea sa joace fotbal cu fetele, pentru ca ele sunt slabe la fotbal. Sau nu? O poveste despre prietenie si incluziune.

Amalia Invers în vacanță –  o poveste fantezie, foarte haioasa, despre lucruri pe dos, se vor mega distra copiii cu ea!

Uraa, am câștigat! – o poveste despre prietenie si competitie, cum ne bucuram de reusita noastra ca sa nu ne ranim prietenii? Cum consolam un prieten care a pierdut?

O burtică plină de secrete – o poveste foarte realista despre secrete, ce efect au ele asupra noastra, de ce e mai bine sa le spunem imediat…

Micul noi la școală – O poveste despre cooperare la scoala, bullying si impacare. Relatiile trebuie hranite, ingrijite, iar copiii pot invata sa faca asta de mici.

Ionuț Goluț – o poveste despre un baietel care nu suporta hainele! Merge gol peste tot, pana cand ceva se schimba…

Ursul meu cel mare – o poveste simpla despre relatia unei fetite cu tatal ei

Dragoaia – o poveste despre o fiinta diferita, care nu se regaseste nicaieri, pentru ca e altfel. Dar pana la urma, toti suntem diferiti…

Fantominus – o poveste ideala pentru copiii care se tem de fantome, cu o solutie foarte practica de a scapa de aceasta frica! Cu ilustrații superbe de Eve Tharlet!

Emma nu vrea să treacă de linie– fetita asta nu poate sa deseneze in contur, si asta e foarte bine!

Curățenia pentru începători – un ghid simpatic despre curatenie in lumea animalelor si a oamenilor, legi si proverbe despre curatenie, ca sa inteleaga si copiii de ce insistam atata sa faca si ei curat!

Hipopotamul Pascal – o poveste despre un copil care e prea iubitor, imbratiseaza pe toata lumea, dar tatal lui il invata cum sa nu mai cotropeasca spatiul personal al altora

Pretentioasa Pipa – o fetita care mananca doar lucruri care incep cu litera P, oare cum o vor convimge parintii ei sa guste si altceva?

Șotiile Ninei – O poveste despre puterea imaginatiei, despre a-ti asuma responsabilitatea pentru boacanele pe care le faci, superb ilustrata in creion

Știu totul despre mame –  o poveste extrem de duioasa despre mame, ce e important pentru ele, cum sunt ele

Știu totul despre jucăriile de pluș – in aceeasi serie cu cea de mai sus, ajuta copiii să se desparta mai usor pe masura ce cresc de jucariile lor de plus

Mama se teme de școală – o poveste foarte simpatica despre o mama care nu se poate desprinde de copilul ei, care incepe scoala. Se agata de copil, intra in scoala, verifica la bucatarie, le arata copiilor ca si mamelor le e greu sa se desparta de ei deseori.

Coamapocalipsa – povestea unui copil care are părul foarte lung și asta îi cauzează multe probleme acasă și la școală, mai ales că nu vrea să se pieptene sau să se spele…

Asta e, spor la cumpărături, în caz că doriți să puneți în cizmulițe sau sub brad cărți pentru, adică pardon, de la Moș Crăciun!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4197

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *