Regatul are nevoie de coloana sonora

De multi, de foarte multi ani, ascult aceeasi muzica. Cohen, Keane, Bregovic, rockul vechi al parintilor mei, cu Deep Purple, Queen si Moodyblues, Alifantis, Cranberries, Portishead, Madonna, Placebo, Radiohead, Charles Aznavour, Depeche Mode. Un ghiveci complet lipsit de sens si directie. Aceleasi lucruri pe care le caram pe casete cind ascultam la walkman in tabere, cele pe care le-am incarcat in primul mp3 player la mina a doua cumparat acum 7 ani, aceleasi batrine doamne zac acum si in iphone. Patru giga de muzica prafuita pe care o stiu pe dinafara mai bine decit imi stiu pinul de la card.

Acum nu prea mai ascult muzica. Nu mai am vreme. In drum spre birou ascult radio gherilla, oricum rareori fac mai mult de 15 minute, asa ca nici n-as avea timp sa-mi selectez ceva din cd-ul mp3 din masina. la munca nu pot da play la mai nimic, ca mereu intra cineva la mine-acolo cu fraza „Ai o secunda” doar ca sa ma tina la discutii cel putin 10 minute. In rarele minute de liniste, scriu si ma ajuta linistea. Acasa greu facem loc muzicii, pentru ca fie ne vorbim, fie ne uitam la filme.

Cind sint suparata, da! Atunci ma intorc la muzica mea ca un sotz parasit de amanta, decis sa ramina, de data asta pe vecie, cu nevasta. Si caut cele mai triste piese si de ascult de trei ori la rind, sa pornesc suvoiul de lacrimi, sa le las sa se faca ghem in barbie ca poi sa-mi spele mintea si sufletul de petele amare. Muzica mea functioneaza intotdeauna. Imi da idei, imi explica lucruri, ma iarta. E un prieten de nadejde. Si stiti deja ce putini prieteni am….

Problema e ca incep sa ma plictisesc de batrina mea muzica.

Pentru ca prea am fost conservatoare.Rareori am lasat cite-un newcomer sa-mi sparga playlistul. Imi plac Muse si Lady Gaga. M-a cucerit Wax Tailor, ii am toate albumele. Nouvelle Vague, Alexandrina Hristov, Alina Manole. Uneori le dau play si le ascult pina la capat. Dar stiu ca nu au ce trebuie sa se lipeasca pentru totdeauna in batrinul meu playlist.

Asa ca imi permit sa va scot din nou la lectie. Scrieti-mi in comentarii, va rog, sau puneti la voi pe bloguri, numa sa-mi lasati un semn, sa stiu unde sa dau play, raspunsul la urmatoarele lucruri care ma preocupa atit de puternic incit iata, e simbata noapte, prietenii mei rup clubul, iar eu fac inchizitie aici pe blog…

(Ok, recunosc, am vrut sa fac o leapsa ca la carte, dar dupa ce mi-am petrecut 8 minute punind linkuri catre 30 dintre voi si mi-am dat seama c-as mai avea de linkuit inca vreo doua sute, am renuntat, o dau la vrac, deci na-va!) 😀 Cu cit mai multe idei, cu atit mai bine pentru toata lumea din regat, nu?

Voi ce ascultati cind auziti numai voi?
Care-i piesa/albumul/artistul cel mai des pe repeat?
Ce artist v-ati aduce sa va cinte numai voua, in sufrageria voastra?
Ce piesa e cu voi de decenii bune?
Ce cintecel va intristeaza cel mai rau?
Ce va impinge de jos in sus ca un arc virgin cind aveti nevoie de o doza perfect digerabila de optimism?

Dati-mi linkuri de pe youtube, nume de piese, capturi, trilulilu, orice. Vreau sa resuscitez activitatea artistica a timpanelor mele, stiu sigur ca asta o sa ajute intru iesirea din depresie si interiorizarea informatiei conform careia sint perfecta. Desi la prima vedere (adica daca m-ati vedea voi pe mine, dar ce bine ca asta depinde doar de mine si eu decid ca n-o sa ma vedeti foarte curind) n-ati zice asta despre mine.

PS: Si da, Ana, ai dreptate, de azi incep sa ma rog. O sa ma rog pe trei voci, cu si fara muzica, pina mi s-or toci genunchii.

Play, people, please play some beautiful music for me, I need it!

34 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *