pocpocpocpoc

e 10. dimineața, nu seara. m-am pus în pat. copila a adormit. musai să fac și eu la fel, mai ales că habar n-am dacă se trezește în 15 minute sau în 3 ore. îmi înșurubez bine dopul în ureche. doar un dop, cu cealaltă ureche ascult dormitorul alb. așez falca pe saltea. nu dorm niciodată pe pernă. îmi întind bine oasele, îmi aștern burta bine între arcuri, îmi mișc puțin degetele de la picioare. gata. acum să dorm. hm. trec 10 minute și o mie de gînduri. ok, gata, acum să dorm. hm. mai trec 20 de minute și aceleași o mie de gînduri. hm. gata acum chiar e musai să adorm, ultima șansă.

încep să aud niște bătăi. poc poc poc poc. hm gata acum sigur nu mai dorm. o sparge cineva ceva? n-are cine, vecinii cei mulți n-au bani nici de apă, d-apăi de renovări, cei de sub mine sînt prea bogați, dacă au chef de schimbări își mai cumpără o casă. poc poc poc poc. ah ce proastă sînt, e inima mea mă, asta se aude. inima mea bate pe saltea și salteaua mi-o transportă printre arcuri în urechea fără dop lipită de ea. da uite că uneori bate mai repede. mda, păi probabil atunci mă gîndesc în semi-adormire la omul meu și la copilul meu și la mama mea și de drag bate mai repede. și alteori mai încet, semn că îs aproape să adorm, păcat că nu suficient de aproape. poc poc poc poc. a mai trecut o oră. stau întinsă pe burtă, cu falca lipită de saltea, cu urechea strivită de-un arc, cu perna în cap, cred că am și bălit puțin pe cearșaf, aia e, toată lumea bălește și nimeni nu recunoaște. și inima mea pocnește ritmic și nu mă lasă să dorm. nu e ironic? să nu poți să dormi că-ți auzi inima bătînd. oare numa mie mi se întîmplă?

băi și la un moment dat s-a oprit. de tot. niciun poc. am ciulit urechea bine. mi-am afundat inima și mai tare în saltea. am curățat urechea cu degetul mic. nimic. înseamnă că am murit?

peste juma de oră ies din casă cu puica la piept. vecinul de la parter, care e prea troglodit să fie bănuit vreodată că-și renovează casa, bea o bere pe scări, cu un baros în mînă, sprijinit de o grămadă de cărămizi.

deci n-am murit.

Pin It

16 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *