Cel mai bun libanez din oras: Chez Toni

Nu m-am dezemticit inca dupa noaptea de haos, nici parul nu mi l-am aranjat, in schimb am descoperit un restaurant nou libanez despre care zic fara pic de jena ca e cel mai bun din oras. Am mincat la mai toate circiumile libaneze din oras, majoritatea sint bunicele, dar asta le intrece pe toate.

Se numeste extrem de libanez (NOT), respectiv Chez Toni, si o gasiti in complexul Pescariu, pe Barbu Vacarescu. Domnul Toni, libanez get beget mutat cu afaceri in Romania de vreo doua decenii, gateste la el in restaurant nu cum se gateste in restaurantele libaneze, ci cum se maninca in bucatariile libaneze. Adica proaspat, rapid, sanatos si bun de lingi pe degete.


Poate va ginditi ca nah, humusul e humus. Naut zdrobit, ceva condimente, lamiie. ce mare scofala! E ok, asa ma gindeam si eu pina ieri. Dar humusul poate fi mult mai bun decit humusul pe care-l stiti deja. Iar salata fatoush cu suc de rodie e incomparabil mai buna ca cea pe care ati rontait-o pina acum. Ca sa nu mai zic de Baba Gannouj, din vinete proaspete, coapte, cu ardei gras, ceapa, usturoi si patrunjel, nu se compara cu ce-am gustat prin alte locuri. Gusturile din farfuriile domnului Toni sint mai fine, mai curate. Trebuie sa incercati. Preturile sint decente, locul e elegant, tare ne-a mai placut.

Mai ales ca la final am primit o portie de desert libanez numit Ashta, din lapte fiert si prins, smintina, fistic tocat, citeva felii de banana proaspata si o miere cu aroma de trandafir cum n-am gustat in viata mea. Usor de nici nu stiu cum s-a strecurat in stomacele noastre ultrapline cu bunatatile de mai sus…


Azi incercam indian. Trebuie musai sa pun la loc kilogramele pe care le-am pierdut cu tot stresul din ultimele zile. Si mai sint doua saptamini pina la Roma… Si mai am atitea sa va spun, si zero timp s-o fac… Uf, tre sa ma organizez mai bine. Sau sa dorm mai putin.

Sa va bucurati de ziua asta ploioasa!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4189

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *