Ce-am invatat (sau ce stiam, dar mi s-a confirmat) zilele astea pe litoralul romanesc. Rapid, inainte sa cad lata cu obrazul bine copt pe covorul meu grena.

Majoritatea celor care fac nudism arata naspa (sint batrini, prea grasi, prea slabi, strimbi, umflati, galbeni etc)

Bulgarii au Magnum (la cornet, la noi se cheama Top Gun) cu aroma de Mojito (si nu primesc lei romanesti, asa ca nu stiu ce gust are, dar tare-am poftit s-o gust).

Mahmureala de dupa o pileala cu Jagermeister este floare la ureche (in afara de usoara ambiguitate in creier vreme de 15 minute, n-am avut probleme). Pfuu si ce-am mai dansat si ce m-am mai tavalit pe-acolo prin nisip, ceva deosebit, va spun. Cei mai treji spun c-am fost foarte simpatica, nu-i contrazic ca nu prea-mi mai aduc aminte.

Nu cautati ferma de midii de pe linga Shabla din Bulgaria, ca nu exista. Am cautat-o noi trei ore pe toate drumeagurile, n-am gasit urma de cochilie. Deci nu exista. Iar cei care spun ca au fost acolo si-au mincat demential si ieftin, ori mint ca sa faca pe interesantii, ori au fumat ceva foarte tare. Si ii rog sa-mi spuna ce, ca vreau si eu sa gust din midiile alea.

Cel mai bun peste in 2Mai-Vama veche se maninca la Black Sea, cum vii dinspre Mangalia pe dreapta, imediat dupa biserica noua. Ciorba de peste e gustoasa foc, icrele sint nemaipomenita si intotdeauna proaspete, iar pestele e curat si excelent preparat, ca sa nu mai zic de cele trei soiuri de mujdei care-l acompaniaza. Se asteapta cam mult, ca e mereu aglomerat, dar merita. Mai ieftin si mai bun ca la Micul Golf.

Felul in care se string oamenii ca mustele in jurul becului de la Stuf inca ma fascineaza. Toti se invirt in jurul stilpului cu bec in virf ca niste cosasi fara cap, sorbind din licori si dind din plete in speranta unui final de noapte cit mai romantic. Putini sint cei norocosi, insa. Restul adorm pe plaja cu nasul in paharul de vin al colegului de betie sau se retrag spre camerele scumpe si mirosind a mucegai in care-si dorm betia doar ca a doua zi s-o ia de la capat cu sperante proaspete. Deci, care-i faza?

Ma scurg spre dormitor, unde sigur ca e exagerat de cald, dar si ce daca, inca am nisip in buric si in plus de asta, am o sticla de Jagermeister la congelator, oricit de cald se face, el e rece si tare, deci media iese buna pentru confortul meu termic.

Sa dormiti dusi va doresc, eu am inceput deja.

Deci, care-i faza cu toate cele de mai sus? Voi ati vazut vreun nudist (de meserie, nu diletanti d-astia de-si arunca boxerii ocazional ca sa impresioneze cu marfa expusa) pe care sa vreti sa-l luati acasa? Ati gustat midiile alea bulgaresti? Ati gravitat circular in jurul becului de la Stuf? Cine imi aduce un Magnum Mojito? Si mai ales, cu cine beau un Jagermaister la Sibiu?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

16 comentarii

  1. Bai, de 1 mai acea ferma exista. Am fost noi si nu eram nici fumati nici beti. Eu una n-am mancat, ca nu mananc de fel, insa exista, s-au mancat midii de toate natiile in jurul meu. Nu e langa shabla, e mai jos de shabla. Vreo 20 de km sa tot fie dupa granita, daca nu mai mult. Se face un drum dreapta si apoi unul stanga si apoi mega serpuiala pe un drum ffff ingust de zici ca mori acolo. Si dupa aia ajungi. Parol.

  2. :))) deci la primele 3 intrebari NU..iti aduc eu cam pe la sfarsitu lunii un mojito..m-as oferi dar am gatu in pioneze

  3. Eu stiu ca Magnum e un produs Algida, pe bat.
    TopGunul nostru e Delta-Nestle.

    Ce s-o fi intamplat de in Bulgaria de a ajuns incrucisata inghetata, ba si cu aroma de mojito? 😀

    Sunt curioasa si eu, nici pe net nu am descoperit asa o combinatie.

  4. Nu stiu cat de profesionist era in practicarea nudismului, dar anul trecut am vazut in Vama unul numai bun. Ce-i drept, dupa ce-a iesit gol din mare, s-a infofolit in costumul de scafandru si n-a mai fost asa interesant:)

  5. Doooaaamne ce chiauna trebuie sa fi fost de-am publicat un post fara titlu… 🙂
    Andrada, dubios, ca mie mi s-a explicat altfel, evident, gresit…. Deci exista. Mai incercam si data viitoare.
    Yoana, nu Mojito, ci Magnom mojito la cornet. Aduci? De unde? Chiar poti?
    Zuzu, ce e aici si ce e dincolo sint 2 lucruri diferite. Ce la noi se numeste top gun si e la cornet cu vanilie sau ciocolata la ei se numeste magnum si e cu vanilie, cu ciocolata sau cu mojito. N-am gustat, dar arata EXACT la fel cu ale noastre, pina si bomboana de ciocolata din virf e la fel. Au si Magnum pe bat, ca ale noastre, plus niste sortimente foarte misto cu fistic.
    Ambasadoarea, ala clar nu era profi, era un semetz extrovertit. Bun si el, nu zic nu, dar eu cautam aici un contraexemplu serios… 🙂
    Zi buna sa ne fie! Eu am inceput prin a-mi imprastia mincarea saptaminala pe scarile din fata institutiei.

  6. multumim frumos, VertAnge. asa da, cu coordonate GPS mai venim de-acasa, nu mai orbecaim ca bezmeticii. culmea, am fost aproape de ea, numai ca in mintea noastra ea era in apropiere de Shalba si nu de Kavarna. traseul nostru prostesc ne-a dus pana la Kavarna pe drumul Shabla – Gorun – Porucik, dar am zis ca suntem prea departe si ne-am intors in Shabla ca sa o luam pe drumul de care merge chiar pe coasta. am mers pe el pana la Tyulenovo si ne-am intors.
    de-acum stim, multumim frumos, data viitoare cand ajungem in Vama vom manca si midii la Dalboka.

  7. vai dar ce nudist (unul, da:D) am vazut!!! nu la noi, nu la bulgari ci in thassos, pe paradise beach 😀
    o bunacune de barbat, inalt, brunet, la vreo 35 max 38 ani, cu plete negre (nu sunt fana barbat cu plete- dar pe el il prindeau foarte bine)bine facut (nu genu sala de forta, ci doar… ingrijit)…am trecut prima data pe acolo in drum spre gereta/ fast food nr 2 de pe plaja…apoi dupa vreo 2 ore din nou…trebuia sa mancam (prima data doar am verificat terenul ;)) )de fiecare data reactia a fost aceeasi "uau!!!!"
    am uitat sa spun…era acolo cu nevasta – si ea frumusica foc si cu …cei doi copii…si …spre surprindera noastra l-am auzit spunandu-i copilului ca "are voie in apa dupa ce mai bea putin suc"…mda…IN ROMANA!
    …doar familia asta merita amintita :d…in rest exact "specimenele" pomenite de tine 😀

  8. Jager… bleah. Sorry. La stuf nu-mi place, dar am stat nevoita fiind sa accept placerea altora. Magnum nu e si la noi?

    Am vazut eu unul. Sa-ti dau o poza pe mess?

    Midiile nu-mi plac, deci… 😀

  9. @ ioana: la cartierul lor general din golfuletul de la 2 mai exista si profesionisti placuti ochiului.

    @ robo: voila! daca scria ioana un post inainte de mersu' la mare cum ca vreti sa ajungeti la ferma de midii, imediat sareau cititorii cu coordonate GPS in loc de traseu prostesc.
    data viitoare o sa fie mai bine 🙂

  10. Jagermeister e un fel de bitter ceva mai dulce, un digestiv puternic alcolizat! Bun si rau in acelasi timp, da' bun!
    Evergreen, sigur ca Magnum e la noi, dar nu de mojito
    Vertange, genial! :))

  11. Mihai, da, intre timp m-am convins ca exista, nu stiu insa daca mai ajung anul asta, si asa mi-e o poftaaaa…
    Kid, da, stiu de Uniqum, e si pe la noi, ba chiar am ceva promisiuni cum ca voi primi in dar o sticla intreaga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *