Situația se prezintă cu urs și verde

Efectele secundare ale acestui eveniment:

… sunt de ordinul sutelor. Printre acestea, frica. De oameni mari, dar mai ales de copii, care copii merg la grădiniță, unde dansează drăcește virusuri și bacterii, varicela, rubeola, scarlatina, gripa, mucii. Motiv pentru care gravida preferă locurile nepopulate de oameni și mai ales de copii. Cum ar fi restaurantele mici, în zile ploioase.

Frica de mîncăruri stricate sau indigeste. Motiv pentru care papila gravidei nu primește mai nimic din ce și-ar dori (fructe de mare, brînză cu mucegai, lasagna, dorada la sare), ci chestiuni ultra fierte și mega pasate, în marea lor majoritate, verzi.

Sau tot verzi dar bine camuflate în ravioli de casă (cum ar fi spanacul cu ricotta)

Aceste frici nu afectează deloc soțul gravidei. Care însă este cuprins de pofte. Drept pentru care el va sorbi tot ce-i trece prin cap și prin fața ochilor, de la creveți mijlocii cu antene mari

la paste carbonara cu tone de smîntînă, care smîntînă nici n-are ce căuta de fapt în pastele carbonara

Consecința directă este că tatăl burții se va îngrășa mai mult și mai repede decît gravida. Din păcate, acest fapt nu este deloc apreciat de cei din jur, care nu acordă deloc atenție burții tatălui, din motive lesne de înțeles, cine-ar vrea să pipăie un stomac plin nu cu om, ci cu paste, carne de porc și bere.

În timp ce el înfulecă tot ce prinde și nu doarme nopțile de nerăbdare și griji, gravida devine tot mai neajutorată. Nu se poate spăla singură decît pe cel mult jumătate din suprafața corpului. Nu-și mai poate trage ciorapii decît dacă are noroc și reușește să-i arunce potrivit fix pe degetele de la picioare. Nu se mai poate ridica de pe canapea decît împinsă de neamuri și prieteni. E musai să mănînce din două în două ore chestiile verzi și bine fierte. Își privește burta mișcătoare cu drag și uimire și se întreabă ce-o face copilul cel mic dinăuntrul ei, oare nu s-o plictisi, barem de s-ar fi înrgijit și ea mai din vreme să îi pună acolo niște cărți de povești sau măcar un iepuraș, să aibă cu ce se distra puiul de om pînă iese la lumină. Uneori seara se sfătuiește cu ursul cel portocaliu despre cum o să fie la anul pe vremea asta, spre gelozia pisicii, care nu înțelege cum, dintrodată, toate ideile ei bune despre alergat după biluțe din staniol nu mai sînt de ajuns.

Tatăl burții nu prea știe cum să relaționeze cu ursul, dar de bine de rău, le plac aceleași filme.

Și uite-așa mai sînt trei luni. Mai punem o piesă la puzzle-ul cel groaznic care ne învrăjbește și ne unește, ne enervează și ne motivează și pe care tot ameninț că-l arunc pe geam, dar cumva nu mă pot despărți de el înainte să-l termin și mai e mult pînă atunci, oho, cred că o să intre copila la școală pînă terminăm noi puzzle-ul ăsta cu tabloul lui van Gogh, tot numa galben și nuanțe de galben. Da’ cine ne grăbește, nu? Am stabilit deja că acum așteptăm și nimic altceva. Ursul zice că pfoai, ce nemaipomenit o să fie. Eu de mică am învățat să am încredere în urși.

25 Comments

 1. Stie ursul ce spune ;)) Musai s-o ia pe pisica la o parola in privat, sa-i explice cum devine cazul 😀

  • Printesa Urbana

   Nici nu vreau sa ma gindesc ce fac astia doi noaptea!

 2. Vaai, ce rotunjoara e!! Nici nu ma mir ca toata lumea vrea sa puna mana pe ea ^_^

  • Printesa Urbana

   Dap, un ditamai balonasul! 🙂

 3. Ultimele 3 luni! Nu mai e mult pana o s-o vezi pe micuta. 🙂
  Apropo de pisica, este un test ce se face gravidei daca are pisica acasa, l-ai facut?

  • Printesa Urbana

   Of, mi se pare ca mai e un secol…
   Nu stiu exact despre ce test e vorba, daca e toxoplasmoza, da, am facut analiza, o repet lunar, nu am anticorpi, adica nu am boala si nici nu-s imuna la ea.

  • Da da, despre taxoplasmoza vorbeam. Eu cat am fost in Romania nu am auzit de acest test, nimei nu mi-a zis. In Maroc fiindca sunt foarte multe pisici pe strada eram in luna a-7-a cand mi-am facut prima data. Am avut noroc ca nu am avut nimic

  • Printesa Urbana

   E mult mai probabil sa faci toxoplasmoza de la o salata nespalata sau de la un biftec tatar decit de la pisica de casa, care daca e deparazitata, nu poate purta boala. Cu pisicile din strada e alta poveste.

  • Printesa Urbana

   Hm cum adica picturi cu numere? Te ajuta sa faci contururile sau cum? Am primit si eu sevalet si acrilice, dar nu prea stiu de ce sa ma apuc, n-am pic de talent la desen…

  • adica sunt contururile gata facute. si au culori acrilice in borcanele mici, numerotate. si aceleasi numere pe suprafata pictata. ca sa stii ce culoare unde pui 🙂 . e pictura pentru oameni care nu au talent la desen. asa ca mine. si e fuuuun. ca macar vezi rezultatul, mai repde decat la puzzle!

 4. este foarte important ca barbatul casei sa fie de acord cu ursul casei in ceea ce priveste filmele, mai ales. despre puzzle-uri cred ca au idei diferite totusi. sau ma insel :D?

  • Printesa Urbana

   Ursul nu e foarte indeminatic, dar de atfel e foarte perspicace. Desi cred ca pina si el se plictiseste sa stea la masa de puzzle 3 ore fara sa puna nici o piesa. It’s only human.

  • Printesa Urbana

   Multumesc, la fel!

  • Printesa Urbana

   Nu, cel in care se vad mese si scaune e Jadoo. Dar da, cei mai buni creveti in toate formele de prezentare la Alioli îi gasesti.

 5. The Bear says „îhî”! Hugs to the Princess și în Anul cel Nou!

  • Printesa Urbana

   Ursul adevarat STIE!
   Hugs back!

 6. Ile

  Îmbrățișări și de la mine, Magellan (motanul meu cel viu) și Pleșu (ursulețul meu de pluș, un pic mai mic decât al tau) 😀

 7. Alexa

  Nu ti-au spus si tie jdemii de oameni ca nu e bine cu pisica in casa si insarcinata? Am citit ca ai facut testul pt toxoplasmoza. Ii urasc pe oamenii aia care aduc astfel de comentarii…De parca chiar ii intereseaza sau cunosc ceva mai mult despre toxoplasmoza decat „boala de la pisici”.
  Ti-au crescut tzatzele.

  • Printesa Urbana

   Hello, lepricornu, of, ba da, toata lumea ma indeamna sa abandonez pisica. dar e ok, ca m-am obisnuit sa le ignor ignoranta.
   Au crescut, din pacate, dar aud ca e reversibila treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *