Învîrt a 34-a perișoară de curcan cu ochii în ninsoarea de-afară. Și-mi cîntă în cap melodia asta veche. Posibil cea mai tristă melodie românească.

Mîna ce mi-a-mprăștiat părul și gîndurile
Îmi amestecă pe carte toate rîndurile

Ca-ntr-un copil ce-a adormit plângînd
În mine nu mai este niciun gînd

Există vreo melodie românească mai tristă decît asta? Nu, Valeriu Sterian și Alifantis nu au piese triste, ba dimpotrivă. Și să n-aud de Adela Popescu, vă rog. Nostalgia mea are nevoie de muzică tristă bună, neapărat în limba mea maternă.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4190

35 comentarii

 1. La mine, cand am chef de muzica buna trista si vreau sa plang si sa raman cu mine insumi in toate cele ascult la rand Esarfa in dar / Miruna / Daca ai ghici – toate de Pasarea Colibri.

 2. Pentru mine, cea mai trista melodie romaneasca este Timpuri noi – Tata
  Si mai sunt Ruga pentru parinti, Nebun de alb a lui Emeric Imre si Cea mai frumoasa zi a lui Alexandru Andries.
  Frumoasa si melodia spusa de tine. Of, m-ai pus pe ganduri… 🙂 Hug!

 3. Ei, dar avem o înclinație spre nostalgie… nu-i nevoie decât de o simplă atingere a butonului și năvălește. Și nu, nu ducem lipsă nici de muzică potrivita. Îmi vine acum în minte Tatiana Stepa – http://www.youtube.com/watch?v=o8MhcxQpvA4. La ea nici nu mai contează piesele, sau versurile. Vocea ei e toată tristețe și melancolie.

  Tu zici să îți dăm piese triste și noi îți dăm. Tare, nu? Adică, n-ar fi fost mai frumos să încercăm să te înveselim și să îți alungăm nostalgia? Asta ar părea firesc… dar eu cred că și tristețea își are rolul ei…
  Seară bună!

 4. O,da, Tatiana… cat tragism in vocea ei. Si am vazut azi un film la fel de trist, Albert Nobbs. O replica : Ce-i face pe oameni sa fie atat de nefericiti?

 5. Top 3:Timpuri noi – Tata, Alexandrina Hristov-Printre flori si Emeric Imre -Nebun de alb. Muzica Alexandrinei e asa nush cum… de parca te mangaie pe suflet

 6. Uaaa, ce de-a piese triste… Nu am curaj sa le ascult pe toate acum, ca lunea e oricum o zi grea pentru toata lumea. Dar le dau play duminica viitoare, promit!

  (mie Andries si Alexandrina nu mi se par tristi, ba dimpotriva)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *