Vreau sa ma duc la mare in weekend, pentru ca e ultimul de vara, pentru ca tot anul asta, prinsa cu munca si cu nuntile mele si-ale altora, n-am apucat sa ma balacesc si eu in apa (ma rog, dat fiind ca nu stiu sa inot deloc, practic tot ce pot sa fac e sa ma bag in apa pina la sold si sa improsc vecinii de val, asta daca nu cumva am noroc sa dau peste vreun copilas care sa-mi imprumute colacul lui cu ratzusca), sa ma perpelesc la soare pina fac basici pe umeri, sa-mi las sotzu sa-mi toarne nisip si mucuri de tigara in buric, sa plec de pe plaja cu alge si etichete de bere-n par, sa-mi crap pielea de pe talpi in ace de seringa si cioburi de sticle de vodca, sa-mi trag slapii de sub pletosul care-a adormit linga rogojina mea, sa stau 3 ore la coada pentru o clatita in care urda s-a acrit demult, sa fac pipi in localitatea vecina, ca in vama sint doar doua toalete care dau mereu pe-afara, sa dau sute de lei pe-o camera c-un pat strimb si-ngust care scirtiie, sa fac dus cu apa caliie, sa primesc saramura de peste rece si berea cald la doua ore dupa ce le-am comandat, sa-mi umplu masina de praf si noroi, sa-mi iau amenzi ca ma grabesc sa ajung pe plaja, sa mi se fure ochelarii si i-podul de pe prosop, sa-mi toarne vecinul de cearsaf niste manele in ureche, sa-mi orbesc retina in ghiuluri si lanturi si embleme de gipuri…

Sau as putea sa ma duc la Balcic.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4167

16 comentarii

 1. Chiar asa, ce conteaza ca ai o seringa infipta in picior, important e sa te simti iubita! Si ce, in Vama gasesti loc de cazare? Sau te duci cu cortul?

 2. Merat, niciodata nu e asa simplu… 🙂
  Victor, in vama nu ma cazez ca e scump si murdar peste tot, la cort nu merg decit in zone mai wild gen tuzla sau vadu, iar in 2 mai nu gasesc nimic liber. deci probabil va fi Bulgaria.
  Dan, prima oara n-am facut nici baie nici plaja ca a fost frig. A doua oara a fost scurt si tot in Bulgaria.. Practic, doar o zi a fost cu adevarat "la mare". O zi in toata vara… Cam egal cu zero, daca ma gindesc ca in anii trecuti mergeam 10 weekenduri la mare in fiecare vara. Asa ca mai vreau o tura anul asta. Vreau, vreau!

 3. Oh, Balcic… Iti recomanda cineva care a trait toate senzatiile tari ale litoralului romanesc in vara asta…
  Si ca sa-mi fie de leac, ma mai duc odata, pe 12 septembrie. Pentru mine atunci se termina vara…
  Despre vara ta, nu am cuvintele la mine (si asta e de bine!)
  Repet, sper sa vina ziua cand am sa te intalnesc sa-ti spun si ce nu pot sa-ti spun aici.
  Savureaza-ti fericirea ca pe un frape intre doua dansuri pe plaja cand valul se sparge aproape de talpile tale desculte.

 4. Ionouka, cum sa te duci la Balcic?!!
  Pai la ce-ti ofera Romania, e pacat, nu alta.
  Cine stie cand te mai intalnesti cu o oferta ca cea descrisa de tine. 🙂
  La Vama deci!!! Ca peste putin timp va fi statiune de lux.

 5. la greci…? :-PP
  e frumos la greci si ieftin(comparativ cu mamaia).
  dar, in principal, frumos.
  Pleci la noapte(cu masina), dimineata esti in Grecia.
  Halkidiki sau Thassos.
  Duminica seara pleci inapoi.
  🙂

  dar daca nu la greci, macar la bulgari.

 6. Anna, welcome back! Din pacate n-am vreme de greci, ca pot pleca abia simbata dimi, dar tare-ar mai merge un thassos….
  Iulian, da, niste oportunisti. si mai fac si reducere de final de sezon, ai dracu ei… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *