Diagnostic cu 1,39 lei/km

– Da ce-are, domnișoară, copilul, de plînge așa?
– Tare-aș vrea să știu.
– Eu cred că plînge că știe că poate și că mai tîrziu n-o să mai poată. Că și eu aș răcni așa din toți bojocii la fiecare trebușoară care mă deranjează chiar și numa un pic, dac-aș ști că n-o să se uite la mine strîmb toți ceilalți oameni care nici ei n-au voie să mai plîngă.

Ia uite că la asta nu mă gîndisem. Și alerg pe la doctori aiurea cînd răspunsurile pe care le caut vin fără să le chem, în timpul unul drum cu o dacie nova taxi fără centuri în spate și cu calendar vechi cu Petre Roman pe bord.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

19 comentarii

  1. Pfoaiii ce misto ar fi sa urlam toti asa cand ne enervam! Noroc ca asta e menita doar pentru puii astia foarte mici care n-au descoperit inca cuvintele. Noroc ca sunt si mega-super-hiper-fabulos-de dragalasi, ca altfel nu stiu ce naiba ne faceam cu ei! Va luam in brate de la distanta si va pupam apasat!

  2. DRAGA PRINTESA, PUNE-I SOFIEI O ICONITA SUB PERNUTA EI PANA LA BOTEZ.S-AR PUTEA SA AIBA EFECT.NUMAI BINE!

    • Daaaa, o sa fiu domnisoara si cind o sa am parul alb si rar si-o sa ma plimb prin cotroceni cu bastonul, e clar.

  3. hmm un taximetrist psiholog, interesanta treaba si parerea lui ar fi fost mai apreciata daca n-ar fi venit de la un om simplu ci de la un universitar ceva 🙂

  4. Unii copii plang,urla,altii nu,asta este.Nepoata noastra si fiica prietenei mele s-au nascut dupa un travaliu lung si obositor cu cate un hematom la cap.Au urlat,coincidenta sau nu,aproximativ trei luni,perioada in care parintii si bunicii au fost aproape disperati de oboseala si neputinta.Au fost la pediatri si homeopati,au ascultat si incercat toate cele care le-au fost sugerate si care le-au ajuns la ureche.Hematoamele s-au retras,EEG-urile au fost normale si totusi fetele au continuat sa urle…recunosc,atunci cand ii vizitam si incepeau plansetele nu stiam nici cum sa ii ajut,nici cum au rezistat atata.Cum spuneam,povestea a durat cam trei luni si-acum sunt precoce si dezghetate,niste copii deosebiti.
    Daca toate investigatiile au dat rezultate bune,atunci copila plange pur si simplu,asta este modalitatea ei de a se manifesta la cel mai mic discomfort.Sper sa treaca repede ca stiu ca-i teribil de greu.

  5. Eh… Printesa draga….. Ce frumos ar fi sa traim si noi intr-o tara civilizata, unde sa ducem un trai intocmai (exact) asa cum meritam, adica fix pe masura muncii prestate (si a taxelor platite) de catre noi si consortii noastre, pana sa apucam sa dam nastere unui mostenitor!… O tara in care toti cei ce primesc bani de la noi ca sa faca ceva (pentru noi), chiar s-o fac!!! – Fara comentarii, simplu, in schimbul respectivei sume de bani (remunarate pentru activitatea respectiva), asa cum e normal!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *