Momentul meu preferat din zi

Deși nu m-a întrebat nimeni, eu tot zic:

Momentul meu preferat din zi e dimineața, cînd mă cheamă la ea, mă așteaptă deja în picioare în pat și rîde și întinde mîinile s-o iau în brațe, iar cînd o iau în brațe închide ochii și-și lipește nasul de obrazul meu.

Momentul meu preferat e la ora 10, cînd aleargă spre mine cu o pereche de șosete făcute boț și mi le oferă încîntată, iar cînd îi zîmesc și-i spun mulțumesc, rîde și-mi arată opt dinți. Apoi îmi ia boțul de ciorapi, îl pune tacticoasă la gunoi, pune capacul, culege altă pereche de ciorapi și reia ritualul, pînă nu mai există ciorapi de aruncat și nici loc în coșul mic de gunoi.

Momentul meu preferat e cînd vine de-afară la prînz și mă zărește așteptînd-o în hol, și începe să sară în sus și să chiuie și să zică Ma Mama Ma.

Momentul meu preferat e după-amiaza, cînd mergem în parc și-mi arată încîntată tot ce știe: unde e burta, care e nasul, cum fac porumbeii, unde sînt cățeii, cum știe să danseze, să alerge, să scoată din cărucior tot ce are, să le întindă pe bancă, apoi să le pună la loc și apoi din nou și încă o dată și repetir vreme de două ore încheiate.

Dar și seara e momentul meu preferat, cînd își bea laptele și mă trage de păr, îmi numără cerceii din urechi, îngînă un alint cîntat și-mi zîmbește cu ochii, că gura e ocupată.

Apusul la noi pe perete e momentul meu preferat, cînd ne proiectăm clar pe perete ea, eu și trei zînițe cu rochii umflate.

Momentul meu preferat e noaptea, cînd o aștern la somn și ea îmi suspină cu drag și se întoarce mulțumită pe o parte, cîntîndu-și încet de tot, ei sau poate mie.

Mă face fericită de o sută de ori pe zi, în fiecare zi. De un an și fix o lună.

În seara asta, cel mai preferat moment îl petrec pe un stadion, la un concert. O să fiu fericită acolo, cu gîndul la ea.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

4 comentarii

  1. Dragă Prințesă,
    când citesc ce scrii tu aici, îmi vine să fac copii. Nu de alta, dar viața pare mai minunată și cu mai multe momente preferate într-o zi!

    • Este! nu mai stiu cum imi tiram zilele inainte de Sofia, zau ca nu mai stiu…

  2. nu cred ca este cineva care te cunoaste sau te citeste care sa nu o iubeasca la nebunie pe pitica! iti multumesc ca impartasesti cu noi aceste randuri si nu numai, ca ma faci sa mor de dragul vostru si de al baiatului meu cand nu sunt langa el. pup dulce!
    PS: have fun tonight!

  3. De câteva zile am devenit mamica pentru a doua oară, mamica de fetița de data aceasta, si tot acum câteva zile am descoperit si „printesaurbana” când căutam informații despre depresia postpartum …..atât de tare m-am regăsesc in ceea ce ai scris tu despre perioada celor 40 de zile de lauzie încât m-m apucat sa citesc tot mai mult postarile tale…mă bine dispun, imi dau putere si energie iar aseară când m-am pus in pat am zâmbit gandindu-mă ca a mai trecut o zi din cele 40 :)) …. Ai atâta dreptate câte momente de fericire ne aduc într-o singura zi ingerasii noștri, îmi place la nebunie cum reunește sa exprimi ceea ce simți, minunat ,felicitări o sa te urmăresc in continuare . O sa vezi ca o sa fie tot mai frumos pe masura ce trece timpul desi o sa creasca o sa fie f f frumos …..felicitări pentru cei un an si o luna , multă sănătate si fericire in continuare. O zi frumoasa va doresc si distracție faina diseara la concert 😉 !!!!

  4. La inceput e greu mai ales la primul copil .Plange nu stii ce are, ce-l doare ?Dar apoi emai usor , incepe sa zambeasca sa gangureasca , sa te pupe ,sa te mai traga de par ,dar e frumos sa fie langa parinti.Asa ca aveti curaj mame si faceti inca unul ,e bine si pentru parinti ,dar si pentru copii|

  5. Unul din momentele mele preferate din zi este acela cand citesc un nou post scris de tine si mi se umple sufletul de bucurie si ochii de lacrimi si imi spun in gand da, da, asa e, ai perfecta dreptate! Baietelul meu implineste 1 an pe 28 mai si nu stiu cum am trait pana cum fara el…
    Te imbratisez cu drag! Multumesc ca scrii!

  6. Ce frumos ai scris!!! Ce bine ca mi-am început ziua citind cuvintele frumoase scrise de tine… Câtă dreptate ai , multe momente preferate avem lângă ingerasii noștri pe parcursul unei zile fie aceasta si mohorata de la atâta ploaie 🙂 ! La mulți ani si cat mai multe luni si distracție faina diseara!!!!

  7. Inca o zi pe care mi-ai inseninat-o,cu postarea ta.Nici eu nu imi aduc aminte cum traiam inainte de copii.Va fi din ce in ce mai vesel,stai sa vezi cand va vorbi mica voastra mare comoara! Sa fiti sanatosi cu totii!

  8. Momentul meu preferat e cand vad ca mai scrii inca un post aici pe blog, ca ne impartasesti experiente noi care ne ating sufletul si ne insenineaza zilele. Have fun diseara, normal ca asteptam impresii 😀
    PS: ce fel de lapte bea Sof?

  9. Momentele astea se mentin peste ani. Dimineata o moaca ciufulita se uita la mine cu uimire cum dorm. Se joaca linistita si cand ma vede ca ma ridic incepe sa imi spuna tot ce a visat si tot ce a gandit in cele 20 de minute in care eu am dormit si ea era treaza. Si tot asa pana seara cand ma ia in brate si ma pupa si imi spune „te iubesc cel mai mult din lume” si apoi se culca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *