Zi de punct și de la capăt

Mi-am imaginat ziua asta altfel. Am scris un text lung despre așteptări și prieteni. Am făcut chiar și un mega pps cu vreo 70 de poze, comentarii funny și o melodie de fundal cu mesaj, cu gîndul să-mi iau rămas bun într-un mod cît mai plastic. Mi-am făcut curat pe birou, sub birou și pe hard, mi-am cărat acasă ramele foto, căștile, cablurile, încărcătoarele, casoletele, revistele… pentru ca azi să fie mai ușor. Mai am doar cana, o folie de paracetamol și-un ghiveci cu frunze.
E ciudat… mă simt ca într-o zi oarecare. Lipsesc drama, lacrima din colțul ochiului, teama de mîine. În locul lor e un chef nebun de lucruri fără margini, de zile fără ședințe, de discuții lipsite de cuvinte precum „plată” și „deadline”. O fi vremea de afară, o fi ia galbenă care-mi lasă umerii să respire, sau poate primul curs de dans la care mi-am propus să merg diseară. Sau poate sînt toți oamenii din jurul meu pe care chiar dacă n-o să-i mai văd de mîine, o să-i am aproape ca pe niște poze pe peretele din stînga patului. Pentru că unele lucruri nu se uită.

LE: Nah ce poster am primit de la colegi. Thx guys, uite fix genul de lucru care nu se uită. Mai ales pentru că îl înrămezi și-l pui în sufargerie, să te dai mare cu el.

Și… la mulți ani, mamă. Îmi pare rău că n-am început cu asta. Tu ești mai importantă, sigur că ești, dar uite că m-am luat cu realitatea imediată și am uitat pentru cîteva minute că la 357 de km de mine, într-o fabrică de textile, tu zîmbești amabil în stînga și-n dreapta, primești flori, împarți prăjituri și-ncerci să-ți aduni gîndurile de departe. Te iubesc pentru atît de multe lucruri că nu mi-ar ajunge un pps cu 70 de slide-uri să le cuprind.

LE cu mama: între timp i-a sosit surpriza, mulțumesc complicelui Toma!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

14 comentarii

 1. Verusca, draga mea, La Multi Ani mamei tale!!
  Vezi cate lucruri pe lumea asta sunt mai importante decat o schimbare de job?
  Oh, atat de multe…
  E frumos sa fii melancolica, insa daca iti iese si fara drama, e cu atat mai bine, cred eu (campioana la drama si cufundare in butoiul cu melancolie), e un nou inceput si pentru ca toate lucrurile se intampla cu un rost, important e ca va veni ceva nou, pentru tine special scris in cartea vietii.
  🙂
  Sa ai o zi fabuloasa!!!!!

 2. Ana fata buna si frumoasa, multumesc de vorbele bune, zi excelenta sa fie si la tine!
  Victor, yes, the downshifting begins.. 🙂

 3. Ultima ora va fi cea mai ciudata… te apuca asa o stare de prostratie in care parca te poti vedea pe tine profesional din afara…Am incredere in tine ca foarte curand vei citi posturile astea si te vor amuza, iti vei fi recastigat deja linistea legata de cariera. Sa fi convinsa ca ai mult mai multi prieteni decat crezi!

 4. la multi ani pentru doamna Mama lu` Verushka.

  Verushka, daca imi permiti 2 sfaturi pentru ziua de azi:
  1.mai bea o ultima cafea din aia proasta de la birou.
  2. poti sa nu te mai preocupi (sa iti pese atat de mult) de aceasta zi (adica sa o ingropi) si sa te gandesti la ce ai de facut maine…

  Capu` sus… ca din ce am citit eu aici… esti o moldoveanca desteapta

 5. Kirov, multumesc de urarile pt mama mea, multumeste si ea, ca doar e o doamna.
  1. Cafeaua de aici e chiar buna, ca e de la espressor d-ala meserias. Pacat ca eu nu beau cafea (numa’ daia decaf facuta la espresorul meu d-acasa).
  2. Perfect de acprd cu ce spui. Ingropata e. Aaah ce bine va fi miine…

 6. Kirov, da, dar sa stii ca poza e reala, sint chiar eu la party-ul de ziua mea de anul trecut, in camasa imensa a nasului meu si cu pompoane de scolarita in cap, a fost petrecere retro!

 7. La multi ani pentru doamna mama ta!!!
  semneaza autoarea pampoanelor. Confirm ca sunt reale – facute in 10 min ….

 8. Daca tot vine nunta,nu vrei sa faceti cursuri de dansuri populare? Sunt super instructorii si avem deja 2 perechi de viitori miri.
  E bine ca scrii si despre pierderea locului de munca,se imtampla multora in ziua de azi,ajuta.
  Succes in tot ce vei intreprinde!

 9. Hei, Mihaela, ne-am gindit la dansuri populare, dar totusi la rochia cu trena si costum cu papion merg mai bine un vals si-un tango… Hm… nu stiu ce sa zic. Muzica populara nu prea e genul meu… no offence… Daca ar fi dupa mine, as face valsul miresei pe Billy Idol, cu ciorapul rupt si manusi cu tinte… 🙂

 10. singuru’ comment la postu de azi:
  la multi ani doamna mama lu’ Ioana! (yo totusi raman la numele asta ptr asemenea urare)
  Iyi ki dogdun!(laudat sa fie ca te-ai nascut-tr.n.t.)

 11. Am scris in sfarsit primele cuvinte pe blogul meu,te rog arunca si tu un ochi din cand in cand si spune-mi cate ceva.Merci anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *