Recunosc, am un păr superb! (P)

În ultimul an, părul meu mi-a făcut o ultra surpriză: arată foarte bine! Singur! Ani de zile m-a chinuit cu lipsa lui de volum, cu excesul de sebum, cu mătreață, cu firul subțire și tern, cu scalpul iritat și plin de coji, iar eu m-am răzbunat crunt mai bine de un deceniu cu vopsit blond, ondulat cu fierul fierbinte și spume fixativ cumpărate din piață cu doi lei. Nici nu mai știu cine a avut mai mult de pierdut, eu sau el, părul. Probabil amîndoi.

De cînd am copiii, am spus stop. Nu m-am mai vopsit, n-am mai pus pe păr altceva decît șampon special pentru scalp cu probleme. Părul meu a spus și el stop. Mai întîi a vrut să-mi părăsească fără drept de apel capul, aruncîndu-se în cada de duș la fiecare spălat, în ghemotoace cît pumnul. Sarcinile, anii de alăptat, oboseala, lipsa de vitamine, mesele pe fugă ar fi speriat și cel mai răbdător păr, iar al meu clar nu e genul ăsta. A început să cadă masiv la cîteva luni după nașterea lui Ivan. Am intervenit rapid cu diverse manevre de resuscitare și, în două luni, părul meu a încetat să mai cadă și a decis să meargă alături de mine, nu împotriva mea, pe drumul bucuros al vieții mele și să reflecte și el starea mea de bine din ultimele luni.

Nu se mai îngrașă. Îl spăl o dată la 7-8 zile, cînd cu greu îți dai seama că nu e recent spălat. Firul e mai gros, strălucește, deși nu-l cosmetizez cu nimic. A crescut mult, e bogat, am peste tot pui de păr care mă fac să arăt ca un îngeraș cu aură. Mi-am făcut în mai niște șuvițe care încă arată grozav. De tuns nu l-am mai tuns de anul trecut, pe la coafor n-am mai trecut din mai 2014, cînd am avut o nuntă. Arată bine părul meu, deși în continuare nu-l pieptăn deloc, iar ziua îl țin mai mereu prins într-o coadă de samurai în vîrful capului. Cine știe, oi fi intrat în zodia norocoasă a părului… Sper să mai țină măcar un deceniu, că tare bine e să mă uit la poze cu mine și să văd în ele un păr bogat și sănătos!

par printesaurbana 3

20151205-web-1-3

20151205-web-145

Credit foto: Poze cu ștaif

O problemă mai aveam, dar și pe aceea am rezolvat-o de curînd. Se încîlcea părul tare, mai ales la ceafă, deh, dacă nu-s prietenă nici cu peria, nici cu pieptenele… Și parcă-mi doream mai mult volum (știți și voi că femeia nu e niciodată mulțumită). Am rezolvat aceste mici probleme deodată, cu ajutorul produselor de păr Dove, recent lansate. Că-mi place Dove și le folosesc produsele știți deja, despre Advanced Hair Series însă nu am apucat să vă povestesc, abia le folosesc și eu de o lună.

Sînt trei colecții nou nouțe, preferata mea este Oxygen Moisture, dedicată părului fin și drept, cum e al meu. Colecția conține șampon, balsam și mască tratament. Le folosesc împreună la fiecare spălat, masca o folosesc alternativ cu balsamul. Ce am observat este că părul are volum, este elastic, suplu, rezistă multe zile după ce-l fac bucle (fără să fie nevoie de produse de fixare, care încarcă și ponosesc), părul nu se îngrașă, nici mătreață nu am făcut. Balsamul și masca mă ajută să descîlcesc părul foarte ușor, doar cu degetele, fără să smulg firele din rădăcină.

Celelalte două colecții Dove Advanced Series sînt:

Pure Care Dry Oil pentru păr uscat și lipsit de strălucire, care conține șampon, balsam și ulei de păr. Produsele conțin amestecuri de ulei prețios de Macadamia, ulei de nucă de Cocos și ulei de migdale, care hrănesc și netezesc instantaneu părul, făcîndu-l mătăsos, fără aspect gras. Pe acesta îl folosește mama, care e bucuroasă că părul e nu mai e uscat și nici nu se îngrașă.

Youthful Vitality este colecția dedicată părului matur și devitalizat, ea conține șampon, balsam și BB Cream pentru păr. Ați citit bine, BB Cream pentru păr, ce invenție genială! Acest produs ajută la refacerea nivelului de nutrienți, la fortifierea și protejarea părului împotriva ruperii și îl face ușor de aranjat și puternic.

Vă încurajez să încercați colecția Dove Advanced Hair Series care vi se potrivește, se găsesc în toate hypermarketurile, la prețuri bune. Există și varianta cutiilor numai bune de oferit cadou:

Dove Oxygen Moisture Collection, special pentru părul foarte fin, conferă hidratare și volum, conține șampon, balsam, mască tratament și o cutie premium cadou la prețul de 68 de lei, iar pachetul Dove Youthful Vitality Collection revitalizează, conține șampon, balsam, BB Cream și o cutie premium cadou, la același preț de 68 de lei (prețul e aproximativ și poate varia în funcție de magazin).

AHS

Care dintre cele trei colecții pentru păr Dove Advanced Hair Series credeți că vi se potrivește?

par printesaurbana 4

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

29 comentarii

  1. Poate ai scris in alt post si nu am gasit, spune-mi te rog cum ai ‘intervenit’ impotriva caderii parului dupa sarcina? Am nascut acum 4 luni(alaptez) si imi cade parul ingrozitor de mult…stiu ca este normal insa imi este groaza sa ma spal pe cap! Ma gandeam sa iau niste vitamine dar nu am idee ce ar putea ajuta. Merci!

    • Si eu m-am confruntat cu problema caderii parului dupa nastere. Eu nu am intervenit cu nimic in afara de spalat si uneori am folosit masca, dar doar pt ca imi plăcea ca il face mai matasos. Dupa vreo 6-7 luni de la naștere si-a revenit singur. Acum bebe are 1 an si 2 luni, inca alaptez si parul si-a revenit de minune. Cred ca trebuie doar sa ai rabdare. Dupa 6 luni, cand nu o sa mai alaptezi exclusiv, o sa isi revina treptat.

    • Eu am folosit o crema de par de la Vivanatura si o lotiune cu petrol de la Chelstop, dar nu stiu daca sint recomandate in timpul alaptarii…

    • Eu am folosit FORCAPIL capsule. Parul a inceput sa-mi cada cu pumnul imediat dupa ce am nascut. Am tot asteptat in speranta ca se va opri caderea de la sine. Nu s-a intamplat. Am incercat cu tintura de brusture, dar la mine nu a functionat (am inteles ca si asta ar fi un remediu foarte bun). In final am primit recomandarea cu Forcapil, cand deja nu mai alaptam, pe la 4 luni. Tratamentul se face timp de 2-4 luni, cate 2 capsule in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Eu am inceput sa vad rezultatele dupa mai putin de 2 luni de tratament. Contine complex de B-uri, vitamina D si Zinc. Nu stiu daca este recomandat in timpul alaptarii dar cred ca merita sa intrebati la farmacie. La mine a functionat. Parerea mea este ca trebuie lucrat din interior si folosit eventual un adjuvand gen spray pentru cadere etc. Sper sa va fie de folos!

  2. Dove Oxygen Moiștire Collection mi s-ar potrivi.
    Sunt curioasă cu ce ai rezolvat problema căderii părului și a excesului de sebum

    • Excesul de sebum a trecut de la sine, iar pentru caderea parului am folosit o crema de par de la Vivanatura si inca o lotiune de la Chelstop, se gasesc in orice plafar.

  3. Si eu am avut probl cu parul după naștere!
    Cădea masiv!
    Am făcut tratament cu fiole cu aminexil de la Biolage Matrix!
    După o doza șoc de 20 de fiole , puse zilnic, a încetat căderea!

    • As incerca tot Oxygen Moisture, cred ca merge cel mai bine. Si neaparat balsam sau masca.

  4. Buna ziua,

    Va rog frumos, imi puteti spune ce ati facut impotriva ingrasarii parului? Eu trebuie sa-mi spal parul in fiecare seara ca sa nu para gras… Va multumesc frumos!

    O zi buna!

    • Nu am facut nimic impotriva ingrasarii, in afara de faptul ca am spalat parul mai rar. Am observat ca daca il spal des, se ingrasa mai repede. Daca il spal la 7 zile, se ingrasa dupa a sasea zi abia. Probabil e si ceva hormonal la mijloc, nu am dibuit ce.

    • Parul dvs. se ingrasa asa rapid tocmai pentru ca il spalati in fiecare seara.In fiecare zi samponul spala si stratul protector de sebum,iar el ca sa suplineasca lipsa,secreta si mai mult sebum.Indicat ar fii sa nu va spalati cateva zile,chiar daca arata murdar,ca sa aiba timp sa se mai regleze secretia de sebum.Intr-un timp eram in aceeasi situatie si ma dispera spalatul pe cap in fiecare seara,acum abia dupa 3 zile incepe sa se vada putin mai lucios,de spalat,il spal la 6-7 zile.Puteti incerca si samponul uscat ca sa mai amanati.

    • Da, exista sprayurile Battiste, cu care sprayaezi parul la radacina si pare proaspat spalat, capata volum si mai estompeaza aspectul gras.

    • Buna,

      Asta e un mit. Sigur, se poate ingrasa si din cauza asta insa exista si cauze hormonale. Mie in timpul sarcinii mi se ingrasa mult mai rar.
      Si pe fata ne spalam zilnic, nu? Asta nu inseamna ca avem tenul gras. Eu oricate zile as sta nespalata tot nu are vreun efect. Asa l-am avut mereu, si aveam perioade cand il spalam la 4 zile (doar ca zici ca am ulei pe cap). Folosesc produse profesionale.
      Deci, mai sunt si alte cauze.

    • Eu am scalpul sensibil cu tendinta mare de ingrasare. Orice sampon pt par gras as fi folosit imi usca foarte tare scalpul si imi producea iritatii si ulterior matreata (si vorbesc aici despre sampoane dermatologice din farmacii). Asta pana cand persoana care ma tundea la vremea respectiva mi-a recomandat Loreal Professional Sensi Balance. Il folosesc de aprox 1 an si pot sa spun ca am vazut diferenta. Nu il spal 1 data pe saptamana, am inteles ca nici nu este recomandat atat de rar spalatul. Dar 1 data la 3 zile eu zic ca este rezonabil.
      Sper sa va fie de ajutor!

  5. Eu pentru caderea parului am folosit tinctura de urzica si tinctura de brusture. Faceam un amestec din ele, in cantitati egale si puneam si o fiola de vitamina C, le puneam intr-un recipient cu spray si dadeam la radacina parului, lasam cam 30 de minute si ma spalam. Usuca putin parul, dar dupa doua aplicari deja cadea mult mai putin par. Am mai recomandat si altor persoane si a functionat la fel de bine.
    Nu stiu insa cat este de indicat in timp ce alaptezi, dar poti intreba un medic.

  6. Din prezentarea cea noua Youthful Vitality cred ca mi s-ar potrivi. Folosesc gama Dove de foarte mult timp, si pot spune acum ca sunt foarte multumita. Ma refer atat la sampon cat si de gelul de dus.

  7. Gama Oxygen Moisture mi s-ar potrivi de minune! Am avut ocazia sa incerc o mostra de sampon si balsam dintr-o revista si mi s-au parut minunate! Mai ales ca, avand parul fin, am in general oroare de balsam, fiindca il moaie si mai rau, dar in acelasi timp nu pot sta fara el ca se incurca groaznic la ceafa. Balsamul Oxygen Moisture a rezolvat ambele probleme: l-a descurcat si i-a pastrat volumul 🙂 Sigur ii scriu Mosului sa-mi puna setul sub brad!

  8. Eu am parul des, fir gros, greu de aranjat din cauza volumului si cate se ingrasa si repede, spalat la zile?
    Oare gasesc la ei un sampon minune care sa regleze sebumul, sa fie mai usor de aranjat?

  9. Oxygen Moisture e minunata pentru mine pentru ca am parul fin. Am descoperit prima data balsamul si samponul Oxygen Moisture intr-o mostra primita la o revista. Am remarcat prima data spuma fina, aerata si parfumul placut. A doua zi insa (pentru ca ma spalasem cu o seara inainte) am remarcat cat de moale si matasos aveam parul, dar totusi cu volum si parfum discret. O diferenta destul de mare fata de alte produse destul de scumpe pe care le-am incercat pana acum. O recomand, e minunata!

  10. Buna! Descrierea parului tau, Ioana m-i se potriveste manusa….Mi-ar placea sa stiu daca iti faci singura buclele si daca da, cum si cu ce? Si eu iubesc parul buclat dar din pacate e drept si moale si subtire. Pup. Merci.

    • Daaa, uneori folosesc bigudiurile electrice, alteori un ondulator ceramic cu care obtin bucle super rezistente in timp (sigur, se mai lasa ele, dar tot arata foarte fain parul, si nu folosesc fixativ sau alte treburi pt styling). L-am luat dintr-un mall, nu au site si am inteles ca nici un alte locuri nu se gaseste. A costat 330 de lei, dureaza cam 15 min sa imi fac tot parul si ma tin buclele cam 5-6 zile (am parul drept si moale, firul subtire).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *