Prima zi din 2013

Vă rog să-mi amintiți în ultima zi din 2013 s-o anunț și pe fie-mea că e Revelion, că uite aseară am uitat și noi ne-am culcat la ore mici, cu creierele ușor tulburele de la diverse băuturici și trabucuri și karaoke, iar ea simpatica s-a trezit ca de obicei la 8 și-un pic, toată prospătă și limpede și cu chef de dans, iar eu m-am tîrîit în patru labe pînă la pătuț, cu capul bubuind (nu de la karoke). Din fericire, bebelușii știu să umple rapid baterii de părinți, așa că a fost de ajuns un zîmbet de-al domniței să prind aripi, să mă ridic, să mă scutur, s-o culeg din patul adînc și să-i cînt bună dimineața, ca de obicei.

Și așa a început anul nostru, întîi acasă la prieteni, cu artificii și porc și sampanie în pahare aurite, cu Mihaela Runceanu și Caramitru, apoi acasă la noi, dis de dimineață, cu Omul care doarme răpus (galanton, a făcut din nou el de gardă la bebelușă), cu micul pișcot blond care, în ciuda celor patru dinți noi care-au dat năvală grămadă în gingiile ei minuscule, se arată încîntată de noul an (și de jucăria închiriată în care stă aproape în picioare înconjurată de jucării și zdrăgănele). Mai învîrte niște bile, îmi mai zîmbește, mai țopăie sus jos, mai bălește oleacă, o simfonie întreagă și un început de 2013 cum nici nu-l speram de liniștit și frumos.

Deci nah, nu știu dacă e de la prea mult prosecco, de la prea puțin somn sau de la viață în general, dar eu am un sentiment bun despre 2013 ăsta. Despre 2012 am auzit multe de bine. Mulți prieteni zic că e cel mai bun an din ultimul deceniu. La mine a fost. Și de la următorul am pretenții și mai mari! E anul în care puica mea o să-mi spună mamă, în care o să facă primii pași, o să mă ia în brațe pentru că vrea doar așa, nu musai pentru că i-e foame sau somn.

Așa că bună dimineața, bun an și o melodie:

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4204

16 comentarii

  1. La multi ani! Un 2013 plin de satisfactii! Noi am petrecut cuminti, am vazut artificiile, cea mica s-a trezit dis-de-dimineata dar deja ma asteptam 🙂
    Acum vom face turul orasului gol, la ore mici din dimineata.

  2. La mulți ani în regatul în care delfina și nu prințesa domnește, de fapt! Dar e bine așa, știu! Frumoși sunteți, să aveți parte de un an pe măsură! Clar va fi unul cu multe premiere!

  3. ce frumos ai spus, ca o sa iti spuna „mama”… bine, la inceput, probabil ca va fi un „maaa” sau un „aaaa”… ai mei, amandoi, au spus un fel de „taaaa”… dar si acum imi rezoneaza inima cand ma striga „mami”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *