O experientă de familie wow: picnic nocturn la concert simfonic (P)

Sigur m-ați mai citit scriind că cel mai de preț lucru pe care-l putem oferi copiilor noștri este, pe lângă un univers de iubire care să-i înconjoare mereu, un bagaj de amintiri frumoase în familie. Când or fi oameni mari și-or merge la un pahar de vin pe faleză, să închidă ochii, să simtă briza mării pe piele, să-și aducă aminte de diminețile din copilărie, cu înotat printre perne, de omlete gustoase bătute de mâini mici, de excursii la munte cu rucsacul în spinare, de nopți la cort pe malul mării.

Mă uit mereu cu admirație la copiii mei când facem lucruri pentru prima oară. Ochii lor mari, pumnii strânși, degetele arătătoare în toate direcțiile, și zecile de întrebări. Ce se aude? Ce e aia? De ce face așa? Și mai ales: Când o să mai facem încă o dată asta?

Pentru ei, totul e o aventură. Totul îi bucură și îi ajută să crească. După fiecare nouă încercare, îi văd cu un pas mai independenți, mai siguri pe ei, mai capabili să înțeleagă lumea, mai curioși, mai bucuroși.  Facem tot ce putem pentru a le oferi din toate lucrurile bune, frumoase și utile, măcar o bucățică. Nu suntem bogați și nici liberi să facem orice pe lume, dar ne folosim resursele limitate, timpul, răbdarea și banii, alături de cele nelimitate, să trăim experiențe interesante cu ei, experiențe noi, diferite, sau pur și simplu frumoase, chiar dacă nu unice.

Iertați-mi lungul preludiu, mi-e greu să fiu la obiect când scriu despre bucuria copiilor de a explora. Vreau să vă invit la o astfel de experiență unică pentru familie: un picnic nocturn în compania uneia dintre cele mai faimoase orchestre filarmonice. Un ceva ce nu se întâmplă în fiecare seară de joi! 🙂

Pentru copiii mai mărișori, care nu se culcă la ora 8, ca ai mei, un concert simfonic transmis live și ascultat într-un parc din oraș, pe pătură alături de mama și tata, încojurat de luminile parcului, cu ochii la ecranul care va reda imaginile incredibile din grădinile Schönbrunn, jocurile interactive cu teme muzicale, atmosfera frumoasă, muzica absolut incredibilă care le va ajunge direct la suflet, ei da, astea toate sunt premise pentru o amintire de familie nemaipomenită!

Concert Viena Bucuresti

Haideți joi seara de la 21.15 în Parcul Unirii. Puteți aduce cu voi limonadă la pachet, biscuiți cu miere și lapte cald la termos. Vă așezați pe păturici cu ochii la ecranul imens și vă lăsați purtați de valurile muzicii fermecate compuse de Georges Bizet, Hector Berlioz, Francis Poulenc şi Maurice Ravel, sub conducerea dirijorală a lui Semyon Bychkov și cu participarea pianistelor Katia și Marielle Labèque.

Evenimentul Vienna Summer Night Concert se întâmplă joi pentru prima oară în București și va deveni tradiție, sper eu, să putem și noi ajunge când copiii noștri vor avea o oră de culcare mai relaxată. Transmisiunea live open-air din grădinile Palatului Schonbrunn se întâmplă simultan în 4 orașe europene, iar cea de la București este asigurată de Biroul de Turism al Vienei în colaborare cu Orchestra Filarmonică din Viena. Organizatorii vor pune la dispoziția publicului pături de picnic, dar și pelerine în caz de ploaie.

VIE SNC2015 - 1284 © RichardSchuster

Tot în Parcul Unirii, joi seara micuții sunt invitați să testeze jocul muzical interactiv NAMADEUS, care face muzică din numele celor care îl joacă, transformându-l într-o interpretare originală a lui Mozart. Jocul va fi disponibil în Parcul Unirii încă din 25 mai, ora 16.00.

Încă o veste bună este că dacă veți participa la minunatul picnic nocturn simfonic, puteți câștiga o excursie pentru două persoane la Viena în perioada 29 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, care include zborul, cazarea într-un hotel de patru stele, cartele Vienna Card pentru transport intraurban, dar și o sesiune exclusivă Meet & Greet cu Orchestra Filarmonică din Viena în timpul repetițiilor pentru Concertul de Anul Nou. Ce trebuie să faceți este să postați pe Facebook, Instagram și Twitter poze și păreri din timpul concertului, cu hashtagul #viennaconcert.

VIE SNC2015 - Final © RichardSchuster

Joi, 26 mai, de la 21.15, în Parcul Unirii, picnic nocturn pe muzica live a Orchestrei Filarmonice Viena. Intrarea este liberă pentru toată lumea!

Mai multe informaţii despre eveniment sau despre Viena, capitala europeană a muzicii, găsiţi pe www.concert.vienna.info

www.instagram.com/viennatouristboard www.twitter.com/ViennaInfoB2B

Credit foto concert 2015: Richard Shuster

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

4 comentarii

  1. Super interesant! Păcat ca nu sunt din Bucuresti, iar pentru copilul de 3 ani jumătate e deja prea tarziu ? si mai e si in timpul săptămânii… Distractie placuta celor care vor merge. Sunt sigura ca merita! Super inițiativa!

  2. Super eveniment! As vrea sa fie si in Timisoara. P.S Eu as duce copilul si in carucior/sistem de purtare, nu pateste nimic daca doarme acolo sau se culca mai tarziu o data. Culcat la 8 mi se pare devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *