gravida nu fumează. decît iarbă eco.

Ieri, în supermarketul pentru bogați Nic, mă îndreptam spre casă cu un vraf de gogoșari și dovlecei exagerat de scumpi în brațe. Cînd să așez recolta pe bandă, îmi sare în cale o girafă. Înaltă, blondă, subțire, gît lung, gene false, bluză cu pete portocalii și însemne de ceva brand de țigări pe sîni. O invidiez puțin pentru siluetă, dar sînt intreruptă brutal de vocea de promoție:

Sunteți fumătoare?
Mă uit în jos printre gogoșari la burta mea cea mare, să mă asigur că se vede. Se vedea. Se vedea și din Piața Universității, nu numai din orice colț al lui Nic Cotroceni. Iar o girafă pe tocuri clar n-avea cum să rateze să observe așa o burtă.
Da, zic. (m-am lăsat din 2006, dar la așa întrebare, am asortat un răspuns potrivit)
Ce bine, ciripește ea, girafa angajată part-time la firma Diavolului. Și ce fumați?
(aici m-am dezorientat puțin, că nu mă așteptam s-o muște. m-am repliat rapid)

Numai iarbă, zic, și îi fac cu ochiul.
Aaaa, zice descumpănită și oarecum surprinsă. Apoi se încruntă o secundă. Se uită la burtă. La gogoșari. Iar la burtă. Aaaa, zice, de-aia eco, să fie sănătoasă pentru bebeluș, am înțeleeeees, zi bună în continuare.
Și-mi face si ea cu ochiul, complice.

Păi daca de sex nici nu poate fi vorba și efectele alcoolului asupra bebelușului sînt încă necunoscute, gravida e liberă să fumeze niște iarbă, asta sigur n-are cum să facă rău. Dacă e eco!

Pin It

40 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *