Uite, tu chiar ești foarte tare!

Da, tu! Ești foarte tare!

Nu contează că ai un copil, doi, patru sau nici unul. Nu contează că ai șef sau ești șef. Că nu dormi pentru că alăptezi sau pentru că ai insomnii sau pentru că citești până răsare soarele.

Ești foarte tare, doar că momentan nu mai vezi asta. N-o mai vezi pentru că ești foarte obosită, singură, pentru că toate grupurile astea de facebook te fac să te simți greșită și vinovată, pentru că ai prea multe pe cap, prea mult zgomot, prea puține lucruri care te fac să te simți bine.

Despre asta am vorbit cu Otilia Mantelers la Pitești în fața unei săli pline ochi de femei, adolescente, bunici, mame și copii.

Cum a fost? Incredibil. Au fost câteva momente în care, deși erau peste 300 de oameni în sală, era atât de liniște în timp ce vorbeam că mi se auzea respirația în boxe. N-am trăit niciodată atât de acut sentimentul unei conexiuni vindecătoare.

018

Am discutat împreună cu Otilia despre ceea ce observ eu că sunt cele mai apăsătoare probleme ale femeii astăzi. Pe toate grupurile și în toate discuțiile, femeilor le e este greu pentru că sunt obosite, pentru că nu au timp, pentru că și-au pierdut intimitatea, pentru că se simt singure, furioase, vinovate, pentru că nu primesc și nu știu să ofere apreciere, pentru că nu se iartă și nu se lasă să aibă succes.

Eu cred că toate astea sunt, de fapt, despre noi. Asta nu înseamnă că sunt din vina noastră, dimpotrivă. Înseamnă doar că dacă ne-am da timp și iubire așa cum dăm altora, ne-ar fi mai ușor.

Am montat un clip cu câteva momente de la Pitești. Nu am avut cameraman în timpul discursurilor, am pus telefonul pe record un trepied și l-am lăsat să meargă, de asta uneori vorbește Otilia și mă văd eu sau invers. Important e ce se aude.

La final, am primit multe întrebări și opinii frumoase de la adolescente, de la mame, bunici și educatori. Am simțit că a fost o întâlnire bună pentru toată lumea.

Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să ne întâlnim la Pitești, mulțumim Loncolor pentru parteneriat, Cinema Trivale pentru găzduire, poze și clipul profesionist montat de la începutul filmului de mai sus, Smart Academy for Languages pentru invitație, îi mulțumesc Otiliei pentru că a acceptat să fie alături de mine în această lansare de carte mai specială, pentru că de fapt, asta a fost, o lansare de carte în care n-am vorbit deloc despre cărți, doar despre noi. Otilia mi-e prietenă bună, o admir și o prețuiesc mult.

Multe poze de la eveniment am pus aici. Mulțumesc celor prezenți, care au înțeles și ne-au primit cu inima deschisă.

015

105

179

IMG_0370

IMG_0410

IMG_0416

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

8 comentarii

  1. 1. ma bucur enorm ca maine implinesc 1 luna fara Facebook, imi dau seama cate persoane sunt la fel de chinuite de orele pe care le fura din viata noastra aceasta retea de socializare si ca sunt atatea alte persoane in afara de mine care sufera de asta.
    2. cu vina ma recunosc si eu, abia acum, dupa ce am implinit 33 de ani si am trait o viata crezand ca ceea ce am nu este meritul meu si am avut noroc si mila de la Dumnezeu si prieteni buni, etc, am descoperit cat de mult este meritul meu, cum sunt motor pentru toate si mi-am atribuit fraza, MERIT SA PRIMESC TOT CEEA CE DARUIESC.
    3. ma bucur de pe acum ca atunci cand te voi intalni intamplator nu-mi va fi teama si rusine sa te deranjez si voi veni sa te imbratisez si sa-ti spun personal ceea ce iti spun mereu aici, cu recunostinta pentru tot ceea ce invat alaturi de tine, „MULTUMESC”.

  2. As fi vrut sa fiu si eu acolo, de fapt la toate evenimentele organizate de tine, cred ca sint stătea de învață si de descoperit despre noi înșine, si despre oameni in general… Poate ajung si eu intr-o zi, desi nu locuiesc in tara…

    Pana atunci, o întrebare pentru tine, daca nu te superi.. Am remarcat tot mai des in postările tale recente cuvântul „vindecător”… pt tine, pt copii, pt audiență, etc… Ce anume înseamnă asta?
    Adică asa înțeleg cand ma gândesc la oameni care au suferit, oameni cu complexe, aducă mai toti oamenii… Dar la copii, copii senini si Fericiți, ce înseamnă vindecător? Sa se vindece „de ce?”
    Nu e o întrebare ironica, chiar mi-ar placea un articol mai aprofundat despre asta, cu exemple de acțiuni vindecătoare si cu exemple de ce anume se vindeca prin acele acțiuni…

    Sunt un mare fan al tău, iti doresc sa mergi mult si bine in direcția asta aleasa de tine, avem nevoie de mulți mulți mulți ca tine!

    • O poveste, de exemplu, te poate vindeca de frica (valabil si pentru copii). O alta te poate ajuta sa treci peste frica de moarte. Si tot asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *