Vocea României, un show nemaipomenit

Nu ştiu de ce-mi place atît de mult Vocea României. Nu sînt o fană a televizorului în general, iar dac-ar fi să aleg, emisiunile Protv cu siguranţă n-ar fi în top, nu pentru că că n-ar fi făcute de cei mai buni, pentru că sînt convinsă că majoritatea profesioniştilor TV din România lucrează aici, a avut grijă domnul Sîrbu de asta, ci pentru că pentru mine, majoritatea programelor Pro au prea mult porno şi prea multă publicitate. Nu mă pot uita la niciun film (deşi dau filme bune) pentru că pauzele de publicitate au cîte 15 minute şi se petrec din 12 în 12 minute. Mori de nervi, nu alta.

Revin. Vocea României îmi place. Concurenţii sînt foarte buni, chiar şi cei eliminaţi sînt foarte buni, înţeleg că nu au făcut preselecţii naţionale pentru această primă ediţie, ci au invitat să participe oameni despre care se ştie în piaţa de divertisment, foşti concurenţi la alte emsiuni de profil, campioni la karaoke, studenţi la conservator, oameni care au deja trupe şi cîntă prin cluburi. Din start, calitatea emisiunii a crescut. În plus, juriul e nemaipomenit. Moga, Smiley, Loredana şi Brenciu nu sînt numai perfect calificaţi să jurizeze un concurs de cîntat, ci şi foarte plăcuţi, spontani, interacţionează bine împreună, diferiţi ca personalităţi artistice, astfel încît prinzi rapid drag de ei, chiar dacă uneori le conteşti deciziile. Sînt simpatici şi competenţi, fix cum trebuie să fie un juriu într-o astfel de emisiune.

Piesele sînt foarte bine alese, vocile sînt foarte bune, de unde rezultă rapid un show cu şanse mari să fie plăcut. Cui nu-i place o muzică bună? Bandul live, coordonat de George Natsis (ms, Marian), e nemaipomenit, piesele sună fantastic. Platoul e bine făcut, toată echipa funţionează fără cusur. Publicul e încurajat să reacţioneze în orice fel, fără să fie mînat într-o direcţie sau alta.

Aseară am fost în public pentru a treia oară. Aseară a fost şi prima gală live de vineri, fără pauza de ştiri. S-au întîmplat cîteva mici sincope în desfăşurător, dar pentru noi, cei prezenţi, au fost complet ingnorabile, nu ştiu cum s-au văzut la televizor. A fost un show de 4 ore live mai bun ca multe concerte la care-am plătit bilete scumpe. M-am ridicat în picioare să aplaud, la fel ca alţi 200 de oameni, de cel puţin zece ori. Am strigat, am fluierat, am dansat în scaun. Mi-a plăcut atît de mult încît îmi venea să pup de bucurie prompterul şi pe Bartoş, care stătea de 3 metri de noi, foarte simpatic, atent la replici, apropiat de concurenţi.

Încă de cum am ajuns în platou, cu o oră înainte de live, am observat o atmosferă altfel decît în celelalte seri. Mult mai multă lume, vînzoleală mai mare, concurenţi mai emoţionaţi.

Toţi concurenţii erau pregatiţi de scenă, nu doar cei din echipele Moga şi Loredana. O fierbere foarte plăcută, uf, tropăiam de nerăbdare să-ai aud pe toţi. Echipa Moga mi se pare cea mai bună, omul a ştiut cum să-i aleagă şi acum are cele mai bune trei voci. Sigur, mă puteţi bănui că spun asta pentru că-s amorezată (la modul cel mai platonic cu putinţă) de Moga, dar nu e numai asta. Omul e un profesionist, alege rapid cine stă şi cine pleacă, fără sentimentalisme, fără smiorcăieli, e decis, ştie unde-o să-l ducă pe fiecare dintre concurenţi şi e foarte implicat. Aseară l-am simţit cumva trist, indispus, asta nu înseamnă că nu şi-a făcut treaba foarte bine şi că n-a arătat foarte cool în smoking negru şi papion albastru, ţinută by Adina Buzatu. La butoni avea o şopîrlă nebună, probabil un good luck charm. Îmi place Moga, e un tip cu mult bun simţ, dar şi cu umor şi dragoste de oameni, mi-ar plăcea să-l cunosc mai bine.

Primul a cîntat Liviu Teodorescu, despre care cred încă de la primele ediţii că va ajunge în finală. Are o voce foarte caldă, e versatil, cîntă la tot soiul de instrumente, e foarte tînăr şi hotărît. A început la pian Richard Marx, Right here waiting, ca de obicei, a cîntat piesa diferot de ce ştim noi de pe caserta VHS, şi a sunat foarte bine. S-a încurcat la un vers, dar e de înţeles, toate piesele din concurs sînt scurtate la 2 minute, unele strofe dispar, e normal să mai piardă şirul bieţii. Liviu mi-a plăcut mult, l-am şi votat. Nu mi-a plăcut cel mai mult însă, deşi m-aş bucura să fie el Vocea României. Înainte să urce pe scenă, a stat în culise cu iubita lui, foarte tandri şi simpatici amîndoi, mi-am adus aminte de primea mea dragoste din şcoala generală, pfiu!

A urmat Oana Burtaru, care nu-mi place în mod deosebit, cred că putea fi eliminată de multă vreme, cred că Aminda merita să rămînă mai mult decît merita ea. Nu mi-a plăcut rochia ei în formă de chiloţi, Oana nu are cea mai subţire siluetă din lume, dar probabil fiecare concurent trebuie să semene întrucîtva cu mentorul ei, şi cum despre Loredana ştim deja toate cutele părţii dorsale, mi se pare firesc ca şi Oana să apară pe scenă purtînd perdele cu vedere la desuuri. Oana a cîntat Time after Time, Cindy Lauper, corect, dar nu extraordinar. Eram sigură c-o să plece la final, era şi timpul.

De la Dragoş Chircu aveam aşteptări foarte mari. Tipul e versat, cîntă de multă vreme, are o voce puternică, limpede, ambitus mare (poate cînta foarte bine şi la tonalităţi înalte şi la unele foarte joase), e bun şi ştie asta. Ceea ce-l face să pară arogant. A urcat pe scenă fără emoţii. A cîntat Take on me, un AHA foaaarte greu. Şi a cîntat nemaipomenit, am sărit cu toţii în picioare la final, a fost un moment de show excelent!

Oana Radu a urcat pe scenă foarte emoţionată. Nu zîmbea deloc, nu se uita la public, abia se ţinea pe tocurile cui. Cînd a început să cînte însă, s-a schimbat totul. A interpretat, n-a cîntat. A suferit pe piesă, s-a simţit emoţie în vocea ei, publicul a amuţit complet. Mi-a plăcut mult, cel mai mult dintre fete! Sper să ajungă în finală şi nu, nu cred că oamenii o votează doar pentru că e grasă, cred că sînt şi mulţi care o votează pentru că are o voce bună şi se simte că iubeşte să cînte.

Aldo a fost corect, ca de fiecare dată, dar nu ne-a dat pe spate. Nici piesa n-a fost grozavă, un Holograf lent. Venise vremea să plece, încă-mi pare rău ca la ultimul duel, Sebastian a pierdut în faţa lui.

Iulian Canaf a fost incredibil. Sper să nu vă supăraţi pe mine dac-o să vă spun că mie-mi place Canaf. Cred că nebunia lui nu e deloc întîmplătoare, cred că ştie foarte multă muzică, şi mai cred că avem nevoie de un blues man ca el pe radiouri şi pe scenă. Publicul ia foc cînd intră pe scenă. Simte muzica şi improvizează pe ea cu o lejeritate pe care-am simţit-o şi la Harry Tavitian, acum mulţi ani. Îmi place, mă bucur că a fost primul salvat, nu cred că el e Vocea României, dar cred că merită să facă mulţi bani din ce face.

Cristian Sanda, care nu mi-a atras atenţia înainte de seara asta, a fost cel mai bun. A cîntat Say something cu o pasiune uimitoare, tot părul de pe mîinile celor din gradena presei s-a ridicat cu viteză înspre tavan. Am urmărit special. 😛 L-am votat şi pe el, cred că merită finala.

Alexandra Crăescu nu-mi place. Strigă, nu cîntă. Vocea ei nu are carne, consistenţă, e stridentă şi poate deveni obositoare. Cry me out a ajutat-o, pentru că n-a lăsat-o să ţipe prea mult. Cred că va fi următoarea eliminată din echipa Loredanei.

Au mai fost momente de dans ale trupei lui Eddie Stancu, foarte dinamice, au cîntat concurenţii cu mentorii (momentul Bohemian rapsody by team moga a fost senzaţional), reinterpretarea Taxi a echipei Smiley a fost şi ea fun, tipa de la Vocea Bulgariei mi s-a părut foarte slabă comparativ cu ai noştri, iar Kate Ryan (Voyage Voyage) a fost oh-ish, deşi femeia arată mult mai matură pentru vîrsta ei (31 de ani).

Overall, cred că cel mai tare show live pe care l-am văzut vreodată. Nu ştiu cum se schimbă mecanismul concursului, cîţi vor elimina marţi, mi-e să nu aibă showul de suferit dacă se împuţinează vocile. Sper să merg din nou vinerea viitoare, cînd mi-ar plăcea să îi aud cîntînd a capella, fără acompaniament, să le auzim şi mai bine vocile.

În finală aş vrea să ajungă Liviu, Canaf, Oana Radu şi Cristian sau Dragoş, încă nu mi-e clar care dintre ei e mai bun. Iar de cîştigat… nu ştiu. I-aş lua pe toţi acasă. 🙂 Din echipele celelalte… hm… în fiecare seară mi-au plăcut alţii… Uneori Irina mi se pare genială, altă dată mi se pare ştearsă şi-mi place Max, care e foarte simpatic, dar din păcate vocea lui nu poate concura cu a celorlalţi…

Mda, m-am lungit exagerat de mult, dar o să mă iertaţi, mai ales că după ce-am adormit la 1 juma azi noapte, m-am trezit la 8 să pun rapid vorbele pe hîrtie şi să descarc sutele de poze. Gata, trag aer în piept şi pun punct. Acuma ziceţi şi voi, în caz că vă uitaţi, cum s-a văzut showul de la Tv, dacă mi-aţu văzut burta rotundă acolo în spatele lui Moga, cine e preferatul vostru şi la ce-aţi vrea să casc ochii dacă reuşesc să merg vinerea viitoare pentru ultima oară în platou.

Toate pozele de aseară le găsiţi aici.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4217

42 comentarii

 1. aseara m-am uitat la Vocea Germaniei. si, dincolo de subiectivitatea austriaca (nu-s „de la noi”, nu-mi spun mare lucru 😀 si nu-i nici un austriac in competitie din cate stiu eu), trebuie sa spun ca show-ul de la romani e mult mult mai tare. mai show, daca intelegi ce vreau sa spun. nemtilor le lipseste un Bartos! juriul e mai… scartar, mai rece. deci da. romanii au stiut sa faca din Vocea asta un show pe cinste! bravo!

 2. Nu ma uit la TV de multi ani…n-am mai gasit de mult ceva care sa-mi placa. Dar cum anul trecut intr-un moment de plicitiseala mi-am luat de pe torrent tot American Idol, si in alt moment la fel de inspirat am facut acelasi lucru cu The Voice (varianta USA), si ambele m-au lipit cu ochii de laptop, cand am auzit ca vine formatul cel din urma si la noi, mi-am propus din start sa-l urmaresc. Si de-atunci, seara de show dupa seara de show, fac conferinta cu 2 prietene pe FB in care ii tocam sau inaltam pe participanti, membri ai juriului, invitati, etc. Aseara mi s-a parut cea mai strong editie…poate si pentru ca nu a mai fost intrerupta de stiri si au existat multe momente faine, in afara competitiei propriu-zise. De-asta, aseara mi-a parut cel mai rau ca nu-s si eu acolo, o musculita observatoare. Burtica nu ti-am vazut-o, dar e drept ca nici n-am stiut unde sa ma uit.
  Dintre fazele preferate: momentul echipei lui Moga „Bohemian Rhapsody”, Cristian Sanda care a cantat excelent Say something (n-am respirat 2 minute, de-mi iesisera ochii ca la melc), Dragos Chircu care a fost, precum ai spus, impecabil. Oana mi s-a parut mult mai buna decat data trecuta, are un potential fantastic, dar mi se pare ca are inca mult de lucrat la controlul vocii si la prezenta…e cateodata atat de concentrata incat e un pic spooky. Oricum, prestatia ei depinde enorm de starea pe care o are si poate d-asta si creste asa repede de la o saptamana la alta, datorita sustinerii. Pentru finala, contracandidatul ei direct mi se pare Cristian (din ce stiu de la showul american, in finala vor fi doar 4, cate un reprezentant al fiecarei echipe). Chiar sunt curioasa ce va alege Moga de acum incolo, pana aici i-a fost relativ usor.
  Cat despre echipa Loredanei, dupa ce il boscorodisem saptamana trecuta pe Canaf, m-a indulcit definitiv acum cu Sunny. Nici improvizatiile nu mi s-au mai parut deplasate, mi s-a parut ca stie foarte bine ce face si de ce face, si a iesit un moment de spectacol, nu de competitie. All the best to him! Mie Alexandra imi place mult inca de la Megastar, n-am apucat s-o vad in musicalul Rebecca din pacate (e una din cartile mele preferate dar aproape mi-e teama sa-l vad transpus). Cred insa ca i s-ar potrivi piese mai calde, mai duioase, care sa-i stimuleze latura asta. Ca daca-i dat de zbierat, ea zbiara corect si gata. Oricum, e greu de crezut ca nu va iesi, Canaf e extrem de placut de public, iar Dragos…ireprosabil.
  Cat despre celelalte echipe, favoritul meu all time e Stefan, mi se pare ca le are pe toate si ca e pregatit pentru etapa urmatoare. De la Brenciu, Max, desi nu are cea mai impresionanta voce, e foarte bun constant, se simte excelent pe scena si transmite usor asta. D-asta, momentan il prefer pe el, desi cine stie ce emotii imi mai starneste vreuna din cele doua tipe de ma repliez rapid.
  Ce-mi place e ca deja de la etapa asta incolo, nu mai poti acuza de arbitraj nedrept. Toti sunt deja excelenti, asa incat de-acum e totul foarte, foarte subiectiv. Si va depinde fiecare moment, fiecare nota, fiecare miscare, ceea ce pune presiune maxima pe concurenti. Sunt foarte curioasa care se va descurca mai bine in conditiile astea.

  • Baaaaai ! am ramas in urma mult detot (din acelasi motiv de aruncat TV inutil din casa), ia sa pun mana sa descarc si eu ca pare sa nu fie doar o toana, va tine de o vreme 🙂
   Si mie imi place Moga, cum e si ce produce 🙂
   Sa mai ziceti la chestii din astea misto, ca mai stiu aerieni din astia ca mine care sunt in urma cu show-urile 🙂
   In alta (dez)ordine de idei, Printesaaaaa ma angajezi si pe mine la revista? 🙂
   http://ungrauntedenisip.blogspot.com/2011/12/books-coffee-club-de-la-romana-un.html

  • Dap, intr-adevar, toti sint foarte buni de-acum , să zicem că poate încă o eliminare va fi uşoară, apoi însă… abia aştept săptămîna viitoare!

 3. Parerea mea este ca e un show super, voci extraordinare si diferite in acelasi timp…ofera un spectacol muzical de excelenta si are acel ceva care te tine in fata Tv-ului…
  Iar juriul este fenomenal, sunt toti foarte draguti si unici. Sunt tare curioasa de cine va invinge…
  O duminica placuta

 4. Sunt de acord in mare cam cu tot ce ai spus 🙂 In legatura cu OanaR sunt indecisa insa… Vad clar ca are voce, dar nu misca nimic in mine… Pentru mine, primul este Liviu cu vocea lui calda si corecta, pe al doilea loc Stefan, cu voce si sarm si pe al treilea loc… of… sunt atat de subiectiva cand o sa zic Max 😀 he is sooooo adorable 😀 Dar sunt de acord ca nu poate canta orice, desi pe genul lui poate fi genial. Imi mai plac Dragos si Anthony, in that order, dar nu ma dau pe spate. Foarte curajos Dragos sa canta A-HA si foarte bine a cantat! imi place stilul lui Canaf!!! Ma bucur ca a scapat, desi imi era frica. Se stie ca romanii nu voteaza ce nu inteleg. Si, de exemplu, mama nu intelege stilul lui Canaf. Si o sa oftez mereu dupa Lucia, care o stiam dinainte de Voce si poate fi fenomenala. Nu a fost momentul ei deloc cand a fost eliminata in defavoarea pipitei blonde… Nu-mi place sa-i zic pe nume, pentru ca nu o suport. Din fericire, a plecat 😀 Nu mi-a placut Aldo DELOC. Pe de-o parte ca vocea lui nu-mi spune nimic si pe de alta parte ca, dupa cum ai spus si tu, a reusit sa-l elimine pe Sebastian. Si imi plac Catalin si Cristian pentru ca desi le lipseste grav charisma, este o placere sa asculti cat de bine canta. Cam atat 🙂

  • Nu mai stiu cine e Lucia… Mie imi pare rau dupa Kristina unguroaica, mi se pare ca putea face spectacol mai bine ca tinara Iuliana…
   Adevarat cu Catalin si Cristian… sint tare curioasa cine va merge mai departe de la Moga, au ramas cei mai foarte buni!

 5. aaaaand am uitat. Moga, DA!!! 😀 Aveam o alta parere despre el pana la Voce. Acum vad ca este un om corect, fara bullshit, talentat! i love him. Si Horia is still kinky 😀 Loredana m-a dezamagit, e teatrala si necalculata. Smiley are bafta de o echipa foarte buna 😀

  • Eu cred ca la smiley nu e doar bafta, cred c-a stiut sa le aleaga piesele si sa+i aleaga pe ei… sint curioasa ce va fi la el in echipa, desi stefan mi se pare de departe cel mai bun!

 6. Mie nu-mi place Moga. E super ok ca producator si compozitor, stie perfect cum si ce sa vanda, insa nu ar trebui sa cante, cel putin nu live. Duetul cu Loredana a fost execrabil, fix ca un amator la karaoke a cantat. Oana Radu nu prea imi place, mi se pare ca are voce fooooarte buna dar complet neslefuita, la Listen a fost pe langa rau de tot (sau, ma rog, asa s-a auzit de acasa). Oricum ar fi, concurentii sunt toti minunanti, niste voci incredibile. Astfel de oameni ar trebui sa fie vedete la noi, nu toate aratarile grotesti care nu au niciun talent.

  Pe de alta parte, sunt curioasa ce fac aia de la factorul chix, emisiunea ar fi trebuit anulata si concurentii trimisi acasa. cum sa dau 200 de mii de euro unor nulitati???

  • Da, a cintat foarte prost atunci cu Loredana, dar sa stii ca la repetitia dinainte, din pauza, a cintat foarte bine, l+am ascultat cap coada. Asa ca stiu sigur ca poate sa cinte, probabil a avut un moment prost, sint sigura ca li se intimpla tuturor.
   Listen s-a auzit impecabil din public, nu ca originalul, dar ca o piesa bine cintata.
   Mda, nu stiu care le e planul cu Xfactor, dar emisiunea mi se pare foarte trista, nu ma pot uita mai mult de citeva minute..

 7. Off! Nu am inteles prezenta lui Canaf in concurs inca de la inceput. Sunt trista si dezamagita de faptul ca inca este in concurs. Nu inteleg ce apreciati la el. Au plecat atatia oameni uimitori, care cantau CORECT. Sebastian Munteanu, Lucian Darie. Show-ul se numeste Vocea Romaniei, nu factorul X, nu Romanii au talent. Poate ca el face show, dar nu se face remarcat prin voce, sa fim seriosi. Canaf e incapabil sa cante o melodie corect. Nu stie engleza si atunci ingana acolo cuvinte si nu iese nimic/ Smiley spunea, si avea dreptate, ca nu intelege ce melodie a cantat, ca nu a inteles nimic din melodie. Se aprecieaza ca un om cu o conditie modesta ca el, fara pregatire e pasionat de blues. Perfect. Si eu sunt impresionata. Dar nu e locul lui in concurs. Ceea ce face el este o scalambaiala. Cu tot cu mimica, cu versuri, cu dans. E o parodie prestatia lui. Am citit pe fb ca lumea e bucuroasa ca uite avem un om care canta bine blues si jazz. Voi l-ati ascultat pe Stefan Sta cum canta blues sau jazz? Omul ala are Voce si charisma si tot ce-i trebuie. Si tare imi este frica ca din cauza ca traim in Romania, vocile intradevar bune vor fie umilite de faptul ca Canaf va castiga. Toata lumea este dezamagita ca Dragos nu a stralucit si vai Doamne nu a atins 2 note perfect. Pe cand Canaf improvizeaza continuu. Ca si cum eu as alege un text al Printesei, spun ca am citat din ea, il postez pe facebook, dar mai modific eu pe ici pe colo unele fraza ca sunt eu convinsa ca e mai bine asa. Facem iar, si din show-ul asta, un show al cazului. Ca ne este mila si compatinim si apreciem ca uite in conditia lui canta omul asta si el ar merita sa castige 100.000 Euro. Daca Canaf e un showman, atunci lui Stefan, Dragos, Liviu ar trebui sa li se dea din start cate 100.000 Eur si noi sa ne uitam in continuare la Canaf si sa ne emotionam, de ce show impecabil face si ce adorabil e. Poate imi explicati de ce incurajati prezenta lui in show. Ptr ca pe mine ma deprima groaznic nedreptatea asta. Si faptul ca oameni cu adevarat talentati au plecat acasa ca sa vedem mascareala lui Canaf. Mi-e greu sa accept ca oamenii l-au apreciat mai mult decat pe Dragos din echipa Loredanei.

  • eu cred ca oamenii il plac pe Canaf tocmai pentru ca alege sa nu cinte corect (desi poate, te asigur, cauta pe youtube clipuri cu el si bandul lui). iar ne+corect nu inseamna nici prost, nici pe linga melodie, nici fals, nici lipsit de voce. asa e bluesul, omul face blues. nu cinta lipit de negativ. mie-mi place tocmai pentru ca nu stiu unde duce piesa in secunda urmatoare, dar pentru ca de fiecare data o duce intr-un loc neprevazut si placut urechilor mele.
   si mai cred ca e imposibil sa-l compari cu liviu sau cu dragos… si ca el, canaf, n-o sa ajunga in finala. cred ca de la Loredana, Dragos va fi in finala.

 8. Şi mie îmi place spectacolul…am văzut aseară că a pierdut ALDO, dar a fost corectă decizia lui Marius Moga. Aldo a cântat bine, dar n-a ieşit în evidenţă, am impresia că din punct de vedere tehnic poate cânta orice, numai că, de aceste 2 ori, nu i s-au potrivit deloc piesele…eu tot mai cred că şi emoţiile au fost de vină..too much pressure…în orice caz, concurenţi din ce în ce mai buni, oameni talentaţi şi frumoşi, both outside and inside. Prinţesă, mă bucur că ai/aţi avut ocazia să mergeţi acolo şi să luaţi pulsul direct al spectacolului…chiar sunt curioasă cine va câştiga, va fi din ce în ce mai greu să alegi…acum am un nou preferat…Să aveţi o seară liniştită şi frumoasă. A

  • Imi place Stefan, foarte mult! E preferatul meu de la Smiley, sper sa ajunga in finala! dar fara in fata cu Liviu sau Cristian sau Dragos… Hm, nu pot alege… 😀

 9. pfuai ce tare cronica ai facut. 🙂 am aflat multe chestii pe care nu le stiam si care nu se vedeau de acasa. eu am suferit teribil cand a plecat Sebastian… insa am preferati si acuma: Oana R, Cristi, Liviu (cu echipa Moga tin inca de la inceput), Stefan de la Smiley si Iuliana de la Brenciu. De Dragos nu-mi place in mod deosebit, nu stiu de ce. Canta bine, dar ceva la el nu-mi place. de la loredana chiar nu am nici un preferat… Canaf e ciudatel el asa, dar nu, nu e Vocea Romaniei. Ai dreptate cand zici ca ne-ar trebui un bluesman, dar nu vreau sa ia el premiul cel mare. 🙂 Abia astept editiile viitoare. 🙂 Sa ne mai scrii din platou 🙂

  • Yeap, team moga rules!
   Uite ca Iuliana nu-mi transmite mare lucru… dar cred ca are sanse sa creasca foarte mult!

 10. Am impresia ca lumea il place pe Canaf pentru ca e ciudat si „funny”, desi ma indoiesc ca multi din categoria asta au vazut pe youtube ce face James Brown sau Little Richard. Pe youtube este un James Brown live in Paris cu Sunny, similar cu prestatia lui Canaf.

  Canaf are marele merit de a aduce pe tv-ul manelizat si tabloidizat de la noi, muzica de tip bluez si prestatiile live cu multa improvizatie si spontaneitate, specifice genului (la polul opus fata de cover-urile tipice de karaoke). Faptul ca lumea il voteaza e o bucurie, inseamna ca este loc si pentru altceva.

 11. Mie emisiunea concurenta X Factor mi se pare mai buna (la niciuna din ele nu imi place juriul) Concurenti mai buni si atmosfera mai faina, nu (mai) pot urmari Vocea Romaniei, ma oboseste,

  • Bogdana, nu te cred!!! Serios?? xfactor? pai juriul face tot concursul, daca juriul iti displace, cum poa sa-ti placa emisiunea? alegeri proaste, piese slabe, concurenti jalnici, comentarii ridicole, rivalitati stupide… morar? sînă? Really? de ce?

  • Eu ma uit si la X-Factor, dar mi se pare sub Vocea Romaniei din mai multe puncte de vedere.
   Unu, nu prea ma intereseaza povestile de culise cu care ei umplu adesea spatiul, doi, juriul mi se pare slabut si trei, concurentii lor, de abea acum, vorbesc de cei ramasi in finale, se pot compara cu unii eliminati de la VR doua saptamani in urma…
   Ieri am auzit o faza de pomina de la Otil, care i-a zis lui Sina ceva de genul „pacat de costumul tau care ascunde un fund minunat” (rofl)

   De la X-Factor imi place de tipa de la T&L care are voce peste toti din concurs si mai sunt cativa ok, dar totusi editia asta e slabuta…

 12. Am zis din start ca juriul nu imi place la niciuna dintre emisiuni, pe Morar si Brenciu nu ii inghit default, Paula imi e total antipatica, de Sina pana acum nici nu auzisem iar pe Moga il descopar acum si tind sa ii dau ceva credit, Smiley nu stiu ce cauta in juriu acolo si la Loredana am vazut doar chilotii, multe emisiuni la rand am avuut impresia ca e imbracata in aceeasi tinuta.
  De la Vocea Romaniei imi placea Brigita pe care au eliminat-o prea devreme (ca si pe Sebastian si altii care aveau acel ceva care sa te faca sa ii retii, macar vizual) si apoi, inafara de tipa grasuta nu am mai retinut pe nimeni de acolo, ea imi place, ceilalti nu mi-au ramas cu nimic in minte. Nu stiu de ce spui ca sunt jalnici concurentii de la X Factor, dintre cei ramasi acum, inafara de hetea care imi este mai mult decat antipatica, din culise reiese ca are un caracter cel putin indoielnic, ceilalti tot spun cate ceva, sunt spectaculosi, incepand cu Iulian Vasile care este un spectacol, continuand cu Vaduva de al carui timbru m-am infragostot de cand l-am auzit prima data la preselectii si pana la Irina care la cei 16 ani ai ei canta foarte fain si are un timbru care iti ramane in cap. Copii de la Duo Voice deasemenea mi se pare ca au cantat/canta extrem de bine si fata din cuplul T&L, trebuie sa recunosc, fara nici o urma de rasism, ca eu nu inteleg muzica pe care o canta tanurul de culoare). La inceput le urmaream e amandoua, acum nici nu imi amintesc cand este Vocea Roamaniei, pe mine nu a reusit sa ma atraga.

 13. mi-a placut mult ce ai scris Printeso!!!! chiar eram curioasa cum se vede-aude concursul din ”tribune” fiindca sunetul la tv e trecut tehnic prin niste filtre….
  poate unii au sa strambe din nas dar eu l-am votat pe Iulian canaf pentru stilul lui ,curajul de care da dovada si show-ul pe care il face..si am mai avut un motiv…m-au enervat rau cei care spuneau ”ce cauta tziganul ala acolo ? ” ” ne face de ras ,e stupid ,circar ,etc” nu sunt o fana a etniei respective dar sa-i bagam pe toti la gramada ..e aiurea..si de unde pana unde tzigan? din cauza tenului? in sfarsit..trebuia sa spun asta…
  pe Liviu il ador (cu toate bombanelile sotului) il vreau in finala si pe Cristi la fel…..Dragos e ok dar prea profesinist iar oana ar merita o sansa ,e inca foarte tanara…oricum bucuria mea e exista multi tineri talentati in Romania….
  Romania asta care nu-ti ofera prea multe…..
  succes tuturor concurentilor si daca mai participi la un ”live” astept comentariul tau!
  cu drag ,roxana

 14. Si eu urmaresc emisiunea asta cu mult interes. Concurentii sunt toti f buni.
  Echipa Moga:
  Oana Radu are un potential imens, are o voce puternica si mult volum, dar este deocamdata un diamant neslefuit. Se vede concentrarea pe chipul ei. Pe mine ma face sa o urmaresc cu teama. Mi se pare ca in orice moment va gresi ceva. In privinta asta Smiley a descris-o f bine!
  Cristian Sanda canta f bine, daaar… este f concentrat pe partea tehnica. Incearca prea tare sa-si demonstreze calitatile vocale si din cauza asta, uneori, cantecele au de suferit. Le strica firescul si melodicitatea.
  Liviu Teodorescu este preferatul meu din echipa Moga. Este carismatic, are o voce calda, transforma melodiile prin filtrul simtirii lui si totusi ele suna f firesc, f frumos. Mi se pare o calitate mai mare sa fii un interpret bun decat sa fii o voce buna! Din echipa lui Moga vreau ca el sa ajunga in finala.
  Echipa Loredanei
  Canaf este f simpatic, distractiv si diferit. Este un entertainer si aceasta este o calitate deloc de neglijat.
  Dragos are un ambitus f mare. Isi controleaza vocea perfect si canta cu usurinta. Nu este insa f carismatic. Din echipa Loredanei vreau ca el sa ajunga in finala.
  Alexandra nu-mi place nici mie. Are o voce stridenta si tipa de multe ori, ori mie imi plac vocile calde, suave, expresive.
  Echipa Smiley
  Anthony mi se pare f bun.Este carismatic, se misca cu usurinta pe scena, danseaza f bine. Calitatile sale vocale nu au iesit in evidenta pana editia trecuta pentru ca Smiley i-a ales niste melodii mai actuale (care i se potrivesc dealtfel), dar care nu sunt potrivite in incercarea de a impresiona prin voce. Mi se pare ca Anthony este un produs complet, modern. Din echipa lui Smiley, el este preferatul meu!
  Catalin este si el f bun. Canta bine si stapaneste scena! Este o surpriza pt mine de fiecare data.
  Stefan este ok, dar sincer nu inteleg obsesia multora pt el. Canta bine, nu zic nu, dar nu-i vad sufletul pe scena!
  Echipa Brenciu.
  Iuliana este o tanara f hotarata. Canta bine, se concentreaza, dar ii lipseste acel plus de carisma care s-o faca de neuitat.
  Irina este preferata mea din echipa lui Brenciu.
  Max e dragalas, energic si exhuberant, dar are cea mai slaba voce dintre cei ramasi, dupa parerea mea. Totusi cred ca e un bun entertainer!

 15. Buna, Printesa!
  Platonicul tau e Moga, al meu e… Stefan Stan! He had me at hello, as putea spune :)) Inca din prima editie in care a aparut! Si te rog ceva tare, tare de tot: stii cum pot ajunge in public? Pentru ca ai zis tu ceva despre inscris pe site, dar nu am gasit nimic. Ori sunt eu cap in traista… Dar imi doresc mult sa il aud pe omul asta live. Dar mult de tot!

 16. Buna Ioana, eu am inceput sa ma uit la Vocea Romaniei cand am aflat ca acolo canta Alexandra Craescu si Georgiana Mototolea, cele 2 voci „de fier” din musicall-ul Rebecca. Pe Mototolea au eliminat-o de mult, din pacate…iar cu Craescu sunt nevoita sa te contrazic, ea are rolul principal in musicall, iar toate melodiile sunt soft si nu „tipa” deloc; probabil in acest show a simtit nevoia sa impresioneze prin note inalte, nu stiu ce sa zic….
  Din pacate de cand cu Vocea Romaniei rolul Alexandrei din musicall a fost preluat de Adriana Vlad
  (o voce buna si ea, dar nu atat de buna ca a Alexandrei…). Iti recomand acest musicall (eu l-am vazut deja de 2 ori:-)).
  Si inca ceva…cum se poate obtine accesul in public la Vocea Romaniei? Exista bilete undeva sau daca nu faci parte din presa nu ai nici o sansa?

  • Din pacate, nu cred ca mai sint locuri pentru public. Nu stiu prea bine cum se intra, stiu ca era o zona de inscriere pe site-ul Protv, dar aud ca solicitarile depuse acolo nu primesc raspuns. Sigur nu se vind bilete…

   O sa merg la Rebecca, sint curioasa s-o vad pe Craeasca. 🙂

  • Mai este pe 29 si 30 luna asta, insa sa suni la ei inainte sa intrebi daca este varianta cu ea sau cea cu Adriana Vlad. Oricum ambele merita! Te pup

 17. Buna Ioana,
  …daaa, nici eu nu inteleg de ce imi place atat de mult acest show, dar important e ca si mie imi place la nebunie…as sta sa-l urmaresc in continuu, de dimineata pana seara, daca s-ar putea…
  Cred ca farmecul acestui show consta in toate elementele combinate: concurenti excelenti, juriul, care face toti „banii”, fiecare cu farmecul si talentul sau si cu interactiunea lor (de cele mai multe ori funny si plina de viata) si profesionalismul de netagaduit al intregii echipe…aaa, si era sa uit ce era mai important…cireasa de pe tort….Pavel Bartos (maretul, inegalabilul…:))) )
  …si mai vroiam sa-ti spun ca esti o norocoasa pentru ca ai reusit sa ajungi de mai multe ori sa vezi totul live…m-am inscris si eu pe site, dar deocamdata nimic…:(…desi pana vineri mai e…poate ne intalnim :P;)…2 pietrence in platou la Pro :), ar fi frumos…

  O zi si o saptamana minunata iti doresc !

 18. buna, si eu sunt o mare admiratoare a emisiunii Vocea Romaniei si de aceea mi-as dori foarte mult sa ajung si eu in platouri la o editie live.imi poti spune si mie cum pot face rost de o invitatie te rog??? m-am inscris pe site dar nu m-a sunat nimeni :((. multumesc anticipat
  P.S PREF meu e Dragos :X:X

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *