Prima visare pe 2012

Anul ăsta mi-a început pe șoptite. O șoaptă cuminte, dintre cele pe care le torni în urechea unui copil cu imaginație bogată. Nu dintre cele pe care le șuieri printre dinți în timp ce două mîini îți transpiră pe pielea goală, în semi-întuneric.

De primul revelion, care s-a petrecut pe la ora 3 după-amiaza, odată cu toți oamenii din Sydney, am mîncat creveți și m-am jucat de-a Oaia și de-a Văcuța cu Mara și cu părinții ei. Am ciocnit pahare de suc de caise și-am rîs unii de alții. Cred că la un singur alt Revelion m-am distrat mai bine, cînd am jucat mimă.

De Revelionul al doilea, am făcut exact cum am promis. Patru oameni mari, în șosete de club, dintr-alea colorate frumos, un Luca mic excitat de artificii, șampanie călduță și castronașe pline cu salăți și măsline, un film despre simțuri și amor, niște aduceri-aminte și gata, la 2 dimineața eram în pat, citind. Au urmat două zile în care ne-am lăsat vizitați, de dimineață pînă seara. Am spălat zeci de pahare, am mutat canapele ca să încăpem cu toții la film, am umplut clătite și-am golit cutii de pizza. Deh, se perindă lumea întru vizitarea burții. Și tare-mi place să am casa plină.

Am dormit. Am dormit ore la rînd. Am visat fără măsură, călare pe perna de gravidă și cu dopurile de urechi bine înșurubate în ciuda porumbeilor care ne țin concert de împerechere pe pervaz în fiecare dimineață. M-am trezit cu el uitîndu-se fix la mine, cu un drag și c-o frică pe care le înțeleg aproape mai bine decît le înțelege el. Am privit amîndoi burta mișcătoare, i-am pus muzică la iepurașul cu cheiță, ne-am minunat a mia oară că noi chiar stăm aici amîndoi la umbra burții. Aşteptînd.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4218

18 comentarii

 1. Sa nu fiti de deochi, ca tare mai sunteti frumoase, cum va asteptati voi una pe alta, tu si burta 🙂
  O sa-ti traiesti visul in 2012! 🙂 La multi ani, printeso!

 2. E, probabil, cea mai frumoasa asteptare din lume 🙂 Asteptati implinirea unui vis care va va desavarsi viata 🙂
  La multi ani, voua si visului vostru 🙂

  • Nu pare! Chiar e! Dar si ce daca, de-aia sintem oameni, sa fim rabdatori! 😀

 3. Ce burtica mare ai :)! Eu ma uit in jos cu nostalgie si observ ca imi vad degetele de la picioare :)) nu mi se face chiar dor de burtoi, ca pretiosul lui continut sta langa mine mirosind a lapte si scartaind dupa dragoste.
  Sa ai un an fabulos!

 4. Te-am descoperit de ceva vreme, dragă blog de prinţesă urbană! Îmi placi tare mult! Îmi dai curaj şi mă faci să privesc lucrurile altfel! Să ai un an cât mai plin de bucurii şi fericiri mici şi mari!

 5. de la ultima postare in care ai pus poze cu tine nu pot decat sa constat intr-un mod placut ca ati crescut frumos, si tu si burtica 🙂
  la multi ani! un an sa cum iti doresti sa fie!

  • Adevarat, si sa stii ca burta mi-a luat-o inainte, creste ceva de speriat! Arat ca o minge cu picioare! 🙂 I love it!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *