Back in… taste business: Chez Marie




Traiesc. Am iesit din birlog sa va anunt ca… we have a winner. Un cistigator al stomacului si papilelor gustative. Un nou restaurant preferat. Locul acela in care te duci cind ai chef de ceva bun. De mincare buna, de o stringere buna in brate de la buna stapina a locului, de decor bun, de voie buna.

Am mincat, in ordinea celor prezentate mai sus, salata Chez Marie, cu piept de rata afumat, salata verde, rucola, toate imbracate intr-un sos foarte la moda, violet, cu fructe de padure. Apoi ne-am infipt dintii in cel mai moale scalopin de porc, cu sos de lamiie si legume la gratar. Iar marele final s-a produs cu galagie din cauza mormaielilor mele de incintate, deloc elegante insa extrem de bogate-n decibeli. Placinta de mere cu inghetata de vanilie, plus o portie de fondue de ciocolata cu inghetata de nuci despre care pot spune fara dram de indoiala ca este cel mai bun desert pe care l-am mincat vreodata in Romania si peste tot. Mai bun decit orice papanas, decit strudelul vienez si flanul spaniol. Cel mai bun.

Doamna Maria Dima, stapina locului, a stat cu noi la masa si ne-a povestit despre oamenii care-i calca locul, despre pozele cu ambasadori si presedinti de pe pereti, dar mai ales despre dragul cu care-si intimpina musafirii. Curioasa ce si cum ne-a placut, a privit multumita cum mincam tot din farfurie. Doamna Maria ne-a convins. Cu farfuriile calde si pline, cu vorba ei moale si inteleapta, cu sosul de fructe de padure turnat in salata si cu cel mai bun fondue de ciocolata.

Si apa plata e delicioasa la doamna Maria. Adica Chez Marie.

Detalii mai multe va ofer in revista, ok? Nitica rabdare.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

12 comentarii

  1. You're baaaack >:D< si you're back cu poze sadice :)) Eu mananc pufuleti acum si visez la ce ai tu in poze. Pare totul atat de bun ca aproape am simtit gustul de la inghetata de nuci :)) Have a nice Sunday evening, you guys!

  2. Hei, not fair! Eram incantata de pastele mele aburinde pana sa vad postul tau.. Pot sa ma angajez si eu la voi acolo, unde mancatul de chestii mirobolante face parte din job description?:)

  3. Wow! Pe mine m-ai convins sa fac rezervare doamna Maria.
    A, si… thank God you're back! Nu ai parut a avea o dispozitie buna in ultma vreme, iar asta ne influenteaza si pe noi, cei care te citim cu regularitate si verificam blogul de 3 ori pe zi cu o pofta nestapanita de noi posturi. Yupiiii!

  4. Hei, u guys. Am o zi tare umpluta. Asa ca zic scurta ca desertul chiar E genial, ca sint bine mersi, putin preocupata de niste treburi.
    Varza, reteta e simpla: salata verde, rucola 5 frunze, 10 bucati subtiri piept de rata afumat, putine roshii cherry, si un sos din smintina amestecata bine cu fructe de padure proaspete. Si cam atit.
    Dani, asta nu e chestiune de job. e chestiune de pasiune. adica nah, eu fac asta de ceva vreme, numai ca acum in sfirsit pot sa convertesc vizitele mele culinare in ceva util pentru altii.
    Merat, ah ce pofta-mi faci cu pufuletii aia…
    sa aveti zi aerisita voi, da?

  5. Interesante combinatii "gustative"…dar daca tot ai adus iar vorba de mancare,si mai ales de ceva dulce mi-am amintit ca trebuie sa ma milogesc si eu undeva pentru o favoare. M-am inscris la concursul "i love milka",mai mult dintr-o ambitie,si asa cum nici o ambitie nu e completa pana nu castigi ceva,m-am hotarat sa castig concursul. Asa ca ma milogesc si eu dupa voturi la http://www.ilovemilka.ro/mesaj?msgid=d7ef9122706929cba180ff25d4811b81 . Merci,si asteptam cu nerabdare revista!!

  6. Ioana draga, foarte bine arata 🙂 si daca tot suntem la discutii despre mancare, poate vrei sa vezi articolul meu despre un loc deloc luxos, dar foarte interesant din Varsovia: bar mleczny (milk bar) – cantina comunista ce inca functioneaza in amintirea vremurilor trecute. Sper sa iti placa! Pozele nu sunt chiar reusite, dar aparatul meu nu e stralucit: http://bucataras.ro/articole/3556/bar-mleczny–unde-a-manca-inseamna-a-pasi-in-trecut.html Si te astept in vizita! (inca nu am ajuns la posta, sper sa reusesc maine)

  7. Am salivat! ..asa cum am salivat si inca salivez la prajitura de mere cu inghetata de rom de la Casa, pe care trebuie sa o probez.. si in weekend-ul asta imi iau iubitul si fugim cu tot cu rezervare acolo! 😀 ..iti voi impartasi impresiile apoi si iti voi oferi creditele :D:D:D

    • Chiar azi am fost la Casa la o ciorba de pui a la grec. Bun! Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *