Fost apartament la gri, actual Acasă

În mai n-aveam decît rate la mașină și o mansardă în chirie. În iunie a apărut șansa de a avea în sfîrșit casa noastră. Pe care o căutam de niște ani, dar n-am găsit-o deloc printre apartamente comuniste înghesuite sau apartamente noi uriașe, dar prost făcute. În septembrie am devenit proprietari. Și de prin august am început să alergăm după lucruri cu care s-o facem nu doar locuibilă, ci de-a dreptul Acasă.

A fost atît de greu că nici nu vreau să-mi aduc aminte. Alergat cu copilul adormit în brațe printre bucăți de gresie și parchet, așezat de probă pe vasuri de wc cu copila lipită de mine, măsurat glafuri și cîntărit nuanțe, cărat cutii și numărat prize. Ar fi fost greu și într-o țară normală, d-apăi în asta a noastră unde trebuie să te rogi de toți troglodiții să-ți vîndă mărfurile lor proaste și scumpe despre care n-au habar. Ne-au murit armate de neuroni și ne-au crescut în loc oștiri de fire de păr alb. Am pierdut bani, am aruncat gresie pentru că plăcile erau inegale, am înlocuit baterii pentru că muncitorii le-au stricat în timpul montajului. Am fost înșelați, mințiți, amînați, înjurați, alungați și jigniți de o sumedenie de dorei. Dar am răzbit.

LE: N-am nimic de reproșat celor care au construit și ne-au vîndut casa, care ne sînt prieteni de mulți ani și care au făcut treabă bună și cu proiectul, și cu execuția (foarte bună treabă, că altfel nu cumpăram casa pe care-o s-o tot plătim 25 de ani de-acum încolo). Și-mi dau seama că se înțelege aiurea din paragraful de mai sus cum că ei ne-ar fi făcut zile fripte, nici vorbă, ei au fost oameni de cuvînt și-au făcut eforturi să facă să fie bine și gata la timp. Uf, vorbele astea scrise care scapă de sub control și fac pagube… Ei dragii au avut răbdare cu toate cerințele noastre, și-au pus echipele la treabă mai abitir la noi în apartament pentru c-am vrut să ne mutăm pînă de ziua mea, ne-au lămurit și ne-au liniștit cu toate cele. Deh, au fost luni grele și pentru ei, nu doar pentru noi. Numai că din păcate noi am dat piept cu mulți alții, neprofesionoști și rău intenționați, de la vînzători de veceuri la importatori de frigidere care ne-au fiert la foc mic și-au făcut amenajarea casei un coșmar. Nu pun link la pagina de FB a construcției pentru că nu mai sînt apartamente de vînzare oricum și pentru că nu vreau ca adresa mea de-acasă să devină informație publică (primesc suficiente amenințări cît să mă străduiesc să-mi apăr pe cît posibil intimitatea). Așadar, prietenilor mei le mulțumesc și le cer iertare dacă-au fost jigniți de vorbele mele. Sper să nu le fi cauzat tristețe prea mare și nici prejudicii de vreun fel, iar dacă da, o să fac tot posibilul să mă revanșez.

Și pentru că nouă ne-ar fi prins bine să știm niște lucruri înainte să luăm cu asalt Valea Cascadelor, iată lucruri importante de știut cînd vrei să-ți amenajezi sau reamenajezi casa:

Uși bune sînt greu spre imposibil de găsit. Toate sînt scumpe, majoritatea sînt proaste. Noi n-am vrut uși din lemn masiv, pentru că lucează în timp și nu vreau să alerg după meșteri o dată la cinci ani. După ce am vizitat toate showroomurile posibile și am cerut oferte de preț și ne-am socotit de o mie de ori, am făcut ușile de interior la Arcade Doors. Sînt pe structură tip fagure, furniruite, cu balamale din teflon (urăsc să torn ulei în balamale ca să nu mai scîrțîie), pervaze discrete. Deocamdată par ok, izolează fonic foarte bine, arată bine, să vedem ce se întîmplă în timp. Prețul unei uși pline a fost de aproximativ 1400 de lei.

Ușa de la debara am făcut-o la Bella Casa, producătorul de uși cel mai popular în București. Ne-a costat 600 de lei cu tot cu montaj și arată groaznic, se văd țintele în tocul ușii, clanța e ușor labilă.

Parchetul l-am luat de la Dedeman. N-am vrut pluristratificat, nici lemn masiv, așa că am ales unul laminat de 10 mm, pentru trafic mediu, placă mare, mat, maro închis (wenge). Arată foarte bine, nu se alunecă pe el.

Gresia și faianța le-am luat din Valea Cascadelor, chitul pentru ele din Dedeman. Am dat cam 70 de lei pe metru, calitate foarte bună pentru banii ăștia. Atenție, la cantități mari, prețurile sînt negociabile.

Mobila am făcut-o la Fineda Medgidia. Calitate foarte bună, preț mediu, problema cu ei e că vin rar în București și dacă doamne fere ai vreo problemă cu mobila, va trebui să aștepți săptămîni la rînd să vină cineva să te depaneze. E bine de știut că orice comandă de mobilă la orice producător se plătește înainte de livrare. Dai un avans cînd faci comanda, apoi cînd e gata și înainte să vină la montaj, e musai să plătești și restul. Înainte să vezi dacă e ce trebuie, tu le pui în cont niște mii de euro sperînd că o să fie bine.
La noi a fost. Mobila Fineda e bună, finisaje sănătoase, ușile și sertarele se mișcă foarte bine, balamalele sînt toate Blum, arată cum am vrut, au client service bun. Față de toți din București cum care am încercat să lucrăm, sînt buni, am ales bine, mulțumim Cetin pentru recomandare.

Canapeaua am făcut-o pe comandă la Mobicord. E mare, 6 locuri, cu divan, tetiere și perne lombare, ladă de depozitare, e extensibilă, are saltea relaxa, huse detașabile, și toate locurile sînt ajustabile (poți trage de ele ca de scaunele de la mașină pentru a lungi șezutul). A costat 4.200 de lei și a fost gata în 10 zile lucrătoare. Foarte amabili, deschiși, ne-au făcut și un discount, au livrat mai devreme decît planificat, client service foarte bun.

Perdelele și draperiile le-am luat pe toate din Obor, după ce am investigat toate magazinele mari de profil, inclusiv Proges, Ikea, Bricostore, Unirea. Am găsit in simplu pentru perdele (29 lei/m liniar) și creton discret pentru draperii, le-am montat pe șine și pe galerii cumpărate din Bricostore. Tăiatul draperiilor și cusutul rejanselor (benzi speciale pe care se montează călăreții, care apoi se urcă pe șine sau pe inelele galeriilor) le-am executat tot în Obor, și rău am făcut, pentru că doamna croitoreasă a reușit să îmi greșească absolut toate măsurătorile. În fine, n-a fost grav, eu nu-s perfecționistă, m-am bucurat că am perdele, n-am stat să mă uit că unele-s cu cîțiva cm mai scurte și altele mai lungi. La lățime nu contează prea mult, că oricum stau încrețite.

La Sof și în dormitorul de oaspeți am făcut rolete de la Ventia, în ideea că e important să pot face perfect întuneric acolo ziua în amiaza mare. Am ales rolete opace cu aluminiu pe exterior, din păcate nu se face deloc întuneric, lumina pătrunde bine mersi printre rolete și geam. Au costat foarte mult, 650 de lei pentru două camere, s-au și stricat de cîteva ori deja, scîrțîie cînd le desfaci, un coșmar.

Saltelele pentru patul matrimonial sînt de Jisk (complexul Decathlon Auchan din Militari), din spumă poliuretanică, fără arcuri. Sînt ferme fără să fie moi și sînt nemaipomenit de comode. Am luat 2 bucăți de 90 cm lățime, pentru că patul nostru are 180 de cm, iar lățimea maximă a saltelelor la Jisk este de 160 cm. Tot răul spre bine, că eu sînt oricum foarte sensibilă la somn și acum poate să se zvîrcolească Omu cît vrea lîngă mine, că nu-l simt. Salteaua are zone diferite de fermitate, susține corpul foarte bine, nu amorțești, nu transpiri. Am dat 750 de lei pe fiecare, sîntem foarte muțumiți.

Covoare nu avem.

Divanul l-am făcut. Lada e făcută la Fineda după proiectul nostru. Am cumpărat burete gros de 5 cm, l-am lipit cu prenandez de capacul lăzii, mama mi-a cusut husele din creton, am asortat și draperiile, rămîne să mai fac niște fețe de pernă și să-mi monteze omul o veioză pe stîlp, ca să fie totul cum am plănuit. Apoi să tot stau cu puica la citit pe buza geamului!

Electrocasnicele sînt mai toate de la Hotpoint Ariston, că e o firmă care ne place și în care avem încredere. Mașina de spălat vase e de 10 tacîmuri și, după cîteva utilizări, mi se pare mică. Frigiderul e uriaș, l-am ales să aibă cel mai mare congelator posibil (ca să pot pune lucruri pentru Sof), e ultra incăpător, silențios și crem, deci și foarte drăgălaș așa. Hota e telescopică, o iubesc (tragi de ea în exterior și pornește)

Bateriile de la baie sînt toate Groje (bazinele de la vasele de toaletă sînt îngropate, bună decizie), arată foarte bine și merg brici. Sanitarele sînt de la Cersanit.

Mobilierul de baie e de la Ikea. Măsuțe, canapele pentru dormitoare, rafturi pentru Sof, accesorii pentru baie și bucătărie, astea toate sînt de la Ikea. Masa de bucătărie (albă, rotundă, extensibilă și frumoasă de numa, cu 4 scaune asortate) e tot de la Ikea.

Corpurile de iluminat sînt de la Kika și Dedeman (la Kika am găsit lucruri foarte frumoase, din păcate și cam scumpe, pe unele le-am regăsit la prețuri mai mici în Dedeman).

Foarte mîndră sînt de biblioteca din living, pe care am desenat-o singură și care a ieșit demențial.

Mai avem de lucru, încă nu am pus tablourile și ramele foto (care-or să fie niște sute în toată casa, așa am în plan), mai avem de amenajat terasa și debaraua, dar Acasă e deja bine. Am ferestre mari îndreptate către est și vest, am priveliște pe toate părțile, soare, liniște.

Daca vă mai pot ajuta cu indicații, do ask.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4218

98 comentarii

  • oricum vreau mai multe detalii despre biblioteca. eu am o problema foarte serioasa in privinta asta. si ms de pont pentru canapea, cred ca imi voi face si eu una pe comanda.

 1. Ce frumos! Va doresc sa aveti parte de toate cele bune Acasa la voi si sa fiti sanatosi ca sa va puteti bucura de toate!
  ps: De o saptamana ne-a venit si noua coltarul 😀 (sunt super incantata de el!).

 2. Imi poti spune te rog in ce zona e Acasa si mai multe detalii despre ce ati mai vazut voi pana v-ati decis? Eu caut un apartament in bloc nou (de preferat) si am mari dileme legate de faptul ca ce voi cumpara este cu adevarat construit cum trebuie.

  • nu prea am ce-ti spune, in zona in care ne-am luat nu am mai vazut nimic, nu prea sint constructii noi pe-aici. cel mai bine ar fi sa gasiti un inginer structurist care sa verifice cladirile care va fac cu ochiul.

  • Incearca in zona pdului de face legatura intre cartierele Aviatiei si Baneasa – am niste prieteni care stau de 2 ani acolo si sunt foarte multumiti.

 3. Soo lovely! Sa o stapaniti sanatosi, fericiti! Acu eu as avea o intebare: pentru cineva care e in stadiul de cautat casa visurilor la ce tre sa se uite? Adica tevi pe la baie, ferestre, instalatii de toate neamurile, orientari est-vest… Vre-un sfat?

  • e foarte complicat sa iti raspund. tre sa te uiti la TOT. sa anticipezi TOT. vecini, instalatii, proiect, calitatea betonului, numar de calorifere. un inginer structurist prin preajma ajuta.

 4. Foarte frumos Acasa! Imi place tare mult cea de-a doua poza. Peretele micutei, presupun?!!
  Cat de multa bataie de cap presupune? Anul ce vine trebuie sa imi amenajez si eu casa care are pana acum doar pereti, acoperis si geamuri. Oh, si de fustele mele se tin doi copii mici…

 5. Vreau si eu sa vin la tine si sa citesc pe al tau divan:). Vrei sa mai ai un copil? me , me , pick me :)))) Glumesc. Felicitari ! Ma bucur ca v-ati gasit ceea ce v-ati dorit! Arata ca in revista! Imi place foarte mult

  • exact asta voiam sa zic si eu…arata fix ca in reviste….foarte draguta si primitoare. Sa va bucurati de ea 😀

 6. Divanul e <3 <3 <3 Bine, asta pentru ca si eu imi doresc maxim sa am asa ceva la casa mea, langa un geam mare, luminos, sa stau pufoasa dimineata cu o cafea, sau iarna sub o paturica moale, cu un ceai si-o carte buna. Da, mega like pentru divan! Si te pup!

 7. Dragilor, sa va bucurati mereu de casuta voastra! Din poze si descriere pare mare…si poate in curand dormitorul de oaspeti va deveni dormitorul celui de-al patrulea membru al familiei (si nu iau aici in calcul pisica).

 8. Pentru draperi in camera micutei iti recomand magazinul Rug Vity. Au draperi Black Out in culori pastelate, care nu lasa sa patrunda lumina prin ele. Eu am pus in camera lui bebe si sunt excelente. De fapt toate perdelele si draperiile sunt de la ei, s-au ocupat si de montat si de masuratori, si cand am fost sa le aleg m-au ajutat si sa le asortez. Nu mai stiu cat a costat metru, am fost atat de incantata de cum arata si raportul calitate pret fata de alte locuri. Daca ini dai o adresa de mail pot sa iti trimit poze cu draperile lui bebe. Eu am ales un vernil pastelat si o perdea cu figurine

 9. Multumim pentru informatii:) ( eu trebuie sa spun multumesc de doua ori ). Sunt in stadiu in care erati voi prin august-septembrie. Eu nu alerg din magazin in magazin cu o Sofia in brate si tot mi se pare incredibil de greu. Nu stiu cum v-ati descuract, dar oricum, felicitari. E f frumos Acasa:)
  Mi-ai dat o idee cu divanul ala….imi doresc si eu sa am asa ceva:)

  • E usor de facut, dar numai daca gasesti firma sa iti faca scheletul din pal! altfel nu e safe sa stai pe el!

 10. Buna,

  Este intr-un complex nou apartamentul?
  Pare mare, cu 2 sau 3 camere, decomandat?
  Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de locul vostru, de acasa 🙂
  Divanul e vis!

  • Printesa, ce inseamna semidecomandate? Ca daca inseamna living cu bucataria deschisa, mie mi se pare excelent… cand spui semidecomandat, imi aduc aminte de casele construite in comunism

  • Nu cred ca living cu bucatarie deschisa intra la semidecomandat. Prin semidecomandat inteleg ca se trece prin living ca sa se ajunga la un anumit dormitor (legatura se face prin living).

  • La noi e asa: intri in hol-bucatarie-living toate fiind open space, din open space pleaca un hol inchis cu cele 3 dorm si a doua baie.

 11. F tari bufnitele! si foaaarte frumos suportul de cecei:) ar fi dragut, if not too private, sa pui pozedin toata casa: detaliile sunt frumoase dar e fain sa vezi cum se leaga tot 🙂 ce zici?:)

 12. Felicitari pentru Acasa, frumoasa din franturile de imagini, multumim pentru detalii, noi la anul sau cine stie cand ne apucam sa transformam casa locuibila in acasa. Oricum incepem cu izolarea termica si termopanele.

 13. Superba casa mai aveti! Cat de mult imi place divanul! Habar nu am cum ar putea arata eventuala mea casa, dar stiu sigur ca vreau sa aiba divan! Minunata casa, repet! Sa va bucurati de ea si sa fiti fericiti!

 14. Arata foarte frumos! Sa va bucurati de ea!
  Am si eu o intrebare: mobila de bucatarie este tot de la Fineda? Caut si eu cu „infrigurare” 🙂 sa imi comand mobila de bucatarie dar pana acum nu am gasit nimic sa ma multumeasca:(..poate doar pe cei de la Sipro..dar mai cautam:)
  Multumesc!

 15. sa inteleg ca nu aveati calorifer la geam de ai reusit sa faci acest divan minunat? sau l-ati ascuns? perdeaua e lunga pana la nuvelul divanului? uff detaliile astea ne omoara…. dar daca tot ai vrut sa impartasesti cu noi acum spune tot, nu tine secret 🙂

  • camera in care e divanul are 4 geamuri si o usa tripla de geam catre terasa. colorifere sint deja, unul vertical linga geamurile-usa si unul orizontal sub un geam lat de 3m, asa ca geamul asta lat de 2 m n-avea calorifer proiectat sub el. norocul meu! 🙂
   perdeaua si draperia vin pina unde incepe divanul, ca sa nu faca burta si sa prinda praf degeaba.
   mai am de facut perne de pus pe pervaz sa nu ne traga curentul. 🙂

 16. a si inca un detaliu ce imi place mult! ceasul din hol sau bucatarie nu-mi dau seama exact unde este locatia 🙂 si verdele din bucatarie – de exceptie alegerea

 17. Buna,

  Felicitari pentru Acasa…arata cozy rau de tot..si a familie frumoasa..:)

  Grozava ideea sa impartasesti experientele si rezultatele croirii de proiect Acasa..util…

  O sa „fur” din ceea ce ai impartasit..

  Prime sarbatori fericite Acasa!

 18. Foarte utile informatiile,la vara si eu voi alerga sa-mi mobilez casa cea noua, pe care am construit-o in vreo trei ani,pe bucatele,dupa cum au venit banii,ca sotul a lucrat in strainatate ca sa ne-o putem permite,in fine,imi prind tare bine informatiile .Oricum, o canapea de living ca a ta o sa-mi fac si eu, pe comanda.Va doresc numai bine in casa voastra,sa fiti sanatosi, fericiti si bucurosi!
  Sarbatori fericite!

 19. Ioana, ne poti spune, te rog, cam cati metri patrati are apartamentul (suprafata utila)? 🙂 Am vazut apartamente in blocuri noi, dar mi s-au parut inghesuite rau (Asmita Gardens, de exemplu..) Multumim frumos!

 20. Să vă fie cu noroc acasa, dragilor. Pare foarte faină, încăpătoare şi e foarte mişto personalizată. I love bufniţa aia…
  Întrebare de ordin practic: fără covoare, în condiţii de Sof mişcăreţ prin casă, isn’t it a bit unsafe? Întreb fiindcă Mihaiul propriu are un talent deosebit în a se răsturna şi a mai bocăni cu capul de podea (în condiţiile în care el nu-i încă biped), iar covoarele mai atenuează… Sau, dimpotrivă, o fi mai safe fără, în perspectiva bipedizării?

  • Sof nu a pornit inca la colindat, asa ca nu mi-am pus problema inca. O sa iau un covor cu izopren la ea in camera si restrictionez accesul pisicii, sa nu il umple de par. Cu putin noroc, o sa mearga bine direct in picioare. nu pare pasionata de tirit. si o sa ii cumpar o casca de protectie.

  • Ma intereseaza casca asta de care zici… am un Motanel curios care-a pornit-o la colindat si verificat… In functie de mediu, ori in patru labute ori in doua… ideea e ca oboseste sau nu e atent la „pragul de sus” si… poc!
   Ai vazut ceva anume sau e doar o idee?

  • Din patania unor prieteni: au tinut copilul pana la 3 ani cu casca de protectie pe cap. La 3 ani i-au scos casca, considerand ca au copil mare si atent. Dar copilul se obisnuise cu casca si dadwa cu capul in toate, „stiind” ca nu-l va durea. Asa ca ai grija cat tii casca, altfel, cand crezi ca pericolul a trecit s-ar putea sa ai surprize.

   Eu am parchet pe jos, fara covoare si e ok. Cad, se ridica si o iau de la capat…

  • :)))) Hai maaaa, cum sa il tii cu aia in cap? Tot timpul? Marius radea cand era Mara mica ca o sa ii ia o casca de motociclist ca ea pica cu capu’ de toate alea. Nu pateste copilu’ nimic daca pica de pe picioarele lui personale…cum sa il tii cu aia in cap la 22 de grade? Cu o pereche de papucei anti-alunecare, copilul nu va cadea mai mult pe parchet decat pe covor. Asta va zice o mama care a avut mocheta peste tot in casa! A picat fi-mea ca la balamuc cat a invatat sa mearga. E normal. 🙂 Iar capul cand cade pe mocheta face la fel de mare „buf” ca si pe gresie :))))

  • O am eu fix p-aia din poza, nu e prea stralucita, cam aluneca… Anyways, noi am purtat-o fix de 3 ori ca nu o suporta si si-o tot smulgea de pe cap. Daca vrei ti-o dau cu placere 🙂

 21. Sa stapaniti sanatosi „acasa”! Sa o inmiresmati cu arome de marar si urda si sa o asezonati cu zambete si gangureli de Sofia! Sa fie intr-un ceas bun!

 22. Frumoase alegeri ai făcut, divanul de citit și eu îl am, dar n altă formă și mi l-am dorit dintotdeauna, să pot să stau comod la geam să citesc, și am o priveliște de vis.
  Acum mă documentez despre culori pentru că din primăvară vreau să dau culoare pereților, și urmează modificarea casei, și prefer iarna să mă documentez, și vara să știu exact ce vreau.

  • hm nu prea stiu… parte din finisaje a fost inclusa in pretul casei, asa ca nu prea am putut socoti. la mobila tre sa calculam ca am luat in transe din multe surse. revin cu un calcul cind oi avea vreme, k?

 23. Va felicit pentru noul „Acasa”! Sa il stapaniti sanatosi! Vad din micile detalii ca e aranjat cu bun gust (eu una sunt un fan al mobilierului in alb). Mi-a placut tare mult suportul de cercei..as putea sa gasesc pe undeva ceva asemanator? Multumesc

 24. Buna printeso,

  Mobilierul din camera lui Sof este alb? Ai pus o zona cu o comoda, pe care este asezat un glob … Imi place mult tipul acela de mobila…am o fetita de 3 ani jumate si cum ne apucam de saptamana viitoare de renovat, ii tot caut mobilier de culoare alba. Poti, asadar, sa imi spui tu de unde l-ai achizitionat? Multumesc, o zi frumoasa sa aveti!

 25. Salut, am si eu o intrebare scurta, de fapt mai multe.daca vrei si ai timp sa-mi raspunzi: mobila (a ta) alba este greu de intretinut? necesita o ingrijire speciala? ma refer la biblioteca. din ce lemn este? estetic este superb contrastul de alb pe caramiziu, insa nu se murdareste repede? mersi.

  • In afara de sters praful o data pe saptamina n-as zice ca e nevoie de altceva. Nu se murdareste, de la ce sa se murdareasca? N-a trecut decit un an de cind folosim mobila asta, nu stiu cum o sa arate peste un deceniu, dar deocamdata arata ca-n prima zi fara ingrijiri speciale.

  • Proiectul e facut de noi, executat (ca tot restul mobilei din casa cu mici exceptii) de Fineda (fineda.ro).

 26. Buna,

  Vreau sa te intreb cum s-a comportat in timp canapeaua de la Mobicord. Ma tenteaza si pe mine si as fi vrut o parere. Multumesc, Adina

  • Foarte bine, nu am nimic sa ii reprosez, arata si se simte ca la inceput, e solida si confortabila!

  • Multumesc mult, o sa imi iau si eu.
   N-am apucat sa te felicit pentru articolele tale ce mi-au fost de mare ajutor.
   Cu drag, Adina

 27. Buna ziua, Ma ocup de comunicarea companiei Fineda si am descoperit cu drag acest articol in care vorbiti foarte frumos despre mobilierul produs la Medgidia. Vreau sa va cer acordul pentru a va cita, preluand articolul sau fragmente din el pe pagina de Facebook Fineda si eventual pe site.

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 28. Bună, prințesă! Articolul acesta are deja niște anișori. Cum s-a comportat de-a lungul anilor mobila Fineda? Dar apartamentul în sine? Mă pregătesc să iau o casă, să o mobilez și mi se pare un fel de salt în gol, eventual fără parașută.
  Ps. Mulțumesc pentru sinceritate. Credeam că numai nouă ni se întâmplă să dăm peste meșteri minunați, oameni care una zic, alta fac.

  • Deci, zici că merită să le fac o vizită. Că au deschis magazin de prezentare în Constanța. Și – nu s-a scris un articol despre cum să cumperi un apartament potrivit pentru o familie, fără să te ruinezi, fără să treci din plasă în plasă, fără să simți din plin beneficiile pieței atipice din România? Tare-aș mai vrea o carte de genul – Soluții pentru naivi în jungla imobiliară :). Mulțumesc pentru răspuns. Te îmbrățișez.

 29. Foarte util articolul si foarte frumos aranjat la voi acasa! Noi inca mai avem putin de lucru, asa ca au prins bine recomandarile, mai ales cea la canapea. Am tot citit si rascitit despre canapele, paturi si saltele, dar prinde bine o experienta first hand. Cum se comporta saltelele de la Jisk?

  • Ioana e incantata de salteaua ei, eu nu ca mi se pare prea moale (dar oricum eu dorm cu copilul, deci nu conteaza :))
   De comportat s-au comportat bine, adica nu s-au rupt sau pierdut proprietatile, sunt la fel.
   Cand vine vorba de salteaua pe care dormi, sfatul meu e sa nu iei in considerare nici un sfat de la nimeni (in afara de asta :))), ci sa te duci, sa probezi, sa iei ce ti se pare ca ti se potriveste si sa te asiguri ca o poti returna daca totusi nu-ti place.
   Salteaua cred ca e cel mai important obiect pe care il cumperi, avand in vedere ca stai 8 ore pe noapte pe ea si daca nu ti-e confortabila iti poate distruge in timp somnul si implicit sanatatea.
   Succes la amenajari.

 30. Multumesc pt raspunsul prompt. Sotul e tare nemultumit ca, dupa ce ca, de un an, doarme exilat pe canapea, care e de la o firma respectabila cica, nici nu se odihneste cum trebuie fiindca s-au stricat arcurile. So, ne trebuie un pat maaare, ca Sofia se invarte muuuult 🙂 Dar, dupa cum zici, e greu sa impaci pe toata lumea. El nu vrea sa mai auda de arcuri la saltea, mie nu-mi plac saltelele moi… Intr-adevar, din tot ce am citit, am inteles ca salteaua e ffff importanta si e musai sa o poti returna daca nu e ce iti doreai. Poate ca o sa adoptam si noi metoda japonezilor: pe rogojina, asa nici nu mai trebuie sa o pazesc pe printesa sa nu cada din pat 🙂

  • da, e foarte comod, doar ca iarna e rece, a trebuit sa renuntam la calorifer ca sa-l punem si vine frig de la geam. ideal ar fi ca divanul sa fie masca pentru calorifer, ca sa fie confortabil si iarna.

 31. Bună. Felicitări pentru amenajare. Am văzut în ultima poza un colt de comoda alba. Sunt interesata de unde a fost achiziționat și cr culoare are
  Parcă nu e chiar alb. Îmi place mult modelul și culoarea. Vreau un model la fel pentru mine. Mulțumesc! ☺

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *