… inca aici, pe undeva, oarecum pierduta intre o casa (plina de cutii si praf si goala de internet), un birou (in care toate suna, striga, vor, cer, asteapta), o masina (alergata intre aeroport, casa, studio de montaj, TVR, birou, noua casa), o casa noua (inca fara gaz si internet), o viroza cretina (ma dor toate, tusesc, dorm mai prost ca un bebelus de doua saptamini, pacat ca nu pot si plinge ca unul), prieteni (care-mi poarta de grija si care deja nici nu ma mai suna sa ma streseze, se rezuma dragii de ei la sms-uri de incurajare), o falca (in continuare imobila si umflata), un stomac (tot mai strins din cauza lipsei de mincare solida).

Se dau lucrurile peste cap, se inghesuie, se transforma totul. Inainte sa adorm, mi se pare ca aud scrisnetul lumii in timp ce reaseaza parametri. Astept linistea de duoa. Sint curioasa cum va arata viata mea din momentul in care o sa reincep sa respir normal. Vreau sa stau intinsa pe pat, fara sa ma doara nimic, fara sa sune telefonul, fara sa trebuiasca sa ma grabesc spre undeva, fara sa am ceva urgent de gindit. Sa stau. Doar eu. Atunci poate-o sa-mi reamintesc lucruri.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

9 comentarii

 1. Ioana, nu cred ca ai nevoie de sms-uri de incurajare! Si incep asa: pot sa fac ceva?! Da desfac vreo cutie? Sa-ti trimit niste prospecte de aragaz, sa te ajut sa iei o decizie? Iti cumperi aragaz, ai un buget, sa ma uit dupa ceva? Sau trebuie sa-l muti din ala vechi in ala nou, pot sa-l mut eu! Sau Dan al meu! Pot sa-ti scriu vreun text, sa iau notite, vrei sa-ti redirectionezi telefonul la mine (in viata de zi cu zi sunt secretara! De top! Fara niciun misto!Daca nu cea mai buna din tara asta de 3 lei macar in top 3! Nu ma laud! Nici nu pot sa fiu modesta, aia e!) sa preiau mesajele, sa-ti redau doar ce e important si sa deleg/ rezolv restul?!? Fata draga, ai nevoie de odihna, in primul rind de asta! Ai nevoie sa-ti treaca toate cele, cand esti bolnav clachezi! Ocupa-te prioritar de sanatate si de nimic altceva! Lumea nu se darima, lumea nu moare! Tu da! Te rog Ioana, pot sa te ajut? Te imbratisez cu drag! Cu drag si ingrijorare!

 2. Hei. Uite o propunere. Sunteti invitatii nostri la Slatina, intr-un weekend, cand vom fi cu totii linistiti. Si-ti promit ca acolo poti sa stai, doar tu cu tine, daca vrei, sau cu Liviu, sau cu noi toti.Viata are alt ritm si zilele trec altfel,probabil stii pentru ca ai locuit in provincie. Si inca o propunere ar fi, de Craciun, pe 27 mai exact sa veniti la un botez oltenesc in familie, fara pretentii, cu -se pare-ciorba de potroace, la cererea nasicii.Luati in calcul variantele, noua ne-ar fi drag, si cand trecem hopurile, ne mobilizam la stat.

 3. Hei. Uite o propunere. Sunteti invitatii nostri la Slatina, intr-un weekend, cand vom fi cu totii linistiti. Si-ti promit ca acolo poti sa stai, doar tu cu tine, daca vrei, sau cu Liviu, sau cu noi toti.Viata are alt ritm si zilele trec altfel,probabil stii pentru ca ai locuit in provincie. Si inca o propunere ar fi, de Craciun, pe 27 mai exact sa veniti la un botez oltenesc in familie, fara pretentii, cu -se pare-ciorba de potroace, la cererea nasicii.Luati in calcul variantele, noua ne-ar fi drag, si cand trecem hopurile, ne mobilizam la stat.

 4. Hei. Uite o propunere. Sunteti invitatii nostri la Slatina, intr-un weekend, cand vom fi cu totii linistiti. Si-ti promit ca acolo poti sa stai, doar tu cu tine, daca vrei, sau cu Liviu, sau cu noi toti.Viata are alt ritm si zilele trec altfel,probabil stii pentru ca ai locuit in provincie. Si inca o propunere ar fi, de Craciun, pe 27 mai exact sa veniti la un botez oltenesc in familie, fara pretentii, cu -se pare-ciorba de potroace, la cererea nasicii.Luati in calcul variantele, noua ne-ar fi drag, si cand trecem hopurile, ne mobilizam la stat.

 5. Imi vine sa scriu "offf" de o mie de ori… daca esti ca mine, raul fizic te darama pe toate planurile si te-nteleg perfect; daca nu, oricum iti doresc sa te insanatosesti cat mai rapid si sa revii la normal (orice ar insemna asta acum pt tine). Weekend placut si linistit sa ai!

 6. Anca, iti multumesc. sa stii ca m-am gindit si eu la asta cu ajutorul personal. imediat ce o sa cistig si eu un salariu pe masura muncii, o treime o deturnez catre un asistent care sa-mi preia din haos. Multumesc pentru grija. Beau un fervex.
  Gabi, hei, venim cu mare drag. Potroace la botez? Interesanta abordare, parc-as incerca o data in viata. 🙂
  Ambasadoarea, nu-s obisnuita cu raul fizic, il ignor, iar cind ma ajunge din urma, exact cum spui, praf ma face. Cit despre weekend, numai linistit n-o sa fie. Simbata dimineata vine firma de mutari. Apoi incepe relocarea. Duminica, pe linga instalat in noua casa, am cinci chestiuni in agenda. Si eu trag sa mor de raceala aici.
  Andrada, si cum combati? Alta idee decit fervex, tantum si vitamina C?
  Bleah, ce-am obosit…

 7. Săraca Prinţesă… oooof… Sper să vină cât mai curând momentele astea de linişte. Sunt aşa importante să nu o luăm naibii razna…

  pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *