Veşti bune! (inclusiv pentru dulapul de bucătărie)

Vă mulţumesc pentru coletele numeroase cu gînduri bune pe care le-aţi expediat către spitalul Panduri şi mansarda din Cotroceni.

Bunica e bine. Au scos din ea cu laserul pietre suficiente pentru un set de cercei atîrnători cu şirag de mărgele asortat. Azi m-am dus la reanimare s-o pipăi şi s-o văd că mişcă din toate degetele după anestezie. Trăgea ceai dintr-un pai şi mă tot spiona la amigdale, să fie ea sigură de-acolo de la orizontală că-s eu bine sănătoasă.

Aşa că ne-a mai venit inima la loc. Mie, că a scăpat cu bine ea, ei, că parca eu arăt mai puţin palidă, şi mamei că amîndouă eu şi bunica părem să ne fi aşternut pe calea cea bună.

Vă scriu toate aceste veşti nemaipomenit de bune cocoţată în vîrful patului, exilată în dormitor de doamna Ela, care acum îmi spală aragazul. Asta după ce mi-a spălat geamurile de era să orbesc de la cîtă lumină mi-a invadat dormitorul, şi m-a aspirat salteaua şi mi-a găsit după masca de calorifer pantalonaşii pe care-i caut de la Crăciun. Da, oameni buni, am chemat ajutoare. De cînd mă ştiu mă ocup în familie cu toate trebile neplăcute ale gospodăriei, da’ de cînd prinţesa mai mult zace şi omul ei nu mai pridideşte să întindă rufe, să le calce, să spele tigăi şi să maseze picioare de nevastă epuizată de-atîta stat pe canapea, se adunase praful pe obiectele casei de nu mai distingeam poza de nuntă de întrerupătorul electric. Aşa că am apelat la prietene şi la prietenele prietenelor şi am găsit-o pe doamna Ela, care una două a făcut militărie cu mine şi cu pisică-mea, ne-a trimis pe fiecare în camera ei şi-acu se învîrte printre mop şi soluţia de spălat cada. Şase ore de şmotru mai tîrziu rezultă următoarele concluzii:
1. Locuiesc în cea mai prăfoasă casă din lume. „Păi ia uite, mamă, nu apuc să mă întorc cu spatele şi iar s-a pus stratu”.
2. Pisica mea pupă tot, inclusiv ciorapii umezi ai străinelor care vin să scoată aspiratorul cel mare şi rău.
3. E tare bine să stai moţ pe perne în timp ce o doamnă simpatică face magie cu cîrpa de praf, şi-ţi mai şi cîntă ceva drăguţ în proces.
4. Ce bine că bunica e bine!

Să aveţi zile frumoase, şi să nu uitaţi de Cătălin, care are nevoie de 200.000 de euro pînă marţi. Marţea asta, nu marţi după Crăciun.

Pin It

11 Comments

 • coco spune:

  bine ca e bine …weekend placut atunci 🙂

 • Intuneric spune:

  E imposibil sa traiesti in cea mai prafoasa casa din lume.
  Casa ta nu poate sa intreaca apartamentul meu cel mic (mic fiindca are abia doua luni de cand l-am cumparat), pe care l-am curatat de trei ori in ultimele sapte zile – o data fiindca nu mai suportam eu praful, apoi dupa tipii care mi-au adus mobila din dormitor, iar a treia oara – ieri – dupa tanti cu perdelele.
  Praful e la loc – de-un deget. 🙂

 • Zazuza spune:

  printesa, pai atatea desagi cu ganduri bune… stii tu… musai trebuia sa functioneze trebsoara! va pup pe toate! pisica included, ofcors, da?

 • iri spune:

  si motanul meu crede ca aspiratorul e o inventie demonica :))

 • A.O. spune:

  Suna totul foarte bine. Faceti mai departe…orice 😉

 • Andrada spune:

  Am si eu nevoie de o doamna Ela. Am avut o tanti Lucica, dar am concediat-o in vremuri fara job (ar fi fost culmea sa stau toata ziua acasa si sa mai chem si femeie la curatenie). Dar acum incep sa simt din nou nevoia sa vina cineva acasa si sa gasesc totul curat cand vin de la munca. Sniff.

 • Hapi2233 spune:

  Esti norocoasa de 3 ori.
  Ca e bine Bunica, ca o ai pe doamna Ela si pe cineva care te fereste de soareci.

 • Alexiska spune:

  Mă bucur că toate sunt bine, dragă Ioana, nici nu puteau fi altfel. Dacă aveţi nevoie, eu o recomand pe doamna Dorina. Femeia aceasta face minuni, că la mine mama nu mai poate să se lupte cu geamuri şi tot ce mai ţine de curăţenie, iar eu nu am nici forţa nici răbdarea şi nici timpul necesare acestor acţiuni. Însă doamna Dorina ne ajută: lucrează repede şi bine. Se schimbă aerul şi se simte când vine pe la noi. Anyway, dacă cineva doreşte, o recomand cu căldură. Ce femei puternice sunteţi…bravo! Sunteţi unite şi asta e mare lucru. Girl power rules! Te pupic cu mult drag. AG

 • Klara spune:

  Alexiska, cum facem sa mi-o „imprumuti” si mie pe doamna Dorina? Tare imi trebuie o doamna harnica, de incredere si care sa imi ia de pe cap grija geamurilor si a faiantei!

 • Andra spune:

  Imi trebuie si mie o doamna Ela/ Lucica/ Dorina… Printesa, fetelor, cine imi da un contact, va rog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *